Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν λίγο καιρό ανακάλυψα στο site του ΕΟΠΥΥ την δυνατότητα εγγραφής στον ηλεκτρονικό  φάκελο ασθενούς του ΕΟΠΥΥ, κάτι δηλαδή σαν ιατρικό ιστορικό. Μου φάνηκε χρήσιμο να έχει κανείς ηλεκτρονική πρόσβαση στο ιστορικό σου (φάρμακα, διαγνώσεις, επισκέψεις) και είπα να κάνω εγγραφή.

Ταλαιπωρήθηκα λίγο με την διαδικασία εγγραφής, αλλά τελικά κατάφερα να κάνω εγγραφή για τους γονείς μου, οι οποίοι έχουν αρκετά προβλήματα υγείας οπότε θα ήταν ακόμη πιο χρήσιμη η πρόσβαση.

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, την πρώτη φορά που θα πας σε έναν γιατρό του δίνεις το παρακάτω εκτυπωμένο χαρτί με τον κωδικό σου και σου ενεργοποιεί τον λογαριασμό.

post-123340-0-06453400-1455365906_thumb.jpg

Ο πατέρας μου είχε ραντεβού με έναν καρδιολόγο και του λέω όταν τελειώσετε δώστου και αυτό το χαρτί να στο κάνει.

Όταν επέστρεψε μου είπε ότι το είδε και είπε δεν καταλαβαίνω τι γράφει και του το έδωσε πίσω.

Απορώ τί μπορεί να μην κατάλαβε στο τόσο απλά και σαφώς διατυπωμένο κείμενο που βλέπετε στην εικόνα.

Μερικές μέρες μετά είχε ραντεβού με παθολόγο σε πολυιατρείο του ΙΚΑ για να γράψει φάρμακα. Είπαμε ο πρώτος ήταν μαλάκας οπότε ας πάει το χαρτί στον 2ο να του το κάνει αφού του γράψει τα φάρμακα.

Ο 2ος όταν το είδε γέλασε και είπε "α καινούρια κόλπα" και δεν του το έκανε.

Μερικές μέρες μετά είχε ραντεβού η μάνα μου με παθολόγο για φάρμακα κι αυτή. Πήρε κι αυτή μαζί της το δικό της χαρτί και η κατάληξη ήταν παρομοια με την προηγούμενη.

Έχουμε δηλαδή 3 στα 3 με γιατρούς όχι απλά να μην εξυπηρετούν αλλά να κοροιδεύουν και την εξέλιξη του συστήματος αλλά και τους ασθενείς που προσπαθούν να ακολουθήσουν την εξέλιξη.

Ήταν και οι 3 αρκετά νέοι.

Αναρωτιέμαι λοιπόν αν υπάρχει και η παραμικρή ελπίδα γι αυτή την χώρα όταν ακόμα και πιο μορφωμένα και νέα άτομα έχουν τέτοια νοοτροπία.

• Like 9
  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ενδιαφερον δεν το γνωριζα. Για ποιο λόγο ομως χρειάζεται η παρέμβαση του ιατρού στην ενεργοποίηση;

Δημοσ.

Ενδιαφερον δεν το γνωριζα. Για ποιο λόγο ομως χρειάζεται η παρέμβαση του ιατρού στην ενεργοποίηση;

Για να μας ταλαιπωρήσουν περισσότερο και να καθυστερούν και τους γιατρούς απ την δουλειά τους οι οποίοι όμως τελικά δεν χαμπαριάζουν και απλά δεν το κάνουν.

• Like 1
Δημοσ.

Ένα απλό googlaρισμα "απλήρωτοι οι γιατροί του εοπυυ" αρκεί για να καταλάβεις πολλά.

Εγώ ξέρετε πόσες ωραίες ιδέες έχω... . Λεφτά δεν έχω.

• Like 4
Δημοσ.

Ένα απλό googlaρισμα "απλήρωτοι οι γιατροί του εοπυυ" αρκεί για να καταλάβεις πολλά.

Εγώ ξέρετε πόσες ωραίες ιδέες έχω... . Λεφτά δεν έχω.

Δεν νομίζω να μην ενεργοποίησαν τον λογαριασμό από αντίδραση που είναι απλήρωτοι.

Εμένα η συμπεριφορά αυτή μου φάνηκε ως απαξίωση της εξέλιξης και αδιαφορία για οτιδήποτε δεν είναι άκρως απαραίτητο στα πλαίσια μιας δημοσιουπαλληλικής νοοτροπίας.

Βέβαια για να πούμε και του στραβού το δίκιο, είναι λάθος εξαρχής να πρέπει να το κάνουν οι γιατροί αυτό, αλλά αφού έτσι ορίστηκε είναι ακόμα πιο λάθος να το αρνούνται και να σε κοροιδεύουν κιολας που θες ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο.

• Like 4
Δημοσ.

Για εμένα είναι απόλυτα λογικό να υπάρχει αδιαφορία εκ μέρους τους από τη στιγμή που πληρώνονται όπως και όταν πληρώνονται.

"Δημοσιουπαλληλική νοοτροπία"  σαν έννοια είναι κάτι κακό και έχει να κάνει με αυτόν που πληρώνεται και δεν κάνει τη δουλειά του.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το κράτος κάνει ότι τους πληρώνει και αυτοί κάνουν ότι δουλεύουν. Άλλο πράμα.

Και πάλι καλά που δουλεύουν όσο δουλεύουν.

• Like 2
Δημοσ.

Clawback του ΕΟΠΥΥ ψάξε στο ίντερνετ και θα καταλάβεις πως απλά και επίσημα

ο ΕΟΠΥΥ αναγκάζει ορισμένες επιλεκτικά κατηγορίες συνεργαζόμενων παρόχων υγείας 

(ναι επιλεκτικά τους συνεργαζόμενους ιδιώτες γιατρούς του ΠΕΔΥ)

να αποδεχτούν να εργάζονται απλήρωτα δεδουλευμένα και όχι απλά να καθυστερήσουν να τα εισπράξουν

αλλά τα δεδουλευμένα αυτά να παραγράφονται μονομερώς σε τακτική βάση και να μη γίνονται ποτέ απαιτητά.

Μιλάμε για δεδουλευμένα από τα ήδη χαμηλά κοστολόγια του ΕΟΠΥΥ,

ενός ΕΟΠΥΥ που δεν αποζημιώνει καν κατά πράξη και κατά περίπτωση.

Του ΕΟΠΥΥ που ούτε το μελάνι και τη σύνδεση με τις υπηρεσίες του δε χρηματοδοτεί

που κατά τα λοιπά αξιώνει να απαιτεί από ιδιώτες συνεργαζόμενους εξωτερικούς γατρούς να κάνουν το γραφειοκρατικό έργο που θα έπρεπε να κανουν οι γραμματείες του.

Και από αυτά που θα απομείνουν, οι αμοιβές να μην πληρώνονται ποτέ στην ώρα τους.

Με καθυστερήσεις μηνών και ετών, τη στιγμή που υπάρχει νομικά δεσμευτική υποχρέωση εξόφλησης εντός διμήνου

η οποία κι αυτή ποτέ δεν τηρείται.

Αυτά με την ευκαιρία που αναφέρθηκαν τα φέσια του ΕΟΠΥΥ

και όχι απαραίτητα επειδή έχει να κάνει με το θέμα.

Τώρα επί του θέματος,

ουτε καν δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι οι ιδιώτες γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ.

Δεν έχουν μονιμότητα, δεν έχουν θέση δημοσίου υπαλλήλου, δεν έχουν εργοδοτικές εισφορές από το κράτος,

και με τη λήξη της σύμβασης του ΕΟΠΥΥ το κράτος τους αντικαθιστά με άλλους.

Αυτά που αν θα ήταν άλλος επαγγελματικός κλάδος, θα τους αποκαλούσαμε ...αναλώσιμους.

Τόσο απλά.

ΥΓ: Και ω ναι, κανεις δεν είναι υποχρεωμένος να εντρυφήσει στα κάθε φορά νέα χούγια του ηλεκτρονικού συστήματος του ΕΟΠΥΥ

ειδικά ταλαιπωρούμενος στην κάποια ηλικία και στον περιορισμένο ούτως ή άλλως χρόνο του μέσου ιδιωτεύοντος γιατρού, μιας ηλεκτρονικά κατά τα λοιπά απαίδευτης κοινωνίας

που όποτε κάποιος γραφειοκράτης του υπουργείου αποφασίζει χωρίς να ρωτά και χωρίς να λαμβάνει υπόψη την καθημερινή πράξη

και εκδίδει ένα φιρμάνι πως ήθελε έτσι και άλλαξε το σύστημα

χωρίς να εκπαιδεύει και να ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους εντελλόμενους

και το κυριότερο αναθέτοντας αρμοδιότητες σε τρίτους αναρμόδιους.

• Like 2
Δημοσ.

έτσι. Αλλά έχει μια πολύ γαμάτη ιδέα, τον ηλεκτρονικό φάκελο ξερωγώ, και την δημιουργία του την φορτώνει σε άλλους, τζαμπέ εννοείται, και στο τέλος αυτοί οι άλλοι βγαίνουν και οι μαλάκες της παρέας επειδή δεν το κάνουν, τα κοπρόσκυλα οι μαλάκες οι γιατροί που έχουν σύμβαση και δεν την τηρούν και μας κλέβουν οι απατεώνες καιλοιπα καιλοιπά καιλοιπά. Κανείς όμως ιδιώτης πάροχος δεν έχει τα @@ συλλογικά να πει "άντε γαμή, άντε γαμήσου ΕΟΠΥΥ"...

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ρε παιδιά οκ,

δίκιο έχουν οι γιατροί, δεν πληρώνονται κτλ και τους ανάθεσαν κάτι επιπλεόν για το οποίο δεν τους ενημέρωσαν κιόλας κτλ.

Πήγα και σε 4ο γιατρό και δεν μου το έκανε ούτε αυτός γιατί μου είπε πως δεν ξέρει τι είναι.

Πώς θα το κάνω όμως? Έχει αρχίσει να μου την δίνει και να καταντάει γελοίο.

• Like 1
Δημοσ.

Απλό.

Είτε θα περιμένεις να πέσεις τυχαία στον γιατρό που θα θέλει να στο κάνει (το δεν ξέρω πως δεν υπάρχει που λένε).

Είτε δεν θα το ενεργοποιήσεις.

Δημοσ.

Ε δεν πάω και κάθε μέρα σε γιατρούς για να πέσω τυχαία σε κάποιον που να θέλει.

Άσε που θέλω να το κάνω για όλα τα μέλη της οικογένειας.

Εν τω μεταξύ όπως το κόβω είναι 1 λεπτό υπόθεση.

Απ ότι φαίνεται όμως δεν θα το κάνω.

Δεν θα πεθάνω κιόλας χωρίς αυτό αλλά μου φαίνεται τραγικό να μην μπορεί να εξελιχθεί αυτή η χώρα με τίποτα ακόμα και στα πιο απλά.

Έτσι για να τους πρήξω λίγο τουλάχιστον:

Προς:
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected]

Sent at 01/03/2016 01:27

Καλημέρα σας,

Είμαι ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ και προσπάθησα να ενεργοποιήσω τον φάκελο υγείας μου και της οικογένειάς μου.
Αρχικά αντιμετώπισα πρόβλημα γιατί το σύστημα δεν δεχόταν τα στοιχεία μου γιατί ως παλιος χρήστης του taxisnet δεν είχα κλειδάριθμο. Το ίδιο και η μητέρα μου. Επικοινώνησα με το edapy@eoppy και ενημερώθηκα πως πρέπει να εκδόσω κλειδάριθμο.
Πήγα λοιπόν και εξέδωσα κλειδάριθμο και για τους δύο μας.
Στην συνέχεια έκανα την εγγραφή και πίστεψα πως τελικά παρά την ταλαιπωρία είχα σχεδόν ενεργοποιήσει την υπηρεσία.

Από τότε έχω πάει σε 4 διαφορετικούς γιατρούς και όλοι μου αρνούνται να ενεργοποιήσουν τον λογαριασμό μου λέγοντας πως δεν έχουν ενημέρωση για το ζήτημα. Μάλιστα σε όποιον το αναφέρω ξαφνιάζεται.
Απ όσο καταλαβαίνω είναι αδύνατον  να ενεργοποιήσω τον λογαριασμό μου καθώς δεν πρόκειται να το κάνει κανείς γιατρός.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω, αφού ήδη υπάρχει ταυτοποίηση από τον κλειδάριθμο της εφορίας γιατί θέλετε και δεύτερη ταυτοποίηση και ταλαιπωρείτε και εμάς και τους γιατρούς με τον μεγάλο φόρτο εργασίας ήδη που έχουν. Μια από τις δύο ταυτοποιήσεις δεν αρκεί;

Θα ήθελα να σας ρωτήσω επίσης γιατί δεν υπάρχει καμία ενημέρωση προς τους γιατρούς για το ζήτημα και ενώ τους έχετε αναθέσει αυτή την αρμοδιότητα.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να το ενεργοποιήσω χωρίς να παρακαλάω τους γιατρούς κι αυτοί να το αρνούνται μέχρι να βρεθεί κάποιος να το κάνει;

• Like 1
Δημοσ.

Ε δεν πάω και κάθε μέρα σε γιατρούς για να πέσω τυχαία σε κάποιον που να θέλει.

Άσε που θέλω να το κάνω για όλα τα μέλη της οικογένειας.

Εν τω μεταξύ όπως το κόβω είναι 1 λεπτό υπόθεση.

Απ ότι φαίνεται όμως δεν θα το κάνω.

Δεν θα πεθάνω κιόλας χωρίς αυτό αλλά μου φαίνεται τραγικό να μην μπορεί να εξελιχθεί αυτή η χώρα με τίποτα ακόμα και στα πιο απλά.

Έτσι για να τους πρήξω λίγο τουλάχιστον:

Ακρη δεν θα βγάλεις, το συστημα ειναι στον αυτοματο, το κράτος προσποιεται οτι τους πληρώνει και αυτοι προσποιούνται οτι παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΟΠΠΥ. Ετρεξαν ολοι οι γιατροι να παρουν ενα στικακι αλλα αμα δεν υπάρχει πίεση απο τον ΕΟΠΠΥ κανεις δεν θα κατσει να ασχοληθει να το εφαρμόσει, είτε γιατι βαριέται, είτε γιατι υπάρχει αγχος για τις ευθύνες που φέρει η συνταγογράγηση που κάνουν.

• Like 1
Δημοσ.

κλασικοι ελληνες.βριζουμε τους ιατρους που καθυστερουν,οσο ειμαστε στον θαλαμο αναμονης,και οταν ερθει η σειρα μας,πιανουμε και κουβεντουλα κουτσομπολιο,και στα τετοια μας οι αλλοι που περιμενουν.εχουμε καταντησει τους ιατρους,γραφιαδες. γιατι δεν πας στα διοικητικα του ικα να κανεις την ενεργοποιηση;

• Like 1
Δημοσ.

γιατι δεν πας στα διοικητικα του ικα να κανεις την ενεργοποιηση;

Γιατί δεν ξέρω αν γίνεται. Στις οδηγίες λέει σε  γιατρό.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θα βγάλεις άκρη, το έχω προσπαθήσει 2 φορές χωρίς αποτέλεσμα.

Την 1η φορά πήγα σε ιατρό, το ενεργοποίησε κανονικά, προσπαθούσα να κάνω login, αρνιόταν το σύστημα, πάλεψα μέσω mail μήπως μπορούν να μου κάνουν password reset (γιατί οκ, μπορεί να είμαι εγώ ο στόκος αν και ήμουν 1000% για τον κωδικό) και μου απαντάνε το αποστωμικό "δεν μπορούμε να κάνουμε reset, φτιάξε ΝΕΟ χρήστη".

Την 2η φορά που προσπάθησα η ιατρός εκτός του ότι δεν είχε ιδέα δεν είχε και προσβαση στο συγκεκριμένο σύστημα για να κάνει ενεργοποίηση...

Και η φάση είναι KTC9l34.gif

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...