anwnymh29 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Κοντά ήμουν στο όνομα :-P Το παπαδαριό είναι το κυριότερο τμήμα της θρησκείας μαζι με Τις Εκκλησίες. Οπότε Όταν κάνουν κάτι επηρεάζει όλη την φήμη της θρησκείας. Είναι σαν να λες ότι έχεις ένα κατάστημα το οποίο δουλεύει με μαύρους και εσύ θα πεις είμαι φασιστρια αλλά μόνο εγώ Όχι οι υπόλοιποι και μετά περίμενε να μαζέψεις πχ μαύρους στο μαγαζί να δούμε πόσοι θα έρθουν Τον παράδειγμα είναι για να σου δείξω ότι σε κοινότητες ή πράξη του ενός επηρεάζει και τούς άλλους Κατανοητο αλλα δεν το ασπαζομαι αυτο που λες..ο μαλακας (συγνωμη για την εκφραση) παντα θα υπαρχει,αν ο μαλακας μαλακιζεται υπο τον μανδυα του Χριστιανισμου αυτο ειναι ενα θεμα σαφως,αλλα δεν θα μας παρει ολους η μπαλα. Κανεις δεν αγαπαει τα παιδοβουβαλα τους παπαδες . Αυτο εγω διαχωριζω..αλλο η πιστη,η θρησκεια και αλλο οι τραγοι που ουδεμια σχεση εχουν με τα παραπανω. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Oχι απλα μια εμφαση στο νικ μου το οποιο εχετε σκοτωσει Εκκρεμούν κάτι ζητήματα στις προηγούμενες σελίδες που απέφυγες να απαντησεις, μην το ρίχνεις στη τρελίτσα. Οσα εμότικον και να βάλεις δε συγκινούμαι
funbreaker Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Γιατί ασχολείστε με το παπαδαριό και όχι με την ουσία των πεποιθήσεων της θρησκείας που είναι εξίσου γελοία? Εκκρεμούν κάτι ζητήματα στις προηγούμενες σελίδες που απέφυγες να απαντησεις, μην το ρίχνεις στη τρελίτσα. Οσα εμότικον και να βάλεις δε συγκινούμαι Απλά απαξιεί.
zio10 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Κατανοητο αλλα δεν το ασπαζομαι αυτο που λες..ο μαλακας (συγνωμη για την εκφραση) παντα θα υπαρχει,αν ο μαλακας μαλακιζεται υπο τον μανδυα του Χριστιανισμου αυτο ειναι ενα θεμα σαφως,αλλα δεν θα μας παρει ολους η μπαλα. Κανεις δεν αγαπαει τα παιδοβουβαλα τους παπαδες . Αυτο εγω διαχωριζω..αλλο η πιστη,η θρησκεια και αλλο οι τραγοι που ουδεμια σχεση εχουν με τα παραπανω. Που υπάρχουν και άνθρωποι της εκκλησίας που κάνουν έργο πραγματικά, αλλά δεν λέμε γι'αυτούς γιατί το αρνητικό πουλάει περισσότερο... 1
anwnymh29 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Εκκρεμούν κάτι ζητήματα στις προηγούμενες σελίδες που απέφυγες να απαντησεις, μην το ρίχνεις στη τρελίτσα. Οσα εμότικον και να βάλεις δε συγκινούμαι Σου απαντησα οπου μου απηυθυνες τον λογο,αυτα ειχε το μαγαζι να σου πει..αν δεν σε καλυψαν λυπαμαι. Που υπάρχουν και άνθρωποι της εκκλησίας που κάνουν έργο πραγματικά, αλλά δεν λέμε γι'αυτούς γιατί το αρνητικό πουλάει περισσότερο... Φυσικα και υπαρχουν.. 1
hlt Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Αν δεις λίγο ειδήσεις στον κόσμο θα δεις διωγμούς και σφαγές, κανονικές σφαγές. Οι τζιχαντιστές πρώτο στόχο τους Χριστιανούς έχουν! Απορία, έχει καταργηθεί η πρωινή προσευχή στα σχολεία που αναφέρθηκε πριν; Τώρα σοβαρά;;Οι τσιχαντιστές πρώτο,δεύτερο,τρίτο στόχο έχουν αυτούς που δεν είναι μαζί τους (δε πα να ναι και μουσουλμάνοι) Αλλά και αυτό που λες να ισχύει εδώ γίνεται συζήτηση για άθεους.Το ότι οι θρησκείες πολεμάνε η μία την άλλη μια ζωή γίνετε.
zio10 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Τώρα σοβαρά;;Οι τσιχαντιστές πρώτο,δεύτερο,τρίτο στόχο έχουν αυτούς που δεν είναι μαζί τους (δε πα να ναι και μουσουλμάνοι) Αλλά και αυτό που λες να ισχύει εδώ γίνεται συζήτηση για άθεους.Το ότι οι θρησκείες πολεμάνε η μία την άλλη μια ζωή γίνετε. Ρώτησες που βλέπεις διωγμούς και σφαγές και σου είπα ένα παράδειγμα. Το ότι είναι (προς το παρόν) έξω από την πόρτα μας δεν λέει κάτι... Φυσικα και υπαρχουν.. Εννοείται. Αυτό ήθελα να πω, ίσως δεν είναι ξεκάθαρο έτσι όπως το έγραψα. 1
defacer Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Που υπάρχουν και άνθρωποι της εκκλησίας που κάνουν έργο πραγματικά, αλλά δεν λέμε γι'αυτούς γιατί το αρνητικό πουλάει περισσότερο... Μιας και το ανέφερες. Μικρός για μια αρκετά μεγάλη περίοδο πήγαινα κατηχητικό. Δεν το περιμένατε ε; Ο λόγος που πήγαινα ήταν όχι γιατί με πίεσε κανείς (θα τους έστελνα στο διάολο, pun intended) αλλά επειδή πήγαιναν κάποιοι καλοί μου φίλοι και έκαναν διάφορες δραστηριότητες (πινγκ πονγκ, δε μπορούσα να παίξω αλλού τότε) και σκέφτηκα why not, τι έχω να χάσω. Λοιπόν η εμπειρία μου στο κατηχητικό ήταν πάρα πολύ καλή. Ο παπάς που μας είχε ήταν γαμάτος, δεν έκανε ούτε πλύση εγκεφάλου ούτε τίποτα. Εκτός από τα διάφορα πράγματα που έκανε που δεν είχαν καθόλου θρησκευτικό περιεχόμενο (παιχνίδια, δημιουργικές δραστηριότητες), ακόμα και όταν είχαν το χειριζόταν άψογα: θα διαβάσουμε μια ιστορία που μιλάει για την αγάπη του ΧΥΖ, και αφού τη διαβάζαμε συζητούσαμε ανοιχτά για το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας μας την αγάπη αυτή και την ιστορία κλπ κλπ. Ο παπάς έκανε το moderator και δεν πίεζε προς καμία κατεύθυνση, βεβαίως αν τον ρωτούσες (το έκανα κατ' επανάληψη) τι πιστεύει ο ίδιος σου έλεγε εγώ πιστεύω αυτό κι αυτό αλλά εσύ πρέπει να σκεφτείς μόνος σου τι πιστεύεις για τον εαυτό σου. Μετά από πολλά χρόνια μια μέρα που περνούσα έξω από την εκκλησία τον είδα να έχει σηκώσει τα ράσα και να παίζει μπάσκετ με τα παιδιά. Πιο γαμάτος πεθαίνεις. Αυτός ο παπάς ήταν το καλύτερο PR για την εκκλησία που έχω δει ποτέ. Εκτός απο μένα, όλη η γειτονιά έχει να το λέει πόσο γαμάτος είναι ο παπάς της ενορίας. Μακάρι να ήταν όλοι έτσι. Παρόλα αυτά, το μέγεθος της γαματοσύνης του συγκεκριμένου ιερέα δεν έχει καμία σχέση με το αν είναι καλό να είμαστε θρήσκοι ή με το αν η εκκλησία κάνει καλό στην κοινωνία, ή με το αν η θρησκεία κάνει καλό στην ανθρωπότητα. ΥΓ ο εν λόγω παπάς είναι παντρεμένος με παιδιά, δεν ξέρω αν σχετίζεται με τα παραπάνω αλλά σίγουρα είναι μια ενδιαφέρουσα πληροφορία. 2
zio10 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Μιας και το ανέφερες. Μικρός για μια αρκετά μεγάλη περίοδο πήγαινα κατηχητικό. Δεν το περιμένατε ε; Ο λόγος που πήγαινα ήταν όχι γιατί με πίεσε κανείς (θα τους έστελνα στο διάολο, pun intended) αλλά επειδή πήγαιναν κάποιοι καλοί μου φίλοι και έκαναν διάφορες δραστηριότητες (πινγκ πονγκ, δε μπορούσα να παίξω αλλού τότε) και σκέφτηκα why not, τι έχω να χάσω. Λοιπόν η εμπειρία μου στο κατηχητικό ήταν πάρα πολύ καλή. Ο παπάς που μας είχε ήταν γαμάτος, δεν έκανε ούτε πλύση εγκεφάλου ούτε τίποτα. Εκτός από τα διάφορα πράγματα που έκανε που δεν είχαν καθόλου θρησκευτικό περιεχόμενο (παιχνίδια, δημιουργικές δραστηριότητες), ακόμα και όταν είχαν το χειριζόταν άψογα: θα διαβάσουμε μια ιστορία που μιλάει για την αγάπη του ΧΥΖ, και αφού τη διαβάζαμε συζητούσαμε ανοιχτά για το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας μας την αγάπη αυτή και την ιστορία κλπ κλπ. Ο παπάς έκανε το moderator και δεν πίεζε προς καμία κατεύθυνση, βεβαίως αν τον ρωτούσες (το έκανα κατ' επανάληψη) τι πιστεύει ο ίδιος σου έλεγε εγώ πιστεύω αυτό κι αυτό αλλά εσύ πρέπει να σκεφτείς μόνος σου τι πιστεύεις για τον εαυτό σου. Μετά από πολλά χρόνια μια μέρα που περνούσα έξω από την εκκλησία τον είδα να έχει σηκώσει τα ράσα και να παίζει μπάσκετ με τα παιδιά. Πιο γαμάτος πεθαίνεις. Αυτός ο παπάς ήταν το καλύτερο PR για την εκκλησία που έχω δει ποτέ. Εκτός απο μένα, όλη η γειτονιά έχει να το λέει πόσο γαμάτος είναι ο παπάς της ενορίας. Μακάρι να ήταν όλοι έτσι. Παρόλα αυτά, το μέγεθος της γαματοσύνης του συγκεκριμένου ιερέα δεν έχει καμία σχέση με το αν είναι καλό να είμαστε θρήσκοι ή με το αν η εκκλησία κάνει καλό στην κοινωνία, ή με το αν η θρησκεία κάνει καλό στην ανθρωπότητα. ΥΓ ο εν λόγω παπάς είναι παντρεμένος με παιδιά, δεν ξέρω αν σχετίζεται με τα παραπάνω αλλά σίγουρα είναι μια ενδιαφέρουσα πληροφορία. Αυτό λέω, υπάρχουν πολλοί τέτοιοι αλλά οι περισσότεροι ασχολούνται με τους στραβούς. Και να φανταστείς εγώ ούτε κατηχητικό έχω πάει ποτέ, ούτε είμαι κανένας φανατικός Χριστιανός, σαν την πλειοψηφία ας πούμε Νομίζω πως σχεδόν όλοι οι παπάδες παντρεμένοι με παιδιά είναι.
Donalhioy Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Είναι χειρότερο από το να είναι κανείς ανόητος στ' αλήθεια να το παίζει ανόητος επίτηδες δηλαδη το οτι εσυ δεν μπορεις να κανεις μια συζητηση χωρις να αρχισεις ειρωνειες, προσβολες να μιλας για ηλιθιοτητα σημαινει οτι ολοι οι αθεοι ειναι ετσι? μιας που εγω δεν εκανα τιποτα απο τα παραπανω τοτε μαλλον οχι.. το οτι θα κανουν τα καναλια βουκινο ειναι λογικο.. πουλαει... και σε εσενα και στον πιστο.. αν οι γονεις δεν εχουν θεμα τοτε που το κακο? ακομα και οι παπαδες ως ανθρωποι εχουν και αυτοι τους λογικους και τους παραλογους.. ειδα βιντεο του παπα παοκτση να μιλα αλλιως για τους γκει και δεν εγινε ο κακος χαμος στα καναλια.. δεν πουλαει βλεπεις... και δεν θα κατσω τωρα να αναλυσω ολα τα στερεοτυπα απο αρχες 50.. μην τρελαθουμε! ουτε θα τα βαλω στο ιδιο καζανι.. δεν υπηρχε κανενα παιδι που να ειχε προβλημα με τον δασκαλο.. ουτε αλλαξε κανενα.. σιγουρα υπαρχουν γκει δασκαλοι στην ελλαδα.. το δηλωσουν πως το φανταζεσαι? συνεντευξη στα καναλια φαση? εκτος το offtopic.. για παπαδες λεγαμε.. ειναι που εισαι και εντος θεματος τρομαρα σου.. (ο λόγος για τον οποίο κλάιγεστε ότι σαν ορθόδοξοι δέχεστε επίθεση κιόλας....χαχαχαχα) δεν ξερω αν ηθελες να το γραψεις σε αλλον διοτι εγω μια φορα σε θρησκεια δεν πιστευω.. αλλα δεν νομιζω παραδειγματα του μεσαιωνα "και σε μορφωτικο επιπεδο" να βοηθουν εν ετη 2016 δηλαδη τα εκτρωπα προ χριστου τα χρεωνοντε οι αθεοι? ουαου! που ελεγε και ο βαρουφακης.. 1
Baator Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Μιας και το ανέφερες. Μικρός για μια αρκετά μεγάλη περίοδο πήγαινα κατηχητικό. Δεν το περιμένατε ε; Ο λόγος που πήγαινα ήταν όχι γιατί με πίεσε κανείς (θα τους έστελνα στο διάολο, pun intended) αλλά επειδή πήγαιναν κάποιοι καλοί μου φίλοι και έκαναν διάφορες δραστηριότητες (πινγκ πονγκ, δε μπορούσα να παίξω αλλού τότε) και σκέφτηκα why not, τι έχω να χάσω. Λοιπόν η εμπειρία μου στο κατηχητικό ήταν πάρα πολύ καλή. Ο παπάς που μας είχε ήταν γαμάτος, δεν έκανε ούτε πλύση εγκεφάλου ούτε τίποτα. Εκτός από τα διάφορα πράγματα που έκανε που δεν είχαν καθόλου θρησκευτικό περιεχόμενο (παιχνίδια, δημιουργικές δραστηριότητες), ακόμα και όταν είχαν το χειριζόταν άψογα: θα διαβάσουμε μια ιστορία που μιλάει για την αγάπη του ΧΥΖ, και αφού τη διαβάζαμε συζητούσαμε ανοιχτά για το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας μας την αγάπη αυτή και την ιστορία κλπ κλπ. Ο παπάς έκανε το moderator και δεν πίεζε προς καμία κατεύθυνση, βεβαίως αν τον ρωτούσες (το έκανα κατ' επανάληψη) τι πιστεύει ο ίδιος σου έλεγε εγώ πιστεύω αυτό κι αυτό αλλά εσύ πρέπει να σκεφτείς μόνος σου τι πιστεύεις για τον εαυτό σου. Μετά από πολλά χρόνια μια μέρα που περνούσα έξω από την εκκλησία τον είδα να έχει σηκώσει τα ράσα και να παίζει μπάσκετ με τα παιδιά. Πιο γαμάτος πεθαίνεις. Αυτός ο παπάς ήταν το καλύτερο PR για την εκκλησία που έχω δει ποτέ. Εκτός απο μένα, όλη η γειτονιά έχει να το λέει πόσο γαμάτος είναι ο παπάς της ενορίας. Μακάρι να ήταν όλοι έτσι. Παρόλα αυτά, το μέγεθος της γαματοσύνης του συγκεκριμένου ιερέα δεν έχει καμία σχέση με το αν είναι καλό να είμαστε θρήσκοι ή με το αν η εκκλησία κάνει καλό στην κοινωνία, ή με το αν η θρησκεία κάνει καλό στην ανθρωπότητα. ΥΓ ο εν λόγω παπάς είναι παντρεμένος με παιδιά, δεν ξέρω αν σχετίζεται με τα παραπάνω αλλά σίγουρα είναι μια ενδιαφέρουσα πληροφορία. Ακόμα και αυτός ο γαμάτος παπάς είναι γαμάτος επειδή ακριβώς βάζει την λογική και την ανθρωπιά του πάνω από το επίσημο δόγμα και το κήρυγμα της εκκλησίας. Δεν είναι γαμάτος επειδή ανήκει στην εκκλησία και εξαιτίας της είναι σωστός. Είναι σωστός επειδή δέχεται να παραβλέψει πράγματα και να κάνει τα στραβά μάτια ΠΑΡΑ την επίσημη γραμμή της εκκλησίας σε καταστάσεις που κάνουν μπαμ πως είναι λάθος. Ο άνθρωπος αυτός θα μπορούσε να είναι δάσκαλος και να έκανε την ίδια δουλειά ακόμα καλύτερα. Όταν έχουμε φτάσει να θεωρούμε τέτοια παραδείγματα φωτεινές εξαιρέσεις που απλά μας επιτρέπουν να μην τσουβαλιάζουμε το 100% των κληρικών στο ίδιο τσουβάλι, σημαίνει ότι τα πράγματα κάπου είναι στραβά. Και όσο σωστός και να 'ναι, όσο προχωρημένος, όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι, πάλι κακό θα κάνει. Πάλι θα μάθει το παιδί ότι η ομοφυλοφιλία είναι τεράστιο αμάρτημα, πάλι θα μάθει ότι οι προγαμιαίες σχέσεις είναι λάθος, πάλι ότι ο θεός έπλασε τον κόσμο, ότι το να ντύνεσαι καρναβάλι είναι αμαρτία και του σατανά, ότι το να τρως κρέας Μ. Παρασκευή δεν είναι σωστό, πάλι θα μάθει να δέχεται πράγματα άκριτα ή ως εξήγηση σε κάτι "έτσι ήθελε ο Κύριος", πάλι θα μάθει να πιστεύει σε δεισιδαιμονίες και θαύματα και κρίνους και νεκραναστάσεις και 1002 άλλα. Και αν για κάποιον περίεργο λόγο είναι αντίθετος με όλα αυτά και διδάσκει απλά αγάπη και κατανόηση, τότε απλά δεν είναι παπάς, πηγαίνει ενάντια σε πολύ βασικές αρχές του χριστιανισμού. Η αγάπη και η κατανόηση δεν είναι αποκλειστικότητα του χριστιανισμού. Αν ήταν τόσο ανοικτόμυαλος και προχωρημένος ας γινόταν δάσκαλος και ας δίδασκε τα ίδια πράγματα, δεν θα είχε καμία διαφορά. Οι καλοί παπάδες δεν αποτελούν σε καμιά περίπτωση άλλοθι της οργανωμένης θρησκείας. Οι άνθρωποι αυτοί καλοί θα ήταν ό,τι επάγγελμα και να κάνανε. 2
Donalhioy Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Οι καλοί παπάδες δεν αποτελούν σε καμιά περίπτωση άλλοθι της οργανωμένης θρησκείας. Οι άνθρωποι αυτοί καλοί θα ήταν ό,τι επάγγελμα και να κάνανε. εδω συμφωνουμε απολυτα.. αλλα γιατι δεν ισχυει και το αναλογο με τους σαπιους? δηλαδη ενας κακος ιερεας να ηταν κακος οτι και να εκανε..? ετσι απλα χανεις το οποιο σωστο γραφεις.. με αυτες τις υπο προηποθεσεις εξαιρεσεις..
defacer Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 @Donalhioy ναι καλέ μου, ο,τι πεις. "Δεν υπήρχε κανένα παιδί που να είχε πρόβλημα με το δάσκαλο" -- όπως και σε όλα τα υπόλοιπα, βλέπω πέτυχες το νόημα στο δόξα πατρί. Βοήθειά μας. @Baator, θα διαφωνήσω γενικά. Το γιατί ο πάτερ Χρήστος είναι γαμάτος δεν το ξέρουμε. Ίσως η επαφή του με τη θρησκεία να τον έκανε έτσι. Ίσως να ήταν έτσι απο πριν και να έγινε ιερέας μόνο για την επαγγελματική αποκατάσταση. Απίθανα και τα δύο ενδεχόμενα, αλλά για μας εξίσου πιθανά με οποιοδήποτε άλλο. Το τι θα κάνει ο πάτερ αυτός όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι δεν έχεις κανένα δεδομένο που να σου επιτρέπει να το προβλέψεις εκτός από αυτά που είπα. Αν θέλεις ντε και καλά να βγάλεις συμπέρασμα, το μόνο που μπορείς να βγάλεις είναι ότι θα κάνει καλό. Το ότι θα κάνει κακό που λες είναι αυθαίρετο και προέρχεται από πράγματα που έχεις δει από άλλους. Ειδικά αυτό που λες ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμάρτημα κλπ, for what it's worth προσωπικά δε μπορώ να φανταστώ τον άνθρωπο που φερόταν όπως φερόταν μπροστά μου να λέει ποτέ τέτοια πράγματα, δεν τον θυμάμαι να λέει ποτέ "αυτό δεν πρέπει να το κάνεις γιατί είναι αμαρτία". Αυτό ίσως για σένα να μη σημαίνει τίποτα και δικαίωμά σου, αλλά αντικειμενικά σημαίνει τουλάχιστον όσα και το "θα έκανε έτσι κι έτσι πίστεψέ με". Συμφωνώ ότι η αγάπη και η κατανόηση δεν είναι αποκλειστικότητα (ποιός θα διαφωνούσε?) και ότι θα ήταν εξίσου καλός και ως δάσκαλος ή κάτι άλλο. Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις λέγοντας "ας γινόταν δάσκαλος". Τι λόγος μας πέφτει εμάς όσον αφορά το τι έγινε και τι δεν έγινε; Σε καμία περίπτωση δε θεωρώ ότι προσφέρω άλλοθι στην οργανωμένη θρησκεία μιλώντας για τον πατήρ Χρήστο. Ούτε θεωρώ ότι χρειάζεται άλλοθι η οργανωμένη θρησκεία. Άλλοθι θα χρειαζόταν αν δεν κάλυπτε κάποια πραγματική ανάγκη των πιστών, πράγμα που εμφανώς δεν ισχύει όπως οποιοσδήποτε πιστός ή ο Βολταίρος μπορεί να σου βεβαιώσει.
Apoll Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Θα συμφωνήσω με τον defacer. Εγώ μεγάλωσα "μέσα" στην Εκκλησία. Αλλά απλά μόνο και μόνο επειδή έβαλα κριτική σκέψη έφυγα από την άλλη κατεύθυνση στα 17. (και θα συμφωνήσω με το table tennis, σκάκι κλπ στο κατηχιτικό). Ο καθείς είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι γουστάρει. Δεν μπορεί κανείς να υποχρεώσει τους άλλους μόλις αποκτήσουν κριτική σκέψη. Αν βέβαια συνεχίσουν αν είναι πρόβατα, δεν τους φταίει το σύστημα. Αλλά και όσοι αντιλλέγουν για εκκλησίες, οπισθοδρομίες κλπ μλκίες, το Πάσχα να μην πάνε να φάνε αρνί, ούτε να το γιορτάσουν. Ούτε και τα Χριστούγεννα ή την ονομαστική εορτή τους. Διαφορετικά είναι υποκριτές, και χειρότεροι από αυτό που κατακρίνουν. Και επειδή πολλά ειπώθηκαν, λόγο capital controls (και χρέη στην εφορία του αδελφού λόγο του ότι είναι άνεργος πολλά χρόνια τώρα), για να στείλω μέσα σε 24 ώρες λεφτά στην Ελλάδα για την κηδεία του πατέρα μου ήταν αδύνατο. Ο παπάς της ενορίας έδωσε χίλια ευρώ από την τσέπη του στο γραφείο τελετών για να κανονίσει τα της κηδείας. Και ξέρω από ανέκαθεν όταν βρισκώταν κάποιος σε σχετική ανάγκη, τουλάχιστον ο προηγούμενος παπάς της ενορίας που τον ήξερα καλά, έβγαζε από την τσέπη του. Και ήταν τελωνειακός μέχρι τα 35 του, όταν αποφάσησε να γίνει ιερέας πριν 40 χρόνια.
doubtful Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Πατε καλα ρε?? πως θα ζησουμε χωρις εκκλησιες?? Εγω αν δεν ακουω το καμπανακι δεν μπορω να ζησω! Οοοοοχι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις