Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηγα να μεταφερω το καναρινι μου απο ενα κλουβι σε ενα αλλο καινουριο που πηρα, αλλα δεν σκεφτηκα να κανω τη διαδικασια μεσα στο σπιτι. Τελικα μου ξεφυγε πριν το πιασω και εφυγε στον αερα και συνεχισε να πεταει για περιπου τρια οικοδομικα τετραγωνα οπως το εβλεπα να χανετε.

Παραξενο.. Νομιζα ειχε ξεχασει να πεταει οντας μεσα σε ενα κλουβι υψους μεχρι ενα μετρο και φαρδους 50 cm, ολη του τη ζωη.

Τελικα ελευθερωθηκε, οπως και μαλλον ηθελε, δεν προλαβα να το ζευγαρωσω κιολας. Ηταν αρσενικο, καθε πρωι κελαιδαγε. Και το απογευμα επισης. Του εκαναν παρεα τα σπουργιτια που εμεναν απεναντι στα κεραμιδια ενος σπιτιου, και αρκετες φορες πευυχαινα και ενα δυο περιστερια που η αυλη μου ειχε γινει το στεκι τους, εξαιτιας των σποριων που πεταγε το καναρινι μου και εξω απο το κλουβι, και γεμιζε τον τοπο.

Πλεον εχω δυο κλουβια και κανενα πουλι. Αναρωτιεμαι αν θα μπορεσει να ζησει μονο του εκει εξω . Το λυπαμαι απο την μια αλλα απο την αλλη ισως γινει μελος σε καμια συμμορια με σπουργιτια, και ισως να βρει και το αλλο του μισο εκει εξω. Να το ψαξω δεν αξιζει, εφυγε αρκετα μακρια. Ελπιζω να το βρει καποιος και να το χαρει. Δεν πιστευω να καταφερει να επιστρεψει. Τα περιστερια ξερω εχουν GPS, τα πουλια ομως;

Το καναρινι μου παντως δεν με συμπαθησε ποτε.Το ειχα εννια μηνες και. Μονο οταν του εβαζα τροφη καταλαβαινε τι παιζει και πλησιαζε λιγο. Οποτε απ την αλλη δεν ειχαμε συναισθηματικο δεσιμο και το γεγονος οτι εφυγε μακρια, λιγο με νοιαζει. Εχω ομως δυο αδεια κλουβια τωρα. Θα ηθελα να βαλω κατι μεσα τους, και ας μην βγαζει ωραιους ηχους. Θελω απλως να φροντιζω κατι.. Αξιζει να παρω καναρινι παλι η να παρω κατι αλλο; Δεν ξερω. Δεν ξερω γιατι σας γραφω επισης, ηθελα καπου να το πω. Να ειναι καλα οπου και να ειναι..

• Like 1
Δημοσ.

Πλεον εχω δυο κλουβια και κανενα πουλι.

Σκεψου να ειχες 2 πουλια και κανενα κλουβι να τα βαλεις.. Ελα διπλα αμα θες εχω ανοιξει θεμα να πεις τον πονο σου

• Like 2
Δημοσ.

το πιο πιθανο ειναι να εχει πεθανει μεχρι τωρα

πάντως οι παπαγάλοι μια χαρά έχουν εγκλιματιστεί στην αθήνα

• Like 1
Δημοσ.

για τις γατες ειναι μπεκρη μεζε το καναρινακι σου...

θα σ στειλουν ευχαριστηρια καρτα τα γατια τις γειτονιας.

Εχω ομως δυο αδεια κλουβια τωρα. Θα ηθελα να βαλω κατι μεσα τους, και ας μην βγαζει ωραιους ηχους.

βαλε ένα ραδιοφωνο στα ΑΜ και θα εχεις και κατι μεσα στα κλουβια και δεν θα βγαζει και ωραιους ηχους...κατι κςςςς και τετοια θα κανει.

• Like 3
Δημοσ.

Τα καναρίνια αν και καλη συντροφια, πολυ δυσκολα εξημερωνονται. Τουλαχιστον κανενα απο τα πολλα που περασαν απο τα χέρια μου. Επισης το θεωρουσα παντα χαζο ενα πουλι να το φαει η γάτα. Η αλήθεια ειναι οτι τα δυο τελευταία καναρίνια μου τα εφαγε ενα μεγαλο πουλι, ενω βρισκονταν στο κλουβί τους. Οποτε στο ενδεχόμενο επιβιωσης -οσο περνανε και οι ωρες- δινω ελάχιστη πιθανότητα.

Οπως το εγραψες "καναρινι στο δρομο", νομιζα οτι εκαναν εξωση στο καναρινι σου...

• Like 1
Δημοσ.

Τα καναρίνια αν και καλη συντροφια, πολυ δυσκολα εξημερωνονται. Τουλαχιστον κανενα απο τα πολλα που περασαν απο τα χέρια μου. Επισης το θεωρουσα παντα χαζο ενα πουλι να το φαει η γάτα. Η αλήθεια ειναι οτι τα δυο τελευταία καναρίνια μου τα εφαγε ενα μεγαλο πουλι, ενω βρισκονταν στο κλουβί τους. Οποτε στο ενδεχόμενο επιβιωσης -οσο περνανε και οι ωρες- δινω ελάχιστη πιθανότητα.

Συμφωνώ για τα μεγάλα πουλιά, πιθανό να ήταν κουκουβάγια τη νύχτα; Εχει τύχει και στους δικούς μου

Οπότε και το καναρινάκι για κει το βλέπω, εκτός αν χαζεύει στη διαδρομή και την πατήσει από το Σιλβέστρο.

Εμένα μου αρέσουν τα παπαγαλάκια στο Ζάππειο που έχουν κάνει τη δική τους φάση και έχουν γυρίσει στη φύση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...