techfreak19 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 καλησπερα σε ολους! εχω ενα θεμα με το κατοικιδιο μου,το οποιο ειναι μια γατα θηλυκη. οποιος εχει γνωση περι αυτου του θεματος θα ηθελα να μου πει την αποψη του. καταρχας ειναι παρα πολυ ανησυχη και δραστηρια. δε σταματαει ουτε λεπτο να κανει φασαρια,να χοροπηδαει,να ριχνει πραγματα κατω και γενικα δεν ηρεμει παρα μονο ελαχιστες ωρες που κοιμαται. επισης δε θελει καθολου αγκαλιες και χαδια. δε θυμιζει σε τιποτα καποιες σπιτογατες που τους αρεσουν τα χαδια κι ο καναπες. βεβαια αυτο ειναι μαλλον θεμα χαρακτηρα. το μεγαλυτερο θεμα ειναι αλλο κι εκει ειναι και το προβλημα. οταν κανει την αναγκη της,ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ. δεν γλυφεται οπως κανουν ολες οι γατες,με αποτελεσμα να μενουν υπολλειματα πανω στο τριχωμα της γιατι ειναι και μακρυ και να κυκλοφορει ετσι μες το σπιτι γιατι μενω και σε διαμερισμα. σημερα εκανε κατι απαραδεκτο κι αγανακτησα, συρθηκε πανω στο χαλι για να σκουπιστει! εχω μεγαλωσει με γατες και πρωτη φορα βλεπω τετοιο πραγμα. εχει κανεις καμια αποψη περι του θεματος? εχει συμβει σε αλλον? την εχω απο πολυ μικρη απο 1.5 μηνων και τωρα κοντευει τους 7 μηνες.
techfreak19 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 χαχαχαχαχαχαχαχα!! εντελως ομως!!!!! 1
TriLoBiTe Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Βάλε και καμιά φωτο να γουστάρουμε <3
Nelnel Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 1,5 μηνος γατακι ηταν μικρο για να αποχωριστει τη μαμα του, απο την οποια μαθαινει πως να φροντιζει τον εαυτο του (εκτος αν δεν ηταν επιλογη σου να τις χωρισεις κ βρεθηκε παρατημενο). Οποτε, η μικρη σου, ισως απλα δε ξερει πως να καθαριστει (δε λειτουργει παντα το ενστικτο). Αυτο που μπορεις να δοκιμασεις, το οποιο σιγουρα "δουλευει" σε μικροτερης ηλικιας γατονια (δε ξερω αν ισχυει για μεγαλυτερα) ειναι με βαμβακι βρεγμενο με λιγο λαδακι, να την καθαριζεις οταν βλεπεις οτι χρησιμοποιησε την αμμο της, δε ξερω πως λειτουργει στα μωρα κ καταλαβαινουν τι πρεπει να κανουν, αλλα παντως το καταλαβαινουν. Ή αν εχεις κανενα γνωστο με γατα, ζητα να στη φερνει, μπας κ βλεποντας την αλλη τι κανει, παραδειγματιστει. Για το οτι ειναι ζωηρη, ε παιδακι ειναι, κλεισμενο σε διαμερισμα. Βαριεται και εξερευνει το χωρο του. Μεγαλωνοντας θα ηρεμησει καπως.
techfreak19 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 1,5 μηνος γατακι ηταν μικρο για να αποχωριστει τη μαμα του, απο την οποια μαθαινει πως να φροντιζει τον εαυτο του (εκτος αν δεν ηταν επιλογη σου να τις χωρισεις κ βρεθηκε παρατημενο). Οποτε, η μικρη σου, ισως απλα δε ξερει πως να καθαριστει (δε λειτουργει παντα το ενστικτο). Αυτο που μπορεις να δοκιμασεις, το οποιο σιγουρα "δουλευει" σε μικροτερης ηλικιας γατονια (δε ξερω αν ισχυει για μεγαλυτερα) ειναι με βαμβακι βρεγμενο με λιγο λαδακι, να την καθαριζεις οταν βλεπεις οτι χρησιμοποιησε την αμμο της, δε ξερω πως λειτουργει στα μωρα κ καταλαβαινουν τι πρεπει να κανουν, αλλα παντως το καταλαβαινουν. Ή αν εχεις κανενα γνωστο με γατα, ζητα να στη φερνει, μπας κ βλεποντας την αλλη τι κανει, παραδειγματιστει. Για το οτι ειναι ζωηρη, ε παιδακι ειναι, κλεισμενο σε διαμερισμα. Βαριεται και εξερευνει το χωρο του. Μεγαλωνοντας θα ηρεμησει καπως. δηλαδη φταιει που το πηραμε νωρις απο την μανα του? αδεσποτο ηταν ναι. και κινδυνευε εκει που ηταν κι επειδη φοβομασταν οτι θα χαθει το πηραμε νωρις. το θεμα ειναι οτι εχω την εντυπωση πως απλα σιχαινεται γιατι κανει να πλυθει αλλα σταματαει και το κανει μετα απο πολλες ωρες! δεν ειναι δηλαδη οτι δε το κανει ποτε,το κανει αλλα μετα απο ωρες που εχει γινει το κακο. οποτε υπαρχει περιπτωση απλα να μη της αρεσει ? για το ζωηρη ναι ξερω ισως και να μην ηρεμησει καν ειναι και λιγο τι χαρακτηρας ειναι η καθε γατα. δε με πειραζει αυτο αλλα με το αλλο θεμα εχει προβλημα γιατι βρωμιζει τα παντα! Βάλε και καμιά φωτο να γουστάρουμε <3 δεν ξερω πως βαζουν. 1,5 μηνος γατακι ηταν μικρο για να αποχωριστει τη μαμα του, απο την οποια μαθαινει πως να φροντιζει τον εαυτο του (εκτος αν δεν ηταν επιλογη σου να τις χωρισεις κ βρεθηκε παρατημενο). Οποτε, η μικρη σου, ισως απλα δε ξερει πως να καθαριστει (δε λειτουργει παντα το ενστικτο). Αυτο που μπορεις να δοκιμασεις, το οποιο σιγουρα "δουλευει" σε μικροτερης ηλικιας γατονια (δε ξερω αν ισχυει για μεγαλυτερα) ειναι με βαμβακι βρεγμενο με λιγο λαδακι, να την καθαριζεις οταν βλεπεις οτι χρησιμοποιησε την αμμο της, δε ξερω πως λειτουργει στα μωρα κ καταλαβαινουν τι πρεπει να κανουν, αλλα παντως το καταλαβαινουν. Ή αν εχεις κανενα γνωστο με γατα, ζητα να στη φερνει, μπας κ βλεποντας την αλλη τι κανει, παραδειγματιστει. Για το οτι ειναι ζωηρη, ε παιδακι ειναι, κλεισμενο σε διαμερισμα. Βαριεται και εξερευνει το χωρο του. Μεγαλωνοντας θα ηρεμησει καπως. α και με αλλες γατες τα παει χαλια. εχει ενας φιλος μου κι οταν τις βαλαμε μαζι η δικη μου γρυλιζε σηκωνε την πλατη κ κρυβοταν. δε ηθελε καθολου
Nelnel Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Κοιτα, αν κινδυνευε, εννοειται καλα εκανες κ το πηρες. Απ οτι θυμαμαι, οι πρωτοι 4-6 μηνες ειναι το διαστημα που οι γατες "εκπαιδευουν" τα μικρα τους. Μετα αναλογα απο το που ζουν, εξαρταται κ τι κανουν. Οι δικες μου πχ επειδη κραταγαμε τα μικρα τους, ειχα παρατηρησει οτι παντα ασχολιοντουσαν μαζι τους, ακομα κ οταν μεγαλωναν αρκετα. Αναλογα την ηλικια, τους μαθαιναν διαφορα. Αφου ψιλοκανει την κινηση να καθαριστει, ισως βοηθησει να δοκιμασεις αυτο που σου ειπα (το οποιο μολις θυμηθηκα οτι κανουμε κ πριν στα μωρα, για να ενεργηθουν), για να καταλαβει οτι οκ καλο ειναι αυτο που ξεκιναει να κανει, πρεπει να γινει. Δοκιμασε το κ περιμενε μηπως καποιος αλλος εχει εμπειρια σ αυτο κ προτεινει κατι καλυτερο. Για την επαφη με αλλες γατες ειναι και θεμα χαρακτηρα, σε συνδυασμο με την προστασια του χωρου τους. Ή μπορει απλα να μη συμπαθησε τη συγκεκριμενη Ιδιοτροπιες, τι να κανεις...
techfreak19 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Κοιτα, αν κινδυνευε, εννοειται καλα εκανες κ το πηρες. Απ οτι θυμαμαι, οι πρωτοι 4-6 μηνες ειναι το διαστημα που οι γατες "εκπαιδευουν" τα μικρα τους. Μετα αναλογα απο το που ζουν, εξαρταται κ τι κανουν. Οι δικες μου πχ επειδη κραταγαμε τα μικρα τους, ειχα παρατηρησει οτι παντα ασχολιοντουσαν μαζι τους, ακομα κ οταν μεγαλωναν αρκετα. Αναλογα την ηλικια, τους μαθαιναν διαφορα. Αφου ψιλοκανει την κινηση να καθαριστει, ισως βοηθησει να δοκιμασεις αυτο που σου ειπα (το οποιο μολις θυμηθηκα οτι κανουμε κ πριν στα μωρα, για να ενεργηθουν), για να καταλαβει οτι οκ καλο ειναι αυτο που ξεκιναει να κανει, πρεπει να γινει. Δοκιμασε το κ περιμενε μηπως καποιος αλλος εχει εμπειρια σ αυτο κ προτεινει κατι καλυτερο. Για την επαφη με αλλες γατες ειναι και θεμα χαρακτηρα, σε συνδυασμο με την προστασια του χωρου τους. Ή μπορει απλα να μη συμπαθησε τη συγκεκριμενη Ιδιοτροπιες, τι να κανεις... θα το δοκιμασω γιατι εχω αρχισει να ψιλοαπελπιζομαι με αυτο το θεμα. εχω μεγαλωσει με γατες κι αυτο δεν εχω ξαναδει να γινεται! το εγραψα εδω μηπως εχει τυχει και σε κανεναν αλλον κατι τετοιο και ξερει τι πρεπει να γινει. μα να καθαριζεται στο χαλι? αν ειναι δυνατον :/
Nelnel Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Απ οτι φαινεται, γι αυτην ειναι Θα βρεθει λυση, εκπαιδευση θελει και θα μαθει.
TriLoBiTe Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 δεν ξερω πως βαζουν. Αυτό είναι εύκολο, το κάπως πιο δύσκολο κομμάτι είναι να πάρεις πρώτα την άδειά της με τα κακά που της έχεις προσάψει
techfreak19 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Αυτό είναι εύκολο, το κάπως πιο δύσκολο κομμάτι είναι να πάρεις πρώτα την άδειά της με τα κακά που της έχεις προσάψει δε βλεπω να εχει ντροπες Απ οτι φαινεται, γι αυτην ειναι Θα βρεθει λυση, εκπαιδευση θελει και θα μαθει. εκπαιδευση και γατα λιγο δυσκολο αυτο το εχουν εκ του φυσικου τους υποτιθεται!
TriLoBiTe Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 δε βλεπω να εχει ντροπες Καλό αυτό, να δούμε και καμιά γάτα στο ινσόμνια. Μιλήστε όμως πρώτα ε
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Βάλε της να δει εκπαιδευτικό βιντεάκι στο youtube
White_Cat Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα !Εμείς οι γάτες ειδικά στη μικρή ηλικία, την ηλικία δηλαδή εκείνη που ακόμα μαθαίνουμε τον κόσμο γύρω μας, άμα τύχει να ζουμε σε διαμέρισμα έχουμε ανάγκη από ένα ονυχοδρόμιο. Ένα χώρο που να μπορούμε να πάμε άνετα και να ασκούμε τα νύχια μας. Συνήθως οι άνθρωποι αγοράζουν ένα ονυχοδρόμιο από pet shop και κατά προτίμηση και λίγο catnip (δεν ξερω την ορολογία στα Ελληνικά) που είναι ένα χόρτο το οποίο βγάζει μια μυρωδιά που αρέσει φοβερά στις περισσότερες από εμάς. Τρίψτε το χόρτο στο ονυχοδρόμιο ώστε να πάρει λίγη μυρωδιά και να μάθει η γάτα να προτιμάει να πηγαίνει εκεί, αντί να γρατσουνάει τα έπιπλα. Έτσι έμαθα κι εγώ σιγά-σιγα. Όταν πήγαινα στο ονυχοδρόμιο ν' αφήσω το σημάδι μου, με επιβράβευαν με τροφή. Στη διάθεσή σου, Σ' ευχαριστώ techfreak19 που φροντίζεις μία συνάδελφο, Νιάαααααρ !Ο Άσπρος Γάτος 5
Nelnel Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 δε βλεπω να εχει ντροπες εκπαιδευση και γατα λιγο δυσκολο αυτο το εχουν εκ του φυσικου τους υποτιθεται! Ε μωρε με υπομονη κ αυτα μαθαινουν 2-3 πραγματα. Αν θελουν Απο φυσικου τους το χουν, αλλα πρεπει να το δουν κιολας. Κι εμεις απο φυσικου μας το χουμε να μιλαμε, αλλα καποιος πρεπει να μας μαθει πως...αλλιως μενουμε στο "αγκου"...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα