Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφορουμίτες,

Καθώς δεν έχω δουλειά αλλά έχω μεγάλη μαλάκυνση ιδέα για τον εαυτό μου, ξεκίνησα να σχεδιάζω ένα κουτί.

Το συγκεκριμένο case έχει διπλό ρόλο ώς case απο την μία και απο την άλλη σαν γραφείο με γυάλινη επιφάνεια.

Άρχισα να το σχεδιάζω 2D στο Corel και όλα ήταν καλά. Ήξερα στο μυαλό μου πώς θα φαίνεται αλλά δεν μπορούσα να το οπτικοποιήσω. Πως θα το έκανα? Εκτύπωση και δίπλωμα.

Με το που βγήκε η πρώτη σελίδα ήξερα πως είχα καλή ιδέα με την εκτύπωση αλλά στη πράξη είχε 3 προβλήματα:

1. Δεν στέκεται (λύνεται άν το κολλήσεις σε χαρτόνι)

2. Είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να ευθυγραμήσεις τα πάντα.

3. Αν το τυπώσεις σε laser το χαρτί αλλάζει μέγεθος απο την θερμότητα και το πέρασμα απο το drum.

Θα έπρεπε να βρώ άλλο τρόπο να το δώ σε τρείς διαστάσεις. Η λύση ήταν να το σχεδιάσω σε 3D.

Έλα όμως που από 3D δεν είχα ιδέα και η ποιό κοντινή επαφή ήταν το Bryce 3D πριν απο 20 χρόνια (google it). Καθώς χρειαζόμουν μια εύκολη εφαρμογη που να έιναι και free κατέληξα στο SketchUp 2016 (για κάποιο καιρό ανήκε στην Google). Ώντος είναι εύκολο σαν εφαρμογή (τουλάχιστων για εμένα που είμαι και γρόνθος) και στο 3D Warehouse που έχει βρίσκεις της Παναγιάς τα μάτια.

Τις μετρήσεις που έκανα για να καταλήξω σε κάποιο σχέδιο τις έκανα λύνοντας το παλιό μου Stacker STC-01 και λύνοντας τελείως την βάση της μητρικής. Καθώς είμαι και ζώο τις μετρήσεις τις έκανα με πτυσώμενο μεταλικό μέτρο IKEA.

Για να μην πολυλογώ (χα χα χα χα χα χα) σχέδιο δεν ήταν και τέλειο αλλά ήταν πάρα πολύ κοντά.

Έτσι πήρα το σχέδιο μου και το έστειλα στο laser να μου δώσουν τιμή και ας μην είναι τελικό. Την επόμενη μέρα (Σάββατο) σκάει τηλέφωνο να πάω την Δευτέρα γιατί το σχέδιο έχει "θέματα".

Το 3D σχέδιο (DXF export) δεν μπορούσαν να το επεξεργαστούν γιατί οι επιφάνειες δεν είχαν όγκο.

Το 2D δεν είχε υπολογισμένες και αφαιρεμένη την επέκταση του υλικού που προκύπτει όταν το γυρίζουν (στρατζάρισμα).

ΟΚ, τους ζητάω να μου υπολογίσουν τι βάρος θα έχει με αυτή την επιφάνεια. 15+ κιλά σε λαμαρίνα που μπορούν να βάψουν και σχεδόν 5 κιλά σε αλουμίνιο που δεν αναλαμβάνουν την βαφή. Ακόμα περιμένω mail με την τιμή.

Λοιπόν, ορίστε τι είχα σχεδιάσει πριν απο 6 μέρες γιατί το νεο και δεν το τελείωσα και δεν έχω προσαρμόσει τα εξαρτήματα. Επίσης το mesh μπροστά έχει ξανασχεδιαστεί γιατί ήταν πολύ λάθος και δεν γινόταν.

post-225057-0-51100100-1454510861_thumb.png

Το πρόβλημα είναι εμφανές με το ύψος που καταλήγει η μητρική. Το Stacker μου έχει αποστάτες για την motherboard του 1 εκατοστού και σε όσα έτοιμα σχέδια βρήκα είτε δέν έχει αναφορά για το μήκος του ή την απόσταση απο την βάση μέχρι το I/O Shield.

post-225057-0-16052200-1454511431_thumb.png

Οποιαδήποτε βοήθεια είναι δεκτή και ευπρόσδεκτη καθώς και μετρήσεις απο ανεμιστήρα 140mm (για τις τρύπες) και απο υδρόψυξη 280mm.

Ευχαριστώ και μην με λυπάστε, σχολιάστε.

• Moderators
Δημοσ.

Για την απόσταση βρες http://m.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=M3+standoff+&isNewKw=1&mfs=GOCLK&acimp=0&_trksid=p2053742.m2428.l1313.TR0.TRC0.Xm3+standoff&sqp=m3+standoffπολύ πιθανό να βρεις σε καταστήμα με ηλεκτρονικά , βασικα εφοσον ειναι δικια σου κατασκευη , θα βρεις ενα παλιο κουτι και θα παρεις ολο το πισω κομματι (το σημειο που πιανι το backlplate καθως και την βαση στιριξης των καρτων , και θα δεις τη αποστατες θα βρεις και αναλογα θα προσαρμοσεις το σχεδιο σου , δεν χρειαζετε να παρεις ολο το Motherboard tray απο το stalker

Αν θυμαμαι καλα για 14αρι ανεμηστηρα θελεις 124.5 μετα καθε τρυπας πλεον τα ψυγεια εχουν κενο 15 mm

Tωρα κατεβασε απο τον θειο σπασμενη εκδοση του sketchup pro και μπορεις να κανεις export το σχεδιο σε αρκετες μορφες

επειδη το benchtable μου το σχεδιασα εγω και το εκανα σε plexi (ετοιμαζω νεα κατασκευη παλι επειδη βαριεμαι και με ξυνει η τσεπη μου οτι θελεις στειλε μου ενα μυνημα για να σε βοηθησω

post-339798-0-31904700-1454520955_thumb.jpg

Δημοσ.

ειχα σκεφτει και εγω καποτε να φτιαξω ενα κουτι απο μονος μου. βεβαια εγω ηθελα κατι μικρο και ησυχο.

αλλα επειδη 1.δεν νομιζω να υπαρχει laser ή κατι αλλο που να κοβει στην περιοχη μου, 2.επειδη ακομα και να υπηρχε θα εβγαινε πολυ ακριβο και 3.επειδη δεν ηξερα απο 3D αλλα ουτε ειχα ορεξη να μαθω, τελικα μου εφυγε η ιδεα απο το μυαλο

παντως αυτο που εγω ειχα σκεφτει ηταν πολυ πιο απλο και φθηνο. με μερικες γωνιες φτιαχνεις ενα πλαισιο και απλα κοβεις κομματια λαμαρινα και τα βιδωνεις επανω. δηλαδη χωρις να χρειαζεται να τσακισεις τα πλαινα στην στραντζα.

σου ευχομαι καλη συνεχεια και να πετυχει οπως ακριβως το ονειρευεσαι

ομως ετσι οπως βλεπω το σχεδιο σου, μου φενεται οτι θα ταλαιπωρησε λιγακι να συνδεσεις τα καλωδια πισω απο την μητρικη.

• Moderators
Δημοσ.

ειχα σκεφτει και εγω καποτε να φτιαξω ενα κουτι απο μονος μου. βεβαια εγω ηθελα κατι μικρο και ησυχο.

αλλα επειδη 1.δεν νομιζω να υπαρχει laser ή κατι αλλο που να κοβει στην περιοχη μου, 2.επειδη ακομα και να υπηρχε θα εβγαινε πολυ ακριβο και 3.επειδη δεν ηξερα απο 3D αλλα ουτε ειχα ορεξη να μαθω, τελικα μου εφυγε η ιδεα απο το μυαλο

παντως αυτο που εγω ειχα σκεφτει ηταν πολυ πιο απλο και φθηνο. με μερικες γωνιες φτιαχνεις ενα πλαισιο και απλα κοβεις κομματια λαμαρινα και τα βιδωνεις επανω. δηλαδη χωρις να χρειαζεται να τσακισεις τα πλαινα στην στραντζα.

σου ευχομαι καλη συνεχεια και να πετυχει οπως ακριβως το ονειρευεσαι

ομως ετσι οπως βλεπω το σχεδιο σου, μου φενεται οτι θα ταλαιπωρησε λιγακι να συνδεσεις τα καλωδια πισω απο την μητρικη.

DIY κατασκευη και φτηνο συνηθως δεν πανε μαζι , αν θελεις να παρεις ενα ωραιο οπτικο αποτελεσμα για να τα κανεις χωρις laster θελει παρα πολλες ωρες που το κανεις μονο αν εχεις πολυ ορεξη και δεν ειναι δουλεια ενος σκ

Δημοσ.

Για την απόσταση βρες ... πολύ πιθανό να βρεις σε καταστήμα με ηλεκτρονικά , βασικα εφοσον ειναι δικια σου κατασκευη , θα βρεις ενα παλιο κουτι και θα παρεις ολο το πισω κομματι (το σημειο που πιανι το backlplate καθως και την βαση στιριξης των καρτων , και θα δεις τη αποστατες θα βρεις και αναλογα θα προσαρμοσεις το σχεδιο σου , δεν χρειαζετε να παρεις ολο το Motherboard tray απο το stalker

Αν θυμαμαι καλα για 14αρι ανεμηστηρα θελεις 124.5 μετα καθε τρυπας πλεον τα ψυγεια εχουν κενο 15 mm

Tωρα κατεβασε απο τον θειο σπασμενη εκδοση του sketchup pro και μπορεις να κανεις export το σχεδιο σε αρκετες μορφες

επειδη το benchtable μου το σχεδιασα εγω και το εκανα σε plexi (ετοιμαζω νεα κατασκευη παλι επειδη βαριεμαι και με ξυνει η τσεπη μου οτι θελεις στειλε μου ενα μυνημα για να σε βοηθησω

Πρώτα απο όλα ευχαριστώ.

Το κόλλημα μου είναι να μετρήσω σωστά την απόσταση για το backplate. Δεν έχω τα κατάληλα εργαλεία.

Εφώσον έχω κάποιον αριθμό το ρυθμίζω το ύψος ανάλογα με τον αποστάτη. Και επίσης πρώτη μούρη στο link σου ήταν μαύροι αποστάτες που τα σπάνε :).

Και πάλι ευχαριστώ και πάρτε και το v1.1 μεχρι να το διορθώσω και να γίνει v1.2

post-225057-0-69548200-1454529401_thumb.png

ΥΓ: Έχω ακόμα 18 μέρες Pro trial ... μετά μάλλον θα πάρω την συμβουλή σου.

Άκυρο αλλά..

Πολύ καλό το σχέδιο! ;)

Σοβαρά αν κανείς πιστεύει οτι θα ήταν καλύτερα να το ποστάρω αλλού μιλήστε ... ακούω

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Πρώτα απο όλα ευχαριστώ.

Το κόλλημα μου είναι να μετρήσω σωστά την απόσταση για το backplate. Δεν έχω τα κατάληλα εργαλεία.

Εφώσον έχω κάποιον αριθμό το ρυθμίζω το ύψος ανάλογα με τον αποστάτη. Και επίσης πρώτη μούρη στο link σου ήταν μαύροι αποστάτες που τα σπάνε :).

Και πάλι ευχαριστώ και πάρτε και το v1.1 μεχρι να το διορθώσω και να γίνει v1.2

attachicon.gifSolid Case.png

ΥΓ: Έχω ακόμα 18 μέρες Pro trial ... μετά μάλλον θα πάρω την συμβουλή σου.

εκει αναγκαστικα θελει να βρεις των δωρητη σου να παρεις το κομματι που σου ειπα , και να μετρησεις αποστασεις βαζοντας μια μητρικη κοντα (εγω τετοιες δουλειες της εκανα σε ενα χαρτονι εβαζα τα κοματια οπως ειχα σκοπο να τα τοποθετηση και σημμαδευα για να μπορεσωνα παρω οσο καλυτερη μετρηση γινεται , παντα οταν βαζεις τρυπα που θα βιδωσεις κατι αφηνε 0,3mm παραπανω για να μπορεις να παιξεις την βιδα λιγο δεξια αριστερα

Δημοσ.

Τελειοποίησα και τα στηρίγματα για SSDs

post-225057-0-11435200-1454588191_thumb.png

Μέχρι 6 δίσκοι με 2 στηρίγματα (4 οριζόντιοι + 2 κάθετοι) ή 2 SSD με μία βάση

Δημοσ.

Χαίρεστε!!

Επειδή σχεδίασα και κατασκεύασα ένα γραφείο-κουτί εκ του μηδενός και το παλεύω εδώ και 2 μήνες, η συμβουλή μου είναι να μετρήσεις σε τι ύψος θα φτάνουν τα πόδια σου ώστε να έχεις χώρο να τα βάλεις. Ενδεικτικά εγώ με ύψος 1.83 θέλω καθαρό χώρο απ'το πάτωμα μέχρι το κάτω μέρος του γραφείου 75 εκ. Βρες και χώρο-δρόμο για τα καλώδια που θα βγαίνουν έξω (οθόνη, ποντίκι, πληκτρολόγιο, ηχεία). Επιπλέον, cd drives, front panel κλπ. που πιάνουν πολύ εμβαδόν στην πρόσοψη μην βάλεις, άποψη μου. Βάλε επεκτάσεις usb από πίσω.

Επίσης, σκέψου την κατασκευή να την κάνεις με ξύλα-μελαμίνη, που είναι πιο εύκολο και μπορείς να κάνεις τρύπες μόνος σου. Εγώ έτσι τα έκανα και μου βγήκε περίπου 100€ μαζί με το τζάμι 1500x800x8 χιλ. Βάλε και καμιά ledοταινία.

Καλή συνέχεια..!

Δημοσ.

Χαίρεστε!!

Επειδή σχεδίασα και κατασκεύασα ένα γραφείο-κουτί εκ του μηδενός και το παλεύω εδώ και 2 μήνες, η συμβουλή μου είναι να μετρήσεις σε τι ύψος θα φτάνουν τα πόδια σου ώστε να έχεις χώρο να τα βάλεις. Ενδεικτικά εγώ με ύψος 1.83 θέλω καθαρό χώρο απ'το πάτωμα μέχρι το κάτω μέρος του γραφείου 75 εκ. Βρες και χώρο-δρόμο για τα καλώδια που θα βγαίνουν έξω (οθόνη, ποντίκι, πληκτρολόγιο, ηχεία). Επιπλέον, cd drives, front panel κλπ. που πιάνουν πολύ εμβαδόν στην πρόσοψη μην βάλεις, άποψη μου. Βάλε επεκτάσεις usb από πίσω.

Επίσης, σκέψου την κατασκευή να την κάνεις με ξύλα-μελαμίνη, που είναι πιο εύκολο και μπορείς να κάνεις τρύπες μόνος σου. Εγώ έτσι τα έκανα και μου βγήκε περίπου 100€ μαζί με το τζάμι 1500x800x8 χιλ. Βάλε και καμιά ledοταινία.

Καλή συνέχεια..!

Καλησπέρα,

Αυτά που λες τα είχα ήδη προ-υπολογίσει. Το μπράτσο της καρέκλας φτάνει το μέγιστο 75 cm όταν κάθομαι.

Δέν φαίνεται ξεκάθαρα στο σχέδιο αλλά έχει 4 υποδοχείς για τα πόδια γιατί έιδα και μερικές κατασκευές με υδραυλικές μπάρες ανύψωσης και είπα να το έχω υπολογίσιμο.

Κάτι άλλο που δέν εχω σχεδιάσει σε 3D αλλά είναι εύκολο, είναι ένα συρόμενο συρτάρι 77 πλατος 40 βάθος και 7 πόντους καθαρό ελεύθερο ύψος. Αυτό που έχω τώρα είναι ξύλινο και στην περιοχή του ποντικιού είναι γυαλιστερό σαν τζάμι.

Ξύλινο δεν ξανακανω ποτέ :P

Όσο για την ledοταινία που λές μπορώ να την βάλω στα εσωτερικλα γυρίσματα που είνα 25mm αλλά έτσι και αλλιώς μπροστά αλλά πισω απο το πλέγμα θα μπεί plexiglass 5 χιλιοστά που σκεφτώμουν να του βάλω απο πάνω ή και απο κάτω RGB led που κάνουν και 3 ευρώ τα 50.

Καθώς προχωράω θα συνεχίζω την ενημέρωση .. ειδικά μέχρι να πάθω την ανακοπή όταν μου πούν την τιμη :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ και τους δυό

Ξέχασα να σου πω, ψάξε και για το l3p desk, αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Το είχα δεί ήδη και δεν μου άρεσε και επειδή ειναι σταθερό στον τοίχο αλλά και επειδή μου βγήκαν τα μάτια.

Πάρε και καμιά ιδέα από εδώ που έχουν φτιάξει κάτι παρόμοιο. Καλή επιτυχία!

http://unboxholics.com/stories/11022-project-inside

Το βλέπω τώρα (πατησα pause στο 3:41) αλλά βλέπω ΠΟΛΥ λαμαρίνα .. Μιλάμε για 40 κιλά στο νερό.

Θα αποφανθώ στην επόμενη ενημέρωση γιατί καθώς έφτιαχνα το v1.2 έιδα πατάτες που έκανα και έφτασα κιόλας στο 1.4.

Και παλι σας ευχαριστώ αλλά με το video σκέφτομαι πόσο καλύτερα θα ήταν να πληρώνει άλλος να το φτιάξω :P

*Edit: Το είδα όλο το βιντεάκι και έφριξα. Είναι και γαμώ τις καγκουρογυφτιές.

Αυτοκόλλητο carbon?

Συστηχία ανεμηστήρες? Ελικοφόρο ή case είναι?

Από ροή αέρα είναι κλάφτα Χαράλαμπε.

Γυάλισμα Plexi με 1-3 χέρια γυαλόχαρτο? Αυτό ή το περνάς 7-10 διαφορετικά χαρτιά ή βαζεις φλόγιστρο ή το κόβεις σε laser και έχεις έτοιμο αποτέλεσμα.

Επεξ/σία από tsonta
  • Like 1
Δημοσ.

Update σε 1.4

Δεν μπόρεσα να το δουλέψω πολύ λόγο του ανηψούλη μου.

Ότι είναι κόκκινο ροζέ κτλ είναι κατα πόσο θέλει αλλαγές.

Έβαλα να φαίνεται και στο εκτεινώμενο συρτάρι για το πληκτρολόγιο ποντίκι.

Solid Case 1.4

*Έχει φάει κόλλημα (το φόρουμ?) και δεν με αφήνει να κανω drag & drop εικόνες για κάποιο λόγο

• Moderators
Δημοσ.

Update σε 1.4

Δεν μπόρεσα να το δουλέψω πολύ λόγο του ανηψούλη μου.

Ότι είναι κόκκινο ροζέ κτλ είναι κατα πόσο θέλει αλλαγές.

Έβαλα να φαίνεται και στο εκτεινώμενο συρτάρι για το πληκτρολόγιο ποντίκι.

*Έχει φάει κόλλημα (το φόρουμ?) και δεν με αφήνει να κανω drag & drop εικόνες για κάποιο λόγο

Πολύ ωραίο φαίνεται το ψυγείο της υδροψυξης βάλτο στην πίσω μεριά όχι εκεί που το έχεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...