Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άλλο οι πυρακτώσεως άλλο οι αλογόνου (άσχετα αν μοιάζουν)

οι λαμπτήρες αλογόνου ανήκουν στην κατηγορία των λαμπτήρων πυράκτωσης

Δημοσ.

Μια ιδέα πως δουλεύουν

http://www.delmarfans.com/educate/light-dimmers-guide/

Επίσης έχετε κατά νου πως πλέον υπάρχουν και Led λάμπες ειδικές για dimmer. Αν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία το γράφουν από πίσω και είναι γενικά οι μεγάλες >700 lumens

Δημοσ.

Το site λέει Ra > 80, κάτι που είναι γενικούρα.

Δε γνωρίζω τι είναι το Ra,την έβαλα στη κουζίνα και το φως είναι καλύτερο από την οικονομίας που αντικατέστησε.
Δημοσ.

Αυτή βγάζει καλό φως 

http://www.ergo-tel.gr/product_info.php?products_id=19169

δε γνωρίζω αν κάνει για dimmer.

Είχα πάρει μια λάμπα led αυτής τη μάρκας με ντουί gu5 ( το κοινό spot dld) στα 12 volt και μόλις την άναβα χανόταν το σήμα από όλα τα ραδιόφωνα, μόλις την αντικατέστησα με κάποια επώνυμη (της osram) το πρόβλημα λύθηκε.

Πάντως έβγαζε ωραίο φως.

οι λαμπτήρες αλογόνου ανήκουν στην κατηγορία των λαμπτήρων πυράκτωσης

Ναι μετά είδα την μαλακία που είπα, δεν το είχα προσέξει γιαυτό τράβηξα γραμμή στο post μου :)

Δημοσ.

Πρόσφατα βάλαμε led σε dimmer. Τις ζητάς για dimmer και σου τις δίνουν.

ΔΕΝ σε ενδιαφέρει αν μειώνεται η κατανάλωση τους όταν μειώνεις το φωτισμό από το dimmer.

Είναι ούτως ή άλλως τόσο μικρή που το να ασχοληθείς παραπάνω είναι άνευ αντικειμένου (θα ψάχνεις για 5 ευρώ το χρόνο οικονομία).

Από εκεί και πέρα έχουν βγει leds με διάφορες θερμοκρασίες φωτός, για όλα τα γούστα.

Δημοσ.

Πήρα 16 λάμπες από τις παρακάτω

http://www.banggood.com/E14-3W-White-Warm-White-LED-Candle-Flame-Light-Chandelier-Bulb-AC-220V-p-991149.html

http://www.banggood.com/E14-2835-SMD-3W-WhiteWarm-White-LED-Candle-Bulb-Lamp-AC-200-240V-p-944121.html

Και κάνουν μια χαρά και για dimmer. Το φως συνηθίζεται και το λευκό στις 6500 το βρίσκω πιο ξεκούραστο όσο περνάει ο καιρός.

Εκεί που είχα 16 25αρες-40αρες λάμπες με 16x3 μιλάμε για πολύ μεγάλη μείωση κατανάλωσης συνολικά.

Δημοσ.

μλκες σου ειπαν

κι ομως ισχυει, τουλαχιστον καποια dimmer ετσι λειγουργουν.

Ετσι και καλο ειναι να μην λεμε αλογιστα οτι ειπαν μλκ...Μου το ειπαν και συναδελφοι τεχνιτες απο ΔΕΔΔΗΕ .

Δημοσ.

κι ομως ισχυει, τουλαχιστον καποια dimmer ετσι λειγουργουν.

σε ποια dimmer υπάρχει σταθερή ισχύς ανεξάρτητα της ρύθμισης; δεν αναφέρομαι σε ροοστάτες που υπάρχουν πιά σε μουσεία

Ετσι και καλο ειναι να μην λεμε αλογιστα οτι ειπαν μλκ...Μου το ειπαν και συναδελφοι τεχνιτες απο ΔΕΔΔΗΕ .

οι τεχνίτες καλό είναι να ρωτάνε για πράγματα που δεν χρειάζεται να γνωρίζουν τους προϊσταμένους τους μηχανικούς

Δημοσ.

σε ποια dimmer υπάρχει σταθερή ισχύς ανεξάρτητα της ρύθμισης; δεν αναφέρομαι σε ροοστάτες που υπάρχουν πιά σε μουσεία

οι τεχνίτες καλό είναι να ρωτάνε για πράγματα που δεν χρειάζεται να γνωρίζουν τους προϊσταμένους τους μηχανικούς

Καλο...Ξερω πολλους τεχνιτες που ξερουν λογω εμπειριας πιο πολλα απο μηχανικους ακομα και Πανεπιστημιακης εκπαιδευσης . !!!!Για μηχανικους απο ΤΕΙ καλυτερα να μην μλησω.

Δημοσ.

Ελα στο εργαστήριο να το δεις με τα μάτια σου, τα dimmer για να ρίξουν την ένταση του φωτισμού μειώνουν την τάση, έτσι πέφτει το ρεύμα άρα και η κατανάλωση (ισχύς Watts), τώρα τι σας λένε δεν ξέρω, κάποιοι αν τους ρωτήσετε θα σας πουν οτι έχουν δει και εξωγήινους

...και επαναλαμβάνω λένε μλκ

Δημοσ.

Ελα στο εργαστήριο να το δεις με τα μάτια σου, τα dimmer για να ρίξουν την ένταση του φωτισμού μειώνουν την τάση, έτσι πέφτει το ρεύμα άρα και η κατανάλωση (ισχύς Watts), τώρα τι σας λένε δεν ξέρω, κάποιοι αν τους ρωτήσετε θα σας πουν οτι έχουν δει και εξωγήινους

...και επαναλαμβάνω λένε μλκ

Αυτό το κάνουν τα μουσειακά dimmer. Σε CFL ή LED δε μπορείς τόσο απλά να "ρίξεις την τάση", πιθανότατα να μην ανάψει ποτέ η λάμπα. Τα dimmer πλέον λειτουργούν παλμικά και μειώνουν το πλάτος των παλμών, ή μειώνουν τον αριθμό τους, για δεδομένο χρόνο.

Το αποτέλεσμα είναι ίδιο (λιγότερη ισχύς στον ίδιο χρόνο & λιγότερος φωτισμός) απλά αλλάζει ο τρόπος που αυτό επιτυγχάνεται.

Δημοσ.

Αυτό το κάνουν τα μουσειακά dimmer. Σε CFL ή LED δε μπορείς τόσο απλά να "ρίξεις την τάση", πιθανότατα να μην ανάψει ποτέ η λάμπα.

υπάρχουν λαμπτήρες και CFL και LED που λειτουργούν κανονικά με phase-cut dimmers (αυτούς που αποκαλείς μουσειακούς, αν και πουλιούνται παντού)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...