Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα !

Ρε παιδιά, χίλια συγνώμη που άνοιξα νέο νήμα, αλλά κάτι τέτοια νήματα σαν το "τι γνώμη έχετε για τους Ελληνες ;" μου σπάνε τα νεύρα. Για να στέκει η ερώτηση "Τι γνώμη έχετε για τους Έλλνες ;" πρέπει να παραδεχτούμε ότι κάπου υπάρχει μία μηχανή που παράγει Έλληνες χρησιμοποιώντας πάντα το ίδιο καλούπι. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους άλλους λαούς.
Πάνω στη Γη είμαστε 7.000.000.000 διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικά βιώματα ο καθένας, διαφορετικές απόψεις κι αντιλήψεις για τον κόσμο και για το τι είναι σωστό και τι όχι.
Δεν οφελεί κανέναν το να αναπαράγουμε στερεότυπα και μόνο οδηγεί σε μιζέρια και μίσος. Άφήστε που αυτά τα στερεότυπα ήταν και είναι η αιτία γέννησης του ρατσισμού, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα χειρότερα εγκλήματα που έγιναν ποτέ στην ιστορία.

Να ρωτήσω κι εγώ τότε : Τι γνώμη έχετε για τους άσπρους γάτους ;

Πάντα φιλικά,

Ο Άσπρος Γάτος

• Like 6
Δημοσ.

Καλησπερα !

Ρε παιδιά, χίλια συγνώμη που άνοιξα νέο νήμα, αλλά κάτι τέτοια νήματα σαν το "τι γνώμη έχετε για τους Ελληνες ;" μου σπάνε τα νεύρα. Για να στέκει η ερώτηση "Τι γνώμη έχετε για τους Έλλνες ;" πρέπει να παραδεχτούμε ότι κάπου υπάρχει μία μηχανή που παράγει Έλληνες χρησιμοποιώντας πάντα το ίδιο καλούπι. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους άλλους λαούς.

Πάνω στη Γη είμαστε 7.000.000.000 διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικά βιώματα ο καθένας, διαφορετικές απόψεις κι αντιλήψεις για τον κόσμο και για το τι είναι σωστό και τι όχι.

Δεν οφελεί κανέναν το να αναπαράγουμε στερεότυπα και μόνο οδηγεί σε μιζέρια και μίσος. Άφήστε που αυτά τα στερεότυπα ήταν και είναι η αιτία γέννησης του ρατσισμού, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα χειρότερα εγκλήματα που έγιναν ποτέ στην ιστορία.

Πάντα φιλικά,

Ο Άσπρος Γάτος

Ντάξει τώρα κοίτα δεν είμαστε τόσο διαφορετικοί όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Ανάλογα με διάφορα χαρακτηριστικά προκύπτουν κανονικότητες και σε βίωματα και σε συμπεριφορές. Το θέμα είναι πρώτον να μην να πιστεύουμαι ΛΑΘΟΣ στερεότυπα  και το πλέον βασικό , να μην αφήνουμε εστω και υποσυνείδητα τον άλλον να μας αποδείξει οτι ΔΕΝ εμπίπτει σε αυτά. Το έχω δει με άτομο που έχει κάνει φυλακή. Είναι ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ΟΦΕΙΛΕΙΣ να λάβεις υπόψην σου ότι ο άλλος κάποτε παρανόμησε και αυτό συνοδεύτικε με ακόμα πιο πολλά άσκημα ερεθίσματα λόγο της φυλακης. Παρόλα αυτά Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΝ βλέπει ΜΟΝΟ ΩΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΟ- ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ. Αν και ίδιος κάνει θεραπεία θα αποδεχτεί και τι ήταν και τι είναι και τι θέλει να γινει. Σίγουρα είναι πολύ περισσότερο από μόνο αυτό και μάλιστα μπορεί να έχει προοδεύσει τόσο σε συνάρτηση με τον παλαιό παραβατικό του εαυτό- που επι της ουσίας να είναι είναι λιγότερο παραβατικός από τον ανθρωπο που τον αξιολογεί. p.s. Η γάτα μου είναι μαύρη και την αγαπώ. Νομίζω όμως ότι αγαπώ και τις άσπρες, διότι αγαπώ τις γάτες. Αυτα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα !

Πάντα φιλικά,

Ο Άσπρος Γάτος

Εμενα πιο πολυ μου σπάει τα νευρα που δεν μας αφήνουν ενα θρεντ οι υπευθυνοι εδω μεσα να τσακωθουμε με την ησυχια μας .... εμεις δηλαδη οταν τσακωνονται πάμε και τους βρισκουμε και τους κλειδώνουμε το θρεντ? αισχος.

• Like 2
Δημοσ.

Ο μαυρος γατος ειναι πονηρος , βολευε τα κοριτσια και γινοταν καπνος !

Για τον ασπρο εγω δεν εχω ακουσει κατι  :-D

• Like 1
Δημοσ.

Δε θεωρώ κακά τα στερεότυπα. Περιγράφουν κανόνες. Οι κανόνες έχουν εξαιρέσεις. Δηλαδή για εμένα τα στερέοτυπα υπάρχουν επειδή έγινα κάποτε ορισμένες παρατηρήσεις ότι η τάδε κατηγορία ανθρώπων εμφανίζουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Προφανώς δεν ισχύει για όλους σε αυτή την κατηγορία. 

Δημοσ.

Εμενα πιο πολυ μου σπάει τα νευρα που δεν μας αφήνουν ενα θρεντ οι υπευθυνοι εδω μεσα να τσακωθουμε με την ησυχια μας .... εμεις δηλαδη οταν τσακωνονται πάμε και τους βρισκουμε και τους κλειδώνουμε το θρεντ? αισχος

αισχος και παλι αισχος!

Και κριμας που,δεν προλαβα να γραψω οτι το μεγαλυτερο και ταυτοχρονα λατρεμενο προβλημα του Ελληνα ειναι η φαγωμαρα!

• Like 2
Δημοσ.

αισχος και παλι αισχος!

Και κριμας που,δεν προλαβα να γραψω οτι το μεγαλυτερο και ταυτοχρονα λατρεμενο προβλημα του Ελληνα ειναι η φαγωμαρα!

Θα τσακωθεις και σε κάποια φαση δεν γινεται να συμφωνουμε παντα απλα θελει και λιγο επιπεδο οπως λεει και η Ιρις :-D

Δημοσ.

Καλησπερα !

Πάντα φιλικά,

Ο Άσπρος Γάτος

well said.

Δημοσ.

Τα στερεοτυπα δεν ειναι τιποτα παρα ενα cognitive bias. Σωστα τα λες OP.... Δεν θελω να συνεχισω το thread που κλειδωσε αλλα ψαχνω και δεν βρισκω τωρα μια ερευνα που εγινε σε πολλες χωρες και μη ευρωπαικες για το ποιον λαο θεωρουν πιο dishonest. Περα απο την ηθικη δολοφονια που εχουν υποστει οι ελληνες και αποτυπωνεται παγκοσμιως πλεον στην πραγματικότητα στο ένα απο τα 2 τεστ βγηκαμε τεταρτοι πιο τιμιοι και στο αλλο ακριβως στον μεσο ορο. Αυτα περι πραγματιτκότητας και στερεοτυπων...

Αλλα αυτο που ειναι το πιο ενδιαφερον απο όλα είναι ότι καθε χωρα στην ερευνα που συμπληρωνε τα τεστ δηλωνε τον εαυτο της ως πιο dishonest η σε πολυ υψηλη θεση τελοςπαντων... πραγμα που οδηγησε τους ερευνητες να το ερμηνευσουν ως cognitive bias καθως ο κάθε λαος είναι πιο πολυ εκτεθιμενος στις δικες του ασχημες πλευρες παρα στων αλλων

κοινως τα στερεοτυπα παντα ειναι λαθος

• Like 1
Δημοσ.

Τα στερεοτυπα δεν ειναι τιποτα παρα ενα cognitive bias. Σωστα τα λες OP.... Δεν θελω να συνεχισω το thread που κλειδωσε αλλα ψαχνω και δεν βρισκω τωρα μια ερευνα που εγινε σε πολλες χωρες και μη ευρωπαικες για το ποιον λαο θεωρουν πιο dishonest. Περα απο την ηθικη δολοφονια που εχουν υποστει οι ελληνες και αποτυπωνεται παγκοσμιως πλεον στην πραγματικότητα στο ένα απο τα 2 τεστ βγηκαμε τεταρτοι πιο τιμιοι και στο αλλο ακριβως στον μεσο ορο. Αυτα περι πραγματιτκότητας και στερεοτυπων...

Αλλα αυτο που ειναι το πιο ενδιαφερον απο όλα είναι ότι καθε χωρα στην ερευνα που συμπληρωνε τα τεστ δηλωνε τον εαυτο της ως πιο dishonest η σε πολυ υψηλη θεση τελοςπαντων... πραγμα που οδηγησε τους ερευνητες να το ερμηνευσουν ως cognitive bias καθως ο κάθε λαος είναι πιο πολυ εκτεθιμενος στις δικες του ασχημες πλευρες παρα στων αλλων

κοινως τα στερεοτυπα παντα ειναι λαθος

Μεγάλη αλήθεια αυτό που λες. Επίσης συχνά τα στερεότυπα λειτουργούν και ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον που μια ζωή αντιμετωπίζεται ως π.χ. ανήθικος να αποκτήσει πολύ διαφορετική αυτό-εικόνα. Αργά ή γρήγορα εφόσον όλοι θεωρούν apriori ότι είναι ανήθικος, ως τέτοιος θα δράσει.
  • Like 1
Δημοσ.

Λένε οτι οι άσπροι γάτοι στην πλειοψηφία τους γεννιούνται κουφοί. :eek:

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...