evelynaki Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα συμφορουμίτες!Ούσα άνεργη στα 30 μου και πάνω σε αναζήτηση εργασίας με μεγάλη αποτυχία σκέφτηκα μήπως θα μπορούσα να κάνω κάτι δικό μου όμως είμαι άσχετη με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσω και θα ήθελα τη βοήθεια και τις συμβουλές σας...Σκέφτομαι λοιπόν να αγοράζω προϊόντα από Κίνα και να τα πουλάω εδώ μέσω σελίδας στο facebook ή/και κάποιας ιστοσελίδας. Έχει τύχει να αγοράσω είδη ρουχισμού από τέτοια σελίδα και μάλιστα εξεπλάγην όταν μαζί με την παραγγελία μου εστάλη και νόμιμη απόδειξη καθώς θεωρούσα -κακώς- πως όλα αυτά τα facebookομάγαζα είναι παράνομα! Θεωρείτε πως είναι εφικτό από κάποιον που δεν έχει κεφάλαιο; Έχω ακούσει πως υπάρχουν διάφορες επιδοτήσεις που βοηθούν στη δημιουργία επιχείρησης, έχω ελπίδες να λάβω κάποια επιδότηση και ποιοι είναι οι κίνδυνοι αν τελικά δεν πάει καλά το ιντερνετικό μαγαζάκι; Ποιον θα πρέπει να συμβουλευτώ και τι γίνεται με τελωνεία, αγορά χονδρικής, έναρξη επαγγέλματος και τα συναφή; Πώς το βλέπετε; Είναι εφικτό ή να σταματήσω να ονειρεύομαι; Ποια θα πρέπει να είναι τα πρώτα μου βήματα; Περιμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας, είμαι άσχετη αλλά πραγματικά θέλω να μάθω πώς θα τα καταφέρω!!!
zio10 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Τι εννοείς δεν έχεις κεφάλαιο; Αν κυριολεκτείς τότε όχι, δεν είναι εφικτό.
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Οχι το ξεχνάς. Σχετικά με την επιδότηση, από όσο είχα ψάξει, πρέπει πρώτα να αγοράσεις τα απαραίτητα για την επιχείρησή σου και μετά καταθέτεις τις αποδείξεις αγοράς και σου επιστρέφει το κράτος το ποσόν, δηλαδή πρέπει να έχεις ήδη κεφάλαιο. Για τα φορολογικά θέματα και το κολο ΟΑΕΕ ας μην μιλήσουμε καλύτερα. 2
evelynaki Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Bummer Αν όμως κατόρθωνα να βρω κάποιο μικρό κεφάλαιο ώστε να ξεκινήσω την επιχείρηση και να παραγγείλω λίγα κομμάτια για να δω πώς θα τσουλήσει ποιές διαδικασίες θα έπρεπε να ακολουθήσω;
splashboogie Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα συμφορουμίτες! Ούσα άνεργη στα 30 μου και πάνω σε αναζήτηση εργασίας με μεγάλη αποτυχία σκέφτηκα μήπως θα μπορούσα να κάνω κάτι δικό μου όμως είμαι άσχετη με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσω και θα ήθελα τη βοήθεια και τις συμβουλές σας... Σκέφτομαι λοιπόν να αγοράζω προϊόντα από Κίνα και να τα πουλάω εδώ μέσω σελίδας στο facebook ή/και κάποιας ιστοσελίδας. Έχει τύχει να αγοράσω είδη ρουχισμού από τέτοια σελίδα και μάλιστα εξεπλάγην όταν μαζί με την παραγγελία μου εστάλη και νόμιμη απόδειξη καθώς θεωρούσα -κακώς- πως όλα αυτά τα facebookομάγαζα είναι παράνομα! Θεωρείτε πως είναι εφικτό από κάποιον που δεν έχει κεφάλαιο; Έχω ακούσει πως υπάρχουν διάφορες επιδοτήσεις που βοηθούν στη δημιουργία επιχείρησης, έχω ελπίδες να λάβω κάποια επιδότηση και ποιοι είναι οι κίνδυνοι αν τελικά δεν πάει καλά το ιντερνετικό μαγαζάκι; Ποιον θα πρέπει να συμβουλευτώ και τι γίνεται με τελωνεία, αγορά χονδρικής, έναρξη επαγγέλματος και τα συναφή; Πώς το βλέπετε; Είναι εφικτό ή να σταματήσω να ονειρεύομαι; Ποια θα πρέπει να είναι τα πρώτα μου βήματα; Περιμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας, είμαι άσχετη αλλά πραγματικά θέλω να μάθω πώς θα τα καταφέρω!!! Αν έχεις κάρτα ανεργίας- Μπες στο site του Εσπα ΧΤΕΣ. Το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ σε φωτογραφίζει έχει 7 τομείς που επιδοτούνται, προφανώς όχι το εμπόριο από Κίνα !! Βρες έναν σύμβουλο να σου φτιάξει το φάκελο και πάνω του.
evelynaki Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Αυτά είδα και άρχισα να το σκέφτομαι αλλά πώς θα μπορούσα να στριμώξω και τα κινέζικα καλούδια μέσα; Έχω βρει πολύ καλές τιμές και θεωρώ πως θα είχα κάποιο κέρδος πουλώντας τα εδώ σε πιό προσιτές τιμές από άλλα ιντερνετομάγαζα που τα δίνουν σε εξωφρενικές τιμές και τα πουλάνε για ελληνικά!
_chris_ Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 λίγο άσχετο αλλά υπάρχει σελίδα στο facebook που πουλάει αντικείμενα; εννοείς σελίδα κάποιου καταστήματος που απλά έχει και παρουσία στο fb ή επιχείρηση που απλά δραστηριοποιείται μόνο στο facebook;
evelynaki Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 λίγο άσχετο αλλά υπάρχει σελίδα στο facebook που πουλάει αντικείμενα; εννοείς σελίδα κάποιου καταστήματος που απλά έχει και παρουσία στο fb ή επιχείρηση που απλά δραστηριοποιείται μόνο στο facebook; Δεν είναι σελίδα καταστήματος, απ'ό,τι κατάλαβα η κοπέλα τα φέρνει από έξω και τα πουλάει μέσω facebook, η απόδειξη της αν θυμάμαι καλά έλεγε "εμπόριο ενδυμάτων μέσω διαδικτύου", σίγουρα δεν έχει φυσικό κατάστημα..
παπι Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Και εγώ ψάχνω να μπλεξω με το άθλημα. Τι ξέρω μέχρι τώρα. 1) πρέπει να φτιαξεις ατομική επιχείρηση. 2) πρέπει να βρεις άτομο που δουλεύει με εισαγωγές ( εκτελωνισμους ) 3) πρέπει να βρεις καλούς κινέζους. 4) θες αρκετά λεφτά για αυτά που θέλει το κράτος! 1
evelynaki Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 1) Πώς;;; 2) Χρειάζεται ούτως ή άλλως; Δε σκέφτομαι να εισάγω κάτι παράνομα...έτσι όπως το έχω στο νου μου είναι να παραγγέλνω χονδρική κάποιο στοκ, είναι απαραίτητος ο τελωνειακός; Δε θα περνάει έτσι κι αλλιώς από το τελωνείο;3) Καλούς κινέζους δεν ξέρω, έχω στο νού μου σελίδες όπως το aliexpress4) Πόσα θέλει το κράτος; Εντάξει, δεν περιμένω να βγάλω και περιουσία ή να τα μοσχοπουλάω 100% πάνω αλλά τι στο καλό, δε θα μένει κάποιο μικρό κέρδος;....τι, όχι;
_chris_ Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δεν είναι σελίδα καταστήματος, απ'ό,τι κατάλαβα η κοπέλα τα φέρνει από έξω και τα πουλάει μέσω facebook, η απόδειξη της αν θυμάμαι καλά έλεγε "εμπόριο ενδυμάτων μέσω διαδικτύου", σίγουρα δεν έχει φυσικό κατάστημα.. οπότε δηλαδή πρόκειται για νόμιμο κατάστημα (eshop) που προφανώς δεν έχει δική του σελίδα (ίσως και να έχει) και δουλεύει μέσω facebook. πάντως επειδή κι εγώ ψωνίζω από εξωτερικό, έχει τύχει πχ να αγοράσω προϊόν αξίας 0,80€ και να βλέπω το ίδιο να πουλιέται στην ελλάδα 8+€. άρα άνετα θα μπορούσε να πει κάποιος γιατί να μη το κάνω κι εγώ. και να πουλάω σε χαμηλότερες τιμές. αυτό που σκέφτηκες κι εσύ δηλαδή. αν όμως τα βάλεις κάτω και θες να είσαι νόμιμος-η, καταλαβαίνεις ότι τελικά αυτοί που πουλάνε σε 10πλάσιες τιμές δεν είναι και τόσο κλέφτες όσο νομίζουμε. μάλλον κάποιος άλλος είναι ο κλέφτης.... το Εσπα που αναφέρθηκε είναι μια λύση αρκεί να σε καλύπτει διότι δεν αφορά όλους τους κλάδους. 1
SlickNick Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Σε πρώτη φάση ξεκίνα κάτι χαλαρό και ανεπίσημο στο facebook, πειραματίσου με το πως θα μαζέψεις πελάτες, χτίσε ένα fanbase, ψάξτο πάρα πολύ και μετά κοιτάς για επίσημη και νόμιμη επιχείρηση στην Ελλάδα. Βοήθησα μία φίλη μου να χτίσει κάτι παρόμοιο στο facebook και έχει μαζέψει 1500+ άτομα αλλά μην φανταστείς τρελές πωλήσεις. Μαύρα τα βγάζει και δεν είναι σε θέση να κάνει κανονική έναρξη επιχείρησης. Μην αφήσεις τον ενθουσιασμό να σε παρασύρει και δες το ρεαλιστικά. Η Ελλάδα ειδικά δεν είναι το κατάλληλο μέρος για μεγάλα ρίσκα. 3
evelynaki Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Όσο το βλέπω ρεαλιστικά τόσο θέλω να αποφύγω τα ανεπίσημα πράγματα γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι Έλληνες αν δεν έχουν κατσίκα θέλουν να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα και δε το έχουν σε τίποτα να με καρφώσουν...
splashboogie Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Όσο το βλέπω ρεαλιστικά τόσο θέλω να αποφύγω τα ανεπίσημα πράγματα γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι Έλληνες αν δεν έχουν κατσίκα θέλουν να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα και δε το έχουν σε τίποτα να με καρφώσουν... Έχουμε 100% προκαταβολή φόρου (και τι φόρου) στην Ελλάδα. Εισφορές, τέλη, άνεργος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ανοίξει ούτε πάγκο να πουλάει κουλούρια κυριολεκτικά . Κάνε μια μου μια χάρη και κοίτα τα ΕΣΠΑ. Κατά την γνώμη μου πηγενε σε κάτι μεταπρατικο πουβσε πιάνει. Αυτό που στην Ελλάδα δεν κοιτάς εσύ π.χ. να φτιάξει κάνα προϊόν να στηλεις σε κάνα deli στο Βέλγιο και ασχολούμαστε όλοι να φέρουμε μπιχλιμπιδια με ξεπερνά. Δεν το λέω επί προσωπικού μπέσα. Χωρίς κεφάλαια επιχείρηση και μάλιστα εισαγωγική δεν παίζει.
παπι Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 1) Πώς;;; 2) Χρειάζεται ούτως ή άλλως; Δε σκέφτομαι να εισάγω κάτι παράνομα...έτσι όπως το έχω στο νου μου είναι να παραγγέλνω χονδρική κάποιο στοκ, είναι απαραίτητος ο τελωνειακός; Δε θα περνάει έτσι κι αλλιώς από το τελωνείο; 3) Καλούς κινέζους δεν ξέρω, έχω στο νού μου σελίδες όπως το aliexpress 4) Πόσα θέλει το κράτος; Εντάξει, δεν περιμένω να βγάλω και περιουσία ή να τα μοσχοπουλάω 100% πάνω αλλά τι στο καλό, δε θα μένει κάποιο μικρό κέρδος;....τι, όχι; 1) από ότι διάβασα,μάλλον θα το αναθεσω σε λογιστή λόγο γραφειοκρατίας. 2) πάλι γραφειοκρατία, καλύτερα να το αναθέσεις σε άτομο που κάνει αυτή τη δουλειά. Να του πασαρεις τον κινεζο και εσύ το μόνο που να κανείς, είναι να καταλάβεις το κοντέινερ. 3) alibaba θα πας. Και τα δύο είναι τύπου skroutz.gr δηλαδή δεν ξέρεις με τι πωλητή θα έχεις να κάνεις. 4) μιλάμε για επένδυση δηλαδή θα πρεπει να ρισκάρεις χρήμα. Από αυτά τα χρήματα τα περισσότερα θα πρέπει να τα δώσεις στο κράτος. Ασφάλεια παραβολα ταμειακή κλπ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα