zio10 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Μου είπε ο φίλος ότι τα θυμήθηκε τώρα που τα πέταξε και λέει οτι τα χρειάζονταν. (μιλάμε πάντα για πράγματα χωρίς αξία...χαρτομάνι). Δλδ δεν είναι κάτι που μπορεί κάποιος να υποστήριξει ότι κλάπηκαν για κάποιο προσωπικό όφελος. Και πήγε στο σπίτι του και τον άρχισε στο κράξιμο. Δεν είπε ότι θα κάνει κάποια δικαστική κίνηση απλά για να υπάρχει μια ιδέα αν μπορεί να κινηθεί έτσι. Ο φίλος του είπε απλά οτι τώρα μετά από σχεδόν έναν χρόνο που ήταν παρατημένα θυμήθηκες ότι τα χρειάζεσαι? Λογικό...επίσης λογικό μου φαίνεται να μην μπορεί να κάνει τίποτα. Ήξερε ότι είναι εκεί και είχε ειδοποιηθεί κιόλας τόσες φορές. Το πολύ πολύ να έχει 1-2 μάρτυρες να πουν ότι όντως του τηλεφώνησε μπροστά μου 2-3 φορές. Τώρα αν ισχύει κανένα "μαγικό" νομικό τρυκ δεν ξέρω!
Narayan Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Σε περίπτωση που ο παλιός ενοικιαστής έφυγε μόνος του, ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να φροντίσει για την ασφαλή φύλαξη των αντικειμένων που βρίσκονταν μέσα στο μίσθιο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (αν θυμάμαι καλά 2 έτη) και μετά μπορούν να καταστραφούν ή να δημοπρατηθούν παρουσία δικαστικού επιμελητή. Τώρα αν είχε τελιώσει το συμβόλαιο και ο ενοικιαστής είχει φύγει χωρίς να χρωστάει τίποτα... κακό του κεφαλιού του, θεωρητικά μπορεί να ισχυριστεί πως ο ιδιοκτήτης κακοβούλως κατέστρεψε τα προσωπικά του αντικείμενα αλλά εφόσον όπως γράφεις ήταν ευτελούς αξίας, δεν νομίζω να ασχοληθεί παραπέρα. ΑΝ τυχόν κάνει φασαρία, προτείνω να ζητήσετε από τον παλιό ενοικιαστή τα ενοίκια για τον χώρο στον οποίο φυλάσοταν τα αντικείμενά του, δεν έχει νομική βάση αλλά μάλλον θα σταματήσει εκεί η ιστορία. Κάτι τελευταίο, οι κάμερες παρακολούθησης απαγορεύεται να βιντεοσκοπούν δημόσιο χώρο... αλλά και ακόμα κι αν ήταν μέσα στο μαγαζί, μόνο με εισαγγελική εντολή μπορούν να παραδοθούν τα περιεχόμενά της και εφόσον αποδεδειγμένα έγινε κάποιο σοβαρό έγκλημα στο χώρο. Για τις χαρτόκουτες ούτε λόγος, δεν θα ασχοληθεί κανείς. 1
Backpacker Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Σε περίπτωση που ο παλιός ενοικιαστής έφυγε μόνος του, ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να φροντίσει για την ασφαλή φύλαξη των αντικειμένων που βρίσκονταν μέσα στο μίσθιο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (αν θυμάμαι καλά 2 έτη) και μετά μπορούν να καταστραφούν ή να δημοπρατηθούν παρουσία δικαστικού επιμελητή. Τώρα αν είχε τελιώσει το συμβόλαιο και ο ενοικιαστής είχει φύγει χωρίς να χρωστάει τίποτα... κακό του κεφαλιού του, θεωρητικά μπορεί να ισχυριστεί πως ο ιδιοκτήτης κακοβούλως κατέστρεψε τα προσωπικά του αντικείμενα αλλά εφόσον όπως γράφεις ήταν ευτελούς αξίας, δεν νομίζω να ασχοληθεί παραπέρα. ΑΝ τυχόν κάνει φασαρία, προτείνω να ζητήσετε από τον παλιό ενοικιαστή τα ενοίκια για τον χώρο στον οποίο φυλάσοταν τα αντικείμενά του, δεν έχει νομική βάση αλλά μάλλον θα σταματήσει εκεί η ιστορία. Κάτι τελευταίο, οι κάμερες παρακολούθησης απαγορεύεται να βιντεοσκοπούν δημόσιο χώρο... αλλά και ακόμα κι αν ήταν μέσα στο μαγαζί, μόνο με εισαγγελική εντολή μπορούν να παραδοθούν τα περιεχόμενά της και εφόσον αποδεδειγμένα έγινε κάποιο σοβαρό έγκλημα στο χώρο. Για τις χαρτόκουτες ούτε λόγος, δεν θα ασχοληθεί κανείς. Έκλεισε από πρόστιμο το μαγαζί ο πρώην ενοικιαστής.Έγινε αφαίρεση της άδειας λειτουργίας. Τα πράγματα όπως είπα ήταν χαρτόκουτες με χαρτομάνι μέσα.Καμία σχέση με κάτι που μπορεί να δημοπρατηθεί ώστε να πάρει κάτι ο ιδιοκτήτης.Δεν ήθελε κιολας το μόνο που ήθελε ήταν να ξεφορτωθεί το χαρτομάνι από την είσοδο του σπιτιου του. Δλδ σηκώθηκε να φύγει ο πρώην μετά από κλείσιμο του μαγαζιου και ο αλλος ειναι υποχρεωμενος να εχει και χωρο να φυλάει ότι είχε αφήσει μέσα?Παράλογο μου ακούγεται. (αν και εδώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο καθώς δεν μιλάμε για κάτι αξίας...επίπλα,ηλεκτρονικες συσκευές ή κάποιον εξοπλισμό) Επίσης τι δυο χρόνια...με δυο χρόνια κατοχής στα κινητά αντικείμενα (ακομα και αμαξια ή μηχανές) υπάρχει χρησικτησία.
zio10 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Σε περίπτωση που ο παλιός ενοικιαστής έφυγε μόνος του, ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να φροντίσει για την ασφαλή φύλαξη των αντικειμένων που βρίσκονταν μέσα στο μίσθιο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (αν θυμάμαι καλά 2 έτη) και μετά μπορούν να καταστραφούν ή να δημοπρατηθούν παρουσία δικαστικού επιμελητή. Τώρα αν είχε τελιώσει το συμβόλαιο και ο ενοικιαστής είχει φύγει χωρίς να χρωστάει τίποτα... κακό του κεφαλιού του, θεωρητικά μπορεί να ισχυριστεί πως ο ιδιοκτήτης κακοβούλως κατέστρεψε τα προσωπικά του αντικείμενα αλλά εφόσον όπως γράφεις ήταν ευτελούς αξίας, δεν νομίζω να ασχοληθεί παραπέρα. ΑΝ τυχόν κάνει φασαρία, προτείνω να ζητήσετε από τον παλιό ενοικιαστή τα ενοίκια για τον χώρο στον οποίο φυλάσοταν τα αντικείμενά του, δεν έχει νομική βάση αλλά μάλλον θα σταματήσει εκεί η ιστορία. Κάτι τελευταίο, οι κάμερες παρακολούθησης απαγορεύεται να βιντεοσκοπούν δημόσιο χώρο... αλλά και ακόμα κι αν ήταν μέσα στο μαγαζί, μόνο με εισαγγελική εντολή μπορούν να παραδοθούν τα περιεχόμενά της και εφόσον αποδεδειγμένα έγινε κάποιο σοβαρό έγκλημα στο χώρο. Για τις χαρτόκουτες ούτε λόγος, δεν θα ασχοληθεί κανείς. Με ποια λογική ισχύει αυτό το πράγμα;! Άκυρο εντελώς μου φαίνεται! Και τι σημαίνει έφυγε μόνος του; Ότι ενημέρωσε και έφυγε πριν λήξει το συμβόλαιο;
ca6mio Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Πρεπει να ειναι πολυ καλη αυτη η καμερα ασφαλειας που μπορει να πιασει τετοια λεπτομερεια. Εγω νομιζα οτι απλα στην καμερα θα φαινεται καποιος να κουβαλαει κατι κουτες και οχι οτι περιεχει λογιστικα στοιχεια του πρωην ενοικιαστη.
Βασίλης_29 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Χωρίς να ξέρω νομικά τι ισχύει, δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Σε μαγαζί που δούλευε φίλος μου και επισκεύαζαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές άλλαζαν μπαταρίες, υπήρχαν συσκευές που τις παρατούσε ο κόσμος εκεί ακόμα και για 2 χρόνια και δεν ερχόταν να τις παραλάβει γιατί δεν ήθελε να πληρώσει, στο τέλος σε κάθε απόδειξη που έδινε το μαγαζί έγραφε οτι αν δεν παραληφθεί η συσκευή εντός τριών μηνών την έστελναν στην ανακύκλωση. Αλλά εκεί μιλάμε οτι υπάρχει προειδοποίηση από πριν.
zio10 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Χωρίς να ξέρω νομικά τι ισχύει, δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Σε μαγαζί που δούλευε φίλος μου και επισκεύαζαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές άλλαζαν μπαταρίες, υπήρχαν συσκευές που τις παρατούσε ο κόσμος εκεί ακόμα και για 2 χρόνια και δεν ερχόταν να τις παραλάβει γιατί δεν ήθελε να πληρώσει, στο τέλος σε κάθε απόδειξη που έδινε το μαγαζί έγραφε οτι αν δεν παραληφθεί η συσκευή εντός τριών μηνών την έστελναν στην ανακύκλωση. Αλλά εκεί μιλάμε οτι υπάρχει προειδοποίηση από πριν. Νομίζω ότι το όριο είναι τυπικά στους 6 μήνες. Μετά από αυτό το διάστημα μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις τις συσκευές.
Narayan Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Έκλεισε από πρόστιμο το μαγαζί ο πρώην ενοικιαστής.Έγινε αφαίρεση της άδειας λειτουργίας. Τα πράγματα όπως είπα ήταν χαρτόκουτες με χαρτομάνι μέσα.Καμία σχέση με κάτι που μπορεί να δημοπρατηθεί ώστε να πάρει κάτι ο ιδιοκτήτης.Δεν ήθελε κιολας το μόνο που ήθελε ήταν να ξεφορτωθεί το χαρτομάνι από την είσοδο του σπιτιου του. Δλδ σηκώθηκε να φύγει ο πρώην μετά από κλείσιμο του μαγαζιου και ο αλλος ειναι υποχρεωμενος να εχει και χωρο να φυλάει ότι είχε αφήσει μέσα?Παράλογο μου ακούγεται. (αν και εδώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο καθώς δεν μιλάμε για κάτι αξίας...επίπλα,ηλεκτρονικες συσκευές ή κάποιον εξοπλισμό) Επίσης τι δυο χρόνια...με δυο χρόνια κατοχής στα κινητά αντικείμενα (ακομα και αμαξια ή μηχανές) υπάρχει χρησικτησία. Με ποια λογική ισχύει αυτό το πράγμα;! Άκυρο εντελώς μου φαίνεται! Και τι σημαίνει έφυγε μόνος του; Ότι ενημέρωσε και έφυγε πριν λήξει το συμβόλαιο; Αν ο ενοικιαστής σηκωθεί και φύγει από το μίσθιο μόνος του, χωρίς να έχει προηγηθεί λύση του συμφωνητικού, ισχύει αυτό που έγραψα με μικρή επιφύλαξη για το χρονικό διάστημα που πρέπει να φυλάσσονται τα αντικείμενα του ενοικιαστή. Δεν έχει σημασία ο λόγος που έφυγε (πρόστιμο, χρώσταγε ενοίκια κλπ), αυτό είναι άλλη υπόθεση για την οποία πρέπει να κινηθεί νομικά ο ιδιοκτήτης, τα αντικείμενα όμως πρέπει να φυλάσσονται σε καλές συνθήκες (όχι στην είσοδο την πολυκατοικίας όπως γράφτηκε). Το θέμα είναι πως θα αποδείξει ο πρώην ενοικιαστής πως τα αντικείμενα είχαν μια "Α" αξία και πως δεν ήταν απλά παλιόχαρτα, αλλά ό,τι και να ήταν ο ιδιοκτήτης δεν είχε τυπικά δικαίωμα να τα πετάξει ακόμα. Χωρίς να ξέρω νομικά τι ισχύει, δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Σε μαγαζί που δούλευε φίλος μου και επισκεύαζαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές άλλαζαν μπαταρίες, υπήρχαν συσκευές που τις παρατούσε ο κόσμος εκεί ακόμα και για 2 χρόνια και δεν ερχόταν να τις παραλάβει γιατί δεν ήθελε να πληρώσει, στο τέλος σε κάθε απόδειξη που έδινε το μαγαζί έγραφε οτι αν δεν παραληφθεί η συσκευή εντός τριών μηνών την έστελναν στην ανακύκλωση. Αλλά εκεί μιλάμε οτι υπάρχει προειδοποίηση από πριν. Άλλο αυτό, εκεί δεν υπάρχει σχέση ιδιοκτήτη-ενοικιαστή με σύμβαση μισθώσεως αλλά στην καλύτερη περίπτωση συμφωνητικό για παροχή υπηρεσιών. Δεν είναι αποθήκη το μαγαζί για να φυλάσει τα σκουπίδια του κάθε πελάτη, με αυτό που γράφουν στην απόδειξη πεί 3 μηνών είναι καλυμένοι, αρκεί όντως να ανακυκλώνουν τις συσκευές και να μην τις μεταπωλούν ως επισκευασμένες. 1
Backpacker Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Αν ο ενοικιαστής σηκωθεί και φύγει από το μίσθιο μόνος του, χωρίς να έχει προηγηθεί λύση του συμφωνητικού, ισχύει αυτό που έγραψα με μικρή επιφύλαξη για το χρονικό διάστημα που πρέπει να φυλάσσονται τα αντικείμενα του ενοικιαστή. Δεν έχει σημασία ο λόγος που έφυγε (πρόστιμο, χρώσταγε ενοίκια κλπ), αυτό είναι άλλη υπόθεση για την οποία πρέπει να κινηθεί νομικά ο ιδιοκτήτης, τα αντικείμενα όμως πρέπει να φυλάσσονται σε καλές συνθήκες (όχι στην είσοδο την πολυκατοικίας όπως γράφτηκε). Το θέμα είναι πως θα αποδείξει ο πρώην ενοικιαστής πως τα αντικείμενα είχαν μια "Α" αξία και πως δεν ήταν απλά παλιόχαρτα, αλλά ό,τι και να ήταν ο ιδιοκτήτης δεν είχε τυπικά δικαίωμα να τα πετάξει ακόμα. Είχε γίνει λύση της μίσθωσης από την πρώτη στιγμή. Δεν θα μπορούσε να γίνει και η καινούργια στην τελική αν δεν είχε λυθεί η προηγούμενη. Οι καινούργιοι νοικάρηδες που ήρθαν έβγαλαν τα πράγματα απ'το μαγαζί και τα έβαλαν στην είσοδο της πολυκατοικίας. Από που και ως που ήταν υποχρεωμένος ο φίλος να τα κρατήσει?Και τόσους μήνες που τα κράτησε εμένα τεράστια χάρη μου φαίνεται. Εγώ από την πρώτη στιγμή...θα έπαιρνα ένα τηλ..θα έλεγα έχεις μια βδομάδα να ρθεις να τα πάρεις..αν δεν ερχόταν θα τα πετούσα. Όχι και 8-9 μήνες αναμονή. Μιλάμε για πράγματα που έχουν χρησιμότητα και όχι αξία μόνο για τον πρώην νοικάρη και για κανέναν άλλον.
zio10 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Αν ο ενοικιαστής σηκωθεί και φύγει από το μίσθιο μόνος του, χωρίς να έχει προηγηθεί λύση του συμφωνητικού, ισχύει αυτό που έγραψα με μικρή επιφύλαξη για το χρονικό διάστημα που πρέπει να φυλάσσονται τα αντικείμενα του ενοικιαστή. Δεν έχει σημασία ο λόγος που έφυγε (πρόστιμο, χρώσταγε ενοίκια κλπ), αυτό είναι άλλη υπόθεση για την οποία πρέπει να κινηθεί νομικά ο ιδιοκτήτης, τα αντικείμενα όμως πρέπει να φυλάσσονται σε καλές συνθήκες (όχι στην είσοδο την πολυκατοικίας όπως γράφτηκε). Το θέμα είναι πως θα αποδείξει ο πρώην ενοικιαστής πως τα αντικείμενα είχαν μια "Α" αξία και πως δεν ήταν απλά παλιόχαρτα, αλλά ό,τι και να ήταν ο ιδιοκτήτης δεν είχε τυπικά δικαίωμα να τα πετάξει ακόμα. Άλλο αυτό, εκεί δεν υπάρχει σχέση ιδιοκτήτη-ενοικιαστή με σύμβαση μισθώσεως αλλά στην καλύτερη περίπτωση συμφωνητικό για παροχή υπηρεσιών. Δεν είναι αποθήκη το μαγαζί για να φυλάσει τα σκουπίδια του κάθε πελάτη, με αυτό που γράφουν στην απόδειξη πεί 3 μηνών είναι καλυμένοι, αρκεί όντως να ανακυκλώνουν τις συσκευές και να μην τις μεταπωλούν ως επισκευασμένες. Ίσως ισχύει γιατί θεωρείται ότι αφού τυπικά δεν έχει λυθεί το συμβόλαιο μπορεί να επιστρέψει; Δεν ξέρω.
Backpacker Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Ίσως ισχύει γιατί θεωρείται ότι αφού τυπικά δεν έχει λυθεί το συμβόλαιο μπορεί να επιστρέψει; Δεν ξέρω. Στην περίπτωση που αναφέρω δεν ισχύει κάτι τέτοιο πάντως υπενθυμίζω. Έχουν μπει κανονικά καινούργιοι νοικάρηδες μέσα με καινούργιο συμφωνητικό. Η προηγούμενη μίσθωση έπαυσε άμεσα. 1
zio10 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Στην περίπτωση που αναφέρω δεν ισχύει κάτι τέτοιο πάντως υπενθυμίζω. Έχουν μπει κανονικά καινούργιοι νοικάρηδες μέσα με καινούργιο συμφωνητικό. Η προηγούμενη μίσθωση έπαυσε άμεσα. Ναι το διάβασα, απλά προσπαθώ να σκεφτώ με ποια λογική ισχύει αυτό που έγραψε ο Narayan
Narayan Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Ίσως ισχύει γιατί θεωρείται ότι αφού τυπικά δεν έχει λυθεί το συμβόλαιο μπορεί να επιστρέψει; Δεν ξέρω. Ναι αυτό είναι το σκεπτικό. 1
zio10 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Αν ο ενοικιαστής σηκωθεί και φύγει από το μίσθιο μόνος του, χωρίς να έχει προηγηθεί λύση του συμφωνητικού, ισχύει αυτό που έγραψα με μικρή επιφύλαξη για το χρονικό διάστημα που πρέπει να φυλάσσονται τα αντικείμενα του ενοικιαστή. Δεν έχει σημασία ο λόγος που έφυγε (πρόστιμο, χρώσταγε ενοίκια κλπ), αυτό είναι άλλη υπόθεση για την οποία πρέπει να κινηθεί νομικά ο ιδιοκτήτης, τα αντικείμενα όμως πρέπει να φυλάσσονται σε καλές συνθήκες (όχι στην είσοδο την πολυκατοικίας όπως γράφτηκε). Το θέμα είναι πως θα αποδείξει ο πρώην ενοικιαστής πως τα αντικείμενα είχαν μια "Α" αξία και πως δεν ήταν απλά παλιόχαρτα, αλλά ό,τι και να ήταν ο ιδιοκτήτης δεν είχε τυπικά δικαίωμα να τα πετάξει ακόμα. Άλλο αυτό, εκεί δεν υπάρχει σχέση ιδιοκτήτη-ενοικιαστή με σύμβαση μισθώσεως αλλά στην καλύτερη περίπτωση συμφωνητικό για παροχή υπηρεσιών. Δεν είναι αποθήκη το μαγαζί για να φυλάσει τα σκουπίδια του κάθε πελάτη, με αυτό που γράφουν στην απόδειξη πεί 3 μηνών είναι καλυμένοι, αρκεί όντως να ανακυκλώνουν τις συσκευές και να μην τις μεταπωλούν ως επισκευασμένες. Αν έχουν μπει μέσα βάζοντας ανταλλακτικά και εργασία ίσως δικαιολογούνται και να τις πουλήσουν.
XENA Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Νόμιζα πως όταν λύνονται συμβόλαια συνήθως συνυπογράφουν και οι δυο πλευρές για θέματα όπως η κατάσταση στην οποία παραδίδεται το ακίνητο και το περιεχόμενο [με τις σχετικές επιφυλάξεις]. Επίσης, σε εξώσεις [και γενικά σε μονόπλευρες "λύσεις"] πάλι αναφέρεται η κατάσταση του χώρου και το περιεχόμενο. Μπορεί όμως και να ήταν πολύ ειδικές περιπτώσεις όσα έχει τύχει να γνωρίζω, δέν ξέρω και νομικός δεν είμαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα