Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μεταξύ μας τώρα υπάρχουν και χειρότερα. Σοβαρά το λέω.

Βεβαία υπάρχουν , και ποιος φταίει γι αυτό? οι ίδιοι για τις κάκιστες επιλογές τους!

Μερίδιο ευθύνης έχουν και κάτι χιπστεραδες που προσπαθούν να βγάλουν τα ναρκωτικά και το ποτο αθωα και οτι ειναι το μόνο μεσο διασκεδασης

• Like 1
  • Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποια καλοπέραση; Μιλάμε για αυτούς που σέρνονται στους δρόμους...

παιδια αυτη η εικονα ειναι ενας βολικος αποδιοπομπαιος τραγος. για δες μουρες κουστουματων που πινουν τα απαντα καθε μερα, φραπα. αυτοι οι ανθρωποι δεν ειναι ετσι λογω ουσιων, μην τα υπεραπλουστευουμε ολα.

Βεβαία υπάρχουν , και ποιος φταίει γι αυτό? οι ίδιοι για τις κάκιστες επιλογές τους!

Μερίδιο ευθύνης έχουν και κάτι χιπστεραδες που προσπαθούν να βγάλουν τα ναρκωτικά και το ποτο αθωα και οτι ειναι το μόνο μεσο διασκεδασης

ειναι και μεσο αυτοθεραπειας, περα απο διασκεδαση

επισης, δεν εχουμε ολοι τις ιδιες επιλογες. το οτι τυχαινει και εισαι ευνοημενος με χ τροπους σε μια χ κοινωνια δε σημαινει οτι ο τροπος ζωης σου ειναι και ο μονος σωστος.

• Like 1
Δημοσ.

Κατάλαβα που το πας, να φανταστώ ήσουν και στην διαδήλωση υπέρ της φούντας σωστά?

οχι, δε με αφορα η νομιμοτητα η μη του οτιδηποτε. εχω διαχωρισει εννοιες νομου και ηθικης προ πολλου. Θα βολευε να ειναι νομιμη η φουντα, δε με νοιαζει που δεν ειναι, δεν αλλαζει κατι στην ποσοτητα που καταναλωνω. Μαλλον με βολευει κιολας, αν νομιμοποιηθει θα φορολογειται και θα ναι και πιο ακριβη *χιουμορ*

• Like 1
Δημοσ.

παιδια αυτη η εικονα ειναι ενας βολικος αποδιοπομπαιος τραγος. για δες μουρες κουστουματων που πινουν τα απαντα καθε μερα, φραπα. αυτοι οι ανθρωποι δεν ειναι ετσι λογω ουσιων, μην τα υπεραπλουστευουμε ολα.

Αλλά από τι είναι έτσι;

Δημοσ.

Μα δε νομίζω ότι ψάχνει κάποιος "τράγους" για να δαιμονοποιήσει την πρέζα. Τα παραδείγματα των ανθρώπων που δεν τη "σηκώνουν" (κυρίως λόγω αφραγκίας) είναι καθημερινά δίπλα μας.

Δημοσ.

Αλλά από τι είναι έτσι;

απ το οτι δεν εχουν σπιτι, κυριως. και κατι μου λεει οτι δε θα ηταν σε πολυ καλυτερη κατασταση αν δεν επιναν.

δεν ειναι η "κανονικη" ζωη του συγχρονου δυτικου κοσμου για ολους, δεν ειναι καν ολοι ευπροσδεκτοι, εξ αλλου.

• Like 1
Δημοσ.

εμας στα εξαρχεια παντως μονο πηγαν να μας τραμπουκισουν για σκονες, μονο φουντες και μπυρες, τα αλλα ειναι πολυ γκλαμ μαλλον.

μπουρδες ρε. νομιζω οτι η κατηγορια ανθρωπων που δεν το επελεξαν ειναι ειδικη περιπτωση, οσους χρηστες ξερω ειναι συνειδητοι χρηστες και οχι επειδη "εμπλεξαν".

Μονο καποιους καπνιστες μπορω να σκεφτω που θελουν να το κοψουν αλλα δυσκολευονται.

Τι χρήστες όμως; Η φούντα δεν προκαλεί σωματική εξάρτηση. Αντέ, σύμφωνοι, το επέλεξαν. Αμα άλλαξαν γνώμη και δεν μπορούν να ξεκόψουν όμως;

Η έλλειψη προοπτικής κάνει ζημιά στον άνθρωπο και επαναλαμβάνω σκέψου την γοητεία που ασκεί το περιθώριο για διάφορους λόγους. Ομως η χρήση δεν είναι μαγκιά και ούτε ακριβώς αμφισβήτηση (αν και υπο προϋποθέσεις κάτι γίνεται). Το λέω για κάτι χαρούμενα που πινουν τσιγάρα και βέλγικες μπύρες και την βλέπουν επανάστα και δεν αντιλαμβάνονται πόσο συστημικά είναι όλ' αυτά στην πραγματικότητα. Μπουκάλια και πετρίδι με τους τσέους και κάτι έγινε. Χώρια που άμα δεν τους αρέσει αυτό που τους λες θίγονται και το παίζουν τσαμπουκάδες, γιατι έτσι λύνουν τις διαφορές τους οι σωστοί οι αναρχικοί, δια της φυσικής εξόντωσης του άλλου (ειρωνικά το λέω φυσικά).

Σαν να έχω γεράσει τώρα τελευταία!

• Like 1
Δημοσ.

οι ναρκομανείς κάθε είδους είναι ασθενείς.

Και ως τέτοιοι θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται κι' όχι ως εγκληματίες.

Ναρκομανής είναι κι' ο καπνιστής, να ξεκαθαρίσω, μόνο που τα στερητικά του διαφέρουν απο του αλκοολικού ή του πρεζάκια. Το κακό είναι πως μονάχα ο τελευταίος αντιμετωπίζεται σαν μίασμα απο τον νόμο.

• Like 1
Δημοσ.

δεν καταλαβαινω γιατι οφειλουμε να οριοθετησουμε το ποσο κακο θελει να κανει ο καθενας στο προσδοκιμο ζωης του, νομιζω οφειλουμε να ενημερωνουμε αλλα να υπαρχει ελευθερια επιλογης.

εγω δε θα ηθελα να ζησω εκατο χρονων, ηδη κουραζομαι απ την υπαρξη, θελω οσο ζω να μου ειναι ανεκτα.

Επειδη αυτη η συζητηση  μπορει να απλωσει οσο και το ...συμπαν , απο την ποτοαπαγορευση μεχρι το junk food, απο τον online τζογο μεχρι τη ζωνη ασφαλειας , και απο το  τζιγαρο μεχρι τα σκληρα ναρκωτικα ας ριξουμε το..μπαλακι στις κυβερνησεις και τα νομοσχεδια, τουλαχιστον μεχρι να γινει καποτε δημοψηφισμα για κοινωνικα ζητηματα  :-D

Εξαλλου οταν προκειται να αναθεωρηση των δημοσιονομικων και του αεπ των χωρων η ευρωζωνη (και οχι μονο ) μπορει να αποδειχθει ευφανταστη ..

• Like 1
Δημοσ.

Για το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν υπάρχει ρυθμιστικό πλάισιο οπότε δεν ξέρεις τι περιέχεται εκει μέσα. Επιπλέον, δεν είναι αποδεδειγμένα ασφαλέστερο του παραδοσιακού καπνίσματος καθώς οι επιπτώσεις δεν έχουν παρατηρηθεί και καταγραφεί επι μακρόν. Σημειωτέον οτι αυτά λειτουργούν με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου που υπο προϋποθέσεις (εκ των οποίων μια είναι και η άγνοια) μπορούν να κάνουν ισχυρή έκρηξη και να αποδεσμεύσουν πολύ βλαβερά αέρια. Τα επιθέματα νικοτίνης για 'μενα είναι μια κοροϊδία, δεν θέλω να επιβαρύνω τον οργανισμό μου με τον καπνό, σεβαστό αυτό, θέλω όμως την δόση μου. Η νικοτίνη είναι εξαιρετικά εθιστική, ιδίως σε συνδιασμό με τις καθημερινές συνήθειες, καφές, καμπινές, στρες και δεν συμμαζεύεται. :)

περιπου

Δημοσ.

Εξαλλου στις εξαρτησεις δεν επιβαρυνεις μονο τον εαυτο σου αλλα συχνα και τους υπολοιπους (και δεν εννοω τα ασφαλιστικα ταμεια )

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...