Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

συνήθως στην αποθήκη θα μπουν γιατί ψάχνουν κάτι πολύτιμα δεν θα κάτσουν να πάρουν πιατα , λαδια κτλ αλλα κυρίως χρυσό κτλ που πολύ είχαν όπως εν τέλη φάνηκε ... 

κλειστό κύκλωμα και να βάλεις  δεν θα φοράνε μάσκες 

καλή η ιδέα με την εσωτερική κλειδαριά ! απλός αν το κακο γίνει λογικά την επόμενη φορά θα ξανα γίνει  στόχος σίγουρα ...  

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φως! Βαλε φωτισμο περιμετρικα, τωρα με τους LED προβολεις ειναι και οικονομικο σε καταναλωση. Εγω ειχα προβλημα σε ενα εργοταξιο, εκλεβαν μεχρι και τουβλα. Βαλαμε προβολεις και φωτισαμε ολη την περιοχη και τα κρουσματα μειωθηκαν.

• Like 1
Δημοσ.

Και πιστεύεις οτι με το να φτιάξεις θωρακισμένη αποθήκη, με ηλεκτροφορα συρματα, χαντακι με κροκόδειλους, καμερες και συναγερμο απευθειας συνδεδεμένο με το αρχηγειο της αστυνομιας και το σπίτι του μπατμαν δεν κανει νιαου-νιαου οτι εχεις μέσα χρηματα και πολύτιμα αγαθά...

Για την ακρίβεια έχω βάρη γυμναστικής μέσα και πάγκο. Αυτά θέλω να προστατέψω. Δεν είναι και χρυσάφι αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι θέλω να μου τα κλέψουν.

¨Οντως μήπως τελικά το να βάλεις πινακίδα ότι ο χώρος παρακολουθείται κτλ κτλ τραβάει περισσότερο το μάτι?

Η αποθήκη αυτή που βίσκεται?Στο πουθενά?Υπάρχουν σπίτια γύρω γύρω?Είναι σε ερημιά?Πόσο μακριά μένεις?Γιατί δεν έχω καταλάβει αν μιλάς για αποθήκη πχ πολυκατοικίας που είσαι από πάνω εσύ...ή για απομονωμένο χώρο αλλού..

Πχ αν ειναι στο μέρος που κατοικείς κ εσύ και θα μπορούσες να τον ακούσεις για να επέμβεις (έστω και σε false alarm) ok πάρε έναν φτηνοσυναγερμό....αλλιώς θα την πληρώνουν οι γείτονες απ την ηχορύπανση...

Το έχω σκεφτεί οτι μπορεί να τραβήξει βλέμματα. Αλλά για να το δει κάποιος πρέπει πρώτα να μπει μέσα στη πολυκατοικία και να κατέβει στο υπόγειο, άρα θα έχει έρθει για να κλέψει και εγω αυτό που θέλω να καταφέρω είναι να τον αποτρέψω. Με συγχωρείτε για τη παράλειψη, η αποθήκη βρίσκεται στην πολυκατοικία που μένω στο υπόγειο.  Αυτός είναι και ο λόγος που σκέφτομαι να πάρω κάτι σαν αυτό που προτάθηκε πιο πριν (συναγερμό με αισθητήρα κίνησης) και να ενισχύσω τη κλειδαριά μου.

Με ολα αυτα που σου προτειναμε βασικα τραβας πιο πολυ τα βλεμματα και ετσι δειχνεις οτι κατι "καλο" παιζει μεσα ;)

Απαντησε στο αποπανω post του cosmos000 ωστε να εχουμε μια ιδεα που εισαι και που ειναι η αποθηκη και σ ξαναλεμε τις γνωμες μας.

Το defender προστατευει τον κυλινδρο και δυσκολευει και καθυστερει σε μεγαλο βαθμο τον επιδοξο κλεφτη.

Προστατευει τον κυλινδρο από σπασιμο που είναι ο πιο συνηθισμένος και ευκολος τροπος διάρρηξης αλλα και από τρυπημα(αναλογα με το defender).

http://www.safecase.gr/%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%8C%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%82/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%81%CF%89%CE%BD-defender

Σ'ευχαριστώ πολύ, θα το κοιτάξω!

συνήθως στην αποθήκη θα μπουν γιατί ψάχνουν κάτι πολύτιμα δεν θα κάτσουν να πάρουν πιατα , λαδια κτλ αλλα κυρίως χρυσό κτλ που πολύ είχαν όπως εν τέλη φάνηκε ... 

κλειστό κύκλωμα και να βάλεις  δεν θα φοράνε μάσκες 

καλή η ιδέα με την εσωτερική κλειδαριά ! απλός αν το κακο γίνει λογικά την επόμενη φορά θα ξανα γίνει  στόχος σίγουρα ...  

Τι εννοείς αν το κακό γίνει θα ξαναγίνει στο μέλλον;  :unsure:

Φως! Βαλε φωτισμο περιμετρικα, τωρα με τους LED προβολεις ειναι και οικονομικο σε καταναλωση. Εγω ειχα προβλημα σε ενα εργοταξιο, εκλεβαν μεχρι και τουβλα. Βαλαμε προβολεις και φωτισαμε ολη την περιοχη και τα κρουσματα μειωθηκαν.

Φώτα έχουμε ήδη. Το θέμα είναι οτι δεν είναι με αισθητήρα. Θα προσθέσω και αυτόματο φωτισμό στο λογαριασμό λοιπόν.

PS. Πιαδιά αν μπορείτε κάντε και προτάσεις απο προϊόντα στο budget που έχω δώσει (50) για να αρχίσω να ετοιμάζω το πακετάκι ασφαλείας! Ευχαριστώ.

Δημοσ.

αν προκειται για τις κλασικες λαμαρινενιες πορτες :

ατσάλινες γωνίες + τάκος (λουκετο) ατσαλινο.

τοποθετηση τουλαχιστον 40 ποντους μακρια απ'τον κυλινδρο.

οσο πιο πολλα λεφτα δωσεις στον τακο, τοσο πιο μεγαλης αντοχης.

μπορεις να βαλεις κ προσθετη κλειδαρια με κλειδια χρηματοκιβωτιου.

(προσθετη κλειδαρια με κυλινδρο δε θα το προτεινα για τετοιου ειδους πορτα)

αν μπορεις, παρε κι εναν κυλινδρο με 25-30 τυπου break-secure και εισαι οκ !

Δημοσ.

-> ξέρω περιπτώσεις που άνοιξαν δύο φορες τις ίδιες αποθήκες ...

αν μία δεν μπορέσουν να την ανοίξουν φαντάζομαι σίγουρα θα πιστέψουν οτι κάτι έχει που αξίζει το κόπο 

Δημοσ.

αν προκειται για τις κλασικες λαμαρινενιες πορτες :

ατσάλινες γωνίες + τάκος (λουκετο) ατσαλινο.

τοποθετηση τουλαχιστον 40 ποντους μακρια απ'τον κυλινδρο.

οσο πιο πολλα λεφτα δωσεις στον τακο, τοσο πιο μεγαλης αντοχης.

μπορεις να βαλεις κ προσθετη κλειδαρια με κλειδια χρηματοκιβωτιου.

(προσθετη κλειδαρια με κυλινδρο δε θα το προτεινα για τετοιου ειδους πορτα)

αν μπορεις, παρε κι εναν κυλινδρο με 25-30 τυπου break-secure και εισαι οκ !

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έχω όμως μερικές απορίες καθώς είμαι άσχετος. Η πόρτα πρόκειται για κλασική λαμαρινένια όπως είπες. Οι γωνίες θα τοποθετηθούν μια πάνω στη πόρτα και η άλλη πάνω στον τοίχο; Έχεις να μου προτείνεις κάποιο καλό λουκέτο; Αυτό που είπες με τη πρόσθετη κλειδαριά χρηματοκιβωτίου δεν το πολυκατάλαβα... Επίσης γιατί πρέπει να γίνει η τοποθέτηση τουλάχιστον 40 εκατοστά από τον κύλινδρο; 

Σ'ευχαριστώ πολύ και σόρρυ για το πρήξιμο.

PS. Γιατί δεν θα πρότεινες πρόσθετη κλειδαριά με κύλινδρο; 

-> ξέρω περιπτώσεις που άνοιξαν δύο φορες τις ίδιες αποθήκες ...

αν μία δεν μπορέσουν να την ανοίξουν φαντάζομαι σίγουρα θα πιστέψουν οτι κάτι έχει που αξίζει το κόπο 

Τέλεια!!!!!!!

Δημοσ.

καλα καλό ομως ειναι να τους κάνεις τη ζωή δύσκολη .. και επισης αν δεις οτι πηγε να παραβιαστεί θα μπορείς να πάρεις ακομα μεγαλύτερες προφυλάξεις αρα δεν στα λεω αυτα για να μην κανεις τπτ.... 

Δημοσ.

καλα καλό ομως ειναι να τους κάνεις τη ζωή δύσκολη .. και επισης αν δεις οτι πηγε να παραβιαστεί θα μπορείς να πάρεις ακομα μεγαλύτερες προφυλάξεις αρα δεν στα λεω αυτα για να μην κανεις τπτ.... 

Καλά κάνεις και μου τα λές...Η πραγματικότητα είναι δεν φταις εσυ. Γνωρίζοντας τα δεδομένα θα μπορώ να προφυλαχτώ καλύτερα.

Δημοσ.

το παν για μένα είναι να μην τη βάλουν στο μάτι και αυτό γίνεται μόνο αν πειστούν πως έχεις κάτι πολύτιμο να ασφαλίσεις. Αν φαίνεται απ' τα 10 μέτρα πως έχεις βάλει 15 ασφάλιες ίσως τους κεντρίσει το ενδιαφέρον.. λέω μια άποψη ίσως δε στέκει δε ξέρω

εκτός κι αν πρόκειται για τύπους που απλά ψάχνουν για σίδερα και δε τους ενδιαφέρει οπότε οκ

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έχω όμως μερικές απορίες καθώς είμαι άσχετος. Η πόρτα πρόκειται για κλασική λαμαρινένια όπως είπες. Οι γωνίες θα τοποθετηθούν μια πάνω στη πόρτα και η άλλη πάνω στον τοίχο; Έχεις να μου προτείνεις κάποιο καλό λουκέτο; Αυτό που είπες με τη πρόσθετη κλειδαριά χρηματοκιβωτίου δεν το πολυκατάλαβα... Επίσης γιατί πρέπει να γίνει η τοποθέτηση τουλάχιστον 40 εκατοστά από τον κύλινδρο; 

Σ'ευχαριστώ πολύ και σόρρυ για το πρήξιμο.

PS. Γιατί δεν θα πρότεινες πρόσθετη κλειδαριά με κύλινδρο; 

συνηθως γινεται τοποθετηση οπως ειπες.

η μια καροβιδα στην κασα & η αλλη στον τοιχο αλλα παντα εμεις τοποθετουμε οπως βολευει για να μην ειναι ευκολο να χτυπηθει ή τρυπηθει ή γενικως κουνηθει ο τακος.

τα καλα λουκετα, τα οποια δεν τα ανοιγουν αυτοι που επισκεπτονται τις αποθηκες στα υπογεια των πολυκατοικιων κοστιζουν οσο ολοκληρο το budget σου, οποτε ψαξε να δεις τι καλυτερο μπορεις να βαλεις. cisa - burg - abus, οι ατσαλινες εκδοσεις ειναι φοβερες.

νεα γενια, κινεζικων αλλα ατσαλινων εχει και η Hugo. ειναι 2 τακοι, ο ενας μαυρος & ο αλλος ασημι.

μπορεις να τοποθετησεις ακομη και κουφια να ειναι η πορτα απο μεσα, κλειδαρια προσθετη που μπαινει συχνα σε ξυλινες πορτες.

αλλες φορες χρειαζεται πονταρισμα με ηλεκτροκοληση & αλλες φορες ειναι σουπερ χωρις, απλα με τις βιδες.

εγω σε υπογεια δε βρισκω το λογο να βαλω προσθετη κυλινδρου. ο κυλινδρος ειναι για να σπαει. οι τσιγγανοι μπαινουν και σπανε, δεν κανουν διαρρηξεις με διαρρηκτικα, οποτε με τα κλειδια χρηματοκιβωτιου εισαι κομπλε.

40 εκατοστα μακρια απ'τον κυλινδρο, ωστε αν καποιος εφαρμοσει ολη του τη δυναμη στην κλειδαρια την απλη με τον κυλινδρο...ακομη και να στραβωσει την πορτα, αυτη να μην ανοιξει !!! αν τα βαλεις κοντα το ενα με το αλλο, η δυναμη που θα εφαρμοστει με το λοστο ενδεχεται να τα διαλυσει ολα. ειδικα αν ειναι 2-3 εκει που θα προσπαθουν !

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

συνηθως γινεται τοποθετηση οπως ειπες.

η μια καροβιδα στην κασα & η αλλη στον τοιχο αλλα παντα εμεις τοποθετουμε οπως βολευει για να μην ειναι ευκολο να χτυπηθει ή τρυπηθει ή γενικως κουνηθει ο τακος.

τα καλα λουκετα, τα οποια δεν τα ανοιγουν αυτοι που επισκεπτονται τις αποθηκες στα υπογεια των πολυκατοικιων κοστιζουν οσο ολοκληρο το budget σου, οποτε ψαξε να δεις τι καλυτερο μπορεις να βαλεις. cisa - burg - abus, οι ατσαλινες εκδοσεις ειναι φοβερες.

νεα γενια, κινεζικων αλλα ατσαλινων εχει και η Hugo. ειναι 2 τακοι, ο ενας μαυρος & ο αλλος ασημι.

μπορεις να τοποθετησεις ακομη και κουφια να ειναι η πορτα απο μεσα, κλειδαρια προσθετη που μπαινει συχνα σε ξυλινες πορτες.

αλλες φορες χρειαζεται πονταρισμα με ηλεκτροκοληση & αλλες φορες ειναι σουπερ χωρις, απλα με τις βιδες.

εγω σε υπογεια δε βρισκω το λογο να βαλω προσθετη κυλινδρου. ο κυλινδρος ειναι για να σπαει. οι τσιγγανοι μπαινουν και σπανε, δεν κανουν διαρρηξεις με διαρρηκτικα, οποτε με τα κλειδια χρηματοκιβωτιου εισαι κομπλε.

40 εκατοστα μακρια απ'τον κυλινδρο, ωστε αν καποιος εφαρμοσει ολη του τη δυναμη στην κλειδαρια την απλη με τον κυλινδρο...ακομη και να στραβωσει την πορτα, αυτη να μην ανοιξει !!! αν τα βαλεις κοντα το ενα με το αλλο, η δυναμη που θα εφαρμοστει με το λοστο ενδεχεται να τα διαλυσει ολα. ειδικα αν ειναι 2-3 εκει που θα προσπαθουν !

Σ'ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Ήσουν πολύ κατατοπιστικός. Είμαι ανάμεσα απ' αυτές τις δύο:

1. CISA 21810
  2. ABUS 92

Επίσης για γωνίες έχω βρει με 2 ευρώ ατσάλινες...Μήπως πρέπει να προσέξω κάτι; Έχει και cisa με 12 ευρώ, αλλά δεν βλέπω μεγάλη ποικιλία κατά τ' άλλα...Αξίζει τα 10 ευρώ παραπάνω;

Δημοσ.

Μη σκέφτεσαι μόνο τα βαράκια, πολλές φορές στις αποθήκες υπάρχουν εργαλεία κλπ. που κάνουν την υπόλοιπη δουλειά των κλεφτών ευκολότερη, ή πράγματα που δεν τα υπολογίζουμε αλλά αν μας τα κλέψουν καταλαβαίνουμε την αξία τους.
Πχ. ρούχα - χαλιά - ποδήλατα κουζινικά κλπ. Ας μη σχολιάσω για τα ζώα που κρύβουν τιμαλφή και χρήματα σε αποθήκες αντί να τα πάνε σε θυρίδες.

Ιδανικό αποτρεπτικό, είναι το να τοποθετηθούν κάμερες που να φαίνονται (με ή χωρίς καταγραφικό) ,
περιμετρικά στο κτίριο (στην κύρια είσοδο και την πρόσοψη) και στα υπόγεια-αποθήκες.
Και σε γλυτώνει από πολλά, ακόμα και από μαλ...να που γράφουν τοίχους ή κάνουν ζημιές σε παρκαρισμένα (τουλάχιστον όσα είναι μπροστά στο κτίριο).

Στα υπόγεια μπορούν να μπουν καταγραφικά πιο εύκολα (δεν είναι κοινόχρηστοι χώροι αλλά ιδιόκτητοι, οπότε χρειάζεται συμφωνία όλων των ιδιοκτητών).. Καταγραφή σε κοινόχρηστους χώρους είναι πολύ δύσκολο να αδειοδοτηθεί από την DPA παρά μόνο όταν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για κάποιον ένοικο και γραπτή σύμφωνη γνώμη όλων των ενοίκων.

Σε κάτι πιο απλό, :-) βασικά πρέπει να κλειδώνετε πόρτες υπογείου και την εξωτερική είσοδο, και να ελέγχετε αυστηρά ποιος μπαινοβγαίνει. Κυρίως ότι αυτός που μπήκε, βγήκε κιόλας όταν έπρεπε. Θυροτηλέφωνο με κάμερα νομίζω απαραίτητο.
Couriers - ντελιβεράδες - συνεργεία - τεχνίτες και διάφοροι που μεταφέρουν φυλλάδια είναι οι κύριοι ύποπτοι.
και έλεγχος ότι μαζί με αυτόν που μπήκε και έχει δουλειά στο κτίριο, δεν μπήκε και κανείς άλλος.
Ή ότι η πόρτα έκλεισε κανονικά ..
Επειδή όμως αυτό σε μια πολυκατοικία έχει να κάνει και με το πόσο γίδια είναι οι υπόλοιποι, συνήθως οδηγεί σε ακραίες λύσεις.
Πχ. μόνιμα κλειδωμένη εξώπορτα κτιρίου και παραλαβή - παράδοση μόνο εκτός κτιρίου (στην είσοδο).

Επειδή είχαμε απόπειρες στην πολυκατοικία και τα ζώα δεν προσέχουν,
εγώ έβαλα επαφή στην πόρτα της αποθήκης και την σύνδεσα με το συναγερμό του σπιτιού.
Σε μία από τις ζώνες των πατζουριών.

Αν ανοίξει κάποιος την αποθήκη και ο συναγερμός είναι οπλισμένος, βαράει στη ζώνη αυτή. Μπορεί κάποιος να τη συνδέσει και στη ζώνη της πόρτας εισόδου του διαμερίσματος, και να ενεργοποιήσει και το Chime, οπότε να κουδουνίζει όποτε ανοίξει η πόρτα της εισόδου ή της αποθήκης (αυτό το ντινγκ ντονγκ όπως όταν ανοίγει μια πόρτα σε ένα μαγαζί).

Και βοηθά αν κάποιος ανοίξει στις αποθήκες, στο να είσαι μέσα στο σπίτι ασφαλής και να ειδοποιηθείς ώστε να ανοίξεις - ελέγξεις κάμερες, να αμπαρώσεις, και να πάρεις το 100 ..
Φυσικά η ενεργοποίηση του συναγερμού θα τρομοκρατήσει και τον κλέφτη.

Το ενώσαμε πολύ εύκολα (μισή ώρα δουλειά).
Ο συναγερμός συνήθως είναι τοποθετημένος μέσα στο σπίτι , στο σημείο που βγαίνει και το τηλεφωνικό καλώδιο του σπιτιού.

Οπότε, για να μην τραβάμε γραμμή μέχρι το υπόγειο, απλά χρησιμοποιήσαμε 2 σύρματα του τηλεφωνικού καλωδίου που πάει από το σπίτι στον κεντρικό κατανεμητή της πολυκατοικίας. Σε εμάς είναι UTP , αλλά και στο απλό τηλεφωνικό  μόνο τα δύο από τα 4 ή πέντε που έχει χρησιμοποιούνται για τηλέφωνο -internet.
Τα σύρματα αυτά ενώθηκαν στο συναγερμό (σε υπάρχουσα ζώνη), και απλά χρειάστηκε κάποια μέτρα καλώδιο επαφών από τον κατανεμητή (την άλλη άκρη του τηλεφωνικού καλωδίου) μέχρι την αποθήκη.
Εσωτερικά στην πόρτα της αποθήκης μπήκε μαγνητική επαφή .
Το καλώδιο θερμοκολλήθηκε στον τοίχο από τον κατανεμητή μέχρι την πόρτα (έγινε μικρή τρύπα για να περάσει από μέσα, και να ενωθεί η επαφή). Όποιος πειράξει το καλώδιο, ενεργοποιεί το συναγερμό έτσι κι αλλιώς, οπότε δεν πειράζει να είναι προσβάσιμο.

Φώναξα τον ηλεκτρολόγο που μου συντηρεί και το συναγερμό βέβαια. Το κοστολόγιο δε νομίζω να ξεπερνάει το πενηντάρικο. Τα υλικά δεν κάνουν πάνω από 15 ευρώ (θερμική σιλικόνη ή ρόκα για το καλώδιο, μια μαγνητική επαφή, και το καλώδιο).

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Ήσουν πολύ κατατοπιστικός. Είμαι ανάμεσα απ' αυτές τις δύο:

1. CISA 21810
  2. ABUS 92

Επίσης για γωνίες έχω βρει με 2 ευρώ ατσάλινες...Μήπως πρέπει να προσέξω κάτι; Έχει και cisa με 12 ευρώ, αλλά δεν βλέπω μεγάλη ποικιλία κατά τ' άλλα...Αξίζει τα 10 ευρώ παραπάνω;

καλημέρα, τα δυο λουκετα ειναι αυτα που σκεπτομουν οταν εγραφα. ειναι ακριβώς τα ίδια. 

προσπαθησε να βρεις τις γωνιες της GEVY που παρολο που ειναι ελληνικες ειναι πραγματικα ατσαλινες.

οι no-name, δε γνωριζω αν θα ειναι πραγματικα ατσάλινες. για 10€+ δεν υπάρχει λόγος να παρεις cisa.

πρωτα τοποθετησε τις γωνιες & κατοπιν αγορασε λουκετο/τακο.

αν το κανεις αναποδα, φροντισε κατα την τοποθετηση να μην αφησεις μεγαλα κενα.

ουσιαστικα βαζοντας τις γωνιες, θα καταλαβεις αν χρειαζεσαι 50mm ~ 90mm λουκέτο.

Δημοσ.

Για να πας στο υπόγειο δεν έχει μια κεντρική πόρτα? Πες και στους υπόλοιπους αφού τους ρημαξανε και ενισχύστε εκείνη την πόρτα βάλτε και έναν συναγερμούλη ή μια καμερούλα και θα σας έρθει ψίχουλα στον καθένα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...