Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί να απαγορευτεί η βάπτιση ανηλίκου; Και γιατί αυτό θεωρείται οπισθοδρόμιση; Προφανώς ΔΕΝ θα πρέπει να ψηφιστεί τέτοιος εκτρωματικός νομος.

Γιατί αναγκάζεις κάποιον να ασπαστεί μια θρησκεία χωρίς την θέληση του?

Τί είναι τα βρέφη να τα βάζουμε να λαμβάνουν μέρος σε τελετές μαγείας?

Φυσικά αυτό είναι το λιγότερο, το σημαντικό είναι να απαγορεύεται και η επίσημη κατήχηση σε ανηλίκους που κάνει η εκκλησία.

Προφανώς και θα μου πεις ότι η τελετή μαγείας δεν είναι αυτή που εντάσει το παιδί στην θρησκεία, μιας και δεν καταλαβαίνει τίποτα, αλλά η συνεχής οικογενειακή κατήχηση είναι αυτή που το κάνει και είναι κάτι που δεν μπορεί να αποτραπεί ή να απαγορευτεί.

Η απάντησή μου σε αυτό είναι:

• Έστω και για συμβολικούς λόγους της ελευθερίας του ατόμου πρέπει να γίνει.
  • Με το να γίνει προωθούμε περισσότερο στην κοινωνία την ιδέα της ελευθερίας που λέω. Ο έφηβος θα ξέρει πως δεν βαφτίστηκε και θα αποφασίσει μόνος του στα 18, κάτι που τώρα δεν το υποψιάζεται καν.
  • Το μέτρο θα πρέπει να συνδυαστεί και με την απαγόρευση του κατηχητικού, και για πρακτικούς και για συμβολικούς λόγους.
  • Το μέτρο δεν αποτελεί την απόλυτη λύση ενάντια στην κατήχηση, μιας και μάλλον τέτοια απόλυτη λύση δεν υπάρχει, αλλά αποτελεί ένα βήμα προόδου προς αυτή την κατεύθυνση. Το επόμενο βήμα θα ήταν με σωστή παιδεία και έχουμε σωστούς γονείς που κατηχίζουν τα παιδιά τους.
  • Like 4
  • Απαντ. 179
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ δηλώνω άθρησκος. Σιγά μην μου επιβάλλει μια θρησκεία τον κώδικα ηθικής που θα ακολουθώ το έτος 2016. Εν τω μεταξύ παίζει να ξέρω να ψελνω απέξω όλα τα Εγκώμια της Μ. Παρασκευής και ευαγγέλια ολόκληρα επειδή μου αρέσει να τα διαβάζω από μικρός. Η μόνη ενασχόληση μου με τη θρησκεία είναι να τρολάρω γραφικούς σκοταδιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα κάτσω όμως ποτέ να βρίσω τα θεία. Άλλωστε βρίσκω το ίδιο γραφικούς τους e-atheists. Στα παπάκια μου αν υπάρχει Θεός ή αν δεν υπάρχει.

• Like 3
Δημοσ.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Είς το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου

και αδιαιρέτου Τριάδος.

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Βασικές διατάξεις

...

--------------------

Ας αλλάξει αυτό και τα υπόλοιπα τα συζητάμε.

• Like 1
Δημοσ.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Είς το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου

και αδιαιρέτου Τριάδος.

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Βασικές διατάξεις

...

--------------------

Ας αλλάξει αυτό και τα υπόλοιπα τα συζητάμε.

Με τι κάθεται και ασχολείται το σύνταγμα ενός κοσμικού κράτους εν έτη 2015...

Σύνταγμα MEPOΣ ΠPΩTO - Bασικές διατάξεις > TMHMA Β΄ - Σχέσεις Eκκλησίας και Πολιτείας 'Αρθρο 3: (Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας)

1. Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού. H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Mεγάλη Eκκλησία της Kωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Eκκλησία του Xριστού  τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Eίναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Iερά Σύνοδο των εν ενεργεία Aρχιερέων και από τη Διαρκή Iερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Kαταστατικός Xάρτης της Eκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Tόμου της κθ΄ (29) Iουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.

2. Tο εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Kράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.

3. Tο κείμενο της Aγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. H επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Aυτοκέφαλης Eκκλησίας της Eλλάδας και της Mεγάλης του Xριστού Eκκλησίας στην Kωνσταντινούπολη.

tumblr_mpteurX1yU1sxq7keo1_500.jpg

• Like 4
Δημοσ.

σοβαρά;

"στην ύπαρξη εξωγήινων 47% οχι "

" ματι/ξεματιασμα 62.5% ναι "

παπουδες ρωτησανε; ποιος πυστευει στο ματι και στην μη υπαρξη εξωγήινων;

Οι περισσότεροι πιστεύουν στο μάτι. Γιατί να μην πιστεύεις; Ενέργεια είναι.

edit και στους εξωγήινους πιστεύω, δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν αυτά τα δύο.

Δημοσ.

Γιατί αναγκάζεις κάποιον να ασπαστεί μια θρησκεία χωρίς την θέληση του?

Τί είναι τα βρέφη να τα βάζουμε να λαμβάνουν μέρος σε τελετές μαγείας?

Φυσικά αυτό είναι το λιγότερο, το σημαντικό είναι να απαγορεύεται και η επίσημη κατήχηση σε ανηλίκους που κάνει η εκκλησία.

Προφανώς και θα μου πεις ότι η τελετή μαγείας δεν είναι αυτή που εντάσει το παιδί στην θρησκεία, μιας και δεν καταλαβαίνει τίποτα, αλλά η συνεχής οικογενειακή κατήχηση είναι αυτή που το κάνει και είναι κάτι που δεν μπορεί να αποτραπεί ή να απαγορευτεί.

Η απάντησή μου σε αυτό είναι:

• Έστω και για συμβολικούς λόγους της ελευθερίας του ατόμου πρέπει να γίνει.
  • Με το να γίνει προωθούμε περισσότερο στην κοινωνία την ιδέα της ελευθερίας που λέω. Ο έφηβος θα ξέρει πως δεν βαφτίστηκε και θα αποφασίσει μόνος του στα 18, κάτι που τώρα δεν το υποψιάζεται καν.
  • Το μέτρο θα πρέπει να συνδυαστεί και με την απαγόρευση του κατηχητικού, και για πρακτικούς και για συμβολικούς λόγους.
  • Το μέτρο δεν αποτελεί την απόλυτη λύση ενάντια στην κατήχηση, μιας και μάλλον τέτοια απόλυτη λύση δεν υπάρχει, αλλά αποτελεί ένα βήμα προόδου προς αυτή την κατεύθυνση. Το επόμενο βήμα θα ήταν με σωστή παιδεία και έχουμε σωστούς γονείς που κατηχίζουν τα παιδιά τους.

Ο καθείς ασπάζετε την θρησκεία όπως και όποτε θέλει. Αν ο άλλος είναι παντελώς ηλίθιος όπου στα 15+ δεν μπορεί να έχει δική του άποψη σχετικά, δεν φταίει η οικογένεια και τα θρησκευτικά στο σχολείο.

Τα της μαγείας θα τα προσπεράσω γιατί θα ανοίξουμε τεράστια συζήτηση, που εσύ λόγο παντελής άγνοιας που έχεις σχετικά, απλά θα γκαρίζεις χωρίς να κατανοείς τα γραφώμενά μου.

Όσον αφορά την ιδέα και προώθηση της ελευθερίας, για ποιά ελευθερία μιλάς; Αυτή του προβάτου όπου ακολουθάς τους άλλους στην πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ, και μόνο ένας χρειάζεται να φάει την πλύση και να κάνει κάτι, και οι άλλοι ακολουθούν ως κοπάδι;

Η ελευθερία των αρχών της ΕΕ που ως πρόβατα αναχαράζετε, ενώ έχετε γίνει αποικία χρέους (μπορώ να σου εξιγήσω το πως και γιατί) και πλέον γίνεστε και αποικία μεταναστών από όλή την Ασία και την Αφρική;

Για την ίδια ελευθερία που όταν να λεει ότι κάποιος ότι είναι Έλληνας πατριώτης, λες των άλλον ακροδεξιό και φασίστα;

Για ποιά ελευθερία μιλάς;

Και σε ενοχλεί η Θρησκεία, όπου με φασιστική γλώσσα εκφέρεσαι ενάντιά της.

Φίλε μου εγώ δεν είμαι ΧΟ, δεν είμαι από τα 17 και περίπου όπως είπε ο Βελισσάριος. Διάβασα λίγο παραπάνω Εκκλησιαστικά (επίσημα) βιβλία απ' ό,τι χρειαζόταν και άλλαξα, κάνωντάς με φανατικό κατά της υποκρισίας.

Αλλά όχι μόνο της Εκκλησίας που δεν έχει να κάνει τίποτα με την θρησκεία, αλλά και όλων των άλλων που στο όνομα τις ελευθερίας όπως εσύ, με φασισμό προσπαθούν να επιβάλουν στους άλλους τη γνώμη τους.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ ξαναλέω ότι πιστεύω στο Θεό  αλλά δε θεωρώ την Ελλάδα και τον Χριστιανισμό έννοιες ταυτόσημες. Τώρα αυτό με τη βάπτιση ότι είναι παράνομο δε βρήκα από που το διάβασα και δε θυμάμαι άλλες λεπτομέριες.. συμφωνώ με το σκεπτικό αλλά τώρα να βαπτίζεται ο άλλος μαντράχαλος κάπως μου κάνει 

Δημοσ.

Οταν ξεκινουσε η Αναγγενηση, το μικροσκοπικο βυζαντινο κρατος ηταν ηδη κυκλωμενο απο τους οθωμανους και περιμενε το τελος του εκλιπαρωντας τη Δυση για βοηθεια(την οποια σαμποταριζαν οι βυζαντικοι κληρικοι, που προτιμουσαν το... τουρκικο σαρικι).

Απ την αλλη, οι δυτικοι ηταν τοσο ευγνωμονες για το Βυζαντιο που επι αιωνες σταματουσε τους περσες και τους αραβες να επεκταθουν, ωστε το 1204 κατεκτησαν και εκαναν λαμπογυαλο τη Πολη...

Σωστά, ας μην ξεχνάμε όμως ότι η παρακμή του Βυζαντίου είχε ξεκινήσει λίγο μετά το 1000 μ.χ. Ενώ οι Βυζαντινο Αραβικοί πόλεμοι είχαν ξεκινήσει το 650. Αν το Βυζάντιο δεν προστάτευε τη Δύση για αυτά τα 800 χρόνια, πιθανότατα μέχρι να φτάσουμε στα χρόνια της Αναγένησσης να μιλούσαν Αραβικά στη Ιταλική Χερσόνησο και να άκουγες όλη μέρα "Αλλαχού Ακμπάρ". Παρομοίως η "Reconquista" θα ήταν αδύνατη αν οι Μουσουλμανικές δυνάμεις της Ιβηρικής χερσονήσουν είχαν βοήθεια απο την Ιταλία.

Δημοσ.

Ο καθείς ασπάζετε την θρησκεία όπως και όποτε θέλει. Αν ο άλλος είναι παντελώς ηλίθιος όπου στα 15+ δεν μπορεί να έχει δική του άποψη σχετικά, δεν φταίει η οικογένεια και τα θρησκευτικά στο σχολείο.

Δεν νομίζω.

Βαφτίζετε τα παιδιά όταν είναι βρέφη για να κάνετε το έθιμό της θρησκείας σας. Λες και το ρωτήσατε το βρέφος αν θέλει να πάρει μέρος σε ένα θρησκευτικό show.

Στην συνέχεια του κάνετε πλύση εγκεφάλου και στην οικογένεια και στο σχολείο και στο κατηχητικό οι πιο σκληροπηρηνικοί μέχρι να χαρακτεί βαθιά μέσα τους πως η θρησκεία σας είναι η αυτονόητη αλήθεια.

Γιατί έχουν γίνει χριστιανοί σχεδόν όλοι? Επειδή το φιλοσόφησαν όταν μεγάλωσαν ή λόγω αυτής της διαδικασίας που περιέγραψα?

Προφανώς και ένα 15χρονο με τέτοια πλύση εγκεφάλου δυσκολεύεται να έχει άποψη αλλά εσείς δεν τα βαφτίζετε καν στα 15 αλλά όταν είναι βρέφη ώστε να είστε σίγουροι.

Τα της μαγείας θα τα προσπεράσω γιατί θα ανοίξουμε τεράστια συζήτηση, που εσύ λόγο παντελής άγνοιας που έχεις σχετικά, απλά θα γκαρίζεις χωρίς να κατανοείς τα γραφώμενά μου.

Προσπέρασε ότι θες αλλά απορώ που είδες να γκαρίζω και αναρωτιέμαι σε ποιά άγνοια αναφέρεσαι και ποια γραφόμενά σου τα οποία λες και ότι δεν κατανόησα.

Όσον αφορά την ιδέα και προώθηση της ελευθερίας, για ποιά ελευθερία μιλάς; Αυτή του προβάτου όπου ακολουθάς τους άλλους στην πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ, και μόνο ένας χρειάζεται να φάει την πλύση και να κάνει κάτι, και οι άλλοι ακολουθούν ως κοπάδι;

Η ελευθερία των αρχών της ΕΕ που ως πρόβατα αναχαράζετε, ενώ έχετε γίνει αποικία χρέους (μπορώ να σου εξιγήσω το πως και γιατί) και πλέον γίνεστε και αποικία μεταναστών από όλή την Ασία και την Αφρική;

Αυτά τα ζητήματα είναι άσχετα με το θέμα.

Να αναπτύξεις τις πλούσιες απόψεις σου σε άλλα σχετικά θέματα.

Η ελευθερία για την οποία μίλησα αφορά κάτι συγκεκριμένο το οποίο εξήγησα.

Για την ίδια ελευθερία που όταν να λεει ότι κάποιος ότι είναι Έλληνας πατριώτης, λες των άλλον ακροδεξιό και φασίστα;

Για ποιά ελευθερία μιλάς;

Επειδή σε λένε κάποιοι φασίστα όταν τους λες ότι είσαι πατριώτης πρέπει να μας το πεις ως παράπονο τώρα εδώ?

Εξήγησα για ποια συγκεκριμένη ελευθερία μιλάω.

Αν γουστάρεις συζήτηση για το σύζητημα για το οποίο μιλάμε κόψε το παραλήρημα πατριδολαγνίας και τα άσχετα παράπονα για τον καταπιεσμένο σου πατριωτισμό. Αλλιώς μπορείς να συνεχίσεις αλλά θα είσαι εκτός θέματος.

Και σε ενοχλεί η Θρησκεία, όπου με φασιστική γλώσσα εκφέρεσαι ενάντιά της.

Α τώρα εγώ έγινα φασίστας επειδή σχολιάζω τις πεποιθήσεις που δικαιούσαι να έχεις.

Αν ντρέπεσαι για τις πεποιθήσεις σου ή αν θες να μην τις σχολιάζουν κράτα τες κρυφές.

Εγώ έχω κάθε δικαίωμα να εκφέρω άποψη για οποιαδήποτε πεποίθηση κυκλοφορεί και δεν ψήνομαι να μην το κάνω επειδή δεν σου αρέσει εσένα να σχολιάζουν αυτά που πιστεύεις.

Φίλε μου εγώ δεν είμαι ΧΟ, δεν είμαι από τα 17 και περίπου όπως είπε ο Βελισσάριος. Διάβασα λίγο παραπάνω Εκκλησιαστικά (επίσημα) βιβλία απ' ό,τι χρειαζόταν και άλλαξα, κάνωντάς με φανατικό κατά της υποκρισίας.

Με τις υγείες σου αλλά δεν μας αφορά τι κάνεις προσωπικά. Εγώ σχολιάζω γεγονότα και απόψεις.

Αλλά όχι μόνο της Εκκλησίας που δεν έχει να κάνει τίποτα με την θρησκεία, αλλά και όλων των άλλων που στο όνομα τις ελευθερίας όπως εσύ, με φασισμό προσπαθούν να επιβάλουν στους άλλους τη γνώμη τους.

Εδώ ξεπερνάς τα όρια.

Που είδες να προσπαθώ να επιβάλλω την γνώμη μου?

Από πότε η έκφραση γνώμης ή ο σχολιασμός απόψεων αποτελούν επιβολή?

Επιβολλή είναι η βάφτιση, όχι η ελευθερία να επιλέγεις όταν ενηλικιωθείς.

• Like 4
Δημοσ.

Να μην δίνουμε και ονόματα στα βρέφη, είναι καταπάτηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου να του επιβάλλεται ένα όνομα που δεν διάλεξε

• Like 4
Δημοσ.

Αυτό το "όπως και αν έχεις μεγαλώσει είναι οκ αφού είσαι ελεύθερος στα 18 σου να διαλέξεις εσύ τη θρησκεία σου" not sure if trolling...

Μα ναι ο καθένας ως ενήλικας αργότερα συνειδητά επιλέγει να παραμείνει χριστιανός κανένας δεν του επιβάλλεται. Απλά ΤΥΧΑΙΝΕΙ τόσους αιώνες τώρα στην Ελλάδα οι πολίτες να επιλέγουν σταθερά το χριστιανισμό φαντάσου πόσο ρεαλιστική είναι σαν θρησκεία για να την προτιμάνε τόσο. Επίσης αντίστοιχα τυχαίνει στην Τουρκία να επιλέγουν το μουσουλμανισμό, στην Ινδία τον ινδουισμό κλπ.

Όπως αυτό που λένε δεν έχει σημασία ο καθένας με τι είδους παιδεία μεγαλώνει, αν τρώει προπαγάνδα από παντού κλπ στο τέλος τέλος μεγαλώνει σαν ενήλικας και έχει πλήρη ελεύθερη βούληση ( και ευθύνη κατ επέκταση ) να αποφασίσει σωστά για τη ζωή του στα πλαίσια της δημοκρατίας ε; ε;

• Like 2
Δημοσ.

Να μην δίνουμε και ονόματα στα βρέφη, είναι καταπάτηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου να του επιβάλλεται ένα όνομα που δεν διάλεξε

Όνομα δεν γίνεται να μην δωθεί για πρακτικούς λόγους. Θρησκεία γίνεται άνετα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...