Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σαφώς είμαστε εξαρτημένοι αλλά δεν ειναι όλες οι εξαρτήσεις ίδιες. Στις σοβαρές πρέπει να υπάρχει διαπαιδαγώγηση. Κάτι στο οποίο υστερεί η Ελλάδα

μα τι διαπαιδαγωγιση να υπαρξει, εχεις δει τι προσεγγιση εχουν κρατικα κεντρα απεξαρτησης? μονο κακ

• Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτο λεω δεν υπάρχει.

υπαρχει, τυπου ρεπουμπλικανικη ρητορικη "don't do drugs" και φουλ καταστροφολογικη προσεγγιση με πολυ πολωμενες αποψεις

• Like 1
Δημοσ.

Μην το γενικεύεις, η φύση μας έχει εξαρτημένους από το φαγητό και η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται σε μεγάλο μέρος από την τεχνολογία. Κατά τη γνώμη μου το τσιγάρο και το αλκοόλ ( σε επίπεδα αλκοολικού και όχι social drinker ) είναι ίδια σοβαρή κατάσταση με ενός ναρκομανή

Σαφώς είμαστε εξαρτημένοι αλλά δεν ειναι όλες οι εξαρτήσεις ίδιες. Στις σοβαρές πρέπει να υπάρχει διαπαιδαγώγηση. Κάτι στο οποίο υστερεί η Ελλάδα

Θαρρω δεν εγινα αντιληπτη. Δε μιλαω για αναγκες. Θελησα να δειξω οτι εξαρτωμαστε απο πιο "μικρες" συνηθειες ολοι. Αδυνατουμε να τις μαζεψουμε παρα την ενημερωση. Ποσο μαλλον σε πιο σοβαρες καταστασεις οπου τα αποτελεσματα γνωριζουμε οτι ειναι καταστροφικα.

Δημοσ.

μα τι διαπαιδαγωγιση να υπαρξει, εχεις δει τι προσεγγιση εχουν κρατικα κεντρα απεξαρτησης? μονο κακ
Υπαρχουν αξιολογα και ΔΩΡΕΑΝ προγραμματα απεξαρτησης ΚΕΘΕΑ 18 ΑΝΩ .Αποστολή από το GT-S7562 με τη χρήση Insomnia App
Δημοσ.

Δεν αντιλέγω. Αλλά στις "σοβαρές" εξαρτήσεις δεν υπάρχει διαπαιδαγώγηση. Διότι πχ άλλη συνήθεια το τσιγάρο άλλη η άσπρη σκόνη. Το ένα ίσως σε σκοτώσει με τα χρόνια. Το άλλο ίσως σε σκοτώσει με τη μια

Δημοσ.

Ελλάς τα μεγαλεία σου.

ρε ειχαμε παει με μια φιλη γιατι εκανε χαμο η μανα της για τη φουντα - κλασικη ελληνικη μικροαστιλα, να κλαιει ολη μερα "η κορη μου ειναι στο χασις"- εν τω μεταξυ και οι δυο λειτουργικοτατοι, με δουλειες, σπουδες, κλπ, μεχρι να βρει γκραηντερ δεν ειχε κανενα θεμα- στο ΚΕΘΕΑ και η προσεγγιση τους ηταν πραγματικα ανατριχιαστικη.

η φιλη ανθρωπολογος, εγω πολιτικων επιστημων, μονο κακογραμμενα ερωτηματολογια αντικρισαμε και μονο κονσερβα απαντησεων και αφοριστικες τοποθετησεις απο "κοινωνικους λειτουργους" και "ψυχολογους"

πραγματικα, ακομα και να επιθυμουσα τη νηφαλιοτητα, δε νομιζω οτι εχουν οκ τροπους.

• Like 3
Δημοσ.

Υπαρχουν αξιολογα και ΔΩΡΕΑΝ προγραμματα απεξαρτησης ΚΕΘΕΑ 18 ΑΝΩ .Αποστολή από το GT-S7562 με τη χρήση Insomnia App

ελαχιστα προγραμματα του ΚΕΘΕΑ ειναι αξιολογα, εγω σε δυο που πηγα, και Αθηνα και Θεσσαλονικη, ηταν αισχρα

Δεν αντιλέγω. Αλλά στις "σοβαρές" εξαρτήσεις δεν υπάρχει διαπαιδαγώγηση. Διότι πχ άλλη συνήθεια το τσιγάρο άλλη η άσπρη σκόνη. Το ένα ίσως σε σκοτώσει με τα χρόνια. Το άλλο ίσως σε σκοτώσει με τη μια

παιδια σορρυ αλλα για να εισαι οντως σωματικα εξαρτημενος σε σκονες πρεπει να σαι και καπως πλουσιος, ετσι?

δηλαδη ελα και σε κερασαν και πεντε φορες, τι, θα εχεις προσβαση σε ποσα χρηματα για να παρεις κι αλλο?

δεν παει ετσι, πολυ κινδυνολογια για το τιποτα.

Δημοσ.

ελαχιστα προγραμματα του ΚΕΘΕΑ ειναι αξιολογα, εγω σε δυο που πηγα, και Αθηνα και Θεσσαλονικη, ηταν αισχρα

παιδια σορρυ αλλα για να εισαι οντως σωματικα εξαρτημενος σε σκονες πρεπει να σαι και καπως πλουσιος, ετσι?

δηλαδη ελα και σε κερασαν και πεντε φορες, τι, θα εχεις προσβαση σε ποσα χρηματα για να παρεις κι αλλο?

Συμφωνώ οτι η προσέγγιση μερικών για την απεξάρτηση είναι ανατριχιαστική. Ισως όμως είναι και μονόδρομος. Απο την άλλη, δεν υπάρχει μονόδρομος, οι ανάγκες κάθε ανθρώπου είναι μοναδικές. Στέρεη πεποίθησή μου είναι οτι κυρίως πρώην εξαρτημένοι μπορούν να βοηθήσουν να απεξαρτηθεί κανεις, γιατι καταλαβαίνουν πως είναι εν αντιθέσει με κάτι τύπους που το ξέρουν μόνο απο βιβλία και αφηγήσεις και γύρευε τι αντιλήψεις κα τι στερεότυπα κουβαλάνε.

Απο την άλλη άμα σε κεράσουν και θες κι' άλλο και δεν παίζουν γκαφρά αρχίζεις τις κλοπές ή την εκπόρνευση ή να είσαι βαποράκι. Ανετίλα και προοδευτισμός αλλά να σκεφτόμαστε και τι λέμε, ε;

Δημοσ.

Επιλογές του κάθε ενός είναι τα ναρκωτικά,τζόγος κτλπ δεν βλέπω το λόγο να υπάρχει από το κράτος με λεφτά του φορολογουμενου κέντρα και προγράμματα απεξάρτησης, ας υπάρχουν εθελοντικά και ιδιωτικά , άπλα πράγματα 

Δημοσ.

Εξαρτάσαι απο την αναπνοή σου. Για σταμάτα ν' αναπνέεις... Σημειωτέον οτι είμαι κατά της απαγόρευσης των ουσιών και βρίσκω τουλάχιστον υποκριτική την νόμιμη διάθεση καπνού, οινοπνεύματος, ηλεκτρονικού τσιγάρου και επιθεμάτων νικοτίνης. Για 'μενα καλό είναι να μπορείς να κάνεις κράτει όταν χρειάζεται νηφαλιότητα και να κάνεις κεφάλι όταν μπορείς. Ο τζόγος είναι άλλο πράγμα και πάντως προκαλεί πολύ σκληρή εξάρτηση.

Πολλά πράγματα προκαλούν εξάρτηση, άλλα ψυχολογική, άλλα ψυχο-σωματική, άλλα είναι επιβλαβή για τον οργανισμό, άλλα λιγότερο, άλλα βλάπτουν μόνο τον χρήστη, άλλα και τον περίγυρο ή το κοινωνικό σύνολο. Μια ζωή στα Εξάρχεια μένω κι' εχω γνωρίσει πολλά πρεζάκια, σε διαβεβαιώνω λοιπόν οτι η πρέζα διαφθείρει την ψυχή του ανθρώπου. Τώρα η σίσα ας πούμε σε τελείωνει εντός τριμήνου. Πολλή απο αυτήν την δυστυχία προέρχεται απο το καθεστώς παρανομίας κατα την γνώμη μου και λιγότερο απο την αλλοίωση της συνείδησης του χρήστη, που έχει τους λόγους του να κάνει χρήση, τρέχα γύρευε τι δυστυχία κουβαλάει ο καθείς κι η καθεμία και αδυνατεί να την διαχειριστει.

Αυτό που ποτέ μου δεν χώνεψα είναι κάτι παιδάκια που πίνουν πράμα λόγω ανίας και οι τζογαδόροι.

Αυτά δημιουργούν κάποια εξάρτηση ή κάνουν κάποια ζημιά;

Δεν ισχύει. Απλά θα κάνεις το παν για να βρεις λεφτά και δεν θα σεβαστείς τίποτα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...