Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για ταινιες και σειρες το μεγαλο refresh rate ειναι αχρηστο, αλλα εχουν αξια οι καλες υλοποιησεις των motion interpollation και black frame insertion. Τελος παντων, οι Sony δεν εχουν προβλημα στην προβολη ταινιων απο την στιγμη που δεν εχουν judder. 

Oριστε review για την 4K Sony. Υποψιν οτι το πραγματικο input lag ειναι γυρω στα 10ms μικροτερο λογω της ανακριβειας που δινει η μετρηση με Leo Bodnar, και οτι παρολο που στο review θεωρουν καλυτερη εναλλακτικη την Samsung, δεν εξεταζουν τις τηλεορασεις για pwm dimming.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/kd55x8505c-201512194217.htm 

Απο το review τελικα φαινεται πως η τηλεοραση εχει 120hz refresh rate. Επισης δεχεται 60Ηz 4:4:4 4K σημα, οποτε ειναι καλη ως οθονη υπολογιστη.

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δυστυχως το λινκ που μου εστειλες δεν δουλευει...αν μπορεις να μου βρεις καποιο αλλο θα σου ημουν ευγνωμων...

Γιατι ομως στο ιδιο σιτε στηριζουν παρα πολυ την ju7500 ενω εχει λιγοτερα features απο την σονυ;;

Δεν μπορω να το καταλαβω...

Εγω φιλε θελω να αξιοποιησω σωστα τα λεφτα μου οποτε θελω ειλικρινα μου πεις τι να παρω...τo monitor που ανεφερες 4k με gsync η την σονη 55";

Δημοσ.

To λινκ δε λειτουργει καλα, αλλα σε αυτο το site θα βρεις το review.

Toυς αρεσει το μικροτερο input lag και το καλυτερο motion interpollation συστημα της Samsung. Η βαθμολογια ομως μπηκε πριν αναβαθμιστει το firmware της sony για 60Ηz 4:4:4 4Κ σημα, και οπως σου ειπα δεν εξεταζουν για pwm dimming το οποιο ειναι ιδιαιτερα σημαντικο για gaming.

Λοιπον. Την καλυτερη gaming εμπειρια θα την εχεις με μια 27" 1440p 144Hz AHVA με G-Sync. Για να αντισταθμισεις το γεγονος οτι αγοραζεις μικροτερη οθονη, πρεπει να καθεσαι κοντα της, ιδανικο ειναι το πολυ στο 1 μετρο ή και λιγοτερο. Επισης βελτιωνεις το αντιλαμβανομενο βαθος του μαυρου με τη χρηση bias lighting. Η πιο καλη επιλογη ειναι μαλλον η Αcer XB270HU απο το ιταλικο amazon αν αξιολογησουμε με βαση το κοστος, αλλα οι xb271hu και pg279q ειναι λιγο καλυτερες,οποτε αν τις βρεις οχι πολυ ακριβοτερα προτιμησε τες.

Ο λογος που οι μικρες 144Ηz με G-Sync ειναι καλυτερες ειναι η απουσια tearing και η πολυ ομαλοτερη εμπειρια που προσφερουν.

Δε ξερω ομως και του αλλους παραγοντες που επηρεαζουν την επιλογη σου. Για αυτο το λογο προτεινα τις τρεις τηλεορασεις στο προηγουμενο ποστ. Ποιες θα ειναι οι κυριες χρησης της οθονης / τηλεορασης και ποσο ευελικτος εισαι στην αποσταση που καθεσαι απο αυτες?

Δημοσ.

Κοιτα να σου πω τι ηθελα να κανω...

Καταρχας εχω μια benq rl2455hm μονιτορ της benq και μια μικρη οθονιτσα 17"...

Επειδη το πσ που εχω τωρα ειναι μαπα ( pentium 4 να φαναταστεις) απο το ματτιο θα φτιαξω ενα τουμπανο πσ με i7 6700k και gtx 980 ti...εχω ηδη ps4 , xbox one και wiiu και θελω να επενδυσω σε κατι καλο και πρωτοπορο για τα δεδομενα μου...δηλαδη να εχω μια καλη ποιοτητα εικονας οταν παιζω καθως το benq δεν με καλυπτει

Για αρχη σκεφτομουν για μονιτορ και φλερταρα με το asus rog sift pg279q αλλα μετα ειδα οτι με αυτα τα λεφτα παιρνω 4κ τηλεοραση...εχω ενα γραφειο στο δωματιο μου και κει θα παιζω...η τηλεοραση θα μπει δεξια μου και θα παιζω σε αποσταση κοντα στο 1,5 μετρα ενω τις οθονες τις εχω στα 90 εκατοστα σχεδον απο τα ματια μου...

Ψαχνω δηλαδη την αμεσως καλυτερη επενδυση ωστε να απολαμβανω και κονσολες και pc gaming και ταινιες

Η χρηση των οθονων που ηδη κανω ειναι word παρα μα παρα πολυ,ζωγραφικη για να σχεδιαζω καμποσα πραγματα...δεν εχω παραπονο απο τις 2 οθονες στο θεμα δουλειας μου,στο gaming ομως εχω

Δημοσ.

Ωραια. Σε αυτην την περιπτωση, η 27" οθονες με gsync που κοιτουσες ειναι πολυ καλυτερες για pc gaming, καθως τα 144Ηz + G-Sync δεν αντικαθιστανται οσον αφορα το pc gaming. Βαλε και τα μικροτερα responce times και input lag της οθονης. Εφοσον μπορεις να την φερεις κοντα σου για να σου γεμισει το οπτικο σου πεδιο, ειναι η καλυτερη λυση. Επισης τα παιχνιδια στις κονσολες ειναι 1080p στην καλυτερη, οποτε το 1,5 μετρο θα σου φαινεται παρα πολυ μικρη αποσταση για gaming σε 55".

Πρεπει να παρεις την pg279q ή την xb271Hu ομως, καθως η xb270hu εχει μονο ενα input (και δη display port) και εσυ χρειαζεσαι δυο τουλαχιστον για να βαζεις υπολογιστη + κονσολα.

Σε αυτες μπορεις να δεις ανετα και ταινιες. Παλι ισχυει οτι εφοσον μπορεις να τη φερεις αρκετα κοντα σου ωστε να σου γεμιζει το οπτικο σου πεδιο, δε χρειαζεσαι μεγαλη τηλεοραση. 

Συνολικα η οθονη ειναι η καλυτερη λυση. Παρε και μια δυνατη λευκη λαμπα να βαλεις πισω απο τις οθονες σου για να βελτιωσεις το αντιλαμβανομενο βαθος του μαυρου.

Eπισης, περα απο τις οθονες, εχε υποψιν σου οτι ο i7-5820K κοστιζει σχεδον οσο ο i7 6700K, και βεβαια ειναι καλυτερος επεξεργαστης. Αν δεν εχει μειωθει η τιμη του τελευταιου μεχρι να κανεις την αγορα, ειναι καλυτερο να τον προτιμησεις. Σιγουρα εχει και πιο ακριβες μητρικές ο 5820Κ, αλλα δεν πας για φθηνο συστημα ετσι κι αλλιως.

https://www.skroutz.gr/s/5297910/Intel-Core-i7-5820K-Box.html?keyphrase=Intel+Core+i7-5820K

https://www.skroutz.gr/s/7289844/Intel-Core-i7-6700K-Box.html

Δημοσ.

για τον επεξεργαστη το ειχα ψαξει και παλιοτερα

εχει μεγαλυτερη διαφορα στο gaming αλλα μετα ξεφευγει το χρηματικο ποσο και ελεγα με ενα 3000 να τα παρω ολα, pc και οθονη -  τηλεοραση

ερωτηση :

να προτιμησω την asus pg279q η την acer predator x34???

Δημοσ.

H Αcer X34 δεν ειναι πολυ μεγαλυτερη, ειναι πρακτικα πεπλατυσμενη 27αρα.

http://www.displaywars.com/27-inch-16x9-vs-34-inch-21x9

Δεδομενου οτι θα χασεις και fps απο την μεγαλυτερη αναλυση της X34 και θα εχεις μικροτερο ρυθμο ανανεωσης, θα προτιμουσα την PG279Q (ή την XB271HU). Θα σου βγει και φθηνοτερη.

Φυσικα και η X34 ειναι καλη οθονη.

Δημοσ.

για τις οθονες που μου αναφερεις βρισκω μονο στην ελλαδα την pg279q ενω και τις 2 τις βρισκω στο amazon της ιταλιας που μου ανεφερες σε πολυ χαμηλοτερη τιμη απο εδω μεσα

αλλα φοβαμαι την αγορα απο εξω γιατι φοβαμαι μην σπασει στην πορεια

να το διακυνδυνευσω λες??

εσυ εχεις παρει απο εξω??

δεν γινεται καμια παντεντα με αντικαταβολη ωστε να ξερεις τι θα σου ερθει?

Δημοσ.

για τις οθονες που μου αναφερεις βρισκω μονο στην ελλαδα την pg279q ενω και τις 2 τις βρισκω στο amazon της ιταλιας που μου ανεφερες σε πολυ χαμηλοτερη τιμη απο εδω μεσα

αλλα φοβαμαι την αγορα απο εξω γιατι φοβαμαι μην σπασει στην πορεια

να το διακυνδυνευσω λες??

εσυ εχεις παρει απο εξω??

δεν γινεται καμια παντεντα με αντικαταβολη ωστε να ξερεις τι θα σου ερθει?

Oι οθονες αυτες να ξερεις οτι εχουν το προβλημα οτι εμφανιζουν πιο συχνα προβλημα quality control απο οτι συνηθίζεται (προβληματικα pixels ή backlight bleeding). Για αυτο και η αγορα απο το amazon ειναι προτεινομενη, ωστε αν σου κατσει ελλατωματικο μοντελο να σε καλυψει η πολιτικη αντικαταστασης του αμαζον. Απο οσο ξερω, τα προιοντα απο αμαζον δεν αργουν πολυ να ερθουν, ειδικα απο αμαζον γειτονικης χωρας.

Γενικα το αμαζον ειναι αξιοπιστο (οταν ο πωλητης δεν ειναι τριτος τουλαχιστον) και θεωρειται απο τα πλεον ασφαλη μερη για να κανεις αγορα. Με αντικαταβολη λιγα μαγαζια του εξωτερικου δουλευουν. Ναι εχω παρει απο αρκετα μαγαζια του εξωτερικου πραγματα, οχι απο αμαζον γιατι δεν δεχονται paypal, αλλα οπως σου ειπα το ρισκο ειναι ελαχιστο, αντιθετα ειναι μαλλον η καλυτερη κινηση να αγορασεις απο το amazon χαρη στην καλη εγγυηση και πολιτικη αντικαταστασης του.

Προσεξε βεβαια οτι το αμαζον ιταλιας φερνει στην ελλαδα μονο την xb270hu. Oι καλυτερες τιμες σε amazon για τις xb271hu και pg279q ειναι οι παρακατω απο uk και it.

http://www.amazon.co.uk/dp/B017DG09WM

http://www.amazon.it/dp/B0168W2524

Δημοσ.

αν δεν δεχονται paypal τοτε πως αγοραζεις???

Δηλαδη αν την παραγγειλω σε ενα απο αυτα τα σκρουτζομαγαζα 
http://www.skroutz.gr/s/7770825/Asus-PG279Q.html

δεν θα μπορουν την αντικαταστησουν η να σταλλει στην αντιπροσωπια της asus???

Δημοσ.

αν δεν δεχονται paypal τοτε πως αγοραζεις???

Δηλαδη αν την παραγγειλω σε ενα απο αυτα τα σκρουτζομαγαζα 

http://www.skroutz.gr/s/7770825/Asus-PG279Q.html

δεν θα μπορουν την αντικαταστησουν η να σταλλει στην αντιπροσωπια της asus???

Mε πιστωτικη.

Δε ξερω τι πολιτικη αντικαταστασης εχουν τα μαγαζια του skroutz. Επισης καλο ειναι να μην μπλεξεις με την αντιρποσωπεια της asus.

Δημοσ.

ωχ καταλαβα...τοσο καλα

κοιτα πιστωτικη δεν εχω και δεν εχω σκοπο να βγαλω...θα το επιχειρησω απο το skroutz δεν μπορω να κανω τιποτα αλλο

τα προβληματα που ανεφερες εμφανιζονται συχνα στην συγκεκριμενη οθονη????

Δημοσ.

ωχ καταλαβα...τοσο καλα

κοιτα πιστωτικη δεν εχω και δεν εχω σκοπο να βγαλω...θα το επιχειρησω απο το skroutz δεν μπορω να κανω τιποτα αλλο

Δε ξερω αν μπορω να σου προτεινω την αγορα τους απο εδω, ειναι αυξημενο το ρισκο να παρεις ελλατωματικο προιον που να μην το δεχονται πισω.

Μπορεις να βγαλεις μια χρεωστικη καρτα εστω και να της βαλεις μονο τα χρηματα που χρειαζεσαι για αυτη την αγορα.

Αν την παρεις απο εδω, φροντισε τουλαχιστον να επικοινωνησεις εκ των προτέρων με το καταστημα και να βεβαιωθείς οτι ειναι προθυμοι να στην αλλαζουν μεχρι να πετυχεις καλο κομματι.

Δημοσ.

μαλλον αυτο θα κανω...θα επικοινωνησω με το καταστημα

σε ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σου

κατι τελευταιο, μπορω να σου δωσω μια στιγμη την συνθεση του pc που θα κανω να μου πεις την γνωμη σου?

αν μπορω να παρω κατι φθηνοτερο και κατι ακριβοτερο, ξερεις

Δημοσ.

Δεν εχω ασχοληθει πολυ αυτον τον καιρο με τα υπολοιπα κομαμτια του hardware, αλλα δωστην μου. Παρακαλω και καλες αγορες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...