Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα κύριοι και κύριες του forum. Θα ήθελα τις γνώσεις και την βοήθεια σας. Σήμερα ανακάλυψα ότι στο wc (μικρο 1,70μ*1,45π*1,90υ)έχω μικροδιαρροή από το πάτωμα, εδώ να προσθέσω ότι είμαι στον 1 όροφο, η οικοδομή είναι 30+ ετών  και δεν έχω καλοριφέρ. Επειδη τον τελευταίο καιρό με την φίλη μου συζητούσαμε για ανακαίνιση του wc, θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιον  οικονομικό τεχνίτη (από Θεσσαλονίκη) για να ξεκινήσω να παίρνω προσφορές καθώς επίσης υλικά (κυρίως πλακάκια κόλλες κτλ) αν και έχω ψιλό δει κάποια από μεγάλο κατάστημα στα 9,99€/m2. Τέλος εάν κάποιο μέλος ειχε παρόμοιο πρόβλημα ας πει από πού προήρθε και πως το έλυσε.

Δημοσ.

Από το πάτωμα;;;

Τόσο παλιά οικοδομή , απίθανο να έχει σωληνώσεις στο πάτωμα.

Κατά σειρά προτεραιότητας, τσεκάρεις :
1. Το νιπτήρα (νερό που γλύφει στον τοίχο από την πορσελάνη και κατεβαίνει στο πάτωμα) ,
τη βρύση του νιπτήρα (μήπως χάνουν τα σπιράλ από κάτω), το σηφώνι του νιπτήρα αν δακρύζει κάπου (μπορεί να έχουν καεί τα διάφορα λαστιχάκια ή τσιμούχες που έχει και να χάνει).

2. Διαρροές στο σπιράλ παροχής νερού στο καζανάκι, ή στη βάση του καζανακιού , ή διαρροή στο πίσω μέρος της λεκάνης.
Λαστιχάκια που ενώνουν όλα αυτά τα κομάτια μπορεί να έχουν καεί και να χάνουν. Επίσης η λεκάνη ενώνεται με την αποχέτευση με σιλικόνες που μπορεί να έχουν ξεραθεί.

3. Αν έχεις ντουζιέρα πρέπει να δεις αν το σηφώνι έχει προβλήματα. Και αν οι σιλικόνες γύρω γύρω είναι εντάξει. Εκεί που ενώνεται με το πλακάκι. Αν περνάει το νερό κάτω από τα πλακάκια μπορεί να βγαίνει οπουδήποτε.

Αν είχες καλοριφέρ θα έλεγα , ότι οι σωληνώσεις μπορεί να έχουν τρυπήσει.

Οτιδήποτε άλλο σημαίνει διαρροή κάπου αλλού που ξεσπάει εκεί. Κι ο θεός βοηθός. Μπορεί να είναι σωλήνα που περνάει μέσα από τον τοίχο..

Δημοσ.

Από το πάτωμα;;;

Τόσο παλιά οικοδομή , απίθανο να έχει σωληνώσεις στο πάτωμα.

Κατά σειρά προτεραιότητας, τσεκάρεις :

1. Το νιπτήρα (νερό που γλύφει στον τοίχο από την πορσελάνη και κατεβαίνει στο πάτωμα) ,

τη βρύση του νιπτήρα (μήπως χάνουν τα σπιράλ από κάτω), το σηφώνι του νιπτήρα αν δακρύζει κάπου (μπορεί να έχουν καεί τα διάφορα λαστιχάκια ή τσιμούχες που έχει και να χάνει).

2. Διαρροές στο σπιράλ παροχής νερού στο καζανάκι, ή στη βάση του καζανακιού , ή διαρροή στο πίσω μέρος της λεκάνης.

Λαστιχάκια που ενώνουν όλα αυτά τα κομάτια μπορεί να έχουν καεί και να χάνουν. Επίσης η λεκάνη ενώνεται με την αποχέτευση με σιλικόνες που μπορεί να έχουν ξεραθεί.

3. Αν έχεις ντουζιέρα πρέπει να δεις αν το σηφώνι έχει προβλήματα. Και αν οι σιλικόνες γύρω γύρω είναι εντάξει. Εκεί που ενώνεται με το πλακάκι. Αν περνάει το νερό κάτω από τα πλακάκια μπορεί να βγαίνει οπουδήποτε.

Αν είχες καλοριφέρ θα έλεγα , ότι οι σωληνώσεις μπορεί να έχουν τρυπήσει.

Οτιδήποτε άλλο σημαίνει διαρροή κάπου αλλού που ξεσπάει εκεί. Κι ο θεός βοηθός. Μπορεί να είναι σωλήνα που περνάει μέσα από τον τοίχο..

καλημέρα σου, λοιπόν το περίεργο της υπόθεσης είναι οτι για μια ημέρα εχω κλειστή την κεντρική βανα και συνεχίζει να μου δακρύζει..

Δημοσ.

Ναι είχα ανοιχτή βρύση, απ'οτι βλέπω δεν γλυτώνω την ανακαίνιση. Έχετε άποψη/γνωμη για υλικα; τι πρέπει να προσέξω κτλ, γνωρίζετε κάποιον τεχνιτη απο θεσσαλονικη να μου βγαλει μια προσφορα; καθε απαντηση δεκτη. 

Δημοσ.

Καταρχήν θες υδραυλικό.

Τώρα για υλικά που λες, 10 ευρώ πλακάκι /m2 βρίσκεις αρκετά καλή ποιότητα σχεδόν παντού.
praktiker και leroi merlin (δεν ξέρω αν έχει πάνω), δεν τα χω και σε ιδαίτερη εκτίμηση.

Οι εκθέσεις πλακιδίων συνήθως έχουν καλύτερες τιμές.

Δημοσ.

Πρωτα πρεπει ξα βρεις την διαρροη αλλιως τζαμπα η ανακαίνιση

Γι αυτο κανεις ανακαινιση.. θα αλλαχτουν ολα τα υδραυλικα!
Δημοσ.

καλημερα σας, λοιπον Liverpool είχαμε στο πρόγραμμα να γίνει ανακαίνιση για να γίνει ο χώρος ποιο χρηστικός τώρα που έτυχε αυτό άπλα θα το τρέξουμε το θέμα γιατί έτσι και αλλιώς για σκαψιμο παμε. akis13 ναι το έχω κάνει αυτό με το χαρτί και έχω βρει το σημείο απλα δεν ειναι απαραίτητο να ειναι και το πρόβλημα εκεί, θέλω να πω ότι μπορεί να καταλήγει εκεί.  kryfe ειμαι στην αναζήτηση υδραυλικού και υλικόν,υπαρχουν και τα δυο εδω. gia_nnis ετσι ακριβως με αυτην την λογικη τρεχω ποιο ζεστα για ανακαίνιση.gredgel δεν θα ειχε καποιο νοημα η φωτο, ειναι διπλα απο το σιφον του πατώματος,κατω ακριβως δεν υπαρχει κανενα ιχνος.   

Αφου εκλεισε την παραχη και ετρεχε ακομα... πιο το νοημα αν εχει διαρροη ο διπλανος του

ξερεις τι γινεται, διπλά δεν εχω κάποιο αλλο διαμέρισμα..

Δημοσ.

Την φωτό την λέω για το εξής: Το δάκρυσμα είναι χαρακτηριστικό της διαρροής σε αποχέτευση κυρίως. Έτσι θέλω να καταλάβω σε ποιο περίοπου σημείο είναι η διαρροή σε σχέση με τη στήλη αποχέτευσης που περνάει από το μπάνιο σου.

Υπάρχει πιθανότητα να έχει η στήλη κάποια διαρροή και να το βγάζει κάτω. Το νερό γενικά είναι άτιμο. Πάντως μόνο αν το δει κάποιος μπορεί να καταλάβει περισσότερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...