Baator Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Μου κάνει εντύπωση που ο Paredwse που τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση διαφωνεί με τα λεγόμενα του funbreaker. Γιατί είναι τόσο εξωφρενικό το να αποφασίζει ο άλλος την θρησκεία του σε ηλικία που έχει ένα Α μυαλό και μπορεί να καταλάβει τι επιλέγει ή ακόμα καλύτερα, αν έχει πρώτα κάνει και την έρευνα του και έχει δει 1, 2 ακόμα, αντί να αποφασίζουν για αυτόν οι γονείς του όταν αυτός είναι βρέφος; Πού το περίεργο; Με το να βαφτίζονται λόγω συνήθειας όλα τα μωρά βγαίνει σήμερα ο κάθε Άνθιμος και ο κάθε Σεραφείμ και λένε "το 96% των Ελλήνων είναι Χ.Ο. και άμα δεν κάνετε αυτό που θέλω εγώ, κάνω και ένα δημοψήφισμα άμα γουστάρετε!". Τί πάει να πει "μα καλά, κοτζάμ μαντράχαλος θα πάει να βαπτιστεί ο άλλος;". Είναι επιχείρημα αυτό; Επειδή δεν σου κάθεται καλά στο μάτι και δεν έχεις συνηθίσει να το βλέπεις; Ο ίδιος ο Χριστός κοτζάμ μαντράχαλος βαπτίστηκε. Άκυρο εντελώς είναι και το επιχείρημα ότι ο άλλος μπορεί μεγάλος να κάτσει να το σκεφτεί και να αλλάξει την θρησκεία του. Σε τί ποσοστό γίνεται αυτό σήμερα στις διάφορες κοινωνίες; Προφανέστατα αμελητέο. Μακάρι να γινόταν, αλλά αν ήταν τόσο εύκολο να αλλάξει το brain washing ετών και ετών, δεν θα λυσσούσαν και τόσο οι παπάδες μην τυχόν και καταργηθούν τα θρησκευτικά ή η σχολική πρσευχή ή η εικόνα του Χριστούλη μέσα σε όλες τις δημόσιες αίθουσες. Κανένας, μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα ασχολιόταν με την θρησκεία αν δεν του κάνανε το μυαλό πιλάφι από μωρό. Αν είχες επαφή μόνο με την επιστήμη μέχρι τα 18 σου και ξαφνικά σου ερχόταν ο άλλος σε αυτήν την ηλικία και σου έλεγε ιστορίες με φίδια και δράκους και φλεγόμενα φυτά που μιλάνε και αναστάσεις νεκρών, θα γελούσες και θα προσπερνούσες. ΑΥΤΟ είναι που μας καίει (και που ΤΟΥΣ καίει), όχι φυσικά ότι θα βουτήξουν το μωρό 5 λεπτά μέσα στην κολυμπήθρα. Το ότι από εκείνη την στιγμή το έχεις σταμπάρει Χ.Ο. και έχεις κάθε δικαίωμα (και με την υποστήριξη του κράτους) να του κάνεις κατήχηση κάθε μέρα και να του λες ό,τι γουστάρεις, μέχρι να το πιστέψει. Είναι υγεία τα κατηχητικά; Τα θρησκευτικά στο σχολείο; Που ακόμα και ένα λίγο πιο έξυπνο 10χρονο λέει "μα καλά τι λέει εδώ, δεν γίνονται αυτά" αλλά με το πες πες και "έτσι κάνουν όλοι, πρέπει και εσύ", φτάνει να τα πιστεύει; Θα μου πεις, τι προτείνεις; Να απαγορευτεί με νόμο να κάνει κατήχηση κάποιος στο παιδί του όσο είναι μικρό και να το μεγαλώσει στην θρησκεία που είναι ο ίδιος; Είναι λογικό και δημοκρατικό αυτό; Δεν είναι δυστυχώς. Αλλά μπορούμε να ξεκινήσουμε με μικρότερα πράγματα. Ναι, βάφτιση στα 18 αν το επιθυμείς. 6
girologos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Εγώ ξαναλέω ότι πιστεύω στο Θεό αλλά δε θεωρώ την Ελλάδα και τον Χριστιανισμό έννοιες ταυτόσημες. Τώρα αυτό με τη βάπτιση ότι είναι παράνομο δε βρήκα από που το διάβασα και δε θυμάμαι άλλες λεπτομέριες.. συμφωνώ με το σκεπτικό αλλά τώρα να βαπτίζεται ο άλλος μαντράχαλος κάπως μου κάνει απο τότε που ήρθε ο Χριστιανισμός εδώ χάθηκε το αρχαίο ελληνικό πνεύμα ...άλλο Χριστιανισμός και άλλο ελληνισμος ΥΓ: αν ρωτήσεις τους περισσότερους Έλληνες ποιος ειναι Σταύρος στην σημαία μας θα σου πουν του χριστιανισμού.τόσο ασχετοι!!!!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Μου κάνει εντύπωση που ο Paredwse που τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση διαφωνεί με τα λεγόμενα του funbreaker. Φαντάζομαι λόγω του συνταγματικού δικαιώματος της ανεξιθρησκείας, δεν γίνεται να το απαγορεύσουν... Ακόμα και τα πιο προοδευτικά κράτη που έχουν πλήρη διαχωρισμό κράτους εκκλησίας δεν έχουν κάνει κάτι τέτοιο
lepaterious Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Meh! Θεωρώ πως όλες οι θρησκείες κρατάνε πίσω την ανθρωπότητα... Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να κρατάμε κάτι αρχαίο στις ζωές μας.... Τώρα γιατί στην Ελλάδα έχει το κάθε στενό και πλατείες από 15 εκκλησίες είναι ακριβώς το ίδιο με την coca cola υπάρχει παντού άρα πρέπει να το δοκιμάσεις εύκολα και γρήγορα διπλά από το σπίτι σου και φυσικά στο πετάμε παντού για να μην το ξεχάσεις πότε. Προσωπικά το βρίσκω ανόητο να πιστεύω σε κάτι που δεν έχει αποδείξεις και απλά διατηρεί την ίδια κατάσταση γιατί παίρνουν κάποιον από μικρο και του κάνουν τον εγκέφαλο φλαμπέ. Η Ελλάδα δυστυχώς έχει αυτό το πρόβλημα επειδή μετά από τόσες αυτοκρατορίες που περάσαν, δεν είχε ταυτότητα και χρειαζόταν μια απεγνωσμένα ωθήθηκε τόσο πολύ στην θρησκεία... Αυτό το πράγμα ρίζωσε και σήμερα που έχουμε 2016 έχουμε και πολλούς που πιστεύουν χωρίς να το έχουν ψάξει κιόλας, γιατί έχουν και τις παλιότερες γενιές που είναι παραδοσιακές. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ένας άνθρωπος από την φύση του θεωρεί πως η οικογένεια του έχει δίκιο και κάνει αυτό που κάνει σωστά και έτσι ο ίδιος ακολουθεί.
iordanis77 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Εγώ δηλώνω άθρησκος. ...................... Άλλωστε βρίσκω το ίδιο γραφικούς τους e-atheists. Yπαρχει διαφορά μεταξυ αθρησκου και atheist?
Flaoutistas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Εγώ μια ζωή βλέπω ότι η εκκλησία κρατάει πίσω τον κόσμο. Και αν ήταν δυνατόν ν μην υπήρχε επιστήμη και να μας είχαν υποχείρια τους οι ιερείς θα το έκαναν.
iordanis77 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Σωστά, ας μην ξεχνάμε όμως ότι η παρακμή του Βυζαντίου είχε ξεκινήσει λίγο μετά το 1000 μ.χ. Ενώ οι Βυζαντινο Αραβικοί πόλεμοι είχαν ξεκινήσει το 650. Αν το Βυζάντιο δεν προστάτευε τη Δύση για αυτά τα 800 χρόνια, πιθανότατα μέχρι να φτάσουμε στα χρόνια της Αναγένησσης να μιλούσαν Αραβικά στη Ιταλική Χερσόνησο και να άκουγες όλη μέρα "Αλλαχού Ακμπάρ". Παρομοίως η "Reconquista" θα ήταν αδύνατη αν οι Μουσουλμανικές δυνάμεις της Ιβηρικής χερσονήσουν είχαν βοήθεια απο την Ιταλία. Οι αραβες δεν μπορουσαν να περασουν απ τα βαλκανια και αναγκαστηκαν να πανε απο τη β. Αφρικη στην Ισπανια. Φρενο τους εβαλαν οταν μπηκαν στη Γαλλια, στη μαχη του Πουατιε(732μΧ). Οι αραβες εφυγαν απο την Ιβηρικη μολις στα τελη του 15ου αι. Παραμενουν μεχρι σημερα σε ολη τη β. Αφρικη. Εγώ μια ζωή βλέπω ότι η εκκλησία κρατάει πίσω τον κόσμο. Και αν ήταν δυνατόν ν μην υπήρχε επιστήμη και να μας είχαν υποχείρια τους οι ιερείς θα το έκαναν. Εξυπακουεται.
thomasG4 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Yπαρχει διαφορά μεταξυ αθρησκου και atheist? Εσύ τι λες; Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και θα δεις ότι υπάρχει. http://bfy.tw/40xa http://bfy.tw/40xb
iordanis77 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Εσύ τι λες; Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και θα δεις ότι υπάρχει. Εγω λεω οχι. Η ουσια ειναι η ιδια. Τωρα, το να δινουμε ορισμους για τη μια και την αλλη εννοια δε λεει κατι. Ειναι υποκειμενικοι ορισμοι. Εγω τουλαχιστον δεν τους δεχομαι. Πως θα μου πει ο αλλος τι ειμαι?? Ξερει καλυτερα απο μενα?
thomasG4 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Εγω λεω οχι. Η ουσια ειναι η ιδια. Τωρα το να δινουμε οριοσμους για τη μια και την αλλη εννοια, δε λεει κατι. Ειναι υποκειμενικοι ορισμοι. Εγω τουλαχιστον δεν τους δεχομαι. Πως θα μου πει ο αλλος τι ειμαι?? Ξερει καλυτερα απο μενα? Δεν είναι υποκειμενικοί ορισμοί. Ο άθρησκος δεν πιστεύει στις θρησκείες αλλά μπορεί να πιστεύει στην ύπαρξη κάποιου ανώτερου θεού, ενώ ο άθεος απορρίπτει εντελώς την ύπαρξη θεού. 1
zio10 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Yπαρχει διαφορά μεταξυ αθρησκου και atheist? Σίγουρα, κάποιος μπορεί να μην πιστεύει σε κάποια συγκεκριμένη θρησκεία αλλά να πιστεύει σε κάτι ανώτερο.
iordanis77 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δεν είναι υποκειμενικοί ορισμοί. Ο άθρησκος δεν πιστεύει στις θρησκείες αλλά μπορεί να πιστεύει στην ύπαρξη κάποιου ανώτερου θεού, ενώ ο άθεος απορρίπτει εντελώς την ύπαρξη θεού. Αφου εγω και πολλοι αλλοι δεν τους δεχομαστε, πως ειναι αντικειμενικοι ορισμοι? Και προσεξε τι ειπες, "μπορει να πιστευει στην υπαρξη"... Αν δεν πιστευει στην υπαρξη που κατατασσεται? στους ανενταχτους αθεοαθρησκους?
zio10 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Αφου εγω και πολλοι αλλοι δεν τους δεχομαστε, πως ειναι αντικειμενικοι ορισμοι? Και προσεξε τι ειπες, "μπορει να πιστευει στην υπαρξη"... Αν δεν πιστευει στην υπαρξη που κατατασσεται? στους ανενταχτους αθεοαθρησκους? Στους άθεους (άρα και άθρησκους). Δηλαδή, ο άθεος είναι και άθρησκος αλλά ο άθρησκος δεν είναι απαραίτητα και άθεος. Δεν είναι θέμα υποκειμενικού και αντικειμενικού ορισμού, είναι θέμα σημασίας των λέξεων.
iordanis77 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Σίγουρα, κάποιος μπορεί να μην πιστεύει σε κάποια συγκεκριμένη θρησκεία αλλά να πιστεύει σε κάτι ανώτερο. Τι ανωτερο? θειο? Ε τοτε δεν ειναι αθεος... γιατι πιστευει σε καποιον θεο. Δεν εχει σημασια αν αυτος ο θεος δεν ανηκει σε καποια απο τις επισημες ή ανεπισημες θρησκειες Στους άθεους (άρα και άθρησκους). Δηλαδή, ο άθεος είναι και άθρησκος αλλά ο άθρησκος δεν είναι απαραίτητα και άθεος. Δεν είναι θέμα υποκειμενικού και αντικειμενικού ορισμού, είναι θέμα σημασίας των λέξεων. βλ. παραπανω Δυο ειναι οι κατηγοριες. Αθεος & ενθεος. Συνεπως ο αθρησκος που λες ανηκει στη δευτερη κατηγορια.
zio10 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Τι ανωτερο? θειο? Ε τοτε δεν ειναι αθεος... γιατι πιστευει σε καποιον θεο. Δεν εχει σημασια αν αυτος ο θεος δεν ανηκει σε καποια απο τις επισημες ή ανεπισημες θρησκειες βλ. παραπανω Δυο ειναι οι κατηγοριες. Αθεος & ενθεος. Συνεπως ο αθρησκος που λες ανηκει στη δευτερη κατηγορια. Νομίζω το ίδιο λέμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις