Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μήπως οταν αγορασές εβαλες την τράπεζα να κανει την μετατροπή?

Νομίζω ότι ή eurobank κρατάει προμήθεια 2,5 για αλλαγή συναλλάγματος ασχετως ποσου

21. Προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος (ATM / POS) 2,50 €

Οι πράξεις που γίνονται σε ΑΤΜ το ΣΚ περνάνε λογιστικά τη ΔΕ.

Οι πληρωμές λογαριασμών κλπ μέσω e-banking εμφανίζονται τη ΔΕ ενώ μεταφορές μεταξύ λογαριασμών σου εμφανίζονται αμέσως.

Όλες οι τράπεζες, εκτός ΕΤΕ, χρεώνουν προμήθεια στις συναλλαγές σε συνάλλαγμα.

Γι΄αυτό, καλό είναι να ενημερωνόμαστε, για τις προμήθειες κάθε τράπεζας (Τιμολόγιο Βασικών Εργασιών), πριν κάνουμε την αγορά σε συνάλλαγμα (στον επικαιροποιημένο οδηγό της υπογραφής μου υπάρχουν links για τα τελευταία ισχύοντα τιμολόγια των τραπεζών).

Επίσης, ένα στοιχείο που πρέπει να προσέχουμε, όταν πληρώνουμε με paypal, είναι το ποιος θα κάνει τη μετατροπή του συναλλάγματος, δεδομένου ότι 1) το paypal έχει εξ ορισμού τη ρύθμιση να την κάνει αυτό και 2) έχει την πιο δυσμενή ισοτιμία για τον αγοραστή. Μπορούμε, λοιπόν, να αλλάξουμε τη ρύθμιση του paypal επιλέγοντας από το γρανάζι (πάνω δεξιά) στην ενότητα Payments settings/Preapproved payments/ στο πινακάκι Set Available Funding Sources και σε κάθε κάρτα που έχουμε το Conversion Options και στη νέα καρτέλα το Bill me ...

εχω την τραπεζα να κανει την συναλλαγη ,τι ειναι καλυτερα, να την κανει το paypal;

@Μakfil αυτο ισχυει για ολες τις καρτες ; πιστωτικες και prepaid;

Δημοσ.

εχω την τραπεζα να κανει την συναλλαγη ,τι ειναι καλυτερα, να την κανει το paypal;

@Μakfil αυτο ισχυει για ολες τις καρτες ; πιστωτικες και prepaid;

Σε κάθε συναλλαγή που κάνουμε σε συνάλλαγμα, ανεξαρτήτως είδους κάρτας, πρέπει να γίνει μετατροπή του συναλλάγματος.

Το paypal έχει τη χειρότερη ισοτιμία και, επομένως, καλό είναι να ορίζουμε στο paypal να μην γίνεται από αυτό η μετατροπή.

• Like 1
Δημοσ.

εχω κανει πολλες αγορες αλλα δε παιρνει συνεχεια 2,5 ευρω, δε ξερω πως να το ελεγξω ,μιλαω για αγορεςς απο ebay που ειναι συνηθως σε δολαρια

Δημοσ.

Στην από 27/1/2016 έκδοση του Τιμολογίου Βασικών Εργασιών της Eurobank (αλλά και στην προηγούμενη από 16/12/2015) και στην τελευταία σελίδα αναφέρεται:

Prepaid Visa (εκδόσεις πριν τις 11/12/2015)

Έξοδα συναλλαγών σε συνάλλαγμα 1,25% επί του ποσού της συναλλαγής

Prepaid Visa (εκδόσεις μετά τις 11/12/2015)

Έξοδα συναλλαγών σε συνάλλαγμα 2% επί του ποσού της συναλλαγής με minimum 1€

Δημοσ.

Η επιλογή κάρτας βασίζεται, κυρίως, στη νοοτροπία καθενός και όχι στο τι θα του προτείνει άλλος.

Για παράδειγμα, εγώ μπορεί να μην έχω πρόβλημα να συνδέσω μια χρεωστική στο paypal ενώ άλλος να προτιμά μια προπληρωμένη, για λόγους δικούς του.

Προσωπικά, χρησιμοποιώ τη χρεωστική και την πιστωτική της ΕΤΕ, επειδή δεν χρεώνει προμήθεια στις συναλλαγές σε συνάλλαγμα, αλλά και άλλες από διαφορετικές τράπεζες και οργανισμούς, επειδή έχω διαπιστώσει ότι, στις αγορές από το εξωτερικό, αν δεν περάσει η μια έχει πιθανότητες να περάσει κάποια άλλη. 

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα!! Εκανα paypal και ξεκινησα μικροποσες αγορες..εχω eurobank..καταρχας αποτι ειδα πριν στο ebanking ειδα δεσμευση 2%! Απολο το ποσο που εχω λειπουν 33 ευρω!ενω οι συνολικες αγορες πουχω κανει ειναι μεχρι 6 ευρω!διαφορα ουσιαστικα 33 ευρω στο διαθεσιμο υπολοιπο και το λογιστικο.φρικαρα!μια εξηγηση;επισης αποτι καταλαβα η eurobank εχει προμηθεια για τη μετατροπη του συναναλαγματος 2.50 ευρω(!!!).θα ηταν καλυτερο για τη τσεπη μου να βαλω το paypal na κανει τις μετατροπες; (δηλαδη να επιλεξω συις ρυθμισεις του paypal το "Bill me in the currency listed on the seller's invoice"?

Δημοσ.

Η eurobank έχει μεγάλες προμήθειες στις αγορές σε συνάλλαγμα και σε αγορές μικρής αξίας ίσως δεν συμφέρει.

Στον επικαιροποιημένο οδηγό της υπογραφής μου, θα διαβάσεις τις προμήθειες όλων των τραπεζών.

To Bill me ...κάνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που γράφεις, δηλαδή το επιλέγουμε για να ΜΗΝ κάνει τη μετατροπή του συναλλάγματος το paypal αλλά η τράπεζα, με την ισοτιμία του οργανισμού (Visa/MasterCard) που έχει εκδώσει την κάρτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...