korakios Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 9 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Να κανω και εγω μερικες ερωτησεις. Βαλαμε νυχτερινο τωρα πλεον ο λογαριασμος πως θα ερχεται δυο ξεχωριστοι η ενας οπως πρωτα; Ειμαι KOTB θα πρεπει να κανω κατι για να παραμεινω ΚΟΤΒ η πρεπει να κανω κατι; όχι αν δεν άλλαξε ο αριθμός παροχής σου . Αν άλλαξε νομίζω οτι πρέπει να ξανακάνεις αίτηση , θα σου πει κάποιος άλλος που γνωρίζει καλύτερα
Grim Ripper Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα, μια ερώτηση να κάνω μιας και δεν βλέπω κάτι συγκεκριμένο. Η έκπτωση ΚΟΤ μπαίνει μόνο στον εκκαθαριστικό, σωστά;
dimostr Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Στις 17/3/2022 στις 9:31 ΜΜ, Grim Ripper είπε Καλησπέρα, μια ερώτηση να κάνω μιας και δεν βλέπω κάτι συγκεκριμένο. Η έκπτωση ΚΟΤ μπαίνει μόνο στον εκκαθαριστικό, σωστά; Όχι η έκπτωση Κοτ εφαρμόζεται και στους έναντι
Grim Ripper Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, dimostr είπε Όχι η έκπτωση Κοτ εφαρμόζεται και στους έναντι Τότε κάτι έχει γίνει και ενώ είμαι μέσα στα όρια δεν έχω πάρει την έκπτωση. Θα στείλω κάποιο mail και θα ρωτήσω τι γίνεται. Ευχαριστώ
dimostr Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 53 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε Τότε κάτι έχει γίνει και ενώ είμαι μέσα στα όρια δεν έχω πάρει την έκπτωση. Θα στείλω κάποιο mail και θα ρωτήσω τι γίνεται. Ευχαριστώ Στο λέω γιατί σε λογαριασμό του πατέρα μου που έχει κοτ Β έχει έκπτωση κα8 σε έναντι και σε εκκαθαριστικό 1
johnnyman Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Παιδιά καινούρια αίτηση πότε θα χρειαστεί να κάνουμε?
HERTHAN Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 21 λεπτά πριν, johnnyman είπε Παιδιά καινούρια αίτηση πότε θα χρειαστεί να κάνουμε? Μολις τελειωσουν οι φορολογικες δηλωσεις. Λογικα μετα το καλοκαιρι. 1
dimostr Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 22 λεπτά πριν, johnnyman είπε Παιδιά καινούρια αίτηση πότε θα χρειαστεί να κάνουμε? Αν είσαι ήδη σε ΚΟΤ τότε με την φορολογική δήλωση , εαν δεν είσαι σε ΚΟΤ οποιαδήποτε στιγμή 1
washcloud Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, dimostr είπε Αν είσαι ήδη σε ΚΟΤ τότε με την φορολογική δήλωση , εαν δεν είσαι σε ΚΟΤ οποιαδήποτε στιγμή ...το 2ο σωστό, αλλά όπως είπε ο HERTHAN, για ανανέωση πρέπει να περιμένεις να τελειώσει η περίοδος των φορολογικών (και όχι πότε θα δώσεις την δική σου, πχ Απρίλη, Μάη κλπ), συμπεριλαμβανομένης και της πιθανής (κλασσικά) παράτασης : κάνεις από την επομένη, έως και μέχρι ένα μήνα (για να μην χάσεις καθόλου από την έκπτωση). Δηλαδή καλό Σεπτέμβρη. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2022 από washcloud 1
dimostr Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 9 λεπτά πριν, washcloud είπε ...το 2ο σωστό, αλλά όπως είπε ο HERTHAN, για ανανέωση πρέπει να περιμένεις να τελειώσει η περίοδος των φορολογικών (και όχι πότε θα δώσεις την δική σου, πχ Απρίλη, Μάη κλπ), συμπεριλαμβανομένης και της πιθανής (κλασσικά) παράτασης : κάνεις από την επομένη, έως και μέχρι ένα μήνα (για να μην χάσεις καθόλου από την έκπτωση). Δηλαδή καλό Σεπτέμβρη. Ναι έχεις δίκιο δεν διευκρίνησα σωστά
rus Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 16 ώρες πριν, dimostr είπε Στο λέω γιατί σε λογαριασμό του πατέρα μου που έχει κοτ Β έχει έκπτωση κα8 σε έναντι και σε εκκαθαριστικό Οντως υπαρχει και στον Εναντι, αλλα αυτο δε λεει κατι αφου τελικα στον Εκκαθαριστικο θα γινει η εκκαθαριση του 4μηνου.
foul Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Στις 17/3/2022 στις 5:14 ΜΜ, korakios είπε Στις 17/3/2022 στις 5:04 ΜΜ, LLLEFTERIS είπε Ειμαι KOTB θα πρεπει να κανω κατι για να παραμεινω ΚΟΤΒ η πρεπει να κανω κατι; όχι αν δεν άλλαξε ο αριθμός παροχής σου . Αν άλλαξε νομίζω οτι πρέπει να ξανακάνεις αίτηση , θα σου πει κάποιος άλλος που γνωρίζει καλύτερα Αν παραμένεις στην ίδια εταιρία δεν αλλάζει ο αριθμός παροχής και δεν κάνες τίποτα περεταίρω. Παραμένεις στον ΚΟΤ αρκεί βέβαια στο νέο πρόγραμμα να ''κουμπωνει'' ο ΚΟΤ (στο Εντερ+ παίζει κανονικά) Εγώ που ήρθα από άλλο πάροχο, έχοντας τον νέο αριθμό παροχής μπήκα στο https://www.idika.gr/kot/ ακύρωσα την παλιά αίτηση και υπέβαλα νέα (με τον αρ. παροχής) η οποία αυτόματα εγκρίθηκε. Οπότε -θέλω να πιστεύω- στον πρώτο λογαριασμό θα έχω κι έκπτωση ΚΟΤ. Όταν μου 'ρθει (σ.σ. ο λογαριασμός) θα επανέλθω :-). 1
foul Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Επανέρχομαι ''δριμύτερος'' (αν και δεν έχω πάρει ακόμα λογαριασμό) για να κάνω μια ανακεφαλαίωση για λογαριασμούς ΚΟΤ. Η προκαταβολή για αλλαγή παροχου , αν πας στη ΔΕΗ κι έχοντας τελευταίο λογαριασμό με ΚΟΤ είναι 20€ (η οποία επιστρέφεται αν ενεργοποιήσεις την πάγια εντολή κι έχεις επιπλέον 2% έκπτωση). Αν παραμένεις στην ίδια εταιρία δεν αλλάζει ο αριθμός παροχής και δεν κάνες τίποτα περαιτέρω σε περίπτωση αλλαγής προγράμματος. Παραμένεις κανονικά στον ΚΟΤ, αρκεί το νέο πρόγραμμα να επιτρέπει έκπτωσή ΚΟΤ. Αν αλλάξεις πάροχο, αλλάζει αυτόματα κι ο αριθμός παροχής (το τελευταίο ψηφίο), οπότε ενημερώνεσαι -και- τηλεφωνικά (τηλ. ΔΕΗ 8009001000) για τον νέο αριθμό παροχής. Μπαίνεις στο https://www.idika.gr/kot/ ακυρώνεις την παλιά αίτηση ΚΟΤ κι υποβάλεις νέα (με τον νέο αριθμό παροχής πλέον). Αυτό ήταν, αν δεν έχεις κάνει τροποποιητική και δεν έχει αλλάξει η σύνθεση του σπιτικού, η έγκριση για ΚΟΤ γίνεται αυτόματα (δεν ζητάει καν συγκατάθεση συγκατοίκων) και θα δεις αν είσαι ΚΟΤΑ ή ΚΟΤΒ και ποιο είναι το όριο κατανάλωσης για την κύρια κατοικία σου. Αν είσαι ''φρέσκος'' στη ΔΕΗ ζήτα και τον αριθμό εταίρου για μπεις στο ebill και να ενεργοποιήσεις την πάγια εντολή (-2%). Αν δεν έχεις νυχτερινό τιμολόγιο, μπες στο https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/ και κάνε αίτηση για Ν.Τ. με κόστος 42,16€ εφάπαξ (το ξανά πληρώνεις μόνο αν μετακομίσεις). Αν είσαι ιδιοκτήτης το κάνεις ασυζητητί, αν είσαι ένοικος κι έχεις σκοπό να μείνεις -κατά μέσο όρο- 2 χρόνια ακόμα είναι μονόδρομος, επειδή θα βοηθήσει να μην ξεπερνάς το όριο του ΚΟΤ και να έχεις χαμηλότερες ρυθμιζόμενες χρεώσεις. υγ. Υπάρχει ενδεχόμενο στον πρώτο έναντι λογαριασμό να μην δεις ΚΟΤ. Μια εξήγηση είναι να σου έχουν ''φορτώσει'' δυσανάλογες κιλοβατώρες (Kwh) για την συγκεκριμένη περίοδο, όποτε να μη σου δίνει έκπτωση ΚΟΤ, αν όμως στον εκκαθαριστικό δεν έχεις υπερβεί το όριο (+10%) θα πάρεις την έκπτωση συνολικά για το όλο το 4μηνο. Προτιμώ την 4μήνη μέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ οπότε ''απλώνει'' η κατανάλωση στο 4μηνο και δεν έχω υπερβεί έτσι ποτέ το όριο ΚΟΤΒ (στην περίπτωση μου είναι 2000Kwh/4μηνο). Ο μόνος κίνδυνος είναι να μην έχει για κάποιο λόγο πρόσβαση ο ΔΕΔΔΗΕ στο μετρητή σου και δηλώσει μηδενική κατανάλωση, που πρόσκαιρα θα το ''χαρείς'' (αφού θα σου 'ρθει πιστωτικός, αλλά το επόμενο 4μηνο θα 'ρθει η λυπητερή... (πιθανό να πληρώσεις 3 4μηνα για τους 8 μήνες χρήσης,χάνεις ΚΟΤ +...+...+...). Μου έχει συμβεί το τελευταίο γιατί ο μετρητής είναι εντός του σπιτιού κι όταν έλαβα τον μηδενικό σε κατανάλωση Kwh εκκαθαριστικό, αμέσως ενημέρωσα ΔΕΔΔΗΕ να γίνει η διόρθωση και το προλάβαμε... (φιου...😬) Στις 19/3/2022 στις 11:09 ΠΜ, Grim Ripper είπε Τότε κάτι έχει γίνει και ενώ είμαι μέσα στα όρια δεν έχω πάρει την έκπτωση. Θα στείλω κάποιο mail και θα ρωτήσω τι γίνεται. Δες από πάνω μήπως ισχύει στην περίπτωσή σου Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2022 από foul 1
washcloud Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Στις 19/3/2022 στις 10:19 ΜΜ, aplosxristis είπε Έχω Γ1Ν Οικιακό (νυχτερινό) και κοινωνικό τιμολόγιο. ...υπ' όψιν ότι το ΚΟΤ έχει όρια κατανάλωσης, δεν ξέρω αν το γνωρίζεις (πολύς κόσμος βάζει απλά τον λογιστή να του κάνει την αίτηση, αυτός δεν του λέει περισσότερα πέρα από το "εντάξει, σ' έβαλα" και νομίζοντας ότι βρέξει-χιονίσει έχει έκπτωση "επειδή έχει ΚΟΤ", καταναλώνει αβέρτα...). Αν δεν είσαι σίγουρος, τσέκαρέ τα (τα όρια). Το λέω γιατί στο ποστ σου στο θρεντ της "ρήτρας αναπροσαρμογής", ούτε λογαριασμό ανέβασες για να δούμε λεπτομέρειες, ούτε περισσότερες πληροφορίες είπες, και 1.000€ (εκκαθαριστικό Νοέμβρη - Μάρτη υποθέτω) για κάποιον που δεν καταναλώνει πολύ (~300/μήνα μετά τον χειμώνα είπες) ακούγονται πολλά, όταν έχει και ΚΟΤ αλλά και νυχτερινό. Πόσο μάλλον όταν το νυχτερινό (ΣΙΓΟΥΡΑ είναι ενεργοποιημένο...; Έχεις σχετικές χρεώσεις; ) βοηθάει πολύ ώστε να μην χάνει κανείς την έκπτωση του ΚΟΤ, ειδικά στο 4μηνο του χειμώνα αν ζεσταίνεται με ηλεκτρισμό (αλλά και το 3μηνο του κατακαλόκαιρου με καύσωνες, αν έχει κλιματιστικό/α) καθώς οι "νυχτερινές" κιλοβατώρες δεν υπολογίζονται για το όριο του ΚΟΤ. Άρα πολύ πιθανό να έχασες την έκπτωση του ζόρικου 4μηνου (δεν ακυρώνεται το ΚΟΤ ως δικαίωμα) και έχεις τόσο μεγάλο λογαριασμό.
foul Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 9/3/2022 στις 5:50 ΜΜ, korakios είπε ποια η λογική να ακυρώσεις το ΚΟΤ ? μήπως να βάλεις νυχτερινό ? (μετράνε μόνο οι ημερήσιες στο όριο) ...κι όμως κάποιοι συγκρίνουν το 0,135 (κοτβ) με το 0,130 (ν.τ.) και σου λέει : ''το ν.τ είναι φθηνότερο''... ''γλυτώνω τη νύχτα 0,005 ευρά/Kwh''. ...αλλά για να συμβεί αυτό, να ωφεληθείς δλδ αφαιρώντας το ΚΟΤΒ, θα πρέπει να λειτουργούν όλοι, μόνο την νύχτα: Να μαγειρεύουν, τρώνε, πλένονται, παίζουν στα ντουμανιάρικα πισι τους, διαβάζουν (λέμε τώρα) κλπ. Το υπόλοιπο 16ώρο κλειστός ο γενικός, άρα ψυγειοκαταψύκτης off (...κι άντε τρέχε νυχτιάτικα -εκτός απ τα W/C, που επιβάλλεται να έχεις μπόλικα- για φαρμακείο/νοσοκομείο/πεθαμενατζή ανάλογα την δηλητηρίαση) + το βασικότερο: το rooter off (κλέβεις από γείτονα, αλλά το κρύο πάλι δε παλεύεται, οπότε καλύτερα κάντε του μια επισκεψούλα όλοι μαζί (κοτ έχουν συνήθως κι οι πολύτεκνοι) να φορτίζονται και τα κινητά. Plan B: βρίσκεις/σου χαρίζουν/κλέβεις συστοιχία UPS (με δωρεάν μεταφορικά) και να την φορτίζεις τις ''επίμαχες'' ώρες (με καλωδίωση βαρβάτη και νέτη, χωρίς ασφάλειες και π@π/ιες) . Πέρα απ την πλάκα αν δικαιούσαι ΚΟΤ : πάντα, μα ΠΑΝΤΑ αξίζει, αν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας (γι αυτό κι ελέγχουμε αν δέχεται ΚΟΤ πριν κάνουμε συμβόλαιο). Το καλό είναι -ακόμα κι αν το ακυρώσαμε- μπορούμε να το αιτηθούμε οποιαδήποτε στιγμή στο https://www.idika.gr/kot/ (Για ΚΟΤΑ (-0,075) στη ΔΕΗ έρχεται 0,105, έχει δλδ μια διαφορά 0,025 από το Ν.Τ. (0,13) αλλά θα χάσεις στις ρυθμιστικές χρεώσεις (ίσως και στις υπόλοιπες) + ότι πρέπει να ''λειτουργείς'' -κατά 80%- τη νύκτα, ακραία συνθήκη με ελάχιστο ή και αρνητικό κέρδος, οπότε τσάμπα το πληκτρολόγησα) edit : (Δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει στα σταθερά προγράμματα, που μάλλον ισχύει) από σελίδα ΔΕΔΔΗΕ: ααα) Αν το άθροισμα της ημερήσιας και της νυκτερινής κατανάλωσης βρίσκεται εντός των ορίων ημερήσιας κατανάλωσης του δικαιούχου εφαρμόζεται και για τη νυχτερινή κατανάλωση η έκπτωση του Κ.Ο.Τ. και οι απαλλαγές από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις τόσο του Κ.Ο.Τ. όσο και του νυκτερινού τιμολογίου. οπότε διαβάστε μόνο τα υπογραμμισμένα...... Όλο αυτό το κατεβατό ήταν απάντηση στο ότι όλες οι ώρες (νυκτερινές και μη, χρεώνονται μόνο με κ.τ. αν συμπεραλαμβάνεται το ΚΟΤ, που από τα γραφόμενα του ΔΕΔΔΗΕ δεν ισχύει. ισχύει μόνο αν περνάμε το όριο (σσ από 100% έως 110%) και μόνο εκεί και για τις συγκεκριμένες Kwh, το ν.τ. είναι απειροελάχιστα χαμηλότερο. Αν δεν περάσεις το όριο σου, κάνει έκπτωση και στις νυκτερινές κιλοβατώρες. Με συγχωρείς, αν το διάβασες (...κι όμως, κάποιοι ακόμα πιστεύουν ότι χάνουν από τον ΚΟΤ), αν την γλύτωσες δες μόνο τα έντονα υπογραμμισμένα Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2022 από foul 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα