SPANK Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Καλημέρα Ψάχνω για παλμογράφο / καρδιογράφο για την προπόνηση , κυρίως το θέλω για προπόνηση που κάνω στο taekwondo η οποία ειναι αρκετά έντονη θα έλεγα και θέλω να μετρήσω τους παλμούς της καρδίας μου καθ όλη την διάρκεια των 2 ωρών. Μιάς και δεν ξέρω πολύ απο αυτα δεν ξέρω τι βολεύει η τι ειναι καλύτερο απο αυτα που κυκλοφορούν δηλαδή για το χέρι η για το στήθος οποτε αυτο το αφήνω στους εδικούς σε εσας τι προτείνετε , δεν ξέρω πως λειτουργούν ακριβώς τα συγκεκριμένα αλλα αυτο που κυρίως με ενδιαφέρει ειναι να κρατάει καθ όλη την διάρκεια της προπόνησης τα στοιχεία που συλλέγει / καταγράφει και μετα να μπορώ να τα επεξεργαστώ να τα δώ δηλαδή μεσω του υπολογιστή ή αν υποστηρίζει το smartphone μου. Δεν ψάχνω ουτε κατι πολύ ακριβό ή εξειδικευμενο Ευχαριστώ
angmar Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Αν δεν ψάχνεις κάτι ακριβό, τότε αναγκαστικά πας σε ζώνη στήθους. Οι μετρητές παλμών χειρός είναι πολύ πιο ακριβοί σε σχέση με τις ζώνες. Το πρόβλημα όμως είναι ότι θέλεις αποθήκευση δεδομένων για παρουσίαση/επεξεργασίά μετά την προπόνηση, αυτό θα σου ανεβάσει το κόστος. Για παράδειγμα μπορεις να βρείς ρολόι με ζώνη στήθους στα 30€, αλλά δεν αποθηκεύει τίποτα, ό,τι δεις εκείνη την ώρα. Μετά νομίζω πας σε ζώνη με bluetooth που συνδέεται με κινητό πχ κάποια της Polar https://www.skroutz.gr/c/1916/Wearable_accessories/m/1334/Polar.html αυτές θεωρώ πως αποθηκεύουν δεδομένα απευθείας στο κινητό, δεν έχω δουλέψει καμία αλλά νομίζω θα είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσεις αυτό πριν την αγοράσεις. Τέλος έχεις τους παλμογράφους χειρός όπως το Fitbit Charge HR https://www.skroutz.gr/s/6633556/Fitbit-Charge-HR-Black.html (νομίζω είναι το φτηνότερο της προκοπής). Προσωπικά το έχω και είμαι ικανοποιημένος, αλλά δεν εξασκώ κάποια πολεμική τέχνη, οπότε δεν ξέρω πως θ αντιδρούσε σε τόσο βίαιη προπόνηση. Στο γυμναστήριο πάντως μια χαρά τα καταφέρνει.
Katalyst Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Θα συμφωνήσω με τον angmar , καλύτερα να κοιτάξεις κατι σε αισθητήρα στήθους από μια μικρή έρευνα που χα κάνει περυσι κ μετά από διαβασμα αρκετών reviews οι αισθητήρες στήθους φαίνονται να ναι πιο αξιόπιστοι απ τους αισθητήρες καρπου, και με την κοινή λογική να σκεφτεις όσο πιο κοντα στην καρδια κανεις τη μέτρηση τόσο καλύτερα Απ την άλλη ίσως να ναι πιο άβολη η ζώνη σε σχέση με μια συσκευή καρπού βέβαια για προπόνηση πολεμικής τεχνης η ζωνη στήθους μαλλον είναι μονόδρομος γιατί απ΄ όσο ξέρω αποφεύγεται να φοράς στον καρπο ρολόγια κλπ κλπ σε αυτη την περιπτωση. Δεν ξέρω τι ειδους προπόνηση κάνεις στο TKD, αν είναι απλα αγωνστικη που δεν γινεται και πολυ χρηση (ή και καθολου) χεριων ίσως να μην είναι θέμα το ρολοι, αλλά είναι αυτοαμυνα με αρπαγες κ.α. διαφορα τότε δεν βολεύει. Αν δεν κανω λάθος στο γνωστο παιχνιδο-πολυ-καταστημα με τα σπαστικα σποτακια κυκλοφορούσε κάποτε ζωνη bluetooth κινεζιά που μπορούσες να τη συνδέσεις με κινητό μαλλον να κοιταζες καλύτερα προς την κατευθυνση της ζωνης bluetooth, γιατι και οι συνδυασμοι ζωνη- ρολοι είχαν καμια φορά προβλήματα με τα λογισμικα των ρολογιών ή με τα ίδια τα ρολογια που παρέδιδαν πνεύμα μετά από χρόνια εκτος εγγυήσεως καλή μάρκα πρεπει να ναι η φιλανδική suunto , είναι χρόνια στο χώρο
opera Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Ότι είπε ο Katalyst,HRM στήθους για ακριβείς ενδείξεις και για να μην φοράς τίποτα στο χέρι. Το fitbit είναι αποσπώμενο και στις γροθιές θα ψάχνεις να το βρεις. Τσέκαρε συμβατές συσκευές και software και αποφάσισε και οι 2 είναι μεγάλα ονόματα στο είδος,αν τα 10 μέτρα εμβέλεια του bluetooth δεν είναι πρόβλημα. http://www.cosmossport.gr/cosmos/el/Product/323132000163024/polar-%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%82-polar-h7-m-xxl-h7-m-xxl-blue.html https://egalaxy.gr/suunto-smart-sensor 1
SPANK Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Ευχαριστώ μαλλον πάω προς την suunto 1
runner800 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Ευχαριστώ μαλλον πάω προς την suunto όντας δρομέας, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις για polar
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα