Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα !

Κατα φωνή κι ο γάταρος. Και είπα να τον φωνάξω αλλά τη μυρίστηκε μόνος του τη δουλειά, τρου κατ.

Δημοσ.

Καλησπέρα !

Εμείς οι γάτες ειδικά στη μικρή ηλικία, την ηλικία δηλαδή εκείνη που ακόμα μαθαίνουμε τον κόσμο γύρω μας, άμα τύχει να ζουμε σε διαμέρισμα έχουμε ανάγκη από ένα ονυχοδρόμιο. Ένα χώρο που να μπορούμε να πάμε άνετα και να ασκούμε τα νύχια μας. Συνήθως οι άνθρωποι αγοράζουν ένα ονυχοδρόμιο από pet shop και κατά προτίμηση και λίγο catnip (δεν ξερω την ορολογία στα Ελληνικά) που είναι ένα χόρτο το οποίο βγάζει μια μυρωδιά που αρέσει φοβερά στις περισσότερες από εμάς. Τρίψτε το χόρτο στο ονυχοδρόμιο ώστε να πάρει λίγη μυρωδιά και να μάθει η γάτα να προτιμάει να πηγαίνει εκεί, αντί να γρατσουνάει τα έπιπλα. Έτσι έμαθα κι εγώ σιγά-σιγα. Όταν πήγαινα στο ονυχοδρόμιο ν' αφήσω το σημάδι μου, με επιβράβευαν με τροφή.

Στη διάθεσή σου,

Σ' ευχαριστώ techfreak19 που φροντίζεις μία συνάδελφο,

Νιάαααααρ !

Ο Άσπρος Γάτος

αυτο το θεμα λυνεται, με το αλλο τι κανουμε ασπρε γατε? :P

Δημοσ.

βεβαια αυτο ειναι μαλλον θεμα χαρακτηρα.

Όπως είπες ειναι θεμα χαρακτήρα. Εχω δυο γατες και η μια ειναι συνέχεια σε υπερένταση, κοιμάται λιγο, ειναι νευρική

και οταν πεινάει σου δαγκώνει τα πόδια, ενώ η άλλη όλη μερα κοιμάται και δεν διαμαρτύρεται για τίποτα.

οταν κανει την αναγκη της,ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ. δεν γλυφεται οπως κανουν ολες οι γατες,με αποτελεσμα να μενουν υπολλειματα πανω στο τριχωμα της γιατι ειναι και μακρυ και να κυκλοφορει ετσι μες το σπιτι γιατι μενω και σε διαμερισμα.

Τι εννοείς "ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ"? Ποιος σου ειπε οτι οι γατες που κανουν την ανάγκη τους μετα κάθονται και καθαρίζονται?

Εχει τύχει κάποιες λιγες φορες (κυρίως οταν είναι άρρωστη) και η δικιά μου να λερωθεί αλλά αυτό δεν ειναι θέμα αυτοκαθαρισμου αλλά απροσεξία της γάτας μέσα στην αμμολεκάνη.

Μήπως βρωμάει η αμμολεκανη και σιχαίνεται να μπει με αποτέλεσμα να κανει γρήγορα και να πασαλείβεται?

Φρόντιζε να καθαρίζεις συνέχεια την άμμο και να την αλλάζεις συχνά.

Δημοσ.

Όπως είπες ειναι θεμα χαρακτήρα. Εχω δυο γατες και η μια ειναι συνέχεια σε υπερένταση, κοιμάται λιγο, ειναι νευρική

και οταν πεινάει σου δαγκώνει τα πόδια, ενώ η άλλη όλη μερα κοιμάται και δεν διαμαρτύρεται για τίποτα.

Τι εννοείς "ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ"? Ποιος σου ειπε οτι οι γατες που κανουν την ανάγκη τους μετα κάθονται και καθαρίζονται?

Εχει τύχει κάποιες λιγες φορες (κυρίως οταν είναι άρρωστη) και η δικιά μου να λερωθεί αλλά αυτό δεν ειναι θέμα αυτοκαθαρισμου αλλά απροσεξία της γάτας μέσα στην αμμολεκάνη.

Μήπως βρωμάει η αμμολεκανη και σιχαίνεται να μπει με αποτέλεσμα να κανει γρήγορα και να πασαλείβεται?

Φρόντιζε να καθαρίζεις συνέχεια την άμμο και να την αλλάζεις συχνά.

οχι η λεκανη ειναι αρκετα καθαρη,την καθαριζω καθε 2-3 μερες και την αμμο την αλλαζω καθε 1.5 περιπου βδομαδα εντελως. δεν εννοω οτι τα παταει. εννοω οτι δεν γλυφεται κι οτι παρα πολλες φορες μενουν υπολειμματα πανω στο τριχωμα(ειναι ημιμακρυτριχη) αφου τα κανει τα οποια κολλανε οπου κατσει μετα ! ειδικα αν ειναι πιο υγροποιημενα καμια φορα (οπως χθες που συρθηκε πανω στο χαλι να καθαριστει) εγω την εχω και συνεχεια στο διαμερισμα γιατι δεν εχω αυλη. και δε μου το ειπε κανεις! μεγαλωσα με γατες μεσα στο σπιτι και κατι τετοιο δεν εχω ξαναδει ποτε! αυτο ειναι πραγματικο θεμα γιατι και λερωνει αλλα ειναι αυτονοητο πως τιθεται και θεμα υγειας αφου κυκλοφορει μεσα στο σπιτι κι ανεβαινει στα επιπλα. καποιες φορες που την βλεπω την καθαριζω αλλα καποιες αλλες δε την βλεπω και γινεται αυτο. δε συμβαινει παντα αλλα συμβαινει συχνα !

Δημοσ.

οχι η λεκανη ειναι αρκετα καθαρη,την καθαριζω καθε 2-3 μερες

Κάθε 2-3 μέρες? όχι ρε φίλε. Εγω την καθαρίζω 2-3 φορές τη μέρα.

Η γάτα γλύφεται μια στις τόσες για να καθαριστεί γενικώς και οχι για να τρώει τα σκ@τ@ της.

Δημοσ.

Η γάτα γλύφεται μια στις τόσες για να καθαριστεί γενικώς και οχι για να τρώει τα σκ@τ@ της.

αληθεια 2-3 φορες την μερα? τοσο συχνα δε το κανω οχι συνηθως καθε 2 μερες! δε φαινεται να χρειαζεται γιαυτο ακομη και καθε 2 μερες πρεπει να ψαξω πολυ για να τα καθαρισω γιαυτο. χρειαζεται τοσο συχνα? κι εχει σχεση αυτο με το γεγονος που σου περιγραφω δηλαδη? γιατι δε νομιζω πως παιζει ρολο εν τελη και με αλλαγμενη αμμο εχει συμβει. ειναι η πρωτη φορα που εχω σε διαμερισμα μεχρι τωρα ειχα αυλη κι ετσι δε χρειαζοταν ποτε η αμμος αλλα και γενικα κατι τετοιο δεν μ εχει ξανασυμβει ουτε εμενα ουτε σε γνωστους μου που εχουν κι εκεινοι γατες σε διαμερισματα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ε όχι και 2-3 φορές τη μέρα. Είπαμε! :P

Εκτός και αν η λεκάνη που έχετε είναι 10χ10cm και έχει μέσα 100γραμμάρια άμμο! 

Και επιπλέον η δουλειά της άμμου είναι να στερεοποιεί τα "χοντρά" και τα "ψιλά" της γάτας όταν αυτή τα θάβει μέσα, για να μη μυρίζουν και να καθαρίζεται εύκολα. Αν τα βγάζεις 2-3 φορές τη μέρα που να προλάβουν να στερεοποιηθούν.

Δημοσ.

κι εγω υπερβολη το βρηκα! της εχω την μεγαλυτερη λεκανη εγω που κανει για 2 γατες! πρεπει να κανω ανασκαφη για να τα βρω ουτε που φαινονται

• Super Moderators
Δημοσ.

κι εγω υπερβολη το βρηκα! της εχω την μεγαλυτερη λεκανη εγω που κανει για 2 γατες!

Αν η λεκάνη είναι μεγάλη και η ποσότητα της άμμου αρκετή, λογικά θέλει καθάρισμα 1-2 φορές την εβδομάδα. Και το φυσιολογικό είναι (αν η άμμος είναι καλή) όταν την καθαρίζεις, τα "ψιλά" της γάτας να είναι σαν μπάλες στερεοποιημένα και τα "χοντρά" ξεραμένα/πετρωμένα. Αν τρέξεις να καθαρίσεις την άμμο αμέσως μετά που θα έχει πάει η γάτα, πέρα απο το ότι δεν θα αντέξεις τη μπόχα, θα κάνεις και το φτυαράκι ...χάλια! :P

Τώρα για τη γάτα σου δεν έχεις και πολλές επιλογές. Ή την κουρεύεις, ή παίρνεις κάτι ειδικά πανάκια σαν μωρομάντηλα και την περιμένεις κάθε φορά που θα βγαίνει από την άμμο, ή την πλένεις (που δεν θα της αρέσει καθόλου), ή αποφασίζεις να την εκπαιδεύσεις (μάλλον χωρίς τύχη).

Δημοσ.

Αν η λεκάνη είναι μεγάλη και η ποσότητα της άμμου αρκετή, λογικά θέλει καθάρισμα 1-2 φορές την εβδομάδα. Και το φυσιολογικό είναι (αν η άμμος είναι καλή) όταν την καθαρίζεις, τα "ψιλά" της γάτας να είναι σαν μπάλες στερεοποιημένα και τα "χοντρά" ξεραμένα/πετρωμένα. Αν τρέξεις να καθαρίσεις την άμμο αμέσως μετά που θα έχει πάει η γάτα, πέρα απο το ότι δεν θα αντέξεις τη μπόχα, θα κάνεις και το φτυαράκι ...χάλια! :P

συμφωνω κι εγω ετσι κανω περιπου 2 φορες τη βδομαδα τα καθαριζω ! και γιαυτο τον λογο που λες κιολας για να ειναι στερεα και να αφαιρουνται ευκολα! μου εκανε εντυπωση αυτο το 3 φορες την μερα δεν γινεται καν αυτο το πραγμα με το που τα κανει η γατα να τρεχεις να καθαριζεις ! καθολου ρολο δε παιζει με το οτι λερωνεται διαρκως. η αμμος ειναι παρα πολυ γιατι κι η λεκανη ειναι μεγαλη και γιαυτο την πηρα κιολας για να ειναι ανετα και να εχει χωρο 

Τώρα για τη γάτα σου δεν έχεις και πολλές επιλογές. Ή την κουρεύεις, ή παίρνεις κάτι ειδικά πανάκια σαν μωρομάντηλα και την περιμένεις κάθε φορά που θα βγαίνει από την άμμο, ή την πλένεις (που δεν θα της αρέσει καθόλου), ή αποφασίζεις να την εκπαιδεύσεις (μάλλον χωρίς τύχη).

δυστυχως αυτο προσπαθω να κανω, να την καθαριζω με υγρα μαντηλακια οταν την βλεπω! αλλα δε μπορω να την βλεπω παντα κι υπαρχουν και φορες που λειπω! εκτος αυτου δε της αρεσει κιολας και αντιδραει. και να την πλενω το ιδιο ειναι αφου θα εχει γινει ηδη χαλια και μπορει να εχω αργησει να την δω και δε κανει κιολας γενικα ,ειδικα συχνα. οταν λες να την κουρεψω τι εννοεις? ολοκληρη ή σε εκεινο το σημειο εκει πισω? το εχω σκεφτει κι αυτο αλλα μονο για εκεινο το σημειο απλα θα ειναι περιεργη μετα χαχα!

Δημοσ.

Καλά ούτε ο δικός μου πλένεται αμέσως μετά την τουαλέτα.Δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν (και δεν είναι άρρωστος, έτσι ήταν από μικρός).

Το ότι σούρνει τον ποπό της κάτω όμως να το προσέξεις.Έμενα όποτε μου το έχει κάνει, είχε καταπιεί κρόσσι απ' το χαλί την προηγούμενη μέρα και προσπαθούσε να το βγάλει με το σούρσιμο.

Χάλια.

Δημοσ.

Καλά ούτε ο δικός μου πλένεται αμέσως μετά την τουαλέτα.Δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν (και δεν είναι άρρωστος, έτσι ήταν από μικρός).

Το ότι σούρνει τον ποπό της κάτω όμως να το προσέξεις.Έμενα όποτε μου το έχει κάνει, είχε καταπιεί κρόσσι απ' το χαλί την προηγούμενη μέρα και προσπαθούσε να το βγάλει με το σούρσιμο.

Χάλια.

αρα εχεις παρομοιο θεμα! εμενα δε μου το ειχε ξανακανει το συγκεκριμενο αλλα χθες εκανε διαρροια και ειχε γεμισει προφανως κι αμεσως πηγε στο χαλι κι εκανε αυτο! καλα που την ειδα αμεσως! ουτε εμενα ειναι αρρωστη απλα λερωνεται πολυ :(

Δημοσ.

Άκου να δεις. Οπως προείπα εχω δυο γάτες που πάνε στην ίδια άμμο, οπότε οι ανάγκες ειναι διαφορετικές. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να τις μάθω να πανε η καθε μια σε ξεχωριστή λεκάνη.

Εχω επιλέξει να την καθαρίζω ποιο συχνά αλλα και να την αλλάζω λιγο ποιο γρήγορα απ το κανονικό.

Ίσως ήταν λαθος μου που απάντησα με βάση τις δικές μου ανάγκες και οχι τις ανάγκες του φίλου.

Και οχι, δεν καθαρίζω την άμμο κατευθείαν μόλις βγουν.

Δημοσ.

αρα εχεις παρομοιο θεμα! εμενα δε μου το ειχε ξανακανει το συγκεκριμενο αλλα χθες εκανε διαρροια και ειχε γεμισει προφανως κι αμεσως πηγε στο χαλι κι εκανε αυτο! καλα που την ειδα αμεσως! ουτε εμενα ειναι αρρωστη απλα λερωνεται πολυ :(

Εάν είναι μακρύτριχη μπορείς να της ψαλιδίσεις λίγο το τρίχωμα γύρω γύρω για να μην λερώνεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...