Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μηπως ειναι αλλου το θεμα ? και με την στοκ δεν επρεπε να εχει τοσο υψηλες θερμοκρασιες

Ειναι χειρότερη απο την στοκ. Η στοκ είχε πυρήνα χαλκού, αυτή ούτε καν. Και καλύτερα φινς.

Αλλά και η στοκ ήταν οριακή αν το κουτί δεν είχε καλό airflow.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εχετε δικιο αλλα προσπαθηδα να τη βγαλω οικονιμικα. παστα δεν εχω για την ωρα αλλη. η τοποθετηση του ηταν συγκεκριμενη δε νομιζω πως ειναι κατι λαθος. κ πολυ ευκολη. οσο για το air flow εχω βαλει εναν ανεμιστηρα 2300rpm στο πλαι του κουτιου που κοιταει φατσα τη ψυχτρα γιατι στο πισω μερος δεν εχει χωρο. για την ωρα εντομεταξυ εχω βαλει τον πολλαπλασιαστη στο 9(2.4 απο 2.6) κατεργησα το pmr δουλευειmax rpm συνεχεια κ εχω 36 idle 68 full load με prime. seogor θα τσεκαρω τις ψυχτρες

1FE774A1-C230-4EEE-A750-DB5598E7AB90_zps

χαλια ανεβαζει παλι 52 idle (μαλλον επειδη ανοιξα το καπακι) . με την Ε6400 ηταν παραδεισος. βεβαια τωρσ το μηχανημα φυσαει τρομερη διαφορα

Δημοσ.

Ποια μητρική έχεις?

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2288#ov

Κράτα τον 6700 και πάρε μια 212evo ή μια AIDOS, ή μια Cm TX3.

Αλλη φορά να ακούς αν προτείνουμε κάτι.

νομιζω πως η tx3 ειναι δελεαστικη. η 212evo πολυ ακριβη για παλιο μηχανημα, βεβαια αν το καλοσκεφτεις και καινουριο μηχανημα να παρω θα μου χρειαστει... οι aidos ειναι γερμανικες. δε παιζει κατι τετοιο...

Δημοσ.

Ανεβάζει τόση θερμοκρασία ΚΑΙ λόγω το κουτιού σου το οποίο πρέπει να είναι παλιό. Πόσους και τι fans δέχετε? Δεν έχεις κανένα fan για έξοδο. Για είσοδο δεν ξέρω. Η μητρική σου έχει μια 4πινη υποδοχή από ότι βλέπω.

Κάρτα γραφικών και τροφοδοτικό ποια έχεις?

Δημοσ.

Ανεβάζει τόση θερμοκρασία ΚΑΙ λόγω το κουτιού σου το οποίο πρέπει να είναι παλιό. Πόσους και τι fans δέχετε? Δεν έχεις κανένα fan για έξοδο. Για είσοδο δεν ξέρω. Η μητρική σου έχει μια 4πινη υποδοχή από ότι βλέπω.

Κάρτα γραφικών και τροφοδοτικό ποια έχεις?

κοιτα θελω 20 βαθμους πιο κατω θερμοκρασιες δε νομιζω να βοηθησουν ολα αυτα πολυ. εχω ενα 12αρι fan στο πλαι που παιρνει αερα απ εξω. απο πισω δεν εχω ανεμιστηρα γιατι ειναι το επιπλο . καρτα γραφικων 7900gs τροφοδοτικο 500αρι νομιζω. το κουτι ειναι προσφατο καινουριο coolermaster

Δημοσ.

Θες ψύκτρα επεξεργαστή. Κάνε το σωστά αυτήν την φορά. ;)

διαβαζω αρθρα στο ιντερνετ , η tx3 ειναι πιο κοντη απ την evo. που σημαινει θα κανει για το μικρο κουτι μου. δεν κανει ομως για oced 6700αρι, ανεβαζει idle 47 βαθμους. εμενα ομως αυτο δεν με ενδιαφερει

Δημοσ.

Παραπάνω γράφεις "ούτε κατά δοιάνοια oc". Για oc εκτός από ψύκτρα θες και τροφοδοτικό της προκοπής να έχεις υποψιν σου.

Επίσης παρατηρώ ότι δεν κάνεις καλές επιλογές. Το κουτί καλό δεν είναι. Έχει το τροφοδοτικό πάνω, επίσης πάνω δεν έχει αξόδους για fans κλπ. Από τη στιγμή που γνωρίζεις το φόρουμ καλό είναι να ρωτάς πρώτα. Φιλικά τα λέω έτσι για να αποφύγεις δυσάρεστες συνέπειες. 

• Like 1
Δημοσ.

Παραπάνω γράφεις "ούτε κατά δοιάνοια oc". Για oc εκτός από ψύκτρα θες και τροφοδοτικό της προκοπής να έχεις υποψιν σου.

Επίσης παρατηρώ ότι δεν κάνεις καλές επιλογές. Το κουτί καλό δεν είναι. Έχει το τροφοδοτικό πάνω, επίσης πάνω δεν έχει αξόδους για fans κλπ. Από τη στιγμή που γνωρίζεις το φόρουμ καλό είναι να ρωτάς πρώτα. Φιλικά τα λέω έτσι για να αποφύγεις δυσάρεστες συνέπειες. 

δεν θελω να κανω πολλα εξοδα για ενα παλιο μηχανημα, θα επερνα καινουριο αλλα δεν εχω αυτη την δυνατοτητα αυτο το διαστημα. εκανα μια μικρη αναβαθμιση πέρυσι και πειρα αυτο το μικρο κουτι, οσο ειχα τον ε6400 ολα ηταν κομπλε. τις προαλλες αποφασισα να βαλω quad core...εκει αρχισαν οι δυσκολιες. overclock με τιποτα με τον συγκεκριμενο επεξεργαστη, γενικοτερα με το συγκεκριμενο μηχανημα και δεν υπαρχει λογος να κανω γι την χρηση που κανω. παραπανω εξοδους θελει παραπανω fans και καλο κουτι, δεν διατιθεμαι για μια τετοια αγορα.

θελω να ανοιξω μια παρενθεση, μια ερωτηση μονο, πέρυσι του εβαλα 4gb ram στην αναβαθμιση 2χ2gb 800αρες και εβγαλα τα 1,5 gb 1x1gb & 1x 512 mb (600ρια). σημερα εβαλα και τις 4 μαζι για να εχω παραπανω ram ως συνεπεια να χρονιζονται ολες στα 600. υπαρχει μεγαλη διαφορα; αν υπαρχει που θα το παρατηρήσω;

και μιας το εφερε και η κουβεντα ( :) ) αλλη μια ερωτηση... τα πολλα fans δεν κανουν και παραπανω θορυβο; η αν ειναι του ιδιου μεγεθους σε συγκεκριμενες στροφες ειναι το ιδιο σαν να εχεις ενα case fan ... αυτο το ειχα παντα απορια μιας και δεν ειχα ποτε πολλα fans. με ενοχλει ο θορυβος,,, σε μια μελλοντικη αγορα, το μηχανημα που θα φτιαξω θα το μονταρω σωστα ... αν πανε ολα καλα με τα οικονομικα

Δημοσ.

63F391A2-EC59-459F-A9D2-F82D4E261BC9_zps

evo1_zpsba8ljpwd.png

Αυτα λοιπον με τον νεο Evo. Καλυτερα ειναι, περισσοτερο εντυπωσιαστικα με το full load τρέχοντας το prime. 52 βαθμοι το πολυ. θα γραψω λεπτομέρειες αργοτερα γιατι παρουσιάστηκε ενα νεο θεμα κ αυτο με καιει. μαζι με τον evo που τον βρηκα σε πολυ καλη προσφορα (~20 ευρω) σε ενα καταστημα στην αθηνα (refuρbished βεβαια) πείρα και 2 pwm fans της arctic αλλα η mobo μου δεν συνεργαζεται μαζι τους. δεν τις ακουει νομιζει οτι δεν υπαρχει εγκατεστημενο fan (0rpm) στο bios και δουλευουν full, κανοντας πολυ θορυβο. ρυθμιζοντας το fan method σε μια επιλογη (intel qst) παλι δεν συνεργαζεται μαζι τους, εκτος αυτου οταν επιλεγω αυτη την μεθοδο τα ανεμιστηρακια κανουν σαν περιπολικο! ανεβαζουν κ κατεβαζουν στροφες συνεχεια. υπαρχει θεμα... συνδεονται και τα δυο στο 4pino system fan της motherboard, ακομα και ενα να συνδεσω παλι το ιδιο γινεται.

Update: Εβαλα και τα τρια fans (εισοδος αερα, εξοδος αερα, cpu) 4pins ολα με εισοδο και για επομενο fan το καθε ενα) μαζι ολα στην θυρα του cpu_fan. ολα κομπλε στα ιδια rpms αλλα εχω ενα φοβο μηπως και γινει ζημια επειδη ειναι πολλες. δουλευουν ολα τις ιδιες στροφες maximum?

C5039CED-7D43-484D-AD5D-0A8730E5F721_zps

• Like 1
Δημοσ.

μου φαινετσι λιγο υπερβολικο ολο αυτο με τον συγκεκριμενο επεξεργαστη. η ψυχτρα ειναι σε επιπεδο στοκ. δε θα πρεπε να κανει καλυτερη δουλεια; μηπωσ με καλυτερη παστα βελτιωθει. αναγκαστηκα να τη βγαλω μεχρι να φτιαξω τη mobo την ψυχτρα κ την ξαναεβαλα μ οτι ειχε απομεινει πανω τησ. στουσ 78 καιγεται;

παντως ψυχτρες δεν εχει κ πολλεςστις αγγελιες. συνηθως πανε πακετο

Δεν θα σχολισω την δεύτερη,αλλά η πρώτη που είχες ηταν σίγουρα χειροτερη απο την stock .Εαν έβλεπες την περιγραφη θα διαπιστώνει οτι ανέφερε συμβατή με Ε6700,τον διπυρινο δλδη..

Δεν αρκεί να βάλεις οποιαδήποτε ψυκτρα που απλα κουμπωνει στο socket.

Οι φθηνές arctic cooler ηταν παντα άθλιες,κατα την γνώμη μου ,χειρότερες απο τις stock.

Όσο για τις ram,βάλε τις όλες πανω μιας και τα 4gb είναι οριακά πλέων.Και εγώ θα έλεγα εφόσων ελυσες το πρόβλημα με τις θερμοκρασίες,ας τον κλοκαρεις και λίγο..

Υ.γ Τώρα είδα πως εχεις τον q6700 under clocked.Τρεχει σε συχνότητες q6600(2.4) εξαιτίας του fsb που θα έπρεπε να είναι 300!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...