Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Ανοίγω αυτό το θέμα για λογαριασμό φίλου.

Επρόκειτο να πάρει μια καινούρια τηλεόραση για το δωμάτιό του..

Οι καταλληλότερες ίντσες είναι 40-46.

Η μεγαλύτερη απορία του είναι αν θα ήταν καλύτερο να πάει σε 4Κ ή σε Full HD καθώς δεν γνωρίζει κατά πόσο υπάρχει ακόμη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες μια οθόνης 4Κ.

Η χρήση που πρόκειται να κάνει είναι κατά βαση ταινίες και gaming κονσόλας.

Έχει ξεχωρίσει 2 μοντέλα. Μια samsung 40" 4K 900Hz ( γύρω στα 550 ευρώ ) και μια Sony 43" στα 800 Hz Full HD κοντά στα 500 ευρώ. ( Δυστυχώς δε γνωρίζω συγκεκριμένα μοντέλα ).

Το budget του κυμαίνεται στα 500-600 ευρώ. Η γενικότερη απορία του έχει να κάνει κυρίως με το ποια ειναι τα χαρακτηριστικά στα οποία είναι προτιμότερο να επενδύσει και ποια εταιρεία κατα γενική ομολογία θεωρείται πιο αξιόπιστη στο χώρο ( εντελώς υποκειμενικό κριτήριο προφανώς ).

ΥΓ : 3D και SmartTV δεν είναι απαραίτητα αλλά αν υπάρχουν σε κάποιο προτινόμενο μοντέλο δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αν έχει χώρο για 48", έπεσε την ΠΑ 12/2 η τιμή της Samsung 48J6200 στα 549€ και είναι ευκαιρία 

Επίσης, από χθες, έπεσε και η τιμή της 40J6200 στα 399€.

Η σειρά 6200 έχει 100Hz πραγματικά και όχι τις εφευρέσεις των κατασκευαστών (πχ 800, 900 κλπ).

Με 100Hz έχει καλλίτερη απόδοση στην κίνηση (πχ ποδόσφαιρο, αθλητικά κλπ.

Για 4Κ είναι νωρίς ακόμη αφού δεν υπάρχει σχετικό υλικό.

Δημοσ.

Αν προσέξεις, τα νούμερα 400, 800, 900 κλπ δεν τα λένε Hz αλλά αναφέρουν άλλες δικές τους μονάδες, όπως πχ η Samsung τη λέει PQI (Picture Quality Index) και έτσι παραπλανιέται ο κόσμος.

Κατά την άποψή μου, με τη σημερινή εξέλιξη της τεχνολογίας, αγοράζουμε τηλεόραση Full HD και όταν σε μερικά χρόνια εξελιχθεί η τεχνολογία OLED θα δούμε που θα ξοδέψουμε τα χρήματα (εάν θα έχουμε τότε).

Δημοσ.

40'' και 4Κ δεν είναι και ο καλύτερος συνδιασμός. Η απόσταση σου από την τηλεόραση πρέπει να είναι στο 1,2-1,3 μέτρα για να μπορείς να διακρίνεις την έξτρα λεπτομέρεια του 4Κ. Οπότε 40'' είναι λίγες εκτός κι αν κάποιος σκοπεύει να την χρησιμοποιήσει ως οθόνη Η/Υ ή αποκλειστικά για χρήση gaming. Για ταινίες υπάρχει το πρόβλημα απόστασης.

Αφού ο φίλος σου αποφασίσει αν θέλει 4Κ ή όχι το δεύτερο θέμα είναι να βρει μια τηλεόραση με χαμηλό input lag, αν και σχεδόν όλες οι σύγχρονες τηλεοράσεις έχουν βελτιωθεί πολύ σε αυτό. Ένας μικρός ενδεικτικός κατάλογος: http://www.rtings.com/tv/reviews/by-test-results/input-lag

Δημοσ.

Τον ρώτησα και μου ειπε οτι για 48" δεν τον παιρνει..

Μεχρι στιγμης συγκλινει για full hd καθοτι και ο ιιδος πιστευει πως δεν υπαρχει "υλικο" ακομα να υποστηριξει την 4Κ.

Καποιο καλο μοντελο full HD; οσον αφορα τη μαρκα να κοιταξει καποια συγκεκριμένα ή όλες είναι εξισου καλές;

για παραδειγμα εχω ακούσει ότι οι philips εχουν εξαιρετικό ήχο.. 

Δημοσ.

Η Samsung J6200 έχει ρίξει τις τελευταίες μέρες τις τιμές της στην έκδοση των 40" (399€) και των 48" (549€).

Περίμενα αρκετό καιρό τη 2η και την αγόρασα το ΣΑ από αλυσίδα που συνδύαζε αφενός την εξαργύρωση πόντων/ευρώ αφετέρου την πληρωμή σε δόσεις. Μου κόστισε 500€ και θα την ξεπληρώσω μετά από 24 μήνες πληρώνοντας 20€ το μήνα.

Not bad at all.

Δημοσ.

Εγώ σπίτι έχω μια 40" της σειρας 6χχχ αν δεν κάνω λάθος και μια 46" της οποιας τη σειρα δεν θυμαμαι. 

η 40αρα ειναι 3-4 χροινια αγορασμενη πριν την 46αρα και ολοι σπιτι ειμαστε πιο ικανοποιημενοι παρα τα λιγοτερα λεφτα που κοστισε και παρα το γεγονος ειναι πιο απλη. ουτε σμαρτ ουτε τιποτα.. για αυτο και νομιζω πως παιζει ρολο η σειρα. και απο οτι διαβασα κιολας στο ιντερνετ η 6200 ειναι ιδιαιτερα αξιολογη για τα λεφτα της τουλαχιστον.

αλλες προτασεις σε αυτα τα λεφτα υπαρχουν;

Δημοσ.

Την αγόρασα προχθές (περίμενα από καιρό να ξαναπέσει στο επίπεδο του ΝΟΕ 2015) και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Την πήρα από αλυσίδα στην οποία μπορούσα να συνδυάσω αφενός την εξαργύρωση πόντων/ευρώ κάρτας αφετέρου εξόφληση με δόσεις. Με αυτούς τους συνδυασμούς, κοστίζει λιγότερο και εξοφλείς ακόμη και σε 24 μήνες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...