Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε!Μετά από πολύ ψάξιμο δεν έχω καταλάβει τα εξής

PART 1
σκέφτομαι να κάνω έναρξη ατομικής και καταγράφω πάνω κάτω τα ετήσια έξοδα τα οποία δεν επιστρέφονται στον επιχειρηματία,ώστε να ελέγξω την βιωσιμότητα του εγχειρήματος.

Τί εννοώ συγκεκριμένα,ο φόρος επί των κερδών (26% ή 29% νομίζω) και η παρακράτηση φόρου (20% νομίζω) αναφέρονται σε ατομικές επιχειρήσεις ή μόνο σε ΟΕ,ΕΠΕ κτλ ;
Αυτά είναι έξοδα τα οποία τα χαιρετάς μια για πάντα (όπως είναι το τέλος επιτηδεύματος ή το ΤΕΒΕ ; ) ή θα μου επιστραφούν στο τέλος του έτους για παράδειγμα έπειτα από μικρές μειώσεις;

Η εικόνα που έχω μέχρι τώρα για τα πάγια έξοδα ατομικής επ. σε ένα έτος που δεν επιστρέφονται ποτέ είναι
μείον 3000 για ΤΕΒΕ,μείον 600 τέλος επιτηδεύματος,μείον 23% ΦΠΑ επί των ακαθάριστων εσόδων, συν ένα ποσοστό ως επιστροφή ΦΠΑ από έξοδα σε προμηθευτές κτλ, μείον άλλα έξοδα λειτουργικά,λογαριασμοί,λογιστές,εργατικά κτλ, μείον ένα πολύ μικρό ποσοστό εισφοράς αλληλεγγύης.

Θεωρητικά έπειτα από αυτές τις μειώσεις ότι μείνει είναι το καθαρό μου εισόδημα ή ότι μείνει θα φάει περαιτέρω μείωση από κάποιον φόρο επί των κερδών ;

Εδώ και καιρό διαβάζω όλα τα σχετικά θέματα που έχουν αναρτηθεί στο φόρουμ και αλλού,αλλά συνεχίζω να έχω τις παραπάνω απορίες.

PART 2
Επίσης μία πιο περίπλοκη ερώτηση η οποία με καίει επίσης αρκετά αλλά είναι κάπως ιδιαίτερη.
Θέλω να ελέγξω την αγορά ως προς την ζήτηση της υπηρεσίας που θα προσφέρω.Έχω χτίσει (χωρίς να έχω κάνει έναρξη) τις "δομές" για υποδοχή πελατείας και διαφήμιση.Αν μοιράσω φυλλάδια,λειτουργήσω website και προσφέρω την υπηρεσία ΧΩΡΙΣ αμοιβή και χωρίς αυτή να αναφέρεται πουθενά,χωρίς να κάνω δηλαδή ΚΑΜΙΑ απολύτως οικονομική συναλλαγή, είμαι παράνομος ;
Αν ναι τί πρόστιμο παίζει ;
Ο λόγος για να το κάνω αυτό είναι για να ελέγξω (σε πολύ μικρό βαθμό για μικρό χρονικό διάστημα) την αποδοχή που θα είχε η υπηρεσία πρωτού κάνω τα έξοδα της έναρξης.

Οποιαδήποτε απάντηση ή παραπομπή για οτιδήποτε απ'τα παραπάνω θα ήταν ποοολύ χρήσιμη!
Έχω επισκεφθεί ήδη λογιστή αλλά μάλλον εξαιτίας ελάχιστου διαθέσιμου χρόνου από μέρους του και εκατοντάδων ερωτήσεων από μέρους μου δεν πολυβγάλαμε άκρη!
Ευχαριστώ.

Δημοσ.

μια μικρή αλλα ουσιώδη λεπτομέρια. Ο φορος 26-29% δεν ειναι επι των κερδών πάντα. Αμα εχεις ζημιά θα ειναι επι του τεκμαρτού εισοδήματος. Δλδ... μπορεί να μπεις μέσα ξέρω γω 3-5 χιλιάρικα... ομως... επειδή υπάρχεις 3κ... και ενα αμάξι αν εχεις ακομα 4κ τεκμήριο... σύνολο 7 χιλιαρικα. 26% φορος στα 7 χιλιάρικα, εβγαλες δεν εβγαλες. Ουτε μα ουτε μου... θα πληρώσεις επι φανταστικών εισοδημάτων.

Αν ειναι η πρώτη σου εναρξη ως ΕΕ... θα εχεις μειωμένη φορολογία για τα πρώτα χρόνια και θα γλυτώσεις και το τέλος επιτηδευματος, αλλα αν δεν ειναι παιζεις με τους βαρυτατους συντελεστες.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω δεν πολυ καταλαβα τι ρωτας, τα πρόστιμα παντως της εφορείας δεν ειναι σαν του κοκ, κοκκινο 100 ευρω, ειναι μετα απο έλεγχο και όπου σε πιάσουν

Δημοσ.

Η εικόνα που έχω μέχρι τώρα για τα πάγια έξοδα ατομικής επ. σε ένα έτος που δεν επιστρέφονται ποτέ είναι

μείον 3000 για ΤΕΒΕ,μείον 600 τέλος επιτηδεύματος,μείον 23% ΦΠΑ επί των ακαθάριστων εσόδων, συν ένα ποσοστό ως επιστροφή ΦΠΑ από έξοδα σε προμηθευτές κτλ, μείον άλλα έξοδα λειτουργικά,λογαριασμοί,λογιστές,εργατικά κτλ, μείον ένα πολύ μικρό ποσοστό εισφοράς αλληλεγγύης.

Το ΦΠΑ στην Ελλάδα επιβλήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1987. Πριν 29 χρόνια, και 10 μήνες.

Και ακόμα και σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει ιδέα πως αυτό λειτουργεί/δουλεύει.

Όχι να μην κάνεις τίποτα, μέχρι να μάθεις πως λειτουργεί το ΦΠΑ, και οι λοιποί φόροι.

Και ναι έχω δική μου εταιρία στην Βρετανία, και εδώ ο υπολογισμός του ΦΠΑ λόγου του scheme που είμαι είναι ποιό πολύπλοκος, ενώ έχω πλήρη γνώση του εταιρικών Ελληνικών φορολογικών συστήματων από το 1992 και μετά που χρειάστηκε να ασχοληθώ σχετικά λόγο της οικογενειακής επιχείρησης και μετάπειτα του αδελφού μου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω δεν πολυ καταλαβα τι ρωτας, τα πρόστιμα παντως της εφορείας δεν ειναι σαν του κοκ, κοκκινο 100 ευρω, ειναι μετα απο έλεγχο και όπου σε πιάσουν

το γνωρίζω,απλά η ερώτηση ήταν η εξής,εφόσον διαφημίσω μία υπηρεσία αλλά δεν πραγματοποιήσω καμία συναλλαγή ως αντάλλαγμα αυτής της υπηρεσίας και δεν δεχτώ χρήματα από κανέναν,υπάρχει κάποιο πρόστιμο το οποίο να επιβάλλεται σε μία τέτοια περίπτωση ; (δεν θα έχει γίνει έναρξη)

έχω διαβάσει εδώ http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/15500 , αλλά δεν αναφέρεται κάτι για την περίπτωση.

*ξαναλέω ότι το παραπάνω θέλω να το κάνω προκειμένου να ελέγξω την ζήτηση της αγοράς προτού μπω στα έξοδα και το ρίσκο της έναρξης.Ουσιαστικά μιλάμε για αφιλοκερδώς προσφορά μιας υπηρεσίας.Ξέρουμε αν υπάρχει κάποιο πλαίσιο για τέτοιες περιπτώσεις ή για τί πράγμα θα μπορούσα να κατηγορηθώ σε περίπτωση καταγγελίας πχ ;

Το ΦΠΑ στην Ελλάδα επιβλήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1987. Πριν 29 χρόνια, και 10 μήνες.

Και ακόμα και σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει ιδέα πως αυτό λειτουργεί/δουλεύει.

Όχι να μην κάνεις τίποτα, μέχρι να μάθεις πως λειτουργεί το ΦΠΑ, και οι λοιποί φόροι.

Και ναι έχω δική μου εταιρία στην Βρετανία, και εδώ ο υπολογισμός του ΦΠΑ λόγου του scheme που είμαι είναι ποιό πολύπλοκος, ενώ έχω πλήρη γνώση του εταιρικών Ελληνικών φορολογικών συστήματων από το 1992 και μετά που χρειάστηκε να ασχοληθώ σχετικά λόγο της οικογενειακής επιχείρησης και μετάπειτα του αδελφού μου. 

Έγινε,δεν θα κάνω τίποτα.Νομίζω το ότι ξεκίνησα το θέμα αποδεικνύει το ότι δεν ισχυρίστηκα πως γνωρίζω τα πάντα,αλλιώς δεν θα ρωτούσα.

Θες να με βοηθήσεις και να μου πεις που έκανα λάθος ;

σημ. τις προσθαφαιρέσεις που έκανες με έντονα τις έχω γράψει με τυχαία σειρά.Πρώτα αφαιρείται ο ΦΠΑ,μετά τα έξοδα (που εμπίπτουν) και σε ότι μείνει πέφτει ο φόρος εισοδήματος,κάνω λάθος ; Την επιστροφή ΦΠΑ την έχω στο μυαλό μου ως το ποσό ΦΠΑ που πλήρωσα εγώ σε προμηθευτές και άλλους, μείον το ποσό ΦΠΑ που έλαβα εγώ από πελάτες.

Επεξ/σία από Emaros

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...