Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα,

Αυτή τη στιγμή έχω ένα hdd με τα Windows 7 εγκατεστημένα.

σύντομα θα έχω έναν ssd όπου Θέλω να του βάλω τα Windows 10.Υπάρχει κάποιος οδηγός που μπορώ να ακολουθήσω; είναι Όσο απλό φαντάζομαι; βγάζω Δηλαδή τον hdd για να μην bootarei, συνδέω ssd Κ εγκαθιστω τα δέκα;

Επίσης θα μπορώ να κάνω διαμοιρασμό αρχείων μεταξύ των δύο λειτουργικών η Μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα συμβατότητας κλπ;;

ο ssd θα είναι κυρίως για steam και παιχνίδια

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Αν βγάλεις τον hdd και εγκαταστήσεις τα win 10 στον ssd όταν ξεκινάς το pc θα πρέπει να πατάς F11 και να επιλέγεις ή τον ssd ή τον hdd. Αυτό δεν είναι dual boot. Dual Boot είναι όπως το παρακάτω βίντεο. Δεν ακολουθείς την 1η διαδικασία με την δημιουργία partition απλά κάνεις την εγκατάσταση των win 10 και επιλέγεις τον ssd.

Τι από τα δύο θέλεις? F11 ή Dual Boot? 

Το όφελος του F11 είναι ότι αν χρειαστείς φορμάτ σε έναν από τους δύο hdd/ssd δεν θα χρειαστεί στη συνέχεια να διορθώσεις τον boot loader.

Δημοσ.

η ουσιαστική διαφορά των δύο ποια είναι;;

σόρρυ αν δεν το διατύπωσα σωστά Αλλά το dual boot Έχει να κάνει μόνο με partition σε ένα σκληρό;;

Εγώ θα κρατήσω τον σκληρό που έχω τώρα ως έχει με τα Windows 7 και Θέλω να περάσω τα δέκα στον ssd που θα πάρω.αυτό...Όπως κ αν λέγεται αυτό :P

Δημοσ.

Dual boot μπορείς να κάνεις είτε χωρίζοντας έναν σκληρό σε 2 partitions και εγκαθιστας τα 7 στο ένα και τα 10 στο άλλο είτε εγκαθιστάς στον έναν σκληρό τα 7 και στον 2ο (ssd) τα 10. Εσύ θέλεις να κάνεις το 2ο. Και σου εξηγώ. Αν αφησεις όπως έχει τον σκληρό χωρίς να τον αποσυνδέσεις και στη συνέχεια κάνεις εγκατάσταση τα 10 στον ssd θα δημιουργήσεις dual boot. Δηλαδή κατά την εκκίνηση του pc θα σου εμφανίζει στην οθόνη και τα 2 λειτουργικά και θα επιλέγεις ποιο θέλεις.

Εαν όμως αποσυνδέσεις τον σκληρό και κάνεις εγκατάσταση τα 10 στον ssd όταν στη συνέχεια μόλις ολοκληρώσεις την εγκατάσταση συνδέσεις ξανά τον σκληρό δεν θα έχεις την παραπάνω επιλογή στην οθόνη ποιο λειτουργικό θέλεις. Είναι δύο ανεξάρτητα συστήματα, δύο ανεξάρτητα drive (hdd/ssd). Σε αυτή την περίπτωση για να επιλέξεις ποιο λειτουργικό θες πατάς το F11 και σου εμφανίζει ένα μενού με όλα τα drives (dvd/hdd/ssd/usb flash). Επιλέγεις ποιο θέλεις και πατάς enter. Το πλεονέκτημα είναι ότι αν ένα λειτουργικό(π.χ. στον hdd) κρασάρει για τον Α ή Β λόγο μπορείς να του κάνεις φορμάτ χωρίς να επηρεαστεί το άλλο λειτουργικό στον ssd. Το μειονέκτημα είναι ότι αν ξεχαστείς και δεν πατήσεις F11 θα μπει στο λειτουργικό που δεν θες και πρέπει να κάνεις επανεκιννηση για να πατήσεις ξανά το F11.

• Like 2
Δημοσ.

επανέρχομαι στο θέμα μιας και εγκατέστησα τον σκληρό Αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται με ahci ide κλπ. εγκατέστησα ως έχουν τα δέκα στον ssd Αλλά αυτό έγινε σε ide όπου είναι και οι δυο δίσκοι αυτή τη στιγμή.ο ssd βάσει του Samsung magician δεν πιάνει Ούτε το δέκα τα εκατό απόδοση καθώς μου ζητάει ahci.

τι είναι καλύτερο να κάνω σε αυτή τη περίπτωση;

έχω τα Windows 7 στον hdd και τα δέκα στον ssd όπου θα είναι μόνο για παιχνίδια.

μπορώ να έχω τον έναν δίσκο ahci Κ τον άλλον ide με κάποιον τρόπο;;

μπορούν να δουλεύουν και οι δυο σε ahci ;;

η κάτι άλλο;;

Δημοσ.

Ή και τα δύο ide ή και τα δύο ahci. Με το ένα έτσι και το άλλο αλλιώς δεν θα παίζει. Φυσικά σε κόβει το ide. Οπότε πρέπει να το γυρίσεις σε ahci. Πριν το γυρίσεις όμως πρέπει να κάνεις κάποια πράγματα. Δες εδώ την όλη διαδικασία.

Δημοσ.

ωραία, λοιπόν ερωτήσεις που έχω

πρώτον το γύρισα στην ψύχρα σε ahci Κ μου πέταξε no bootable device.γύρισα σε first boot option τον ssd Κ λειτούργησε Αλλά δεν μπορούσα να δουλέψω τον άλλο σκληρό με τα εφταρια(hdd).

οπότε πρέπει να κάνω την παραπάνω διαδικασία που αναφέρεις για το κάθε os ξεχωριστά;;αν το φτιάξω π.χ. Για τον ssd Κ το γυρίσω επιτυχημένα σε ahci μετά λογικά δεν θα μπορώ να δουλέψω τον hdd που θα είναι Ακόμα ide η κάνω λάθος;

να πετάξω φορμάτ Κ στα δυο Αφού το γυρίσω στα bios σε ahci να τελειώνω;; μπορώ βρε;;

Ευχαριστώ για τη βοήθεια! :)

ΥΓ ο οδηγός ισχύει και για win 7 και για 10; και αν Ναι είναι απαραίτητα Όλα τα βήματα πλέον και στα win 10;;

Δημοσ.

Έτσι ακριβώς είναι. Τη ίδια διαδικασία θα κάνεις και στα δύο. Αν τα καταφέρεις με το ahci στον ssd και πας να μποτάρεις από τον hdd θα τρως μπλε οθόνη. Προσπάθησε να κάνεις τη διαδικασία και στους δύο για να αποφύγεις το format. ιστεύω με αργά και προσεχτικά βήματα θα τα καταφέρεις. Ο οδηγός είναι αναλυτικός και η όλη διαδικασία δεν είναι κάτι το τρομερό.

• Like 1
Δημοσ.

Μπες στο σαιτ της μητρικής σου κατέβασε και κάνε install τον IRST Driver για τα 7. Είναι η έκδοση 12.8......

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3800#dl

Στο BIOS έχεις επιλεγμένο τον σκληρό ως πρώτη επιλογή?

Αν δεν πετύχει κάτι από τα παραπάνω κάνε clean install.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...