Προς το περιεχόμενο

World War 3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα πράγματα δείχνουν να φτάνουν στο απροχώρητο είναι η αλήθεια. Αν η Τουρκία συνεχίσει να βομβαρδίζει το καθεστώς Ασάντ, η Ρωσία θα βρεθεί για δεύτερη φορά ταπεινωμένη μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους. Αν το αφήσει έτσι θα είναι σα να παραδέχεται την υποταγή της στη Δύση.

Εμένα πάντως μου αρέσει ότι η Σαουδική Αραβία, μία χώρα με δικτατορ βασιλεία, πάει να βομβαρδίσει μία χώρα επειδή έχει δικτατορία. Έχει χαθεί κάθε στοιχειώδης ακεραιότητα. Οδεύουμε ολοταχώς προς το ο δυνατότερος τα παίρνει όλα, όπως στο μεσαίωνα.

• Like 1
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μονο ενας πολεμος θα μας σωσει τελικα.

Τι τρολλ κυκλοφορουν στο Ιντερνετ ρε φιλε? ο αλλος έβαλε ψευδωνυμο Ερντογαν και σχολιάζει σε δημοσιεύματα που εχουν να κανουν με τη διαμαχη Τουρκιας και Ρωσιας "σε 15 λεπτά θα πινω καφε στη μοσχα λέει" ααχχαχαχα

Τα πράγματα δείχνουν να φτάνουν στο απροχώρητο είναι η αλήθεια. Αν η Τουρκία συνεχίσει να βομβαρδίζει το καθεστώς Ασάντ, η Ρωσία θα βρεθεί για δεύτερη φορά ταπεινωμένη μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους. Αν το αφήσει έτσι θα είναι σα να παραδέχεται την υποταγή της στη Δύση.

Η Ρωσια δεν εμεινε χωρις απαντηση ... βομβάρδισε το Τουρκικο κομβοι στα συνορα αμα θυμάσαι και επέβαλε και τις οικονομικές κυρώσεις. Αλλα οπως διαβασα πριν οντως ειναι κατα τις 10 σημερα το βραδυ το δημοσιευμα που λεει οτι η Μοσχα εδωσε εντολες κατάριψης τουρκικων αεροσκαφών που θα περάσουν τον εναέριο χωρο της Συριας. Θα φάνε καλα τα μεμετια ο Πουτιν δεν μασάει. Απλα σε καθε πολεμο θα υπάρξουν δυστυχως σιγουρα και οι απώλειες.

Αν παρατηρησες ακομα κανεις δεν ειναι με την Τουρκια.... ουτε οι Γαλλοι ουτε οι Αμερικανοι καλα οι Γερμανοι στα @@ τους μια ζωη μην τους πειράξεις οικονομικά μονο δεν τους νοιαζει τιποτα αλλο.

• Like 1
Δημοσ.

Πέρα από την πλάκα, η Τουρκία τεστάρει τα όρια των ΟΗΕ, ΕΕ, ΗΠΑ. Αν μπει Συρία και το αφήσουν έτσι... ποιος λέει ότι δεν θα έρθει και πιο ανατολικά για κανά δυο νησάκια στην αποδυναμομένη Ελλαδίτσα;

Δημοσ.

Πέρα από την πλάκα, η Τουρκία τεστάρει τα όρια των ΟΗΕ, ΕΕ, ΗΠΑ. Αν μπει Συρία και το αφήσουν έτσι... ποιος λέει ότι δεν θα έρθει και πιο ανατολικά για κανά δυο νησάκια στην αποδυναμομένη Ελλαδίτσα;

Μα δεν θα τους αφησει η Ρωσια να μπουνε θα γινει πολεμος. Εντάξει αμα εχει η Τουρκια αεροπλάνα και πλοια για χάσιμο ας το τολμήσει. Τους προειδοποιησε και ο Μεντβέντεφ.

Εδω ρε παιδια το Νοεμβριο που μας πέρασε η Ρωσια βομβαρδισε απο την Κασπια απο αποσταση 1500 χιλιομέτρων τι να κλάσουνε οι Τουρκοι πλάκα μας κάνουνε?

Δημοσ.

Άμα έχουν όρια οι ΟΗΕ, ΕΕ, ΗΠΑ. Δε νομίζω ότι έχουν και πολλά.

Μα δεν θα τους αφησει η Ρωσια να μπουνε θα γινει πολεμος. Εντάξει αμα εχει η Τουρκια αεροπλάνα και πλοια για χάσιμο ας το τολμήσει. Τους προειδοποιησε και ο Μεντβέντεφ.

Εδω ρε παιδια το Νοεμβριο που μας πέρασε η Ρωσια βομβαρδισε απο την Κασπια απο αποσταση 1500 χιλιομέτρων τι να κλάσουνε οι Τουρκοι πλάκα μας κάνουνε?

Και εγώ με το Ρωσία είμαι, όπως ελπίζω ο κάθε λογικός Έλληνας, αλλά δε μπορεί να τα βάλει με ΗΠΑ, ΕΕ και Τουρκία. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να απειλήσει με WW3, όπως κάνει. Σε συμβατικό πόλεμο στη Συρία, έχει πολύ περιορισμένες δυνατότητες απέναντι στην Τουρκία.

Δημοσ.

Για την ώρα πάντως, απειλεί την Ευρώπη μέσ'τα μούτρα της (δώστε 30 δις ή σας γεμίζω πρόσφυγες), καταρίπτει Αεροπλάνο (και ας της έκανε χουνέρια η Ρωσία, ούτε που την άγγιξαν), βομβαρδίζει τους συμμάχους της Αμερικής/ΕΕ (κούρδους) ενώ λέει ότι πάει ενάντια στο ISIS, βάζει σε νοσοκομεία τους τραυματίες του ISIS τους εφοδιάζει με όπλα, τρόφιμα, αγοράζει το "μαύρο" πετρέλαιο από το ISIS και άλλα ωραία.

Έχει έναν ψυχάκια Ερντογαν που θέλει να γίνει Σουλτάνος και προστάτης των μουσουλμάνων, που γυρνάει και λέει ότι μια χαρά σύστημα διακυβέρνησης χώρας είχε το Γ' Ράιχ...

Και τον αφήνουν. Κάποια στιγμή θα φτάσει ο κόμπος στο χτένι και μου φαίνεται ότι οι Αμερικάνοι βαρέθηκαν.

Το είπε και ο Παΐσιος :P

• Like 2
Δημοσ.

από τη μία φταίει και ο τουρκικός λαός που τον βγάζει τόσες θητείες καπάκια αν καταλήξει με τους χειρισμούς του να απομονωθεί διεθνώς να δω ποιον θα κατηγορούν

( προφανώς τα περί παγκοσμίου πολέμου είναι γελοία το αντιλαμβανόμαστε έτσι )

Δημοσ.

από τη μία φταίει και ο τουρκικός λαός που τον βγάζει τόσες θητείες καπάκια αν καταλήξει με τους χειρισμούς του να απομονωθεί διεθνώς να δω ποιον θα κατηγορούν

Οσο υπάρχει η δηλωση Μεντβέντεφ περι παγκοσμιου μακροχρονιου πολεμου δεν μπορω να ειμαι ησυχος. Υπάρχει ενα warning εδω εσυ λες να μπλοφάρει?

Για την ώρα πάντως, απειλεί την Ευρώπη μέσ'τα μούτρα της (δώστε 30 δις ή σας γεμίζω πρόσφυγες), καταρίπτει Αεροπλάνο (και ας της έκανε χουνέρια η Ρωσία, ούτε που την άγγιξαν), βομβαρδίζει τους συμμάχους της Αμερικής/ΕΕ (κούρδους) ενώ λέει ότι πάει ενάντια στο ISIS, βάζει σε νοσοκομεία τους τραυματίες του ISIS τους εφοδιάζει με όπλα, τρόφιμα, αγοράζει το "μαύρο" πετρέλαιο από το ISIS και άλλα ωραία.

Έχει έναν ψυχάκια Ερντογαν που θέλει να γίνει Σουλτάνος και προστάτης των μουσουλμάνων, που γυρνάει και λέει ότι μια χαρά σύστημα διακυβέρνησης χώρας είχε το Γ' Ράιχ...

Και τον αφήνουν. Κάποια στιγμή θα φτάσει ο κόμπος στο χτένι και μου φαίνεται ότι οι Αμερικάνοι βαρέθηκαν.

Το είπε και ο Παΐσιος :P

Οι Τουρκοι ειναι γνωστά καθικια φιλε. Απο τις χειροτερες φάρες ειναι ξεχνάς τι κάνανε σε εμάς και τι κάνουν συνεχως δηλαδη.

Κοιταξε το θεμα ειναι οτι δεν την άγγιξαν τα χουνέρια προς το παρον αλλα νομιζεις μέχρι ποτε δεν θα την αγγιζουν? Οι Ρωσοι ειναι συνεχεις και 'εχουν διάρκεια τα χουνερια δεν θα σταματησουν εδώ. Οπου τους βρισκουν θα τους γμανε απλά.

Άμα έχουν όρια οι ΟΗΕ, ΕΕ, ΗΠΑ. Δε νομίζω ότι έχουν και πολλά.

Και εγώ με το Ρωσία είμαι, όπως ελπίζω ο κάθε λογικός Έλληνας, αλλά δε μπορεί να τα βάλει με ΗΠΑ, ΕΕ και Τουρκία. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να απειλήσει με WW3, όπως κάνει. Σε συμβατικό πόλεμο στη Συρία, έχει πολύ περιορισμένες δυνατότητες απέναντι στην Τουρκία.

Γιατι το λες αυτο????

Δημοσ.

Πως μπορείς να το λες με τόση σιγουριά;

• Like 1
Δημοσ.

Πως μπορείς να το λες με τόση σιγουριά;

Ελα ντε και εγω αυτο αναρωτιέμαι. Τους βλέπω εξαγριωμένους τους Ρώσους πάντως με δυσκολια κρατιούνται στις δηλώσεις τους.

• Like 1
Δημοσ.

1) Κανείς δεν θέλει έναν μεγάλης έκτασης πόλεμο σήμερα. Για διάφορους λόγους με κυριότερο πως κατά μια μεγάλη πιθανότητα θα μπουν στο παιχνίδι πυρηνικά. Δεν χτίζουν εμπορικές σχέσεις οι χώρες τόσα χρόνια για να τιναχθούν όλα στον αέρα σε μερικούς μήνες. Άλλο ένα μέτωπο σε μια περιοχή όπως η Συρία κι άλλο ένας παγκόσμιος πόλεμος. Μιλάμε για real world situation όχι παιχνιδάκι Risk.

2) Πλέον το παιχνίδι σε ένα μεγάλο βαθμό παίζεται στις τηλεπικοινωνίες και τα συστήματα ασφαλείας. Οι ΗΠΑ ξεπάστρεψαν ολόκληρο το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν κυριολέκτικά με έναν υπολογιστικό ιό. Δεν χρειάζεται να κατεβάσεις tanks για να κάνεις το κομμάτι σου.

• Like 2
Δημοσ.

Γιατι το λες αυτο????

Αυτό είναι μεγάλη κουβέντα γι' αυτό το νήμα. Συνοπτικά, διαβάζοντας κάποια σχετικά φόρουμ, πιστεύω ότι η Ρωσία είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να μεταφέρει ικανά στρατεύματα στη Συρία για να κάνει οτιδήποτε πέρα από τους βομβαρδισμούς που κάνει τώρα. Αν η Τουρκία μπει στο παιχνίδι, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αφήσει τα τουρκικά στρατεύματα χωρίς αεροπορική κάλυψη. Αλλιώς, το μόνο που της μένει είναι total war με την Τουρκία.

Δημοσ.

Αυτό είναι μεγάλη κουβέντα γι' αυτό το νήμα. Συνοπτικά, διαβάζοντας κάποια σχετικά φόρουμ, πιστεύω ότι η Ρωσία είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να μεταφέρει ικανά στρατεύματα στη Συρία για να κάνει οτιδήποτε πέρα από τους βομβαρδισμούς που κάνει τώρα. Αν η Τουρκία μπει στο παιχνίδι, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αφήσει τα τουρκικά στρατεύματα χωρίς αεροπορική κάλυψη. Αλλιώς, το μόνο που της μένει είναι total war με την Τουρκία.

Ξεχνάς άλλον ένα σύμμαχο της Συριακής κυβέρνησης που πλέον έγινε φιλαράκια με της ΗΠΑ. Ιραν... Αν εμπλακεί η Σαουδική Αραβία δεν θα κάτσει με σταυρομένα τα χέρια. Και δεν θα μπορεί κανείς να της πει τίποτα αν ζητήσει την βοήθειά της η Συριακή κυβέρνηση να αμυνθεί (που άσχετα με το αν είναι καλή/κακή, είναι νόμιμα εκλεγμένη). Δεν θα αφήσουν οι Ιρανοί να εξαλειφθεί το Σιιτικό στοιχείο, η έχθρα των Σουνιτών με τους Σιίτες είναι πολύ μεγαλύτερη από οτιδήποτε άλλο και σίγουρα στο ελάχιστον θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί σαν πρόφαση "για να σώσουμε τους Σιίτες από τους Σουνίτες Τούρκους και τους  Σαουδάραβες Σαλαφιστές/Ουαχαμπιμπιστές"

Ξεχνάτε σε πόσο χρονικό διαστημα από το πουθενά βρεθήκαμε να λέμε "άντε ελάτε" στην "βοήθεια" του ΝΑΤΟ για τους πρόσφυγες; Μαζεύεται στόλος στο Αιγαίο/Ανατολική Μεσόγειο με πολύ γρήγορο ρυθμό.

Αν στο καπάκι, κάνει καμιά μαγκιά η Τουρκία και κλείσει τα Δαρδανέλια για τους Τούρκους, αυτό είναι act of war.

Από την άλλη μου φαίνεται ότι οι Αμερικάνοι, παίζει να πουλήσουν τους Τούρκους για να αποδυναμωθούν, δεν θέλουν κάποιο μεγάλο παίχτη στην περιοχή, θέλουν να πλακώνονται όλοι με όλους γιατί αλλιώς το Ισραήλ θα πάψει να ισχύει την στιγμή που όλοι οι Άραβες τα βρουν. Η Ρωσία από την άλλη νομίζω ότι έχει βάλει μυαλό και πλέον δεν κάνει κάτι χωρίς το ΟΚ από ΗΠΑ. Εδώ έκαναν ντου και πήραν την Κριμαία και ούτε που τους εμπόδισαν, έδωσαν λίγα οπλάκια στους Ουκρανούς να πουν ότι βοήθησαν λιγάκι.

Από την άλλη έχουν τους "σύμμαχους" την Σαουδική Αραβία να τους έχει κάνει τέτοιο οικονομικό πόλεμο με το πετρέλαιο, στην ουσία έριξαν τόσο την τιμή ώστε να καταστρέψουν όλες τις επενδύσεις των ΗΠΑ στο fracking και εκεί που έλεγαν οι ΗΠΑ ότι πλέον αντί να εισάγουν πετρέλαιο εξάγουν, τους τσάκισαν. Έφτασε το βαρέλι που βάζουν το πετρέλαιο να είναι πιο ακριβό από το περιεχόμενο, έφτασε να είναι πιο φτηνό από ένα μεγάλο κουβά KFC ή από το γάλα.

Ότι κάτι θα γίνει θα γίνει. 5 χρόνια πόλεμος, ίσα ίσα έχουν αργήσει κιόλας να επέμβουν. Ας ελπίσουμε να μη μας πάρουν τα σκάγια, ούτε εμάς ούτε την Κύπρο που είναι ακόμα πιο κοντά.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...