Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελευταία και ελέω κρίσης,σκέφτομαι όλο και περισσότερο να προσανατολιστώ σε αγορές από το εξωτερικό(π.χ.κινητό από Κίνα),καθώς η διαφορά στα χρήματα είναι αρκετά μεγάλη.
Βλέπω σε πολλά forum πως χρησιμοποιείται πάρα πολύ η πληρωμή μέσω paypal.
Επίσης θα ήθελα να τη χρησιμοποιήσω και για να παίξω σε online στοιχηματική(μπας και βγάλω κανά σπασμένο για τις αγορές :-) )
Πάνω σε αυτό το θέμα έχω ορισμένες απορίες,έψαξα πολλές από αυτές στο google,οπότε παραθέτω τα συμπεράσματά μου και διορθώστε με αν κάνω κάποιο λάθος.

1)Σκέφτομαι να συνδέσω μια χρεωστική που έχω σε ένα λογαριασμό στη Eurobank που είναι άδειος,οπότε κάθε φορά που θα θέλω να αγοράσω κάτι θα πηγαίνω να τον γεμίζω με το συγκεκριμένο ποσό και ύστερα θα κάνω την αγορά,χωρίς να κάνω κάτι άλλο.Γίνεται αυτο ή χρειάζομαι και κάτι άλλο?
2)Λογικά αν έχω κάποιο κέρδος να εισπράξω :rolleyes: θα πιστώνεται στο λογαριασμό μου?
3)Υπάρχουν ενεργειές μου(π.χ.αγορές,πιστώσεις,δημιουργία λογαριασμού)που θα πρέπει να πληρώνω προμήθειες?

4)Όταν αγοράζω από εξωτερικό και λέει free shipping σημαίνει ότι δε θα έχω απολύτως καμία άλλη χρέωση(π.χ.τελωνείο,μεταφορικά)?

5)Αν δε μου έρθει το προιόν μπορώ να πάρω τα χρήματά μου πίσω από το paypal?

6)Τι παίζει με τα capital controls?

7)Υπάρχει κάτι άλλο σημαντικό που αγνοώ?

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ και διορθώστε με αν ποστάρω σε λάθος μέρος(είναι το πρώτο μου :D ).

Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει έστω και σε μερικές ερωτήσεις θα ήμουν ευγνώμων.

Δημοσ.

Σωστά αυτά που σκέφτηκες αλλά λίγο λάθος εποχή :P Επίσημα δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το paypal με τον τρόπο που γράφεις αλλά στην ενότητα internet έχει απαντήσεις για όλα αυτά που ρωτάς.

• Like 1
Δημοσ.

Άρα πρέπει να περιμένω για μερική,τουλάχιστον,άρση των capital controls....τσάμπα ο ενθουσιασμός :-(

Όχι, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Διάβασε τα σχετικά θέματα, έχει υπεραναλυθεί!

• Like 1
Δημοσ.

Και συνοπτικά, (για να ξέρεις σε ποια θέματα / ποστς να εστιάσεις),

φορτώνεις χρήματα το balance του paypal με δύο τρόπους:

α) με την διαδικασία Send money (Send money, όχι request money)

β) μέσω Revolut

Καλό διάβασμα.

• Like 2
Δημοσ.

Οκ ευχαριστώ πολύ,μάλλον έχω πολύ μελέτη μπροστά μου B).

Αν κατάλαβα δηλαδή καλά το μόνο πρόβλημα είναι στο πως θα φορτώσω την paypal.

• Like 1
Δημοσ.

Οκ ευχαριστώ πολύ,μάλλον έχω πολύ μελέτη μπροστά μου B).

Αν κατάλαβα δηλαδή καλά το μόνο πρόβλημα είναι στο πως θα φορτώσω την paypal.

ειναι παρα μα παρα πολυ απλο αυτο που πρεπει να κανεις για να εχεις λεφτα στο balance του paypal, απλα αφου εχεις μια δηλωμενη καρτα στο paypal ωστε να τραβηξει λεφτα, στειλε το ποσο που θελεις σε ενα φιλο σου στο paypal του, στα ξανα στελνει πισω και πανε και καθονται στο balance σου...μετα καλες αγορες απο εξωτερικο...εγω αυτο κανω οποτε θελω να αγορασω κατι ολο αυτο τον καιρο...καμια μελετη δεν θες, μην σπας το κεφαλι σου...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειναι παρα μα παρα πολυ απλο αυτο που πρεπει να κανεις για να εχεις λεφτα στο balance του paypal, απλα αφου εχεις μια δηλωμενη καρτα στο paypal ωστε να τραβηξει λεφτα, στειλε το ποσο που θελεις σε ενα φιλο σου στο paypal του, στα ξανα στελνει πισω και πανε και καθονται στο balance σου...μετα καλες αγορες απο εξωτερικο...εγω αυτο κανω οποτε θελω να αγορασω κατι ολο αυτο τον καιρο...καμια μελετη δεν θες, μην σπας το κεφαλι σου...

Την κάρτα σου χρεώνεις για να στείλεις; Περνάει πάντα;

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ.

Την κάρτα σου χρεώνεις για να στείλεις; Περνάει πάντα;

ναι φορτωνω την prepaid μου, στελνω στον φιλο λεφτα ( εδω ελλαδα), μου τα στελνει πισω και πανε στο balance μου, δεν υπαρχει περιπτωση να μην πιασει που ρωτας, το προβλημα με την αγορα που θα πας να κανεις εξωτερικο ειναι πως δεν μπορει λογο capital να σου τραβηξει απο την καρτα που εχεις δηλωσει στο paypal επειδη ειναι ελληνικης τραπεζας, αμα ομως στο balance υπαρχει χρημα απλα τραβαει και πληρωνει....δεν φταιει το paypal, η καρτα απο ελλαδα φταιει..

• Like 2
Δημοσ.

ναι φορτωνω την prepaid μου, στελνω στον φιλο λεφτα, μου τα στελνει πισω και πανε στο balance μου, δεν υπαρχει περιπτωση να μην πιασει που ρωτας, το προβλημα με την αγορα που θα πας να κανεις εξωτερικο ειναι πως δεν μπορει λογο capital να σου τραβηξει απο την καρτα που εχεις δηλωσει στο paypal επειδη ειναι ελληνικης τραπεζας, αμα ομως στο balance υπαρχει χρημα απλα τραβαει και πληρωνει....δεν φταιει το paypal, η καρτα απο ελλαδα φταιει..

Εννοώ από την κάρτα σου στο paypal του φίλου σου περνάει πάντα;

Δημοσ.

δεν ειναι καποιο κολπο αυτο που κανω, απλα λεφτα σε ενα φιλο στελνω,,,και σε αυτον που τα στελνω στο balance του καθονται και που μου τα στελνει πισω στο balance μου καθονται....αμα δηλαδη το balance εχει λεφτα δεν το ενδιαφερει το paypal εαν εισαι Αθηνα η Βρυξελες και κανεις αγορες,,,, μεσο ελληνικης τραπεζας απλα δεν μπορει να κανει πληρωμη....

• Like 2
Δημοσ.

4)Όταν αγοράζω από εξωτερικό και λέει free shipping σημαίνει ότι δε θα έχω απολύτως καμία άλλη χρέωση(π.χ.τελωνείο,μεταφορικά)?

ώτο μου :D ).

free shipping εννοεί δωρεάν αποστολή αλλά το τελωνείο δεν συμπεριλαμβάνεται γιατί δεν έχει σχέση με τα μεταφορικά. Οι πιθανότητες να σου κάτσει είναι ελάχιστες αλλά δεν είναι μηδενικές. Πάντα υπάρχει ένα ρίσκο, αν σου κάτσει έλεγχος, σου έκατσε. Γενικά πάντως είναι πολύ σπάνιο να σου τύχει.

• Like 1
Δημοσ.

free shipping εννοεί δωρεάν αποστολή αλλά το τελωνείο δεν συμπεριλαμβάνεται γιατί δεν έχει σχέση με τα μεταφορικά. Οι πιθανότητες να σου κάτσει είναι ελάχιστες αλλά δεν είναι μηδενικές. Πάντα υπάρχει ένα ρίσκο, αν σου κάτσει έλεγχος, σου έκατσε. Γενικά πάντως είναι πολύ σπάνιο να σου τύχει.

Δεν ειναι παντα ελαχιστες. Αν το πακετο + το κοστος ειναι μεγαλο τοτε οι πιθανοτητες αυξανονται... Πολυ. Βεβαια μεσα σε αυτο το φορουμ εχω διαβασει και πακετα που ηταν και μικρα και μικρης αξιας που να εχουν περασει τελεωνειο. Ειναι να σου τυχει

Δημοσ.

ναι φορτωνω την prepaid μου, στελνω στον φιλο λεφτα ( εδω ελλαδα), μου τα στελνει πισω και πανε στο balance μου, δεν υπαρχει περιπτωση να μην πιασει που ρωτας, το προβλημα με την αγορα που θα πας να κανεις εξωτερικο ειναι πως δεν μπορει λογο capital να σου τραβηξει απο την καρτα που εχεις δηλωσει στο paypal επειδη ειναι ελληνικης τραπεζας, αμα ομως στο balance υπαρχει χρημα απλα τραβαει και πληρωνει....δεν φταιει το paypal, η καρτα απο ελλαδα φταιει..

Δηλαδή πρέπει να εκδόσω και prepaid.

Δεν μπορώ να τα στείλω απευθείας από τη χρεωστική μου στο paypal του?

Δεν ειναι παντα ελαχιστες. Αν το πακετο + το κοστος ειναι μεγαλο τοτε οι πιθανοτητες αυξανονται... Πολυ. Βεβαια μεσα σε αυτο το φορουμ εχω διαβασει και πακετα που ηταν και μικρα και μικρης αξιας που να εχουν περασει τελεωνειο. Ειναι να σου τυχει

Έχω ακούσει ότι μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού που στέλνουν συνεχώς στην Ελλάδα,αν τους το αναφέρεις στην παραγγελία ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στο πακέτο,ώστε να μην περάσει τελωνείο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...