ScorpioX777 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 έναν μπαρμπα να λεει "don't do drugs" Το να παιρνεις ναρκωτικα το θεωρεις φυσιολογικο, το να εισαι πουστης επισης.Για πες μου ρε αγορι ποιο ειναι το αφυσικο για εσενα.
kathytherion Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Το να παιρνεις ναρκωτικα το θεωρεις φυσιολογικο, το να εισαι πουστης επισης.Για πες μου ρε αγορι ποιο ειναι το αφυσικο για εσενα. Η ομοφυλοφιλια δεν ειναι κατι αφυσικο, ουτε κατι που επιλεγεις, οπως το αν θα καπνισεις η θα πιεις. 1
alxlightning Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Το να παιρνεις ναρκωτικα το θεωρεις φυσιολογικο, το να εισαι πουστης επισης.Για πες μου ρε αγορι ποιο ειναι το αφυσικο για εσενα. αφυσικο το να θες να κατατασσεις τα πραγματα σε φυσικα και να εξαγεις από αυτό και ηθικη αξιολογηση *ινσεψιο*
Vapir Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Ωραιο κομματι που μιλαει για ναρκωτικα και το πως αρχιζουν καποιοι τα βαρια ναρκωτικα ξεκινοντας απο τα ελαφρυα ... Ακουστε το μεχρι το 1:22.... (ΖΝ) .. καθαρά θέμα χαρακτήρα του καθενός. Ξέρω πολύ καλά ένα τύπο ,δοκίμασε αρκετές ουσίες, έμεινε σε κάποιες απο αυτες για μεγάλα χρονικά διαστήματα και όταν βαρέθηκε τα έκλασε όλα κ ούτε να τα δει, τα βαριέται απλά. γνωρίζω επίσης κ αρκετούς που ήταν φάση "χόρτο μόνο" "φύση μόνο" και κράζανε φανατικά οτιδήποτε άλλο. Λίγα χρόνια μετά θες οι παρέες? θες αλλάξανε γνώμη ? σκάσανε κ τα χάπια , το drug look και όλη η φάση που ακολουθεί κ το μόνο που σκέφτονται είναι τι θα πιούμε. υπάρχουν άνθρωποι κ άνθρωποι κ διάφοροι λόγοι που κάνουν χρήση. Αν η χρήση γίνεται για να καλύψει κάποια συναισθηματικά κενά ή ψυχολογικά προβλήματα δεν θα σταματήσει και θα προχωρήσει κ παρακάτω όσο η ζωή του γίνεται χειρότερη (δεν βοηθάνε και να την κάνει καλύτερη). Αν το κάνει καθαρά for fun μπορεί ανα πάσα στιγμή να τα κλάσει for life. Και φυσικά δεν μιλάμε για βαριά ναρκωτικά ε, εκεί δεν υπάρχει fun ναι , καλή είναι η φάση είμαι νέος κάνω ότι μου καυλώσει αρκεί να έχεις μυαλό στο κεφάλι σου και να φροντίζεις για το μετά .
Super Moderators billdanos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δεν θα έπρεπε να κάνω κανένα σχόλιο και να το κλειδώσω απλά. Αλλά επειδή πολύ εύκολα μερικοί "σκίζετε τα βρ@κιά σας" (προσαρμόζομαι στο ύφος σας) για το άδικο κλείδωμα διαφορων θεμάτων, καθίστε και διαβάστε τι έχετε γράψει μερικοί εως τώρα στο παρόν θέμα και πείτε μου μετά τη γνώμη σας! Αν έτσι αντιλαμβάνεστε τον πολιτισμένο διάλογο, κάτι σας έχουν μάθει λάθος εως τώρα. Στο χέρι σας είναι. /offtopic 3
zio10 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δεν θα έπρεπε να κάνω κανένα σχόλιο και να το κλειδώσω απλά. Αλλά επειδή πολύ εύκολα μερικοί "σκίζετε τα βρ@κιά σας" (προσαρμόζομαι στο ύφος σας) για το άδικο κλείδωμα διαφορων θεμάτων, καθίστε και διαβάστε τι έχετε γράψει μερικοί εως τώρα στο παρόν θέμα και πείτε μου μετά τη γνώμη σας! Αν έτσι αντιλαμβάνεστε τον πολιτισμένο διάλογο, κάτι σας έχουν μάθει λάθος εως τώρα. Στο χέρι σας είναι. /offtopic Σε αυτό το θέμα δίκιο έχεις αλλά σε κάποια άλλα μας αδικείς!
UniversalMachine Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 οι νευροψυχίατροι υποστηρίζουν ότι όλα αυτά ερεθίζουν το ίδιο ακριβώς σημείο του εγκεφάλου μας.. και είναι το ίδιο το σύστημα που μας τα πασάρει γιατί κάθε ένα έχει μιά κερδοφόρα βιομηχανία από πίσω.. η ομοφυλοφιλία δέν είναι αρρώστια, διαστροφή ή "ανωμαλία".. είναι απολύτως φυσιολογική.. κάθε άνθρωπος έχει αρσενικές και θηλυκές ορμόνες.. απλώς επικρατεί το ένα είδος και καθορίζει το φύλο μας όταν γεννιόμαστε.. ο εγκέφαλος των ομοφυλοφίλων - και είναι δική μου άποψη αυτή- για κάποιο λόγο δέν μπορεί να "αναγνωρίσει" το φύλο του.. η χημική εξάρτηση είναι πολύ ισχυρότερη από την ψυχολογική.. τα ναρκωτικά αλλάζουν τελείως τη χημεία του εγκεφάλου μας και τον καταστρέψουν γιατί παράγουν μεγάλες ποσόστητες ντοπαμίνης.. http://www.foundalis.com/dep/cog/N4_gr.htm ο τζόγος, η εφορία όταν απατήσεις τη γυναίκα σου και διάφορους εθισμούς που έχουν να κάνουν με έκρηξη αδρεναλίνης έχει να κάνει με γονίδια.. γεννιέσαι δηλαδή έτσι.. άν κάποιος είναι σεξομανιακός μπορεί να οφείλεται σε πολλά πράγματα.. πχ οι ναυτικοί που ταξιδεύουν 6+ μήνες στη θάλασσα το χρόνο επειδή βλέπουν γυναίκα μόνο στα λιμάνια γίνονται όλοι σεξομανιακοί (!).. μπορεί να συνέβη κάτι στα παιδικά σου χρόνια που να το συνδυάσει ο εγκεφαλός μας με το σέξ και να λειτουργεί σάν εκτόνοση για να μη θυμόμαστε το περιστατικό (!).. πολλά παίζουν.. έχει να κάνει κυρίως με το άγχος
Nelnel Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 @alxlightning μη θεωρεις οτι η φουντα ειναι τοσο αθωα. Μπορει η χρηση μονο αυτης να μη σε στειλει να κοιμασαι στο πεζοδρομιο κλπ, αλλα απο κανα δυο περιπτωσεις που εχω δει στο κοντινο περιβαλλον μου, χρονια συτηματικη χρηση, να το πω απλα τους "εκαψε" τον εγκεφαλο, επιδεινωσε ψυχολογικα προβληματα που πιθανον υπηρχαν (δε λεω οτι τα δημιουργησε, επειδη σ αυτα δεν ξερεις αν υπηρχε προδιαθεση κ χρειαζοταν κατι να τα "ενεργοποιησει") και απο ατομα με μια νορμαλ ζωη, οικογενεια, δουλεια (μεση ελληνικη οικογενεια), ειναι πλεον ανθρωποι που δε μπορουν να δουλεψουν, δεν εχουν κοινωνικη ζωη, δεν εχουν ελπιδες να βελτιωθουν και η ζωη τους ειναι: κοιμαμαι, βλεπω λιγο τηλεοραση, τρωω λιγο, δεν εχουν κοινωνικες συναναστροφες, αν καποιος παει σπιτι τους θα πουν 5 λεξεις ολες κ ολες κ θα βγουν εξω για να πανε σε καποιο αλλο σπιτι 2 φορες το χρονο... Και μη πεις νταξη μωρε...γιατι πισω απ αυτα τα ατομα, υπαρχουν γονεις κ αδερφια που για χαρη τους, επειδη πλεον πρεπει να ειναι καποιος μαζι τους παντα, χανουν πραγματα που θα εκαναν, επιβαρυνονται με τη θλιψη που τους προκαλουν οι σκεψεις οτι ο ανθρωπος τους ειχε ολες τις προϋποθεσεις να εχει -καλυτερη- ζωη (αυτο που εχουν τωρα δεν ειναι) και τι θα γινει αργοτερα οταν οι γονεις φυγουν, οταν τα αδερφια κανουν δικες τους οικογενειες; Κι αυτο, επειδη "ελα μωρε η φουντα δεν ειναι επικινδυνη". Οποιαδηποτε εξαρτηση, δεν αφορα τον εξαρτημενο μονο, αλλα κ τους γυρω του. Το θεωρω ακρως εγωιστικο να μη βλεπω τι προκαλω στους γυρω μου, επειδη εγω κ η εξαρτηση μου περναμε γαματα. Ο πατερας μου ηταν φανατικος καπνιστης. Καλα κανω, κακο στον εαυτο μου κανω, ηταν η απαντηση του σε οτι κ αν λεγαμε. Σε ενα προβλημα υγειας που ειχα, ο γιατρος συστησε να αποφευγω χωρους οπου καπνιζανε για καποιους μηνες κ θα βλεπαμε μετα. Δε πτοηθηκε καθολου. Υπερβολλες του γιατρου, σιγα μη παθαινα εγω κατι, επειδη αυτος διπλα μου καπνιζε. Οταν διαγνωστηκε με καρκινο ομως -λογω του τσιγαρου- δεν ηταν μονος του. Και ασχετα που η καταληξη ηταν ευτυχης, τα συναισθηματα εκεινων των μηνων ευχομαι να μη τα νοιωσει κανεις. Αντιστοιχη περιπτωση με ασχημο ομως τελος, φιλος, αλκοολικος -και καλα το ειχε υπο ελεγχο- κατεστρεψε το συκωτι του αρχικα...τι να περιγραψω γι αυτα που ζουσαν οι υπολοιποι της οικογενειας. Να πιασω κ το φαγητο; Συγγενης εξαρτημενος απο το φαγητο. Δε θυμαμαι να ειχε μετρο στο τι, ποτε κ ποσο θα φαει. Κατεστραμμενη καρδια...χρονια ολοκληρα στα νοσοκομεια, θεωρουσε οτι δεν ενοχλουσε κανεναν. Η οικογενεια ειχε αλλη αποψη βεβαια... Κ αν οι οικογενειες των παραπανω γυρνουσαν την πλατη, θα τους κατηγορουσαν ολοι για αδιαφορια κλπ. 5
Mr_Proper Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Οι οικογένειες ειναι που φταίνε εξαρχής σε αυτά....έχεις ακούσει ενα ποίημα του Καββαδία (που το μελοποίησε ο Μικρούτσικος ) που λέει σε ένα σημείο "....Μα ειναι κάτι πιο βαθύ, που με λερώνει! -Γιέ μου πας; -Μανα θα πάω στα καράβια! " Βασικά το ξέρεις δε το ξέρεις πάρτο!
UniversalMachine Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Από τη στιγμή που γεννιόμαστε δαπανούμε το 1/3 της ενέργειάς μας στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.. κάθε φορά που οι γονείς συναναστρέφονται με το μωρό του δημιουργούν ερεθίσματα για να αναπτύξει τα νευρωνικά του δίκτυα.. και το facebook είναι στην ουσία πλατφόρμα εξομοίωσης αρκετά περίπλοκων νευρονικών δικτύων όπως του εγκεφάλου μας.. https://www.youtube.com/watch?v=zLp-edwiGUU
kazuper Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Η προσωπική μου εξάρτηση είναι το τσιγάρο, εχω προσπαθησει πολλές φορες να το κοψω και δεν εχω καταφερει να το κανω για πανω απο 5 μηνες. Αυτο που μου εχει μεινει όμως ειναι ο σεβασμος για τα ατομα που καταφεραν να κόψουν κάποια εξάρτηση. πολλοι νομιζουν ότι είναι θέμα βούλησης και πως οι εθισμενοι δεν χουν δυναμη - αλλοι εχουν την άποψη πως δεν υφιστανται εθισμοι και το κανεις επειδή σου αρεσει και εχεις σταθμισει τις προτεραιότητες σου στην ζωη κατα αυτον τον τροπο - αλλοι κατα εμενα οι χειροτεροι νομίζουν οτι ειναι επιλογη τους και οποισδηποτε τους την λεει τους καταπιεζει. οι πρωτοι ειναι ασχετοι που δεν εχουν προσωπικο βίωμα και αναμασουν πραγματα που ανηκουν στο φολκλορ, οι δευτεροι αποποιούν τις κοινωνικες ευθυνες τους και εστιαζουν στο άτομο ως υπέυθηνο λες και η ζωη είναι μια δικαστική αίθουσα οπου ψαχνουν να κατηγορησουν κάποιον για την εξελιξη της ζωης τους οι δε τρίτοι δεν εχουν διδαχτει τιποτα απο την εξαρτηση τους και βρίσκονται σε σταδιο αρνησης. και οι τρεις πλανονται καθως υποστηρίζουν μια βουλησιαρχια που αγνοει παραγοντες που προκαθοριζουν τις πραξεις μας. η ζωη δεν ειναι απλα μια σειρα επιλογων απο έναν δρωντα μεσα σε ενα κενο. υπαρχουν δομες που καθοριζουν-περιοριζουν την ζωη. μεσα σε αυτες καλειται να δρασει το ατομο. οι επιλογες δεν γινονται μονο με βαση την λογική- υπαρχουν δομες εσωτερικά που ξεπερνουν την ικανοτητα για να λαμβανει κανεις αποφασεις που να τον ωφελουν μονο. Αγνοουν πολλοι την αναγκη. την αναγκη που στρεφει κοσμο στις εξαρτησεις. tl;dr νομιζετε οτι κανετε επιλογες στην ζωη σας αλλα στην πραγματικότητα οι επιλογες ειναι περιορισμενες απο αλλους παραγοντες υγ η εξαρτηση σταματαει όταν σου εχει διδάξει όλα όσα μπορεί να σου διδάξει - το θεμα ειναι να εχεις ανοιχτα αυτια
g2econdo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Να πω και εγώ την αποψαρα μου. 1) Μην είστε τόσο σκληροί θα τα είναι μεγάλη ταναπου η ζωή και δεν ξέρεις ποτέ. 2) πριν κρίνουμε και μάλιστα τόσο αυστηρά όσο βλέπω να διαβάζουμε λίγο. Είναι σαφές ότι από καθαρά ιατρικής πλευράς κάποιοι τοποθετούνται με άξονα την διαίσθηση τους. Ομοίως και από κοινωνιολογικής πλευράς. Όλα αυτά είναι επιστήμες, δεν είναι μια ταινία στο σινεμά, να λέμε μια γνώμη έτσι στην τυχη 3) Μην επικαλιστε έχω ένα φιλο που... Και εγώ ένα φίλο που 13 καρφωνε ανάποδα όταν όλοι ακόμα κάναμε μπασιμο και τώρα παίζει μπάσκετ επαγγελματικά. Είναι εξαίρεση όμως, δεν είναι κανόνας. Όταν έχει να κάνει με εθισμό ΜΗΝ πονταρετε ότι είστε η εξαίρεση και να είστε δεν νομίζω ότι είναι ανάγκη να το μάθετε. 4) Με ασφάλεια για τους εθισμους ισχύει κάλιο προλαμβάνει, παρά θεραπεύει. 1
Mr_Proper Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Η προσωπική μου εξάρτηση είναι το τσιγάρο, εχω προσπαθησει πολλές φορες να το κοψω και δεν εχω καταφερει να το κανω για πανω απο 5 μηνες. Αυτο που μου εχει μεινει όμως ειναι ο σεβασμος για τα ατομα που καταφεραν να κόψουν κάποια εξάρτηση. πολλοι νομιζουν ότι είναι θέμα βούλησης και πως οι εθισμενοι δεν χουν δυναμη - αλλοι εχουν την άποψη πως δεν υφιστανται εθισμοι και το κανεις επειδή σου αρεσει και εχεις σταθμισει τις προτεραιότητες σου στην ζωη κατα αυτον τον τροπο - αλλοι κατα εμενα οι χειροτεροι νομίζουν οτι ειναι επιλογη τους και οποισδηποτε τους την λεει τους καταπιεζει. οι πρωτοι ειναι ασχετοι που δεν εχουν προσωπικο βίωμα και αναμασουν πραγματα που ανηκουν στο φολκλορ, οι δευτεροι αποποιούν τις κοινωνικες ευθυνες τους και εστιαζουν στο άτομο ως υπέυθηνο λες και η ζωη είναι μια δικαστική αίθουσα οπου ψαχνουν να κατηγορησουν κάποιον για την εξελιξη της ζωης τους οι δε τρίτοι δεν εχουν διδαχτει τιποτα απο την εξαρτηση τους και βρίσκονται σε σταδιο αρνησης. και οι τρεις πλανονται καθως υποστηρίζουν μια βουλησιαρχια που αγνοει παραγοντες που προκαθοριζουν τις πραξεις μας. η ζωη δεν ειναι απλα μια σειρα επιλογων απο έναν δρωντα μεσα σε ενα κενο. υπαρχουν δομες που καθοριζουν-περιοριζουν την ζωη. μεσα σε αυτες καλειται να δρασει το ατομο. οι επιλογες δεν γινονται μονο με βαση την λογική- υπαρχουν δομες εσωτερικά που ξεπερνουν την ικανοτητα για να λαμβανει κανεις αποφασεις που να τον ωφελουν μονο. Αγνοουν πολλοι την αναγκη. την αναγκη που στρεφει κοσμο στις εξαρτησεις. tl;dr νομιζετε οτι κανετε επιλογες στην ζωη σας αλλα στην πραγματικότητα οι επιλογες ειναι περιορισμενες απο αλλους παραγοντες υγ η εξαρτηση σταματαει όταν σου εχει διδάξει όλα όσα μπορεί να σου διδάξει Εγώ κάπνιζα 2 πακέτα την ημέρα χρόνια... και είπα σε μια φάση απλά να κάνω ενα διάλειμμα (όχι να το κόψω) ξέρεις πως το έκανα? απλά το ειπα και την επόμενη μέρα παρόλο που είχα πακέτο τσιγάρα σπίτι δεν κάπνισα ούτε ένα για τον επόμενο χρόνο και το έκανα.... μετά έτυχε κάποιο βράδυ να κάνω τράκα ένα τσιγάρο... το ένα τσιγάρο έγινε δύο.... μετά απο μερικές μέρες τα ίδια και άρχισα πάλι να καπνίζω 2 πακέτα.... ώσπου άρχισα να γερνάω σιγα σιγά (Δεν ειμαι μεγάλος αλλά έφτασα στο σημείο να βλέπω διαφορές στην ευεξία μου σχετικά με μερικά χρόνια πριν και στις αντοχές μου ειδικά στο ξενύχτι και στο ξύπνημα... άρχιζα να λαχανιάζω πιο εύκολα κτλ ) και αποφάσισα να το κόψω γιατι απο εδώ και πέρα ειπα η υγεία μου έτσι και αλλιώς θα παίρνει την κατηφόρα ας μην επιταχύνω την κατάσταση.. ξέρεις πως τα κατάφερα; απλά εκείνη την στιγμή που το σκέφτηκα τσαλάκωσα το πακέτο και έκτοτε δεν έχω καπνίσει ούτε ένα τσιγάρο. Στα πρώτα χρόνια που κάπνιζα είχα κάνει κάποιες απόπειρες να το κόψω γιατι στο εξωτερικό τα τσιγάρα ειναι πανάκριβα και εγώ δεν ειχα λεφτά πολλά για ξόδεμα.. αλλά δεν τα κατάφερνα.. και συγκρίνοντας τις διάφορες καταστάσεις κατέληξα στο εξής Ότι δεν ήταν το τσιγάρο σαν ουσία (νικοτίνη ή και εγώ δεν ξέρω τί) που με γύριζε πίσω στην χρήση αλλά η ζωή μου... Υπήρχαν λόγοι που άρχισα το τσιγάρο... και απλά αυτοί οι ίδιοι λόγοι συνέχιζαν να υπάρχουν όσο κάπνιζα και όσο υπήρχαν αυτοί οι λόγοι/όσο ήμουν σε μια συγκεκριμένη κατάσταση/διάθεση εγώ ήθελα να ανάψω ενα τσιγαράκι... Γιατί πέτυχα και το διέκοψα την μια μαχαίρι και την άλλη το έκοψα εντελώς; Γιατι και στις 2 περιπτώσεις ήμουν σε φάση της ζωής μου που ήθελα να την αλλάξω προς το καλύτερο και μέσα στο πλάνο που σχεδίαζα στο μυαλό μου για το τι θα αλλάξω ήταν και το τσιγάρο μέχρι που να φτάσω στην αλλαγή πάντα μου ερχόταν στο πισω μέρος του μυαλού να ανάψω ένα... αλλα όταν πια ξεπερνούσα τα άλλα μου θέματα ξέχναγα εντελώς και το τσιγάρο... όταν επιστρέφανε "τα σεκλέτια" (διαλέγω αυτό τον αστείο όρο για να μην γράφω σεντόνια για το ποιοι ήταν οι λόγοι κτλ που δεν θέλω κιόλας να μοιραστώ δημοσίως ) τότε άρχισα ουσιαστικά πάλι να καπνίζω... ή καλύτερα τότε μου δημιουργούταν το ίδιο κενό που το γέμιζα με την συνήθεια του "άναψε ρούφα φύσα στάξε ηρέμησε" (και γιαυτό πιστεύω κάνουν "δουλειά" και τα ηλεκτρονικά γιατι ουσιαστικά αυτό που χρειάζεσαι για να καλύψεις το όποιο κενο λόγω τον συνθηκών ειναι η ρουτίνα της κινησιολογίας και η κατάσταση που μπαίνεις όταν το κάνεις όχι τόσο ο καπνός στο τσιγάρο αυτός καθ αυτός, αν και εγώ προσωπικά ποτε μου δεν δοκίμασα κάτι τέτοιο απλά βλέπω αρκετούς να το κάνουν και αποσο μπορώ να ξέρω χωρίς να το έχω ψάξει ιδιαίτερα τα καταφέρνουν και κόβουν το κανονικό τσιγάρο) Είναι ακριβώς το ίδιο με όλες τις άλλες "εξαρτίσεις" όπως και το φαΐ πολύ τρώνε για τον ίδιο λόγο όχι επειδή πίνανε αλλά για να γεμίσουν το κενό(όχι στο στομάχι ) μέσα τους με τον ήχο από το μασούλημα την κίνηση την μυρωδιά την γεύση και την κατάποση εκείνη την ώρα ξεχνάνε και ηρεμούν ενώ παράλληλα ανταμείβουν το σώμα τους με ωραίες αισθήσεις ακόμη και ο πονόκοιλος ή το πρήξιμο μετά λειτουργεί καταπραϋντικά για την ψυχολογία τους γιατί ασχολούνται με αυτό περισσότερα παρά με τα άλλα Τα όποια ναρκωτικά έχω δοκιμάσει τα έχω δοκιμάσει υπό εντελώς άλλο πλαίσιο απλά λόγω πειραματισμού και εμπειρίας γιαυτό δεν είχα πότε μου παρόμοιο θέμα όπως με το τσιγάρο... αν και έπινα πχ με φούντα συστηματικά και χρόνια χρήση τώρα και αυτή έχω να πιω κάνα 2άρι χρόνια και ούτε καρφί δεν μου καίγεται δεν την έκοψα απλά έτυχε και είχα χάσει κάποιες καλές άκρες λόγω μετακόμισης ε και μετά βαριόμουν και δεν ήθελα να ψαχτώ για καινούριες εδώ που είμαι τώρα και έτσι σταμάτησα και δεν το σκέφτομαι καν ενω το τσιγάρο πάντα μου τριβέλιζε το μυαλό πχ την πρώτη εβδομάδα να ανάψω ένα και μετά κάθε φορά που έβλεπα σε ταινία ή σε παρέα να ανάβουν μου έμπαινε η ιδέα να ανάψω και εγώ για κάνα λεπτό τον πρώτο ~δίμηνο που το σταματούσα... Οπότε μέσα απο τα παραπάνω συμβουλή μου για να κόψει κανείς το τσιγάρο (πρέπει πρώτα να το θέλει πραγματικά ο ίδιος και όχι απλά να το κάνει για τους άλλους) είναι να αλλάξει παραστάσεις πχ να πάει στο σπιτι του στο χωριό...ή διακοπές κτλ να αποκτήσει ενα χόμπι η μια καινούργια ασχολία (που θα ειναι το υποκατάστατο για το κενό του) και να τα βρει με τον εαυτό του και με τους άλλους -ότι θέματα έχει κλείσει στο χρονοντούλαπο τις ιστορίας με φίλους,γυναικά,γονείς,αδέρφια κτλ- έτσι το κόβεις γιατι έτσι δεν το χρειάζεσαι και άρα δεν το θες... γιατι δεν μας αναγκάζει κάτι να το χρησιμοποιήσουμε εμείς (ειτε με ενεργητικό είτε με παθητικό τρόπο) το θέλουμε. Ή τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ... 3
kazuper Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Γιατι και στις 2 περιπτώσεις ήμουν σε φάση της ζωής μου που ήθελα να την αλλάξω προς το καλύτερο και μέσα στο πλάνο που σχεδίαζα στο μυαλό μου για το τι θα αλλάξω ήταν και το τσιγάρο μέχρι που να φτάσω στην αλλαγή πάντα μου ερχόταν στο πισω μέρος του μυαλού να ανάψω ένα... αλλα όταν πια ξεπερνούσα τα άλλα μου θέματα ξέχναγα εντελώς και το τσιγάρο... ................... έτσι το κόβεις γιατι έτσι δεν το χρειάζεσαι και άρα δεν το θες... γιατι δεν μας αναγκάζει κάτι να το χρησιμοποιήσουμε εμείς (ειτε με ενεργητικό είτε με παθητικό τρόπο) το θέλουμε. Ή τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ... συμφωνω απολυτα στο οτι πρεπει να εχεις ενα οραμα για μια καλυτερη (ποιοτικα) ζωη και να πιστεψεις οτι θα το πετυχεις συμφωνω επισης στο οτι πρεπει να αντιμετωπισεις τις πρωταρχικες αιτιες και οχι τα συμπτωματα διαφωνω στο οτι στην εξαρτηση δεν σε αναγκαζει να κανεις κατι η απεξαρτηση απο το τσιγαρο ειναι αστεια μπρος σε αλλα ναρκωτικα αυτο που θελω να πω ειναι οτι η εξαρτηση επιρρεαζει την σκεψη σου σε βαθμο να ειναι αδυνατον να φανταστεις την ζωη χωρις την ουσια γιαυτο το οραμα πρεπει να ειναι δικο σου και να σου δινει δυναμη - σαν να σε τραβαει απο τα εξω γιατι μεσα σου μαινεται μια μαχη σκεψεων αυτος ειναι και ο λογος που οι ανωνυμοι απαιτουν να πιστευεις σε μια εξωτερική δυναμη - κατι σταθερο εξω απο σενα που να σου δινει δυναμη - οχι γιατι ειναι θρησκευομενοι
Mr_Proper Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 συμφωνω απολυτα στο οτι πρεπει να εχεις ενα οραμα για μια καλυτερη (ποιοτικα) ζωη και να πιστεψεις οτι θα το πετυχεις συμφωνω επισης στο οτι πρεπει να αντιμετωπισεις τις πρωταρχικες αιτιες και οχι τα συμπτωματα διαφωνω στο οτι στην εξαρτηση δεν σε αναγκαζει να κανεις κατι η απεξαρτηση απο το τσιγαρο ειναι αστεια μπρος σε αλλα ναρκωτικα αυτο που θελω να πω ειναι οτι η εξαρτηση επιρρεαζει την σκεψη σου σε βαθμο να ειναι αδυνατον να φανταστεις την ζωη χωρις την ουσια γιαυτο το οραμα πρεπει να ειναι δικο σου και να σου δινει δυναμη - σαν να σε τραβαει απο τα εξω γιατι μεσα σου μαινεται μια μαχη σκεψεων αυτος ειναι και ο λογος που οι ανωνυμοι απαιτουν να πιστευεις σε μια εξωτερική δυναμη - κατι σταθερο εξω απο σενα που να σου δινει δυναμη - οχι γιατι ειναι θρησκευομενοι Τι να σου πω εγώ τα έχω δοκιμάσει όλα (όλα τα καλά τουλάχιστον ) και κάποια απο αυτά για αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα και αν μπορούσα να πιστέψω έστο και λίγο το παραμύθι με την εξάρτηση θα ήταν εξαιτίας του τσιγάρου γιατι αυτό πάντα αρκετό καιρό μετά απο την διακοπή του τριβέλιζε το κεφάλι μου σαν ιδέα να ξαναρχίσω... Κανένα ναρκωτικό δεν μου προκάλεσε κάτι τέτοιο.. μόνο κατόπιν εορτής.. δηλαδή εκει που περνούσα πολύ καλά να έλεγα ναχαμε και κανένα μανιτάρι τώρα να γινόταν της τρελής η κάτι αντίστοιχο...αλλά χωρίς λόγο και αιτία ούτε που το σκεφτόμουν . Το μόνο που δέχομαι είναι το να μήν είχε ζωή κάποιος πχ να ήταν μαμ κακα και νανι... και μετά να έγινε μαμ κακα κοκα και νανί... όπου ειναι λίγο δύσκολο να σταματήσεις το μαμ κακα κοκα και νάνι για επιστρέψεις στο να ζήσεις απο εδώ και πέρα σαν μαμ κακα και νάνι... ειναι πολυ πιο ανιαρό το δεύτερο και άρα θα συνεχίσει το άλλο concept με την κόκα. κάθε φορά μετα το "μαμ κακα" θα σκέφτεται "κόκα;" πριν πάει στο "νάνι"... και αυτό ονομάζουμε εθισμό. έτσι νομίζω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις