fitsoulas2024 Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, ekrepali είπε Πότε είπα ότι μέχρι 15/8 θα αντλούνται στοιχεία από το 2023; Παραισθήσεις έχεις; ειπες οτι ενα μηνα μετα τη ληξη των δηλωσεων θα αντλουνται στοιχεια απο το 2023 Στις 2/6/2025 στις 3:31 ΜΜ, asdfnikos είπε Θα ενημερωθεί το σύστημα με της νέες φορολογικές έναν μήνα περίπου μετά το κλείσιμο τον φορολογικών δηλώσεων
ekrepali Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Άαα καλά. 🤪 Παραθέτεις κάτι που είπε άλλος συμφορουμητης και νομίζεις ότι το είπα εγώ; ekrepali είναι το username μου. Όχι asdfnikos 1 hour ago, fitsoulas2024 said: Mπερδεμα προκαλεις εσυ οταν γραφεις ανακριβειες, οπως απο πανω που λες οτι μπορεις να κανεις νεα αιτηση χωρις να ακυρωσεις την υπαρχουσα. Όταν μπούμε στη περίοδο νέων δηλώσεων, μόλις κάνεις νέα αίτηση ακυρώνεται αυτόματα η παλιά. Ή την ακυρώνεις και μετά πατάς νέα αίτηση. Το ίδιο πράγμα είναι. Είναι αστείο να λες ότι γράφω ανακρίβειες. Κι οι παρακάτω συμφορουμήτες που το έκαναν με το τρόπο που λέω εγώ, λένε ανακρίβειες; Spoiler Επεξ/σία 4 Ιουνίου από ekrepali
Con_stant1ne Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Δεν υπάρχει επιλογή για νέα αίτηση όσο υπάρχει ενεργή εγκεκριμένη. Θα πρέπει πρώτα να ακυρωθεί η ενεργή αίτηση για να κάνεις νέα.
fitsoulas2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, ekrepali είπε Άαα καλά. 🤪 Παραθέτεις κάτι που είπε άλλος συμφορουμητης και νομίζεις ότι το είπα εγώ; ekrepali είναι το username μου. Όχι asdfnikos Δε φταιω εγω😄 αφου στον asdfnikos απευθυνθηκα γιατι κατι που εγραψε, γιατι απαντησες αντ΄ αυτου? και μαλιστα στην απαντηση σου δεν τον διεψευσες, καθε αλλο. 9 ώρες πριν, ekrepali είπε Όταν μπούμε στη περίοδο νέων δηλώσεων, μόλις κάνεις νέα αίτηση ακυρώνεται αυτόματα η παλιά. Εννοεις τη περιοδο της ανανεωσης, δλδ το διμηνο μετα τη ληξη προθεσμιας των φορ. δηλωσεων. Δε παιρνω ορκο για το αν υπαρχει διαφοροποιηση στη περιοδο αυτη, αλλα θα το δουμε. Λες λοιπον οτι στις 16/7 μπορεις να κανεις νεα δηλωση χωρις προηγουμενως να ακυρωσεις τη παλια. Υπομονη 41 μερες. Εσυ παντως βαζεις στο χερι σου σου στη φωτια οτι ειναι ετσι. Επεξ/σία 5 Ιουνίου από fitsoulas2024 1
ekrepali Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 7 hours ago, fitsoulas2024 said: και μαλιστα στην απαντηση σου δεν τον διεψευσες, καθε αλλο. On 03/06/2025 at 18:38, ekrepali said: Nαι... στις 16/7 ξεκινάνε οι δηλώσεις με ΚΟΤ με τα οικονομικά στοιχεία των φετινών δηλώσεων. Και στις 15/9 ακυρώνονται αυτόματα οι τωρινές αιτήσεις ΚΟΤ. On 03/06/2025 at 19:45, ekrepali said: Στις 16/7 η πλατφόρμα θα διαβάζει τα εκκαθαριστικά του 2025 (έσοδα 2024). Μέχρι τις 15/7 η πλατφόρμα διαβάζει τα εκκαθαριστικά του 2024 (έσοδα 2023). Αφού έγραψα 16/7, δεν το διέψευσα; Μαζί σου συζήτηση δε ξανακάνω, είσαι αλλού γι αλλού. 1
asdfnikos Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου μην μαλώνετε βρε όλα καλά Θα κλείσουν οι φορολογικές και θα δούμε πότε θα ενημερωθεί. Πάντως όταν πατήσεις το κουμπί για νέα αίτηση αυτόματα ακυρώνει την παλιά (Έτσι ήταν παλιά τώρα δεν ξέρω αν έχει αλλάξει)
fitsoulas2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 14 ώρες πριν, ekrepali είπε Αφού έγραψα 16/7, δεν το διέψευσα; Mπροστα απο αυτο εβαλες ενα "Ναι". Απαντησες στη θεση αλλου και με μπερδεψες. 14 ώρες πριν, asdfnikos είπε Πάντως όταν πατήσεις το κουμπί για νέα αίτηση αυτόματα ακυρώνει την παλιά (Έτσι ήταν παλιά τώρα δεν ξέρω αν έχει αλλάξει) Δε θυμαμαι πως ηταν παλια, παντως κουμπι νεας αιτησης αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει αν εχεις ενεργη.
bagasas Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Καλησπερα στη παρεα!Βρε παιδια εχω μια απορια !Εχω ΚΟΤ Α 1400 Kwh το 4μηνο!Το 4μηνο πως το μετρανε?Εννοω ποιους μηνες πιανει πχ Ιανουαριο-Φεβρουαριο-Μαρτιο-Ᾱπριλιο?Η καπως διαφορετικα?
ekrepali Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου On 10/06/2025 at 22:13, bagasas said: Καλησπερα στη παρεα!Βρε παιδια εχω μια απορια !Εχω ΚΟΤ Α 1400 Kwh το 4μηνο!Το 4μηνο πως το μετρανε?Εννοω ποιους μηνες πιανει πχ Ιανουαριο-Φεβρουαριο-Μαρτιο-Ᾱπριλιο?Η καπως διαφορετικα? Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι οι μέρες εκκαθάρισης. Πχ 58 μέρες εκκαθάρισης: 1400*58/120 = 676kw 30 μέρες εκκαθάρισης: 1400*30/120 = 350kw Δυστυχώς τώρα με τις μηνιαίες επιτόπιες... λογικά χάνεις το ΚΟΤ αρκετούς μήνες λόγω κλιματιστικών. --- Διαβάζω σήμερα στα νέα, ζητάνε οι λογιστές παράταση φορολογικών μέχρι 30/7. Τόσο καιρό γιατί δε πήγε ο κόσμος ρε, θα τρελαθούμε. Εγώ περιμένω να ενεργοποιήσω ΚΟΤ με τα νέα φορολογικά στοιχεία, δε με συμφέρει να παραταθούν οι δηλώσεις. 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Στις 10/7/2025 στις 8:25 ΜΜ, ekrepali είπε Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι οι μέρες εκκαθάρισης. Πχ 58 μέρες εκκαθάρισης: 1400*58/120 = 676kw 30 μέρες εκκαθάρισης: 1400*30/120 = 350kw Δυστυχώς τώρα με τις μηνιαίες επιτόπιες... λογικά χάνεις το ΚΟΤ αρκετούς μήνες λόγω κλιματιστικών. Oι τρεις πρωτες σου γραμμες ειναι σωστες. Δε καταλαβα τη τεταρτη. Κι εγω ειχα 4μηνο και εχω παει στο μηνιαο. Δεν εχει αλλαξει κατι επι της ουσιας, παλι το ιδιο πληρωνω, απλα προσαρμοσμενο. Τι εννοεις οτι "χανει το ΚΟΤ αρκετους μηνες"? Στις 10/7/2025 στις 8:25 ΜΜ, ekrepali είπε Εγώ περιμένω να ενεργοποιήσω ΚΟΤ με τα νέα φορολογικά στοιχεία, δε με συμφέρει να παραταθούν οι δηλώσεις. Δε εχει σημασια αν παραταθουν οι δηλωσεις, αλλα ποτε εκανες/εκκαθαρισες τη δικη σου. Οταν μπεις να κανεις την αιτηση η πλατφορμα θα διαβασει την τρεχουσα εκκαθαρισμενη δηλωση και θα αποφασισει αναλογα. Επεξ/σία 12 Ιουλίου από fitsoulas2024
ekrepali Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου 6 minutes ago, fitsoulas2024 said: Τι εννοεις οτι "χανει το ΚΟΤ αρκετους μηνες"? Aνάλογα πότε έπεφταν στον καθένα οι 4μηνιαίες εκκαθάρισεις... κάποια βγαίνουν χαμένοι με τις μηνιαίες καταμετρήσεις, κάποιοι κερδισμένοι. Εγώ πχ παλιά είχα 4μηνο εκκαθαριστικό Ιούνιο - Ιούλιο - Αύγουστο - Σεπτέμβριο. Με βόλευε αυτό για Ιούνιο & Σεπτέμβριο δε καίω κλιματιστικό, ενώ Ιούλιο - Σεπτέμβριο καίω. Οπότε η κατανάλωση απλωνόταν στο 4μηνο. Ας πούμε ότι είχα ΚΟΤ 2000kw, το 4μηνο ήμουν πάντα εντός ορίου 2000kw. Ενώ τώρα πχ με τις μηνιαίες εκκαθαρίσεις, είναι όριο 500kw το μήνα. Αν κάψω Ιούνιο 350kw Ioύλιο 650kw Aύγουστο 650kw Σεπτέμβριο 350kw ...τότε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έχω κάνει υπέρβαση πάνω από 10%. Αντιστοίχω το χειμώνα είχα 4μηνιαίες εκκαθαρρίσεις: Οκτώβριος (νεκρός μήνας) Νοέμβριος (ψιλονεκρός μήνας) Δεκέμβριος (θέρμανση) Ιανουάριος (θέρμανση) και μετά Φεβρουάριος (θέρμανση) Μάρτιος (θέρμανση) Απρίλιος (νεκρός μήνας) Μάιος (νεκρός μήνας). Με συνέφερε λοιπόν που απλωνόταν η κατανάλωση και το όριο ΚΟΤ σε όλο το 4μηνο.
GREGORYMO Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου 27 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Δε εχει σημασια αν παραταθουν οι δηλωσεις, αλλα ποτε εκανες/εκκαθαρισες τη δικη σου. Οταν μπεις να κανεις την αιτηση η πλατφορμα θα διαβασει την τρεχουσα εκκαθαρισμενη δηλωση και θα αποφασισει αναλογα. Κρίνεις από τον εαυτό σου.... Αλλά λένε οι νόμοι 28 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Δε εχει σημασια αν παραταθουν οι δηλωσεις, αλλα ποτε εκανες/εκκαθαρισες τη δικη σου. Οταν μπεις να κανεις την αιτηση η πλατφορμα θα διαβασει την τρεχουσα εκκαθαρισμενη δηλωση και θα αποφασισει αναλογα. Δεν ισχύει: έκανα την φορολογική δήλωση, δώστε μου το Κοτ και λογικό είναι. Όποιος πάρει το Κοτ, το παίρνει για 12 ΜΗΝΕΣ. Αν ήταν έτσι, ΚΑΠΟΙΟΙ θα την έκαναν από Μάρτιο και θα τσιμπούσαν Κοτ 18 ΜΗΝΕΣ. 16 λεπτά πριν, ekrepali είπε Aνάλογα πότε έπεφταν στον καθένα οι 4μηνιαίες εκκαθάρισεις... κάποια βγαίνουν χαμένοι με τις μηνιαίες καταμετρήσεις, κάποιοι κερδισμένοι. Εγώ πχ παλιά είχα 4μηνο εκκαθαριστικό Ιούνιο - Ιούλιο - Αύγουστο - Σεπτέμβριο. Με βόλευε αυτό για Ιούνιο & Σεπτέμβριο δε καίω κλιματιστικό, ενώ Ιούλιο - Σεπτέμβριο καίω. Οπότε η κατανάλωση απλωνόταν στο 4μηνο. Ας πούμε ότι είχα ΚΟΤ 2000kw, το 4μηνο ήμουν πάντα εντός ορίου 2000kw. Ενώ τώρα πχ με τις μηνιαίες εκκαθαρίσεις, είναι όριο 500kw το μήνα. Αν κάψω Ιούνιο 350kw Ioύλιο 650kw Aύγουστο 650kw Σεπτέμβριο 350kw ...τότε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έχω κάνει υπέρβαση πάνω από 10%. Αντιστοίχω το χειμώνα είχα 4μηνιαίες εκκαθαρρίσεις: Οκτώβριος (νεκρός μήνας) Νοέμβριος (ψιλονεκρός μήνας) Δεκέμβριος (θέρμανση) Ιανουάριος (θέρμανση) και μετά Φεβρουάριος (θέρμανση) Μάρτιος (θέρμανση) Απρίλιος (νεκρός μήνας) Μάιος (νεκρός μήνας). Με συνέφερε λοιπόν που απλωνόταν η κατανάλωση και το όριο ΚΟΤ σε όλο το 4μηνο. ΤΩΡΑ έχεις μηνιαία μέτρηση από ΔΕΔΔΗΕ?
fitsoulas2024 Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Κρίνεις από τον εαυτό σου.... Αλλά λένε οι νόμοι για αλλη μια φορα ερμηνευεις(και μαλιστα λανθασμενα) νομους για να μιλησεις για κατι στο οποιο δεν εχεις αμεση εμπλοκη. Οτι ισχυει για μενα που εχω ΚΟΤ, ισχυει και για ολους οσους εχουν ΚΟΤ 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Δεν ισχύει: έκανα την φορολογική δήλωση, δώστε μου το Κοτ και λογικό είναι. Όποιος πάρει το Κοτ, το παίρνει για 12 ΜΗΝΕΣ. Οχι βεβαια. Το ΚΟΤ ανανεωνεται καθε φθινοπωρο μετα το περας των φορ. δηλωσεων. Μπορει πχ. να παρεις Ιουνη αλλα να το χασεις Σεπτεμβρη, δλδ απο 3 μηνες. 1 ώρα πριν, ekrepali είπε Aνάλογα πότε έπεφταν στον καθένα οι 4μηνιαίες εκκαθάρισεις... κάποια βγαίνουν χαμένοι με τις μηνιαίες καταμετρήσεις, κάποιοι κερδισμένοι..................................... καταλαβα τωρα τι εννοεις. Με νυχτερινο δε θα ειχες τετοια προβληματα Επεξ/σία 12 Ιουλίου από fitsoulas2024
ekrepali Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου 15 minutes ago, fitsoulas2024 said: Με νυχτερινο δε θα ειχες τετοια προβληματα Έχω νυχτερινό. Απλά το 2024 - 2025 δεν είχα ΚΟΤ λόγω αυξημένων οικονομικών. Φέτος που δικαιούμαι πάλι, θα το δω στη πράξη. Τα νέα ωράρια νυχτερινού με συμφέρουν συγκριτικά με τα παλιά.
fitsoulas2024 Δημοσ. 13 Ιουλίου Δημοσ. 13 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, ekrepali είπε Έχω νυχτερινό. Απλά το 2024 - 2025 δεν είχα ΚΟΤ λόγω αυξημένων οικονομικών. μα αμα εχεις νυχτερινο που ειναι το προβλημα? σε βοηθαει να μη πιανεις ποτέ το μηνιαιο οριο, συν το οτι για οσες κιλ/ρες σου λειπουν παιρνει και συμπληρωνει απο το νυχτερινο κι ετσι πληρωνονται κι αυτες με εκπτωση. Δεν ειχες καθολου ή πηγες απ το Α στο Β? εγω στην επομενη ανανεωση θα παω στο Β, λογω επισης αυξημενων οικονομικων(ανεργος ειμαι😄). Αλλα το Μαρτιο με τη νεα φορ.δηλωση θα επιστρεψω στο Α😀 Επεξ/σία 13 Ιουλίου από fitsoulas2024
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα