keftedakias Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 λοιπον καταρχας καλησπερα εχω ψαξει αρκετα αλλα δν εχω βρει σαφης απαντησεις + οτι οσες εχω βρει ειναι πριν 2-4 χρονια οποτε δν ξερω τι ακριβως συμβαινει.. οι αποριες μου ειναι οι εξης α) θελω να πουλησω στο ebay τι χρειαζεται να κανω σχετικα με την φορολογια?για παραδειγμα μπορω πολυ απλα να πουλαω καποια πραγματα κ μεσω paypal κ τα σχετικα να παιρνω τα εσοδα που θα εχω? η θελει εναρξη επιχειρησης στην εφορια , θα πληρωνω τεβε κ τα σχετικα? η υπαρχει καποιο αφορολογητο διοτι αν εγω βγαζω 20-50 ευρω τον μηνα αντε ας υποθεσουμε 100-200 επειδη ειμαστε large θα φορολογουμε για αυτα τα λεφτα? κ αν ναι ποσο? ( γτ σε συνδιασμο με τεβε κτλ ουσιαστικα μπαινεις μεσα) δν εχω καποια επιχειρηση η κατι σχετικο ωστε να πουλαω πολλα πραγματα για να εχω ενα Α εισοδημαοποτε ουσιαστικα οτι μπορειτε να μου πειτε για αυτο το θεμα θα το εκτιμουσαβ) οπως πολλοι εχετε δει υπαρχουν σιτε για να βγαλεις χρηματα μεσω ιντερνετ οπως survey sites, με βιντεακια κτλ μεσα απο τα οποια μπορεις να βγαλεις καποια χρηματα , ελαχιστα βεβαια αλλα μπορει να ειναι αναλογα κ τον χρονο π διαθεσει καποιος απο 2-3 ευρω μεχρι 50-100+ τον μηνα αν εχεις γραφτει σε πολλα κ καθεσαι ωρες.. αλλα το ερωτημα π προκυπτει ειναι τι γινεται παλι με τν φορολογια? το μονο π γνωριζω ειναι οτι στην αμερικη αν φτασεις να βγαζεις σε ενα σιτε τετοιου ειδους πανω απο 600 τον χρονο τοτε σου ζητανε αφμ κτλ κτλ στην ελλαδα εχει κανεις ιδεα τι γινεταιελπιζω να μην σασ κουρασα με τς ερωτησεις μου( το ξερω γραφω πολλα)
NikosKallithea Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Για να βγάλεις 100-200 τον μηνα πρέπει να πουλας 400-500, δεν ξερω τι ειναι αυτα που πουλάς αλλα αυτο θεωρείται-είναι εμπόριο, πρέπει αρχικά να αποδίδεις φπα, και μετα τα υπολοιπα ...και που τα βρίσκεις ολα αυτα κάθε μηνα?
Agathoklis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Στην Ελλάδα ισχύει ότι αν κανείς 3 ομοειδείς συναλλαγές στο έτος, το κέρδος που προκειπτει θεωρείτε ότι είναι από εμπορική δραστηριοτητα... Τώρα τι εννοεί ο νομοθέτης στο ομοειδης και υπάρχουν αξιακα όρια ,δεν μας έχουν διασαφηνιστεί ... Για το δεύτερο θεωρητικά (αν ή ιστοσελίδα είναι από Ελλαδα) πληρωνεσαι με την παλιά απόδειξη δαπάνης (πλέον παραστατικό κτήσης), οπότε μπαίνει κανονικά στην φορολογική δήλωση αφού ή ιστοσελίδα θα πρέπει να δηλώσει στο τάξις τα χρήματα που σου έδωσε. Πρακτικά επειδή μάλλον μιλάς για εξωτερικό δύσκολα θα υπάρχουν στοιχεία για τέτοιου είδους συναλλαγές... Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον και αν το eBay δώσει καποια στιγμη, λίστες με εισοδήματα. Επίσης πρόβλημα παραμένει το πως θα δικαιολογίες τις συνεχείς κινήσεις στους λογαριασμούς σου. Κανονικά πάντως στο πρώτο πρέπει να ανοίξεις βιβλία, που για τα ποσά που αναφέρεσαι δεν αξίζει να ασχοληθεις με το αθλημα
keftedakias Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 ναι καπως ετσι τα φανταζομουν κ εγω κ με βαση τα οσα ειχα διαβασει αυτο εβλεπα οτι δεν συμφερει καθολου να πουλας για να βγαζεις τετοια μικροποσα απλα ηθελα να δω μηπως μου διαφευγει κατι και υπαρχει καποιο αφορολογητο η κατι που να σου δινει κινητρο ευχαριστω για τον χρονο σας νικο υποθετικα παραδειγματα ειναι αυτα π εδωσα πιο πανω αλλα για εναν μηνα βγαινουν τοσα κ απο πραγματα π εχεις σπιτι κ δν θα θελεις οπως κανα χαλασμενο λαπτοπ ( για ανταλακτικα) κανα κινητο παλιοτερο κτλ βλεπω γενικα κ ακουω πολλα ατομα π πουλανε ετσι μικροπραγματα στο ebay για αυτο αναρωτιεμαι τι κανουν, πουλανε 1-2-3 τον μηνα πραγματα η ας πουμε κ το ελαχιστο 1 αντικειμενο κ ολα μαυρα με την λογικη σιγα μν κατσει η εφορια να ασχοληθει με εμας π βγαζουμε μικροποσα? η υπηρχε αλλο ενδεχομενο
Agathoklis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 φιλε μου ειναι δημοσιο φορουμ... ρωτας τι ισχυει κανονικα και νομιμα... τωρα το να κανεις κατι μη νομοτυπο δεν ειναι κατι το οποιο θα στο προτινει καποιος αλλος γτ θα σε παρει στον λαιμο (αν) και θα ειναι κριμα να κατηγορεις καποιον αλλον για δικη σου αποφαση. Εννοείται οτι απο αυτους που πουλανε στο ebay δεν εχουν κανει ολοι εναρξη, αλλα προς το παρον το κρατος δεν θελει να ασχοληθει. ΑΝ θελησει το κρατος να τους πιασει, εννοειται οτι μπορει να βρει ιχνη μεσω τραπεζων
keftedakias Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 ναι συμφωνω απολυτα με οσα λες ευχαριστω για τις πληροφοριες 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα