Προς το περιεχόμενο

MacBook Pro 2015 13inch vs MacBook Pro late 2013 15inces

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω ενα λαπτοπ κυρίως για post production final cut klp

Η κύρια χρήση του θα ειναι μοντάζ hd και 4K. σαφώς θα δουλεύω διαφορά προγράμματα αλλα αυτο που με ενδιαφέρει ειναι να μπορεί να ανταποκριθεί σε ρεντερ κλπ. Στο ίδιο μπατζετ στο Αμαζον βρίσκω refurbished 15 inches late 13 με 256ssd και 8gb ram και 13inches του 2015 επίσης με ssd και 8gb ram. Η κυρία διαφορά ειναι στον επεξεργαστή i7 2 γενιές πριν με τον i5 του 15 και οι γνώσεις μου δεν ειναι τόσο εξειδικευμένες. Ποιο θα ειναι πιο αποδοτικό σε αυτο που θελω; Επίσης οι ίντσες δεν με ενδιαφέρουν αφού θα έχω εξωτερικά μόνιτορ κατα κύριο λόγο.

Δημοσ.

Το 15αρι θα είναι αισθητα πιο αππδοτικο. Εχει γυρω στο 50-70% πιο γρήγορο επεξεργαστή, είναι τετραπυρηνος αντι για διπυρηνος.

Δημοσ.

Ναι δε διαφωνώ οτι ο i7 στα μουλτικορ θα υπερτερεί το θέμα ειναι ότι στις εκάςτοτε αναβαθμίσεις η Apple φροντίζει τα νέα μοντέλα να εφοδιάζονται με νέες τεχνολογίες που δεν γνωρίζω κατα ποσό ειναι μόνο νούμερα ή αν πρακτικά σε αυτο που θα κάνω θα με ωφελήσει. Ηταν μια γενικότερη απορία που έχω. Πχ το iPhone 6 Plus θεωρώ ότι έχει καλύτερη κάμερα απο το 6s το μικρό λόγω του οπτικού σταθεροποιητη. Ή πχ η Philips tv που έχω που ειναι 5ετιας απο την καλύτερη σειρά της Philips 9xxx θεωρώ ότι βάζει κατω πολλές low budget 4κ σήμερα αν παίξουν hd footage. Απλά αν όμως τις συγκρίνεις 4κ low badger με 4κ footage ε τότε η δικιά μου δεν έχει ελπίδες. Η απορία λοιπόν ηταν αν σε αυτά που το χρειάζομαι εγω το καλύτερο μοντέλο 2 χρονια πριν ειναι ανώτερο απο το 13αρι του 2015 γιατι όπως και να χει και το 13αρι Mac Pro ειναι όχι air ή κάτι άλλο.

Δημοσ.

Η απορία λοιπόν ηταν αν σε αυτά που το χρειάζομαι εγω το καλύτερο μοντέλο 2 χρονια πριν ειναι ανώτερο απο το 13αρι του 2015 γιατι όπως και να χει και το 13αρι Mac Pro ειναι όχι air ή κάτι άλλο.

Kαι για αυτο σου επαναλαμβανω οτι το 15αρι του 2013 ειναι πιο δυνατο  50-70% σε απαιτητικες εργασιες που θελεις να κανεις απο το 13αρι του 2015.

Επισης, εχε υποψην σου οτι το 15αρι του 2013 εχει επεξεργαστη Core i7 (I7-4750HQ) και το 13αρι 2015 εχει Core i5 (I5-5257U), δηλαδη εχουν μολις μια γενια διαφορα(οχι 2 οπως εγραψες) με το 15αρι ομως να ειναι τετραπυρηνος αντι για διπυρηνος κ πολυ πιο γρηγορος.

Η apple δεν προσθεσε κατι ιδιαιτερο στον 1.5 χρονο διαφορα που εχουν αυτα τα 2 macbook pro. Ισως το 13αρι να υπερτερει λιγο σε καρτα γραφικων.

Δες κ εδω μια σχετικη συγκριση(συγκρινει το ταχυτερο 13αρι του 2015 με το ταχυτερο 15αρι του 2013 κ μπορεις να βγαλεις σχετικα συμπερασματα μιας κ εσυ θελεις να συγκρινεις το αργοτερο 13αρι του 2015 με το αργοτερο 15αρι του 2013):

SHOOTOUT: Fastest 2015 rMBP 13in versus Fastest 2013 rMBP 15in

Regarding Cinebench and Geekbench, notice the 13" rMBP closely matched the performance of the older 15" when running single core tests. However, when it came to multi-core tests, the quad-core 15" smoked the dual-core 13".

...

You must decide if you want newness, smallness, lightness with good performance or older, bigger, heavier with better performance.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...