Nelnel Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δεν το εφαγα ουτε το πυροβολισα. Μαλλον στο κλουβι θα βαλω τις σκεψεις σου.. Δεν την εχασε την ζωη του. Επελεξε να την ζησει, μαλλον.. Ειχα βαλει το χερι μου στο κλουβι να το πιασω και αυτο βγηκε απο την πορτα του κλουβιου ενω το χερι μου ηταν ηδη μεσα πριν προλαβω να το κρατησω στα χερια μου. Και το σκασμενο με το που βγηκε δεν πηγε να κατσει σε μια ακρη , πχ σε καμια γλαστρα. Συνεχισε να πετα μεχρι που χαθηκε.. Ας ειναι.. Αγορασες ενα καναρινι. Το βαλες σ ενα κλουβι. Εισαι 100% υπευθυνος γι αυτο.Επιλογη τι θα εκανε με τη ζωη του, θα ειχε αν ηταν ελευθερο στη φυση. Το οτι ειδε πορτα ανοιχτη, εφυγε, ειναι στο ενστικτο του (οπως αν κ καλοταισμενη η γατα του, σκοτωνει τις δεκαοχτουρες, που εγραψε καποιος). Το "δε το εβαλα σπιτι γιατι ηταν βρωμικο" δεν ειναι ηλιθιοτητα. Αναισθησια, ανευθυνοτητα ειναι. Να φροντιζες να ηταν καθαρο. Και αν εφευγε μες το σπιτι, τι; Το πολυ πολυ να αφηνε μια-δυο κουτσουλιες. Μαντεψε: μια βρεγμενη χαρτοπετσετα κ καθαρισες. Ο αλλος μαζεψε χτυπημενο αδεσποτο, εκανε οτι περναγε απ το χερι του να το σωσει κ ειχε κ τυψεις οταν πεθανε τελικα κ εσυ που επελεξες ενα ζωακι, λυπασαι που σου μειναν τα κλουβια. Ουτε λουτρινο μη παρεις. Χαρισε τα κλουβια κ μεινε μακρια απ τα ζωα. Συγνωμη προς τους υπολοιπους αλλα δε μπορω να ειμαι ευγενικη σε κατι τετοιους. 1
redhotstef Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Κοπελια το πηρες πολυ κατακαρδα.. Και γω στεναχωρηθηκα αλλα ετυχε, δεν το επελεξα να φυγει Ουτε το εδιωξα επιτηδες οπως κανουν πολλοι αλλοι στα σκυλια τους πχ , οποτε μη με βαζεις στο ιδιο τσουβαλι με αυτους. Και δεν το εβαλα ουτε το ειχα σε ενα κλουβι για να κελαιδαει. Το ειχα σε κλουβαρα και θσ το εβαζα σε μεγαλυτερη γιατι ηθελα να νιωθει ανετα. Αν αυτο δεν λεει κατι οκ. Ναμου
Βασίλης_29 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δεν μπορουν τα καναρινια να ζησουν οπως τα σπουργιτια; Οι γατες τρωνε πουλια στην Αθηνα; Νομιζα τρεφονται με κατσαριδες Κανονικά ούτε με πουλιά ούτε με κατσαρίδες τρέφονται, μπορεί μια γάτα να κάτσει να φάει πουλί αν πεινάει και κινδυνεύει να πεθάνει από την πείνα, εκεί λειτουργεί το ένστικτο της επιβίωσης. Στα πουλιά μπορεί να επιτεθούν και να τα πνίξουν, είχε συμβεί με μια γάτα που είχαμε για κάποιο καιρο και επιτέθηκε σε 3-4 περιστέρια στον ακάλυπτο χώρο του σπιτιού, τα είδαμε νεκρά με δαγκωματιές και πληγές κάτω από το κεφάλι τους και το ράμφος, στον λαιμό λογικά ήταν. Τις κατσαρίδες απλά τις πιάνουν με τα πόδια τους και τις σκοτώνουν με τα νύχια τους σε χρόνο dt.
ca6mio Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Επιλογη τι θα εκανε με τη ζωη του, θα ειχε αν ηταν ελευθερο στη φυση.<br> Μου γεννήθηκαν κάποιες απορίες: Σε ποιον ιδανικό κόσμο κάποιο πλάσμα έχει επιλογή τι θα κάνει με την ζωή του; Επίσης θέλω να εξετάσουμε το παρακάτω: Σενάριο 1: Γεννιέται και μεγαλώνει ελεύθερο και κάποια μέρα το πιάνει και το τρώει μια γάτα. Σενάριο 2: Γεννιέται και μεγαλώνει ελεύθερο και κάποια μέρα το πιάνει ένας άνθρωπος και το βάζει σε ένα κλουβί. Το πρώτο είναι φυσιολογικό και το δεύτερο λάθος; Ή μήπως μόνο οι γάτες έχουν το δικαίωμα να πιάνουν πουλιά;
g2econdo Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Μου γεννήθηκαν κάποιες απορίες: Σε ποιον ιδανικό κόσμο κάποιο πλάσμα έχει επιλογή τι θα κάνει με την ζωή του; Επίσης θέλω να εξετάσουμε το παρακάτω: Σενάριο 1: Γεννιέται και μεγαλώνει ελεύθερο και κάποια μέρα το πιάνει και το τρώει μια γάτα. Σενάριο 2: Γεννιέται και μεγαλώνει ελεύθερο και κάποια μέρα το πιάνει ένας άνθρωπος και το βάζει σε ένα κλουβί. Το πρώτο είναι φυσιολογικό και το δεύτερο λάθος; Ή μήπως μόνο οι γάτες έχουν το δικαίωμα να πιάνουν πουλιά; Σε παρακαλώ το σχόλιο περί ελευθερίας της βούλησης ειδικά στα ζώα ήταν κάπως άστοχο. Λογικά εννοούσε ότι αν ήταν ελεύθερο δεν είχε ο άνθρωπος ευθύνη. Τώρα που το ζωντανό αγοράστηκε από αυτόν έχει την αντίστοιχη ευθύνη. Μην την κάνουμε την κουβέντα φιλοσοφικη, θα χαθεί το point. Κοπελια το πηρες πολυ κατακαρδα.. Και γω στεναχωρηθηκα αλλα ετυχε, δεν το επελεξα να φυγει Ουτε το εδιωξα επιτηδες οπως κανουν πολλοι αλλοι στα σκυλια τους πχ , οποτε μη με βαζεις στο ιδιο τσουβαλι με αυτους. Και δεν το εβαλα ουτε το ειχα σε ενα κλουβι για να κελαιδαει. Το ειχα σε κλουβαρα και θσ το εβαζα σε μεγαλυτερη γιατι ηθελα να νιωθει ανετα. Αν αυτο δεν λεει κατι οκ. Ναμου Όχι δεν στεναχωρηθηκες και είναι εμφανές και καλά κάνεις, δεν είναι ανάγκη να είμαστε όλοι ευαίσθητοι. Τα άτομα που αναφερεις είναι όντως πιο ανίκανα και από εσένα. Αυτό δεν σε κάνει ικανό να έχεις κατοικίδιο, απλά σε κάνει πιο ικανό από αυτά και μπράβο σου. Τώρα πίσω στο θέμα - μην πάρεις μωρέ κατοικίδιο. Βάλε τα ποστ μου στο κλουβί με φωτό του ron swanson και θα είσαι κομπλε.
ca6mio Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δεν ήταν το δικό μου σχόλιο άστοχο. Και τι εννοούσε δεν χρειάζεται να ψαξουμε γιατί το νόημα ήταν ξεκάθαρο.
g2econdo Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δεν ήταν το δικό μου σχόλιο άστοχο. Και τι εννοούσε δεν χρειάζεται να ψαξουμε γιατί το νόημα ήταν ξεκάθαρο. Όχι το δικο σου βρε. Της κοπέλας .
redhotstef Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 "g2econdo" ειχες ποτε κατοικιδιο;
g2econdo Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 "g2econdo" ειχες ποτε κατοικιδιο; Παρά πολλά. Όλα πτηνά μάλιστα 1
BabyRage Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Το πουλί σου δεν σε αγάπησε ποτέ φίλε redhotstef και αυτό γιατί το είχες σε ασφυξία. Μια συναισθηματική σχέση θέλει και υποχωρήσεις που δυστυχώς δεν βλέπω να έκανες. Άμα είσαι από πάνω του όλη την ώρα δείχνεις πολύ απαιτητικός. Έπρεπε να του δώσεις λίγο χώρο και χρόνο παραπάνω για να σε αγαπήσει. Δεν προσπάθησες για αυτή την σχέση όταν λες ότι ερχόταν μόνο στο φάι. Το πουλί θέλει και το χάδι του φίλε μου. Αυτά βέβαια δεν τα καταλαβαίνουν οι άσχετοι και άκαρδοι αυτού του forum. 1
Nelnel Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Λογικά εννοούσε ότι αν ήταν ελεύθερο δεν είχε ο άνθρωπος ευθύνη. Τώρα που το ζωντανό αγοράστηκε από αυτόν έχει την αντίστοιχη ευθύνη. Μην την κάνουμε την κουβέντα φιλοσοφικη, θα χαθεί το point. Αυτο ακριβως. Αλλα προκειμενου να δειξει οτι δεν εχει ευθυνη το ριχνει στη φιλοσοφια.Οσο κι αν σου φαινεται απιστευτο και τα ζωα εχουν βουληση. Δεν ειναι προνομιο των ανθρωπων μονο. Οκ, δε μπορουν να επιλεξουν να μη φαγωθουν απ τη γατα, αλλα θα προσπαθησουν να την αποφυγουν αν τη δουν. Οπως κ ο ανθρωπος που γεννιεται ελευθερος κ επιλεγει τι θα κανει στη ζωη του, αλλα δε μπορει να ελεγξει τη γλαστρα που πεφτει απ το μπαλκονι στο κεφαλι του. Εκτος αν τη δει κ κανει ενα βημα πιο κει. Οποτε για το ζωο που εχουμε φυλακισμενο (εντος κ εκτος εισαγωγικων) εχουμε την ευθυνη της φροντιδας του. Οπως αντιστοιχα για τους φυλακισμενους που κρατος/οικογενεια εχουν την αντιστοιχη ευθυνη. 1
ca6mio Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Ήταν μια σχέση καταδικασμένη γιατί ήταν χτισμένη πάνω στο συμφέρον. Σε ήθελε για τα λεφτά σου. Δεν σε αγάπησε ποτέ. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις