Vapir Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 σχετικά με το τσιγάρο κ εγώ απο σπόντα το έκοψα , πήγαινα για προπόνηση κ πριν είχα σκάσει ένα δύο τσιγάρα . Τελείωνα την προπόνηση κ άναβα τσιγάρο στη στάση του λεωφορείου. ήταν να πάω για εγχείρηση και μου λέει μια φίλη γιατρός , δεν κόβεις το τσιγάρο τώρα αυτές τις 4-5 εβδομάδες ? (είχε ολική νάρκωση η υπόθεση). Λέω why not ,έπρεπε να μην καπνίσω κ ένα μήνα μετά την εγχείρηση για να αποφύγω επιπλοκές οπότε απλά ακολούθησα την συμβουλή του γιατρού μου.Τελικά μου άρεσε όπως ένιωθα και δεν το άρχισα πάλι τον επόμενο χρόνο. Έτυχαν φορές που μ ήρθε να καπνίσω σε φάση που αν κάποιος μου έλεγε πάρε θα το έκανα, όμως τώρα , 2? χρόνια μετά με ενοχλεί όπως με ενοχλούσε πριν το δοκιμάσω καν. Και αυτές οι φάσεις κάθε χ μήνες που σκεφτόμουν να είχα ένα τσιγάρο έχουν σταματήσει long time agoτον πρώτο χρόνο που το έκοψα δεν ήμουν σίγουρος αν θα το ξαναρχίσω, τώρα δεν παίζει με την καμία γιατι ο λόγος που κάπνιζα ήταν επειδή μου άρεσε , τώρα μου αρέσει πως νιώθω χωρίς αυτό
Nelnel Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Οι οικογένειες ειναι που φταίνε εξαρχής σε αυτά.... έχεις ακούσει ενα ποίημα του Καββαδία (που το μελοποίησε ο Μικρούτσικος ) που λέει σε ένα σημείο "....Μα ειναι κάτι πιο βαθύ, που με λερώνει! -Γιέ μου πας; -Μανα θα πάω στα καράβια! " Βασικά το ξέρεις δε το ξέρεις πάρτο! https://www.youtube.com/watch?v=QSwsXvNtdtE Το ξερω, το ξερω...Συμφωνω οτι η οικογενεια φταιει, αλλα μεχρι ενα σημειο. Καποια στιγμη ο καθενας μας, φτανει σε μια ηλικια που μπορει να ενημερωθει, μπορει να σκεφτει πως θελει να ειναι η ζωη του στο μελλον, να παρει την ευθυνη του εαυτου κ των πραξεων του. Καλως η κακως ζουμε με αλλους ανθρωπους κ οφειλουμε να σκεφτουμε κ μια δευτερη φορα πως επιρρεαζονται απ τις πραξεις μας, πριν κανουμε κατι. Την εννοια του εθισμου, δε μπορω να την αναλυσω επιστημονικα, δεν εχω τις γνωσεις, αλλα με την εννοια που την αντιλαμβανομαι (οπως κ οι περισσοτεροι ισως), φτανω να εκνευριζομαι πολυ οταν ακουω αυτο "δε πειραζει που κανω το ενα, δε πειραζει που κανω το αλλο, τον εαυτο μου βλαπτω αλλωστε, οποτε ολα καλα κ φυσιολογικα"...οποτε ανεφερα τις παραπανω περιπτωσεις σαν μια υπενθυμιση οτι οχι...δεν ειναι ολα καλα ρε φιλε... Κ φυσικα θεωρω οτι πρεπει να παρεχουμε οση βοηθεια μπορουμε στα ατομα που ειναι εξαρτημενα απο οτιδηποτε, να καταφερουν καποια στιγμη να βγουν με τις λιγοτερες απωλειες. 1
Mr_Proper Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Το ξερω, το ξερω... Συμφωνω οτι η οικογενεια φταιει, αλλα μεχρι ενα σημειο. Καποια στιγμη ο καθενας μας, φτανει σε μια ηλικια που μπορει να ενημερωθει, μπορει να σκεφτει πως θελει να ειναι η ζωη του στο μελλον, να παρει την ευθυνη του εαυτου κ των πραξεων του. Καλως η κακως ζουμε με αλλους ανθρωπους κ οφειλουμε να σκεφτουμε κ μια δευτερη φορα πως επιρρεαζονται απ τις πραξεις μας, πριν κανουμε κατι. Την εννοια του εθισμου, δε μπορω να την αναλυσω επιστημονικα, δεν εχω τις γνωσεις, αλλα με την εννοια που την αντιλαμβανομαι (οπως κ οι περισσοτεροι ισως), φτανω να εκνευριζομαι πολυ οταν ακουω αυτο "δε πειραζει που κανω το ενα, δε πειραζει που κανω το αλλο, τον εαυτο μου βλαπτω αλλωστε, οποτε ολα καλα κ φυσιολογικα"...οποτε ανεφερα τις παραπανω περιπτωσεις σαν μια υπενθυμιση οτι οχι...δεν ειναι ολα καλα ρε φιλε... Κ φυσικα θεωρω οτι πρεπει να παρεχουμε οση βοηθεια μπορουμε στα ατομα που ειναι εξαρτημενα απο οτιδηποτε, να καταφερουν καποια στιγμη να βγουν με τις λιγοτερες απωλειες. Δεν κατάλαβες τα άτομα αυτά δεν χρειάζονται βοήθεια για να βγούνε απο την "εξάρτηση" Οι οικογένειες ή το ευρύτερο περιβάλλον στο οποίο ζούνε τους βοήθησε να μπούνε στην "εξάρτηση" Όχι μόνο των ναρκωτικών όπου δεις ας πούμε οικογένειες με παιδιά που χτυπάνε ζώα ή άλλα παιδιά ή με παιδιά που 24 ώρες παίζουν wow ή κάποιο άλλο mmo ειναι οικογένειες που γαμάνε το μυαλό των παιδιών τους και εκείνα θέλουν να αποδράσουν σε εναν καλύτερο κόσμο. όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος... επειδή δεν μισούνε το παιδί τους (αν και καμιά φορά συμβαίνει και αυτό) δεν σημαίνει ότι του κάνουν καλό. Τώρα αν αυτές οι οικογένειες αισθάνονται απογοητευμένες απο τα παιδιά τους (γιατι τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει αν στεναχωριόνταν και δεν ήταν απλά απογοητευμένοι θα κάνανε και κάτι να βρούνε την ρίζα του προβλήματός... ενω όντας απογοητευμένοι απλα φορτώνουν το ελάττωμα στο ελαττωματικό παιδί-απογοήτευση ) δικό τους πρόβλημα όπως στρώσανε να κοιμηθούν.
Βασίλης_29 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Υπάρχουν πολλών ειδών εξαρτήσεις, ακόμα και από διάφορες τροφές ή το σεξ.
Nelnel Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Ναι, μιλαμε για οποιαδηποτε εξαρτηση. Και συμφωνω σ αυτα που λες οτι η οικογενεια οδηγει πολλες φορες, τις περισσοτερες αν θες, σ αυτο. Κ αν η οικογενεια δε ξυπνησει να ενδιαφερθει γι αυτο το ατομο, δηλαδη οι υπολοιποι στο περιβαλλον του (που δεν ειναι αυτοι που δημιουργησαν το προβλημα), δεν θα πρεπει να βοηθησουν; Με την εννοια του να δειξουν στον αλλο πως αυτο που ζει, ειναι λαθος. Να στηριξουν για λιγο, οδηγωντας τον να σταθει στα ποδια του. Ενθαρρυνοντας. Αλλιως διαιωνιζεται η κατασταση. Ηταν αντιμετωπος με λαθος συμπεριφορες, στα παιδια του θα κανει το ιδιο αφου δε ν εχει γνωρισει κατι καλυτερο... Το ιδιο το ατομο, δεν πρεπει να (δεχτει να) δει καποια στιγμη οτι υπαρχει κ κατι καλυτερο απ αυτο που ζει κ να προσπαθησει να καλυτερευσει (αντιλαμβανομαι οτι σε καποιες περιπτωσεις, δεν ειναι εφικτο, για τις υπολοιπες λεω); Ενα παραδειγμα...το παιδακι που χτυπαει τα αλλα παιδακια (συνηθως ειναι κατι που βιωνει σπιτι του). Αν κανεις δε του πει οτι αυτο ειναι λαθος, να ασχοληθει να μαθει γιατι συμβαινει, να προσπαθησει να βρεθει μια λυση,θα συνεχισει...φτανοντας ξερω γω στα 22, που θα εχει δει οτι σε αλλες οικογενειες δεν υπαρχει βια, που θα εχει ισως 1-2 φιλους που δε θα εχουν τη συμπεριφορα του, δε θα πρεπει να αναρωτηθει μηπως ειναι λαθος; 1
Irene.j Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Αν κανεις δε του πει οτι αυτο ειναι λαθος, να ασχοληθει να μαθει γιατι συμβαινει, να προσπαθησει να βρεθει μια λυση,θα συνεχισει...φτανοντας ξερω γω στα 22, που θα εχει δει οτι σε αλλες οικογενειες δεν υπαρχει βια, που θα εχει ισως 1-2 φιλους που δε θα εχουν τη συμπεριφορα του, δε θα πρεπει να αναρωτηθει μηπως ειναι λαθος; Θα πρεπει. Μπορει ομως? Ο,τι βοηθεια και να παρασχεις σε εναν ανθρωπο εξαρτωμενο απο το οτιδηποτε,οσο και να του "τριβελιζεις" το μυαλο δεν πετυχαινεις κατι. Μονον οταν ο ιδιος αναγνωρισει και παραδεχτει το προβλημα,θα μπορεσει να κινηθει απεναντι σε αυτο. Το θεμα ειναι πολυ λεπτο και δεν ξερω αν μπορουμε καν να το αγγιξουμε.
mrfan Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Περιεργο μου φαινεται που δεν μιλαει κανενας για τζογο.... Εκει ολοι οι εθισμενοι εχουν το μονιμο επιχειρημα της πιθανοτητας κερδους Καμια σχεση με ναρκωτικα,αλκοολ,τσιγαρο Και καμια αναφορα στον εθισμο του Ιντερνετ και των ον λαιν παιχνιδιων... 2
Nelnel Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 @ irene.j Λογικα υπαρχουν σταδια στις εξαρτησεις...δεν εισαι απο το 0 στο 10...οποτε μεχρι ενα σημειο, μαλλον μπορεις να δεις τι συμβαινει... Σαφως κ υπαρχουν κ περιπτωσεις που δε σωζονται. Αλλα δεν αξιζει η προσπαθεια εστω για τον 1 στους 100;
Irene.j Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Η προσπαθεια παντα αξιζει. Πολυ φοβαμαι ομως οτι η αναγνωριση του προβληματος γινεται οταν η κατασταση ειναι πιο κοντα στο 10. Εδω προσεγγιζουμε το θεμα πολυ σφαιρικα χωρις να αναλογιζομαστε οτι καθε εξαρτηση ειναι διαφορετικη περιπτωση και οτι οποιος ανθρωπος το βιωνει,εχει διαφορετικη προσωπικοτητα. 2
zio10 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δεν κατάλαβες τα άτομα αυτά δεν χρειάζονται βοήθεια για να βγούνε απο την "εξάρτηση" Οι οικογένειες ή το ευρύτερο περιβάλλον στο οποίο ζούνε τους βοήθησε να μπούνε στην "εξάρτηση" Όχι μόνο των ναρκωτικών όπου δεις ας πούμε οικογένειες με παιδιά που χτυπάνε ζώα ή άλλα παιδιά ή με παιδιά που 24 ώρες παίζουν wow ή κάποιο άλλο mmo ειναι οικογένειες που γαμάνε το μυαλό των παιδιών τους και εκείνα θέλουν να αποδράσουν σε εναν καλύτερο κόσμο. όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος... επειδή δεν μισούνε το παιδί τους (αν και καμιά φορά συμβαίνει και αυτό) δεν σημαίνει ότι του κάνουν καλό. Τώρα αν αυτές οι οικογένειες αισθάνονται απογοητευμένες απο τα παιδιά τους (γιατι τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει αν στεναχωριόνταν και δεν ήταν απλά απογοητευμένοι θα κάνανε και κάτι να βρούνε την ρίζα του προβλήματός... ενω όντας απογοητευμένοι απλα φορτώνουν το ελάττωμα στο ελαττωματικό παιδί-απογοήτευση ) δικό τους πρόβλημα όπως στρώσανε να κοιμηθούν. Πολλές φορές όμως είναι και απλά δικαιολογίες αυτά για να μη γίνει καμία προσπάθεια από την πλευρά των παιδιών ενώ άλλα παιδιά που μπορεί να μεγάλωσαν σε πολύ χειρότερες συνθήκες μη σου πω ότι πείσμωσαν κιόλας και γίνανε μια χαρά άνθρωποι. 1
christopher0016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 ανορθογραφο, αφοριστικο, γενικευτικο, πατροναριστικο, σεξιστικο, λαικιστικο. σιχαμενο λογιδριο που συνοψίζεται ευκολα σε έναν μπαρμπα να λεει "don't do drugs" αλλα ταχα μου από διαφορετικο πρισμα, πιο αλανικο. νιώθω σαν να ακουω τον λεκτικο επεξεργαστη εγω παλι νιωθω σα να ακουω κνιτη που αναμασαει καραμελιτσες. Οκ εγώ το βλέπω έτσι, το θεωρώ "απλό" θέμα που δεν θέλει ιδιαίτερο ψάξιμο. Ένα μέσο μυαλό άνω των 12-13 και μια βόλτα στην ομόνοια. Καλύτερα να γράφονται πράγματα που μπορεί για κάποιους να είναι κάπως υπερβολικά ή γενικεύσεις παρά πράγματα που για τους περισσότερους είναι επικίνδυνα. Όπως το δεν τρέχει και τίποτα, κουλ είναι, βοηθάνε κλπ. μωρε οκ μια βολτα απο την ομονοια δειχνει τα αποτελεσματα αλλα ενα παιδι που ξεκιναει στα 13 την χρηση δεν πιστευει οτι ισως μια μερα φτασει εκει. ισως να τα γραφω καπως ωμα οποιος εχει προσωπικη εμπειρια καταφερνοντας να φυγει απο τον τσαμπουκα των ναρκωτικων η οποιας αλλης καταστροφικης ουσιας σιγουρα θα με καταλαβει. οταν βρω pc θα γραψω την προσωπικη μου εμπειρια. ο σκοπος που ανοιξα αυτο το θεμα ειναι να ακουστουν ολες οι αποψεις κυριως ιστοριες πρωην χρηστων ωπος ειπε και ο chris black.
the other one Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 @Mr Proper γενικά είπες πολλές αλήθειες αλλά για μένα το να λέμε πως κάτι δεν είναι κακό και δεν πρέπει κατ επέκταση να περιορίζεται επειδή είναι στο χέρι του καθενός πώς θα το χρησιμοποιήσει είναι πλάνη. Θα πρέπει να υπάρχει μια διαβάθμιση και να κρίνεται αναλόγως η επικινδυνότητα του κάθε πράγματος ώστε να παίρνονται σε κάθε περίπτωση τα ανάλογα μέτρα. Από εκεί μπορείς να βρεις παραλληλισμό με διάφορες άλλες περιπτώσεις. Πχ θα έπρεπε να είναι απολύτως νόμιμη η κατοχή όπλου προς κάθε πολίτη; Γιατί όχι, εφόσον μπορείς να το χρησιμοποιήσεις άνετα μόνο για "καλό" σκοπό όπως το κυνήγι ή η ασφάλειά σου. Άρα σε άλλη περίπτωση δε θα φταίει το όπλο αλλά ο χρήστης έτσι; όχι ακριβώς. Θα μπορούσε κάποιος να πει πως αν πάρει κανείς το νόμιμο όπλο του και πάει και ξεκληρίσει 20 άτομα σε ένα σχολείο θα φταίει ο ίδιος και η διαταραγμένη του προσωπικότητα έτσι; Το θέμα είναι όμως πως αν δεν είχε όπλο δε θα το έκανε. Και ακόμη παραπάνω, αν δεν είχε καλλιεργηθεί όλη αυτή η κουλτούρα πάνω στα όπλα ίσως να μη του περνούσε καν η σκέψη να το κάνει. Εκεί είναι το παράδοξο. Θα έπρεπε να υπάρχει η δυνατότητα να βγάζεις δίπλωμα για μηχανές μεγάλου κυβισμού ηδη από τα 18 σου; Θα έπρεπε να υπάρχει διαχωρισμός σε σχέση με μια πιο αργή μηχανή η οποία ίσως είναι λιγότερο πιθανό να σε κάνει να καταλήξεις χαλκομανία στο δρόμο; Όταν παρατηρείς ένα φαινόμενο όπως η χρήση των ναρκωτικών κοιτάς το αποτέλεσμα πρώτα πρώτα. Δεν αμφιβάλλω πως κάποιος ο οποίος έχει φτιάξει τη ζωή του και το κάνει συνειδητά δεν θα επηρεαστεί στον ίδιο βαθμό από ένα νέο παιδί που είναι απογοητευμένο από τη ζωή του και ψάχνει για διέξοδο. Αλλά αυτοί δεν είναι η μόνη περίπτωση. Και δεν ξέρω καν κι αν είναι ο κανόνας. Όλοι αυτοί οι οποίοι για τους λόγους που είπαμε αντί να το παλέψουν, να γίνουν πιο υγιείς σαν χαρακτήρες και σαν άνθρωποι, και να φτιάξουν τη ζωή τους, αντι για αυτό βρίσκουν καταφύγιο σε αυτό και δίνουν τη χαριστική βολή στον εαυτό τους τι κερδίζουν και τι χάνουν; Θεωρούμε πως η ψυχολογία των ανθρώπων είναι στατική, δεν είναι. Η ζωή αλλάζει, ο καθένας περνά από καλές και κακές στιγμές, κάποιος που στα 17 του μπορεί να είναι αδύναμος σαν χαρακτήρας στα 25 μπορεί να είναι άλλος άνθρωπος. Όταν με τον τρόπο σου ως πολιτεία ενθαρρύνεις μια αδύναμη προσωπικότητα να γίνει ακόμη χειρότερα γιατί "ελεύθερος άνθρωπος είναι επιλογή του είναι" σε τι το βοηθάς ακριβώς; Δεν αναφέρομαι τόσο στη νομοθεσία όσο σίγουρα στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Το θεωρώ υγιές σε ένα σημείο να υπάρχει ναρκοφοβία και να αποθαρρύνεται η χρήση. Αυτό από μόνο του δεν είναι κάτι κακό, αυτό που είναι κακό είναι η παιδεία που υπάρχει στους ανθρώπους σχετικά με το πώς να το διαχειριστούν και να μην απομονώνουν αυτούς που έκαναν αυτήν την "επιλογή". 1
Vapir Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Περιεργο μου φαινεται που δεν μιλαει κανενας για τζογο.... Εκει ολοι οι εθισμενοι εχουν το μονιμο επιχειρημα της πιθανοτητας κερδους Καμια σχεση με ναρκωτικα,αλκοολ,τσιγαρο Και καμια αναφορα στον εθισμο του Ιντερνετ και των ον λαιν παιχνιδιων... Η πιθανότητα του κέρδους που λένε οι εθισμένοι είναι μια ακόμα δικαιολογία. Απο το τζόγο είναι μια πιθανότητα αντίστοιχη με το να μιλήσει πραγματικά με το θεό κάποιος που παίρνει παραισθησιογόνα. Ότι και να κερδίσει ο εθισμένος θα συνεχίσει μέχρι να καταστραφεί. Συγγενής μου με εργοστάσιο έμεινε σε μια νύχτα ταπί. (30 years ago). Το internet και τα online παιχνίδια πάλι έχουν ένα κέρδος , οι γνώσεις που μπορείς να συγκεντρώσεις απο το internet και η διασκέδαση που σου προσφέρει το mmo. Αν μιλάμε για περιπτώσεις που σταματάνε να τρώνε , δεν μιλάνε στους δικούς τους και δεν βγαίνουν καν έξω μιλάμε για άτομα με σοβαρό πρόβλημα που αν δεν υπήρχε το internet και τα mmo και έβγαιναν έξω το πιθανότερο θα ήταν να κατέληγαν με μια βελόνα στο μπράτσο, επειδή ακριβώς προσπαθούν να ξεφύγουν απο μια πραγματικότητα. @alxlightning μη θεωρεις οτι η φουντα ειναι τοσο αθωα. Μπορει η χρηση μονο αυτης να μη σε στειλει να κοιμασαι στο πεζοδρομιο κλπ, αλλα απο κανα δυο περιπτωσεις που εχω δει στο κοντινο περιβαλλον μου, χρονια συτηματικη χρηση, να το πω απλα τους "εκαψε" τον εγκεφαλο, επιδεινωσε ψυχολογικα προβληματα που πιθανον υπηρχαν (δε λεω οτι τα δημιουργησε, επειδη σ αυτα δεν ξερεις αν υπηρχε προδιαθεση κ χρειαζοταν κατι να τα "ενεργοποιησει") και απο ατομα με μια νορμαλ ζωη, οικογενεια, δουλεια (μεση ελληνικη οικογενεια), ειναι πλεον ανθρωποι που δε μπορουν να δουλεψουν, δεν εχουν κοινωνικη ζωη, δεν εχουν ελπιδες να βελτιωθουν και η ζωη τους ειναι: κοιμαμαι, βλεπω λιγο τηλεοραση, τρωω λιγο, δεν εχουν κοινωνικες συναναστροφες, αν καποιος παει σπιτι τους θα πουν 5 λεξεις ολες κ ολες κ θα βγουν εξω για να πανε σε καποιο αλλο σπιτι 2 φορες το χρονο... συμφωνώ με τη διαφορά πως "η φούντα" που βρίσκουν οι περισσότεροι δεν είναι καθαρή . Αυτό που λες έχει να κάνει με την καθαρή , το φυτό το σκέτο δηλαδή , μπορεί να φέρει στην επιφάνεια προβλήματα που περίμεναν να εμφανιστούν. Όποιος όμως δεν έχει προδιάθεση δεν εμφανίζει κανένα τέτοιο θέμα. Φυσικά δεν μπορείς να ξέρεις αν έχεις η δεν έχεις προδιάθεση. ας σκεφτούμε τώρα πως το μεγαλύτερο ποσοστό φούντας εκει έξω είναι ποτισμένη με δηλητήρια που σκοτώνουν ακόμα και τους εργάτες που τα καλλιεργούν και δεν τα καπνίζουν (όποιος θέλει googlάρισμα) . Ας σκεφτούμε οτι μπορεί η φούντα να είναι "ποτισμένη" ακόμα και πρέζα (YEAH , μα η φούντα είναι φύση , είναι καθαρή , μα , μαλακίες..).,....... δεν καπνίζω , δεν πίνω φούντες αλλα είμαι υπερ της κάνναβης σε φάση μια φορά αραιά και που και άμα κάτσει με παρέα κλπ for fun. ΑΝ είσαι σίγουρος οτι είναι πεντακάθαρη , δηλαδή αν είχαμε την δυνατότητα να έχουμε νόμιμα μια γλάστρα σπίτι μας θα ήμουν υπερ. Είμαι κατά της συχνής, της τυφλής χρήσης και γενικά θεωρώ ηλίθιο αν είσαι πάνω απο 20-22 ή ξέρω γω σε μια ηλικία που έχεις τελειώσει με την ανεμελιά να κάνεις πράγματα που σε πάνε πίσω στη ζωή σου. Τι θα έλεγα σε κάποιον που την πίνει κάθε μέρα ? ζήσε τώρα που είσαι νέος τα ωραία της ζωής που δεν τα ξαναζείς και όταν γίνεις μπάρμπας να σκας το μπάφο σου κάθε μέρα και να αράζεις .... να γράφεις τον κόσμο στις μπάλες σου , τότε λογικά θα είναι και νόμιμο. Αλλα αν ζήσεις σάπιος τα νιάτα σου θα το καταλάβεις όταν γίνεις μπάρμπας και τότε θα είναι αργά να γυρίσεις τον χρόνο πίσω. 1
Mr_Proper Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 ας σκεφτούμε τώρα πως το μεγαλύτερο ποσοστό φούντας εκει έξω είναι ποτισμένη με δηλητήρια που σκοτώνουν ακόμα και τους εργάτες που τα καλλιεργούν και δεν τα καπνίζουν (όποιος θέλει googlάρισμα) . Ας σκεφτούμε οτι μπορεί η φούντα να είναι "ποτισμένη" ακόμα και πρέζα (YEAH , μα η φούντα είναι φύση , είναι καθαρή , μα , μαλακίες..).,....... Δεν διάβασα το ποστ όλο γιατι μου πήρε το μάτι αυτό το σημείο και έμεινα λίγο 1) τιμή πρέζα> φούντα.... άρα το να βάλεις πρέζα στην φούντα για να πουλάει παραπάνω είναι σαν να βάζεις χαβιάρι στο σουβλάκι μπας και ανεβούν οι πωλήσεις.... 2) Εξαιτίας του απο πάνω αλλά και λόγω διαφόρων πραγμάτων που έχουν να κάνουν με γεωπονική αλλά και το λογιστικό κομμάτι της υπόθεσης αυτό που λες είναι ακόμη πιο χαζό απο αυτό που μου λέγανε οι γονείς μου μικρό... να αποφεύγω δηλαδή τα μπαρ που σου βάζουν (τζάμπα) ναρκωτικά στο ποτό σου....
kathytherion Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Παιδια, θα το παω λιγο σε πιο προσωπικα μονομαια μιας και πιασαμε αυτο το θεμα. Καταρχην ειμαι υπερ της νομιμοποιησης της φουντας υπο προυποθεσεις, και δε θεωρω οτι σε σκοτωνει ή οτι απαραιτητα αποτελει κερκοπορτα για τα πιο σκληρα. Αυτο για να κατατοπιστω στο θεμα. Απο κει και υστερα πιστευω επιλογη σου ειναι να τα αρχισεις και πολλες φορες θελει και οικονομικη ανεση( δε νομιζω να μην εχει ο αλλος μια και να πηγαινει να παιρμει φουντα για να δοκιμασει) Τεσπα. Εχω πατατηρησει ομως οτι πολυ πολυ κοντινο συγγενικο μου προσωπο κανει συστηματικη χρηση φουντας, πηγαινει το ιδιο και αγοραζει, εχει ηδη αποκτησει ακρες που λεμε, και ξοδευει ενα σεβαστο μερος των χρηματων που του δινουν οι γονεις μας εκει. Με εχει προβληματισει η ολη κατασταση αρκετα για τους εξης λογους: 1)σαν ανθρωπος ειναι επιρρεπης στις καταχρησεις. Εχει περασει απο φασεις που επαιζε μανιωδως lol και ειχε γινει ολη η οικογενεια μπιλιες γιατι του ριχναμε την ταχυτητα του ιντερνετ. Διανυει εδω και καιρο παραλληλα μια περιοδο υπερφαγιας. 2)παιρνει αρκετα μεγαλο χαρτζιλικι απο τους γονεις το οποιο ειναι καθαρα για τα σουπερ,αρκετ κ την καλοπεραση καθως νοικια ρευματα ειναι πληρωμενα, αλλα ξεμενει. Ανθρωπος που παιρνει 200 ευρω το 15μερο ξεμενει απο φαγητο η χαρτι υγειας...το γεγονος αυτο δεν εχει προβληματισεις τους γονεις ομως. 3)δεν θεωρω περιεργο η παραλογο να κανει περιστασιακη χρηση, σαν φοιτητρια μου ειχε δωθει κι εμενα η ευκαιρια, αλλα το να εχεις γνωριμιες για να προμηθευεσαι και να χαλας σχεδον ολα τα λεφτα εκει μου χτυπαει πολυ ασχημα. 4)ανησυχω πως αν δεν μπει ενα φρενο συντομα, θα τρεχουμε μεθαυριο τ αδερφια του ειτε σε τμημα για κατοχη, η σε χειροτερα. 5)πιο ασημαντο αλλα θα το αναφερω μου χτυπαει ασχημα που οταν ξμενει απο χρηματα του τσονταρουν οι γονεις μου εξτρα τη στιγμη που εχει τυχει σε αντιστοιχες καταστασεις να πληρωνω μονη μου ιατρικα εξοδα απο τα χρηματα που κανω αποταμιευση γιατι πολυ απλα δεν μου προτειναν να μου βαλουν οι γονεις μου τιποτα. Ειναι σαν να του χρηματοδοτουν τη χρηση κι εγω να κοψω το λαιμο μου. Αν με αυτα τα χρηματα εκανε οικονομιες, αγοραζε κανα υπολογιστη η πηγαινε εκδρομες δεν θα χα τετοιες αποψεις φυσικα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις