Προς το περιεχόμενο

Dedicated server


chris83gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα, ειμαι σε αναζητηση αγορας dedicated server για ενα νεο website που σχεδιαζω. θα ειναι η πρωτη φορα που θα στησω website σε dedicated οποτε εχω μερικες αποριες. εχω βρει ενα server που πιστευω θα καλυπτει τις αναγκες τουλαχιστον σε αρχικο σταδιο. θα καταφερω να στησω το site μην εχοντας πολλες γνωσεις για εναν dedicated server? το control panel θα ειναι παρομοιο στην χρηση με αυτο ενας shared hosting? εχω εμπειρια με διαφορα πακετα φιλοξενιας. το να στησεις ενα wordpress site με database και τα σχετικα σε dedicated ειναι ΠΟΛΥ δυσκολο? θα την βρω την ακρη? η θα χρειαστει να ξοδεψω περισσοτερα χρηματα για managed dedicated? ευχαριστω :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από τις ερωτήσεις σου καταλαβαίνω ότι δεν έχεις και πολλές γνώσεις πάνω στο θέμα, οπότε για αρχή καλό θα ήταν να μείνεις μακρυά από dedicated και να δώσεις τα λεφτά για managed VPS.

 

Αλήθεια γιατί θέλεις dedicated server για κάτι που ξεκινάς τώρα; Τι μεγέθους θα είναι η ιστοσελίδα που θα φτιάξεις και τι επισκεψιμότητα πιστεύεις ότι θα έχεις στο ξεκίνημα;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστω για την απαντηση. η αληθεια ειναι οτι η ιστοσελιδα δεν ειναι εντελως καινουργια. ηταν στημενη σε ενα πακετο shared hosting που εχω για testing. η επισκεψιμοτητα προφανως δεν εφτασε μεγαλα νουμερα καθως εστελνα απλα λιγο κοσμο μεσω facebook για να τεσταρω τις αντοχες του. το θεμα δεν ειναι κατα κυριο λογο η επισκεψιμοτητα απο μονη της αλλα το γεγονος οτι η ιστοσελιδα τρεχει με cronjobs διαφορα scripts αρκετα συχνα και εξαντλει τους πορους του hosting πακετου. επισης η βαση δεδομενων της ιστοσελιδας παρολο που οπως ειπα, βρισκοταν σε αρχικο σταδιο αρχισε να μεγαλωνει με προβλεψεις να φτασει τα 400-500+ mb. χρειαζομαι ισχυ και πορους παραπανω απο αυτους που δινει ενα απλο πακετο φιλοξενιας.

 

εχω μια σχετικη εμπειρια, ειναι τοσο γολγοθας να στησω ενα wordpress σε dedicated server? σιγουρα δεν το εχω ξανακανει, για αυτο αλλωστε ρωταω και το ποσο ευκολο η δυσκολο ειναι. αλλα εχω καποιες γνωσεις :)

ευχαριστω και παλι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα δεν είναι να βάλεις σε ένα μηχάνημα PHP και MySql για να εγκαταστήσεις και να τρέξεις ένα Wordpress, αλλά να ρυθμίσεις σωστά τους τους πόρους και την ασφάλεια. Κάτι που δεν είναι το κάνω μια φορά και το ξεχνάω αλλά συνεχής δουλειά.

 

Αν δεν θέλεις να γεμίσεις με άγχος, άσε να το κάνουν αυτοί που είναι η δουλειά τους.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ότι είπε ο WebDevGr.
Προτίμησε managed VPS γιατί όπως φαίνεται και πολλά δεν ξέρεις και επειδή λογικά θα προκειται για εμπορικό Site, αν δεν δώσεις λεφτά δεν θα πάρεις.
Στην προκειμένη είναι για την ασφάλεια σου και την αξιόπιστη λειτουργία σου. Άρα αξίζει!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επανερχομαι μετα απο 1-2 μερες που εκανα μια μικρη ερευνα. Κι ενω με ειχατε πεισει με τις απαντησεις σας να παω σε managed server, ειδα οτι μια ελληνικη εταιρεια απο τις μεγαλες του χωρου (φανταζομαι καπου εκει κινουνται ολες) προσφερει managed server υπηρεσιες 60 ευρω/μηνα το οποιο μεταφραζεται σε 1 ωρα/μηνα support! δηλαδη θα πληρωνω 50 ευρω τον μηνα τον server, και την 1 ωρα υποστηριξη/μηνα 60 ευρω???

 

το κοστος υποστηριξης απο μονο του δειχνει την δυσκολια που εχει ενας dedicated server στην διαχειριση του αλλα οπως σας ειπα, με την οποια εμπειρια εχω θα ξεκινησω τον πρωτο μηνα χωρις υποστηριξη και αν (οταν) τα βρω σκουρα το μετατρεπω σε managed! 

 

το αν θα φαω το κεφαλι μου θα το αναφερω καποια στιγμη εδω μηπως προλαβω και καποιον αλλον ενθουσιωδη τυπο που νομιζει οτι ξυπνησε μια μερα server administrator! :P αν δεν παθεις δεν θα μαθεις!

ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις σας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γράψε λίγο τα specs του dedicated για να σου πω εάν αξίζει. Εγώ σε γνωστή εταιρεία στην Γερμανία με 40€ τον μήνα εχω:

 

CPU: Intel core i7-6700 Quad Core Skylake

RAM: 32GB DDR4

HD: 2x 2TB SATA (RAID 1)

GIGABIT ETHERNET

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαλλον μιλαμε για την ιδια εταιρεια. Το παρακατω πακετο το εχει στα 48 ευρω + 100 ευρω περιπου το αρχικο κοστος της εγκαταστασης του server. Εσυ εχεις γνωσεις απο server? η καλυτερα ειχες γνωσεις οταν εκανες την πρωτη αγορα dedicatet server? οπως θα διαβασες παραπανω, θελω να στησω ενα wordpress site το οποιο ομως θα τρεχει διαφορα scripts με cronjobs, η βαση θα ειναι ΜΕΓΑΛΗ οποτε θα χρειαστει και optimization. οι φιλοι απο πανω μου μιλησαν για ασφαλεια και σωστη διαχειριση των πορων του συστηματος. 
η δικη σου γνωμη συμφωνα με την εμπειρια σου?

Intel® Core™ i7-6700 
Quad-Core Skylake
incl. Hyper-Threading Technology
 
RAM64 GB DDR4 RAM
Hard Drive2 x 250 GB SATA 6 Gb/s SSD (Software-RAID 1)
Connection 1 Gbit/s-Port
Guaranteed Bandwidth 1 Gbit/s
Backup Space 100 GB
Inclusive Traffic 30 TB
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεγάλη είναι τα 400-500mb? Εμένα είναι 4.6GΒ η MySQL!

 

Εγω προσωπικά ενα wordpress website που έχω το εχω hosting στο Godaddy και μάλιστα στην υπηρεσία Managed Wordpress Hosting,

που παρέχει. Για wordpress site είναι πολυ καλή λύση και συμφέρει πάρα πολυ!

 

Επίσης στον dedicated server αυτο που γίνεται ουσιαστικά είναι οτι σου δίνουν εναν server φρεσκο-στημένο. Απο κει και πέρα πρέπει εσυ να κάτσεις και να κάνεις ολες τι ρυθμίσεις που εχουν να κάνουν με security, update, firewall rules κτλ. Είναι δηλαδή σαν να έχεις τον server σπίτι σου, ολομόναχος.

Γνώμη μου πάνε στην λύση του GoDaddy για λόγους ευκολίας!

Επεξ/σία από leonidas_fs
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Managed υπηρεσία με υποστήριξη 1 ώρα το μήνα δεν αρκεί με τίποτα. Εκτός και εάν ασχολούνται με ένα πρόβλημα αφού τους ενημερώσεις ότι υπάρχει και δεν ασχολούνται προληπτικά με τη συντήρηση του server για να μειωθούν οι πιθανότητες να υπάρξει πρόβλημα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν παθών, έχω να πω ότι μόνο αν έχεις πολύ καλές γνώσεις ως server admin και πάλι με πολλά if, τα περισσότερα από τα οποία έχουν να κάνουν με την εμπειρία πάνω στην ασφάλεια, γιατί αν σου τον χακάρουν το ρολόι δουλεύει αντίστροφα και αν δεν το έχεις κινδυνεύεις να σου τον κλειδώσουν από το datacenter και να τρέχεις (όπως εγώ).

Μπορείς να αγοράσεις από οποιαδήποτε ελληνική εταιρία hosting, managed dedicated server. Τα προνόμια είναι ότι η επικοινωνία θα είναι στην γλώσσα σου, κατά πάσα πιθανότητα θα μπορείς να τους πάρεις τηλέφωνο και να επιλύσεις κάποια πράγματα με το τηλέφωνο και επίσης είμαστε στο ίδιο timezone (βλέπε Αμερική) και έχουμε το ίδιο mentality (βλέπε Ινδία). Τα αρνητικά θα πληρώνεις φπα και μπορεί το επίπεδο της υπηρεσίας να μην είναι άριστο.

Με αυτά που γράφεις πάντως θα πω ότι μάλλον με vps θα είσαι κομπλέ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια και τις συμβουλες σας. Απο την στιγμη που ολα τα πακετα ειναι μηνιαια, αποφασισα να δοκιμασω σε εναν δυνατο VPS και αν δω οτι και εκει υπαρχει προβλημα τοτε να το αναβαθμισω. το θετικο ειναι οτι δεν εχει κοστος setup οπως οι dedicated οποτε εχω την ανεση με λιγοτερα χρηματα να τεσταρω τις αντοχες του site. Παρακατω γραφω τα χαρακτηριστικα του VPS. Αυτα αφορουν απλοκλειστικους πορους για το δικο μου site? η ειναι τα γενικα χαρακτηριστικα του server τα οποια παλι διαμοιραζονται? οπως και να εχει ειναι σιγουρα πολυ δυνατοτερος απο ενα shared hosting.

 

 

8 vCores
RAM 32 GB RAM
SSD 600 GB
Connection 1 Gbit/s NIC
Traffic 30 TB*

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαρτάται από την τεχνολογία virtualization που χρησιμοποιείται. Σε όλες μπορεί μεν να γίνει overprovision και οι αναγραφόμενοι πόροι (ιδίως vCPU cores και RAM) να καταλήγουν "best effort", αλλά πιο στιβαρά σε αυτό το θέμα θεωρούνται τα VPS τύπου KVM και Xen, σε σχέση π.χ. με OpenVZ. Γι' αυτό και είναι συνήθως πιο ακριβά.

Ρωτά πριν κλείσεις VPS από κάπου, ποια ακριβώς είναι τα guaranteed resources του κάθε πακέτου και τί τύπο virtualization χρησιμοποιούν, δεν είναι κακό! Σαν τελικός χρήστης, το πρώτο ερώτημα είναι αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο, το δεύτερο είναι μάλλον «ακαδημαϊκό».

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...