Προς το περιεχόμενο

night owls vs early birds

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικα μπορω να καταλαβω αυτους που κοιμουνται 5 το πρωι και ξυπνουν 1 το μεσημερι..δεν μπορω να καταλαβω αυτους που κοιμουνται 11 πχ και ξυπνανε 12 το μεσημερι εκτος αν σου λειπει υπνος οκ..!

Zio ισχυει μπορει να κλεισεις 10 λεπτα τα ματια σου το μεσημερι πχ και να ξανανιωσεις!

• Like 2
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Βασικα μπορω να καταλαβω αυτους που κοιμουνται 5 το πρωι και ξυπνουν 1 το μεσημερι..δεν μπορω να καταλαβω αυτους που κοιμουνται 11 πχ και ξυπνανε 12 το μεσημερι εκτος αν σου λειπει υπνος οκ..!

Οσο μα όσο κουρασμένος και να είμαι πάνω από 10 ώρες δεν έχω κοιμηθεί ποτέ, έχω φίλο ο οποίος κλείνει 15ώρα στον ύπνο...Πραγματικά ούτε εγώ μπορώ να τους καταλάβω αυτούς

• Like 3
Δημοσ.

Οσο μα όσο κουρασμένος και να είμαι πάνω από 10 ώρες δεν έχω κοιμηθεί ποτέ, έχω φίλο ο οποίος κλείνει 15ώρα στον ύπνο...Πραγματικά ούτε εγώ μπορώ να τους καταλάβω αυτούς

Δεν θελω να τους χαρακτηρισω :P αλλα εισαι τουλαχιστον καταθλιπτικος/η..

Δημοσ.

Α ρε Lilith πόσο σε νιώθω...κουράγιο!!

Αυτή είναι η ρουτίνα της πρωινής δουλειάς :/ δεν είναι για όλους, δεν λειτουργούμε όλοι καλά το πρωί. Εγώ παίρνω φόρα απ'τις 3 το μεσημέρι και μετά που οι άλλοι συνάδελφοι είναι σαν τα κοτόπουλα μετά το lunch break.
Η καλύτερή μου θα ήταν να γινόταν να δουλεύω απ'το σπίτι μόνο, να ξεκινώ να δουλεύω π.χ. απ'τις 9 το βράδυ μέχρι το χάραμα. Και μετά να ρίχνω τον πιο γλυκό πρωινό ύπνο. Αχ τέλειο. Ενώ ο βραδινός ύπνος είναι αναγκαίο κακό ρε γαμώτο..

• Like 1
Δημοσ.

Το χειροτερο ειναι να χεις συνηθισει να ξυπνας αργα πχ 12, να πρεπει καποιες μερες να σηκωθεις νωρις και μετα να σου χει μεινει συνηθεια και να ξυπνας απ τις 10 . Μιλαμε για ξενέρωμα :P

Εγω δε δουλεύω , και ειμαι απ αυτους που κοιμουνται αρκετα. Συνηθως κοιμαμαι κατα τις 1 (ή και αργοτερα) και ξυπναω κατα τις 12.

Κι ενω εχω συμπληρώσει το 8ωρο παλι ξυπναω και δε νιωθω να χω ικανοποιηθεί πληρως.

Γιατι; Γιατι οπως μου χε πει και γιατρος ο βραδινός υπνος δεν αναπληρώνεται και ειδικα ενα δίωρο , νομιζω 11-1 οτι ειναι πολυ σημαντικο.

Το βλεπω κι οταν κοιμηθω πολυ αργα πχ 5-6 που ξυπναω 2-3 και νιωθω αρρωστη.

Τωρα στην εξεταστικη ο βραδινός υπνος ειναι θεμα γιατι μπορει να χω να σηκωθω την επομενη 7 κ να θελω να κοιμηθω νωρις, αλλα ποτε δε τα καταφέρνω.

Ενα αρνητικο που εχω ειναι οτι δε μπορω να κοιμηθω μεσημερι. Πρεπει να μαι πολυ κουρασμενη για να το κανω αλλα και παλι μετα ξυπναω "αρρωστη".

Νομιζω σε γενικες γραμμες το θεμα του ύπνου ειναι θεμα συνήθειας κατα μεγαλο ποσοστο. Οτνα εκανα την πρακτικη μου που επρεπε καθε μερα να ξυπναω νωρις και κουραζόμουν, αρχισε να μου ειναι πιο ευκολο να κοιμηθω νωριτερα το βραδυ.

• Like 1
Δημοσ.

Φοιτητες ,πιτσιρικια ,ανεργοι  και οσοι εργαζονται με  νυχτερινο ωραριο οκ ειναι νορμαλ να ειναι βρυκολακες .

Οσοι δεν ανηκουν σε αυτες τις κατηγοριες  εχουν σοβαρο προβλημα  να το κοιταξουν ...

• Like 2
Δημοσ.

Για μενα το μαρτυριο ξεκινησε στον στρατο..1μιση χρονος με το εγερτηριο το απανθρωπο :P

Στα καπακια βρηκα δουλεια (μεχρι και σημερα) οποτε εχω συνηθισει..

Θυμαμαι τον πρωτο καιρο καπου το 2000 που αρχισα δουλεια καθομουν κατι καλα irc μεχρι τις 7 και μετα εφευγα για γραφειο..Τοσο καψιμο..Νιατα γμτ!!!

Τωρα πια ξαπλωνουμε κατα τις 11μιση 12παρα και 6:24 χτυπαει το κινητο!

Μια νεα μερα ξεκινησε!!!

Αλλα και τα σαββατοκυριακα αντε να κοιμαμαι μεχρι τι 8.

Δημοσ.

Ως καθαρά πρωινός τύπος,6-7 με 12-13 το peak και καλά στατιστικά στις 13-16, απλά γελώ με τα νυχτο-ζόμπια,ιδίως το πρωί που είμαι στην τρελή χαρά και εκείνοι είναι χαμένοι(πριν το καφέ) τους τρελαίνει. :P

Από εκεί και πέρα ποτέ ξύπνημα μετά τις 8 το πρωί(βαριά βαριά κανένα ΣΚ) και ύπνος μετά τις 10-11(12:00 για το ΣΚ δίχως έξοδο) για βέλτιστα αποτελέσματα.

Επίσης η σιέστα είναι must όταν είναι αυτό δυνατό,πραγματικά άλλος άνθρωπος μετά την ωρίτσα του μεσημεριανού ύπνου.

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν δούλευες 12ώρο θα μπορούσες να κοιμηθείς και το μεσημέρι μια ωρίτσα...τώρα απλά θα αναγκαστείς να κοιμάσαι λίγο νωρίτερα :)

Συνήθως ο μεσημεριανός ύπνος με κάνει χειρότερα μετά, εκτός αν συμβεί στην φάση του απόλυτου σβησίματος. Είναι και λίγο επίφοβος για το τι ώρα θα μπορέσεις να ξανακοιμηθείς το βράδυ επίσης.

Φιλη μου αυτα εχει το πρωινο ξυπνημα... Εγω βεβαια ειμαι της αποψης οτι αν εισαι καλα ψυχολογικα δεν σε ενδιαφερει και πολυ ο υπνος..!Εγω πιο μικρη εβγαινα και πηγαινα κατευθειαν για δουλεια που λεει και το τραγουδι..στην πορεια αυτο αλλαξε,λογω κουρασης εβλεπα το κρεβατι σαν γκομενο!

Τελος παντων ειναι λιγο σπασιμο αλλα αν δεν κοιμασαι το μεσημερι και εισαι λιγο στην τρεχαλα μετα την δουλεια ή για κανενα καφεδακι το βραδυ θα πεφτεις τουβλο ευχαριστα και με γεματη μερα..

Εκεί ποντάρω να σου πω την αλήθεια, ίσως αν γεμίσω την μέρα μου με όσα δεν μπορούσα να κάνω μέχρι πριν λόγω διαφορετικού ωραρίου, να μην με ενοχλεί να πέφτω από τόσο νωρίς. Νομίζω αλλάζει και η αντίληψη σου πλέον για το τι θεωρείται αργά και τι όχι και αποκτά πλέον λειτουργικό χαρακτήρα η όλη φάση.

Ειναι δυνατον να σε ενοχλει το οτιδηποτε κοτζαμ λιλιθ;

Αν ήταν να ενοχλεί κάτι μια Λίλιθ, αυτό θα ήταν η αποχή της από την νύχτα :P

α) Ποτέ φαγητό ή ποτό μετά τις 18:00.

β) Ποτέ καφές μετά τις 11:00

γ) Στο κρεβάτι πριν τις 22:00 με ένα καλό βιβλίο (όχι tablet κλπ) και κλειστά κινητά, σταθερά κλπ.

Μερικά calms βοηθάνε επισης (calm είναι extract από ρίζα Valerian) στις 21:30.

Να δεις πως σηκώνεσε 6:00 με διάθεση.

Με τέτοιες αυτο-επιβολές σε μια βδομάδα με βλέπω για παραίτηση!

Δεν είναι πάντως μόνο θέμα συνηθειών και τρόπου που μεγαλώσαμε, κάποιοι άνθρωποι από το σκαρί τους είναι ποιο νυχτοπούλια από άλλους. Χρειαζόντουσαν και αυτοί βλέπεται για να κρατάνε τσίλιες πριν φτιάξουμε σπίτια!

Αυτό βασικά. Απλώς σκέφτομαι αν μπορείς να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να λειτουργείς και αλλιώς, παρά το γενετικώς προγραμματισμένο.

Πόσο γ@μ@το θα ήταν να χρειαζόμασταν απλά 2-3 ώρες ύπνο και μετά να ήμασταν τζετ? Πόσα περισσότερα πράγματα θα μπορούσαμε να κάνουμε? Δε θυμάμαι το ποσοστό που περνάει ένας ανθρωπος τη ζωή του στον ύπνο αλλά είναι μεγάλο... Πφφφ

Απλά υπέρτατο. Έχω διαβάσει για ανθρώπους που το έχουν καταφέρει αλλά, αν ισχύει, μιλάμε για άλλα επίπεδα που προϋποθέτουν πολλά πιο πριν. 

Δημοσ.

α) Ποτέ φαγητό ή ποτό μετά τις 18:00.

β) Ποτέ καφές μετά τις 11:00

γ) Στο κρεβάτι πριν τις 22:00 με ένα καλό βιβλίο (όχι tablet κλπ) και κλειστά κινητά, σταθερά κλπ.

Μερικά calms βοηθάνε επισης (calm είναι extract από ρίζα Valerian) στις 21:30.

Να δεις πως σηκώνεσε 6:00 με διάθεση.

Και τα 3 είναι από δύσκολα εώς αδύνατα! :D

• Like 2
Δημοσ.

Είμαι η Λίλιθ και είμαι καλά. 

Περιέργως, από αυτή τη βδομάδα το πράμα πάει ανέλπιστα καλύτερα. Προχθές κοιμήθηκα 23.30 και χθές 00.30, ξύπνημα στις 6.45 , σχετικά άνετο και τις δύο μέρες. Χθες το μεσημέρι κατά τις 15.00 με είχε πιάσει μια σχετική ντάγκλα, αλλά με απλή χαλάρωση στον καναπέ χωρίς πολλά πολλά, συνήλθα και μέχρι το βράδυ που κοιμήθηκα χωρίς να πιεστώ, ήμουν κομπλέ. Σήμερα, νίωθω να έχω ακόμα περισσότερη ενέργεια και η ιδέα του απογευματινού γυμναστηρίου μοιάζει πραγματοποιήσιμη. 

Ελπίζω να καταφέρω με εναν εξαμισάωρο με εφτάωρο ύπνο κάθε βράδυ να λειτουργώ οκ. Αν ισχύει και η θεωρία περί μεγαλύτερης αποδοτικότητας του βραδινού ύπνου, συν ένα. Αρχίζω λίγο και να το συνηθίζω και κυρίως να μην το βλέπω σαν αγγαρεία. Τελικά ίσως υπάρχει ελπίδα :P

Α ρε Lilith πόσο σε νιώθω...κουράγιο!!

Αυτή είναι η ρουτίνα της πρωινής δουλειάς :/ δεν είναι για όλους, δεν λειτουργούμε όλοι καλά το πρωί. Εγώ παίρνω φόρα απ'τις 3 το μεσημέρι και μετά που οι άλλοι συνάδελφοι είναι σαν τα κοτόπουλα μετά το lunch break.
Η καλύτερή μου θα ήταν να γινόταν να δουλεύω απ'το σπίτι μόνο, να ξεκινώ να δουλεύω π.χ. απ'τις 9 το βράδυ μέχρι το χάραμα. Και μετά να ρίχνω τον πιο γλυκό πρωινό ύπνο. Αχ τέλειο. Ενώ ο βραδινός ύπνος είναι αναγκαίο κακό ρε γαμώτο..

Kουράγιο δεν λες τίποτα! Until we rise again to the night sky. Τώρα με έχουν πιάσει κρυάδες, άρχισαν τα στερητικά :P Πάει καλύτερα απ'ότι περίμενα πάντως, εσύ πως το πάλεψες τελικά;

Δημοσ.

Μόνο μετά τον ερχομό των παιδιών θα καταλάβει κανείς πόσο εύκολο είναι να κοιμάται 2 3 ώρες την ημέρα  :lol:

Πιστεύω ότι το θέμα είναι καθαρά ψυχολογικό και όσο πιέζεις τον εαυτό σου να κοιμηθεί ή να ξυπνήσεις με το ξυπνητήρι τόσο αυτός αντιδρά. Τα τελευταία χρόνια έχω γίνει πρωινός κατ επιλογή γιατί νοιώθω ότι δεν χαραμίζω τις μέρες μου. Πάντα μετά το φαγητό αποφεύγω να κοιμάμαι αμέσως ενώ σχεδόν ποτέ δεν θα κοιμηθώ μεσημέρι γιατί νοιώθω ότι ξυπνάω περισσότερο κουρασμένος με αρρωσταίνει με εξαίρεση τις διακοπές όπου πιστεύω ότι παίζει ρόλο το κλίμα και η διάθεση 

Δημοσ.

Δεν το έχω παλέψει 100%, δεν μπορώ να κοιμηθώ από νωρίς οπότε συνήθως το πρωί ξυπνάω μες στα νεύρα με ελάχιστες ώρες ύπνου. Και αποφεύγω να μιλάω σε κόσμο μέχρι να πιω τον πρώτο καφέ. Δεν τα μπορώ τα πρωινάααααα :'( τουλάχιστον οι συνάδελφοι έχουν συνηθίσει πλέον ότι βρίσκεται η grumpy cat στον ίδιο χώρο μ'αυτούς.

Πάντως έχω διαπιστώσει ότι το ξύπνημα το νιώθω πολύ πιο εύκολο αν το βράδυ έχω κοιμηθεί μετά από καυτό μπάνιο. Μάλλον τελικά όντως το μπάνιο χαλαρώνει.

• Like 1
Δημοσ.

Φαντάζομαι χτυπάς 10ωρα το Σαββατοκυριακο για να έρθεις στα ίσα σου; Παντως,όπως λεει και ο soufesis, ίσως το να μην πιεστεις βοηθάει πολύ την φάση και τελικά δίνει πιο πολλές πιθανότητες να έρθει φυσικά ο βραδινος ύπνος και να τον απολαύσεις.Έχει γίνει λιγο πειραματικό το θέμα, μ'αρέσει!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...