patriot21 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Σε καμια εβδομαδα μετακομιζω σε νεο σπιτι,ημιυπογειο,75 τ.μ,και θα ηθελα τα φωτα των ειδικων σε οτι αφορα το θεμα της θερμανσης..Η πολυκατοικια δεν εχει πετρελαιο,και το διαμερισμα διαθετει μονο θερμοσυσσωρευτες.Επισης εχει και νυχτερινο τιμολογιο δεη. Καταρχας να ρωτησω,ποιες ωρες ειναι το νυχτερινο? Μετα,απ'οσο μοτ εχουν πει οι συσσωρευτες καινε το κ@λο τους,οποτε αυτο θα ηταν καταστροφη για τα δυσκολα οικονομικα μου.. Μου ειπε μια γνωστη μου,οτι εχει απο αυτους τουτς θερμοπομπους(νομιζω αλογονου?)που διαφημιζουν,και μου λεει οτι περυσι ολοκληρο το χειμωνα τον εβγαλε μονο με 80ευρω,με αυτο το μαραφετι.. Μου φαινεται πολυ δυσκολο να το πιστεψω... Σε πρωτη φαση,θα ελεγα να ξεκινησω με καμια σομπα υγραεριου,και αν δε καλυπτομαι,να δοκιμασω αυτα τα σωματα που διαφημιζουν... Ποια πιστευετε οτι ειναι η οικονομικοτερη λυση? Συμφερει να δουλευω τους συσσωρευτες για 3-4 ωρες το βραδυ(που ειναι και το νυχτερινο τιμολογιο)στη μικρη σκαλα,η να μη μπω καν στη διαδικασια?
gregdel Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Αφού έχει θερμοσυσσωρευτές δοκίμασε πρώτα με αυτούς (παρακολουθόντας το ρολόι) και μετά αναζητάς εναλλακτική λύση. Η λογική είναι ότι φορτίζουν όταν πάρουν σήμα για το νυχτερινό ρεύμα (2:00-8:00 το βράδυ και 3:00-5:00 το μεσημέρι). Μια θερμάστρα θα κάψει λιγότερο γιατί θα ζεσταίνει μόνο 1 δωμάτιο. Με την ίδια λογική μπορείς να ανάβεις μόνο 1 θερμοσυσσωρευτή. Χωρίς να έχω εμπειρία με θερμοπομπούς πιστεύω ότι θα "κάψουν" παραπάνω σε χρήμα καθώς θα τους χρησιμοποιείς και εκτός νυχτερινών ωραρίων. Πάντως σε κάθε περίπτωση καλό είναι να δοκιμάζεις και να δεις. Αν έχει ενεργειακό πιστοποιητικό το σπίτι ζήτα να δεις τι κατηγορία είναι. Παίζει μεγάλο ρόλο για πόση ενέργεια θα χρειαστείς να το θερμάνεις/ψύξεις. EDIT: Διορθώθηκε η βραδυνή ώρα. Thanks @Backpacker Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2016 από gregdel
patriot21 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Αφού έχει θερμοσυσσωρευτές δοκίμασε πρώτα με αυτούς (παρακολουθόντας το ρολόι) και μετά αναζητάς εναλλακτική λύση. Η λογική είναι ότι φορτίζουν όταν πάρουν σήμα για το νυχτερινό ρεύμα (12:00-8:00 το βράδυ και 3:00-5:00 το μεσημέρι). Μια θερμάστρα θα κάψει λιγότερο γιατί θα ζεσταίνει μόνο 1 δωμάτιο. Με την ίδια λογική μπορείς να ανάβεις μόνο 1 θερμοσυσσωρευτή. Χωρίς να έχω εμπειρία με θερμοπομπούς πιστεύω ότι θα "κάψουν" παραπάνω σε χρήμα καθώς θα τους χρησιμοποιείς και εκτός νυχτερινών ωραρίων. Πάντως σε κάθε περίπτωση καλό είναι να δοκιμάζεις και να δεις. Αν έχει ενεργειακό πιστοποιητικό το σπίτι ζήτα να δεις τι κατηγορία είναι. Παίζει μεγάλο ρόλο για πόση ενέργεια θα χρειαστείς να το θερμάνεις/ψύξεις. Kαλο ειναι να δοκιμασω,αλλα αν μου ερθει κανα 500αρι στο διμηνο,δε θα χρειαστω δευτερη δοκιμη! Αυτο για το ενεργειακο πιστοποιητικο πρωτη φορα το ακουω.Θα ρωτησω ομως! Οσο για τις ωρες ευχαριστω,νομιζα ειναι λιγοτερες..Ναι μπορω να καιω μονο του υπνοδωματιου για αρχη,καθως εχει και χρονοδιακοπτη!
gregdel Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 500ρι δε θα σου ερθει γιατί θα παρακολουθείς το ρολόι. Δλδ τσέκαρε (κυρίως το νυχτερινό ρολόι) πόσες KWh έχει διαφορά σε 7 ημέρες και εδώ είμαστε να κάνουμε την αναγωγή σε €... Απλά κάποιος να ενημερώσει αν ξέρει στις νυχτερινές KWh τι χρεώνεται λιγότερο σε σχέση με τις πρωινές, όχι τόσο ως προς το κόστος (είναι λίγο πιο φτηνές), αλλά ως προς τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις κλπ
Dagobert Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Οι θερμοσυσσωρευτές είναι ρυθμισμένοι να θερμαίνοται σε συγκεκριμένες ώρες, δηλ του νυχτερινού τιμολογίου και την υπόλοιπη ημέρα εκπέμπουν ζέστη. Έτσι το σπίτι είναι ομοιόμορφα ζεστό, καμία σχέση με θερμοπομπούς κλπ. Τσεκάρεις το κόστος του νυχτερινού τιμολογίου και προσαρμόζεις το χρόνο λειτουργίας τους στα οικονομικά σου.
patriot21 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Πως μπορω να τσεκαρω το νυχτερινο τιμολογιο η το νυχτερινο ρολοι?Νομιζω οτι τους συσσωρευτες τους ανοιγω εγω οποτε θελω,δε δουλευουν συνεχεια.. Βλακεια ειπα στο τελος,το καταλαβα...
Backpacker Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Το νυχτερινό τον χειμώνα δεν είναι 12-8. Είναι 2-8 το βράδυ και 3-5 το μεσημέρι.Το καλοκαίρι 11-7 το βράδυ μόνο σερί. Τώρα το πόσο θα καίνε εξαρτάται και από τι μηχανήματα είναι. Πόσα watt καίνε. Ολόκληρο σπίτι με ρεύμα δεν ζεσταίνεις εκτός αν είναι καμιά δίχωρη γκαρσονιέρα το πολύ. Αλλιώς θα σου φύγουν τα μαλλιοκέφαλα σου. Με ρεύμα ζεσταίνεις μονο τον κεντρικο χώρο (σαλονι) και πάρε 2 ηλεκτρικές κουβέρτες για τα κρεβάτια που καίνε ελάχιστα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αλλιώς θα φας κεφαλιά απ'τη ΔΕΗ. Επίσης μετράει πολύ και η πόλη που είσαι.....πόσο ετών ειναι το σπίτι που νοίκιασες...τι θερμομόνωση έχει. Τι ενεργειακή απόδοση έχει...αν έχει υγρασία σαν ημιυπόγειο που μας λες.Παίζουν πολλά ρόλο. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Προσπάθησε να βολευτείς με τους θερμοσυσσωρευτές. Θερμοπομπούς αερόθερμα σόμπες αλλογόνου καλοριφέρ λαδιού απλά ξέχνα τα για ολόκληρο σπίτι. Το κλιματιστικό θα ήταν μια καλή λύση και οικονομικότερο έναντι του πετρελαίου και των άλλων αλλά θες πολλά φράγκα με 2 τουλάχιστον μηχανήματα και καλά μοντέλα, οπότε τα ξεχνάς και αυτά.
logokrimenos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Τι λες ρε φίλε, εγώ είχα 5 χρόνια που νοίκιαζα ενα σπίτι φοιτητής με θερμοσυσσωρευτές παλαιού τύπου, με πυρότουβλα μέσα. Προσωπικά στο 2 (έχει 3 σκάλες) με του που άναβαν για 3 ώρες το μεσημέρι που είχε πάλι μειωμένο η ΔΕΗ, έσκαγα και το βράδυ εκλεινα το διακόπτη να μην ανάψουν γτ δεν μπορούσα να κοιμηθώ απο την πολύ ζέστη. Την υπόλοιπη μέρα έβγαζαν συνέχεια ζέστη απο τα πυρότουβλα και το σπίτι ήταν ΦΟΥΡΝΟΣ. Χωρίς κανένα απολύτως ιδιαίτερα μεγάλο κόστος στην ΔΕΗ. Απο τις αλογόνουν και απο αερόθερμα είναι η μέρα με την νύχτα και απο κατανάλωση και απο απόδοση νομίζω
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Ωράριο Νυχτερινού ΤιμολογίουΤμηματικό ωράριοΧειμερινή περίοδος: 1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου· 02:00-08:00 και 15:00-17:00, για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριοΘερινή περίοδος: 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου· 23:00-07:00Συνεχές ωράριο*Όλο το έτος : 23:00 έως 07:00* Το Οικιακό Νυκτερινό Τιμολόγιο με συνεχές ωράριο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους δεν χορηγείται πλέον. Ισχύει για οικιακούς πελάτες που έχουν μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο πριν το έτος 1988 (εάν στο μεταξύ δεν ζήτησαν την αλλαγή του) ή διαμένουν σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχει κατάλληλη τεχνική υποδομή του ΔΕΔΔΗΕ, (Δίκτυο Διανομής) δηλαδή, μη ύπαρξη συστήματος ΤΑΣ (Τηλεχειρισμός Ακουστικής Συχνότητας). Ενημερωθείτε από τα κατά τόπους καταστήματα για τις περιοχές που λειτουργεί το σύστημα ΤΑΣ. https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/timologia/oikiako-timologio-me-xronoxrewsi-oikiako-nuxterino/wrario Με ένα τηλ στο 11500 μαθαινεις σε ποια κατηγορια εισαι . Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2016 από Γιάννης Platano 1
efo355 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Πάρε μια μικρή σόμπα πελετ και είσαι άρχοντας.
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Οι πελετ είναι πανάκριβες και πρυποθετουν αδεια από τον ιδιοκτητη αφου θελουν τρυπα για εξαγωγή στον τοιχο . Τα αναλωσιμα τους δν ξερω που κυμαινοται. Σε τυχον νεα μετακομηση ισως είναι ακομα πιο ασυμφορες αν υπαρχει θερμανση με καλοριφέρ . 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 http://www.insomnia.gr/topic/598603-νυχτερινο-τιμολογιο-δεη/
φιρίκι Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Οι θερμοσυσσωρευτές γ@...ε! Ζεσταίνουν όλο το σπίτι, σε βαθμό ασφυξίας. Μπορεις να στεγνώσεις ρούχα πάνω τους, σχεδόν και να ζεστάνεις φαγητό. Σχέση κόστους λειτουργείας / αποδοσης = εξαιρετική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα