LongTom Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Αυτό με το "αργοπορώ πάντα" μόνο στην Ελλάδα το είδα... Τεσπα,βέβαια από την δεύτερη φορά το παίρνω πρέφα και συνήθως τους κάνω να με περιμένουν,διότι δύο μπορούν να παίξουν το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα δεν δέχομαι με την καμία άτομα που βρίσκουν δικαιολογίες για την χρόνια αργοπορία,ιδίως στο "χωριό" που είναι 40λεπτά δρόμος το μέγιστο από την μια άκρη στην άλλη,με τα ποδάρια αυτό. Δείχνει ότι με γράφει στα @@ του. Προσωπικά πάντα στην ώρα μου και λίγο πιο νωρίς,όταν ξέρω ότι και ο άλλος προσπαθεί βέβαια. Btw:Για φίλους/ες πάντα,αι γυναίκαι a priori είναι γνωστό ότι θα αργήσουν(αι Ελληνίδαι). Οι κσένες καλύτερες σε αυτό,ποτέ δεν με έστησε αλλοδαπιά.
φραμπάλα Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Υπάρχει ο χρόνος ή μήπως είναι μόνο στο μυαλό των ανθρώπων; Μέσα στο 2002 στα υπόγεια εργαστήρια του Πανεπιστημίου της Γενεύης έγινε ένα εξαιρετικά καθοριστικό πείραμα για την αντίληψή μας περί χρόνου. Με πολύ απλά λόγια, μπορούμε να πούμε ότι έστειλαν μέσα από οπτικές ίνες ζεύγη φωτονίων που είχαν παραχθεί μαζί και εξαρτιόταν το ένα από το άλλο. Αυτά ανά δύο έπεφταν το καθένα επάνω σε έναν ξεχωριστό καθρέφτη ειδικής κατασκευής ώστε να μπορούν να ανακλασθούν ή να περάσουν από μέσα, χωρίς να είναι προγραμματισμένο από πριν τι ακριβώς θα κάνουν. Αποδείχθηκε ότι στο κάθε ζευγάρι υπήρχε τέλεια συνεννόηση. Αν περνούσε το ένα από μέσα, περνούσε και το άλλο· αν το ένα προτιμούσε να ανακλασθεί, το ίδιο έκανε και το άλλο - χωρίς αυτό, το τονίζουμε, να οφείλεται σε κάποιο προγραμματισμό από πριν. Αν κάποιος σκεφθεί ότι υπήρχε ακαριαία ή έστω μέσα σε αφάνταστα μικρό χρόνο κάποια ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσα στα μέλη κάθε ζευγαριού, πρέπει να ξέρει ότι ταυτόχρονα γκρεμίζει όλη τη θεωρία του Αϊνστάιν, που δεν θέλει να διαδίδεται το οποιοδήποτε μήνυμα τόσο γρήγορα. Γιατί αυτό θα έπρεπε να γίνεται με ταχύτητα μεγαλύτερη από την ταχύτητα του φωτός. Ετσι οι ερευνητές της συμπεριφοράς των σωματιδίων του μικροκόσμου θεώρησαν ότι είχαν τη συγκλονιστική απόδειξη ενός απίστευτου συμβάντος: Η «συνεννόηση» των δύο φωτονίων γίνεται όχι μόνο σαν να μην υπάρχει μεταξύ τους απόσταση αλλά και ενώ απουσιάζει κάθε χρονική εξέλιξη. Στον μικρόκοσμο, δηλαδή, δεν μπορείς να ορίσεις «πριν» και «μετά», εκεί συμβαίνουν πράγματα χωρίς απαραίτητα πάντα να «κυλάει» και ο χρόνος. Εννοείται ότι ο χρόνος είναι κάτι που μπαίνει οπωσδήποτε στην εικόνα όταν βρεθούμε στον μακροσκοπικό, καθημερινό δικό μας κόσμο, όπου τα υλικά σώματα αποτελούνται από δισεκατομμύρια σωματίδια του μικροκόσμου και αισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε λόγο ακόμη και για το τώρα, ενώ αυτό στην ουσία αλλάζει συνεχώς. Και παραμένει αντικείμενο διαφόρων θεωριών το πώς αυτός ο άχρονος, κατά κάποιο τρόπο, μικρόκοσμος συγκροτεί τελικά έναν κόσμο που εξαρτάται από τα ρολόγια, τα ημερολόγια και τη διαίρεση του χρόνου. 2
LongTom Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Υπάρχει ο χρόνος ή μήπως είναι μόνο στο μυαλό των ανθρώπων; Μέσα στο 2002 στα υπόγεια εργαστήρια του Πανεπιστημίου της Γενεύης έγινε ένα εξαιρετικά καθοριστικό πείραμα για την αντίληψή μας περί χρόνου. Με πολύ απλά λόγια, μπορούμε να πούμε ότι έστειλαν μέσα από οπτικές ίνες ζεύγη φωτονίων που είχαν παραχθεί μαζί και εξαρτιόταν το ένα από το άλλο. Αυτά ανά δύο έπεφταν το καθένα επάνω σε έναν ξεχωριστό καθρέφτη ειδικής κατασκευής ώστε να μπορούν να ανακλασθούν ή να περάσουν από μέσα, χωρίς να είναι προγραμματισμένο από πριν τι ακριβώς θα κάνουν. Αποδείχθηκε ότι στο κάθε ζευγάρι υπήρχε τέλεια συνεννόηση. Αν περνούσε το ένα από μέσα, περνούσε και το άλλο· αν το ένα προτιμούσε να ανακλασθεί, το ίδιο έκανε και το άλλο - χωρίς αυτό, το τονίζουμε, να οφείλεται σε κάποιο προγραμματισμό από πριν. Αν κάποιος σκεφθεί ότι υπήρχε ακαριαία ή έστω μέσα σε αφάνταστα μικρό χρόνο κάποια ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσα στα μέλη κάθε ζευγαριού, πρέπει να ξέρει ότι ταυτόχρονα γκρεμίζει όλη τη θεωρία του Αϊνστάιν, που δεν θέλει να διαδίδεται το οποιοδήποτε μήνυμα τόσο γρήγορα. Γιατί αυτό θα έπρεπε να γίνεται με ταχύτητα μεγαλύτερη από την ταχύτητα του φωτός. Ετσι οι ερευνητές της συμπεριφοράς των σωματιδίων του μικροκόσμου θεώρησαν ότι είχαν τη συγκλονιστική απόδειξη ενός απίστευτου συμβάντος: Η «συνεννόηση» των δύο φωτονίων γίνεται όχι μόνο σαν να μην υπάρχει μεταξύ τους απόσταση αλλά και ενώ απουσιάζει κάθε χρονική εξέλιξη. Στον μικρόκοσμο, δηλαδή, δεν μπορείς να ορίσεις «πριν» και «μετά», εκεί συμβαίνουν πράγματα χωρίς απαραίτητα πάντα να «κυλάει» και ο χρόνος. Εννοείται ότι ο χρόνος είναι κάτι που μπαίνει οπωσδήποτε στην εικόνα όταν βρεθούμε στον μακροσκοπικό, καθημερινό δικό μας κόσμο, όπου τα υλικά σώματα αποτελούνται από δισεκατομμύρια σωματίδια του μικροκόσμου και αισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε λόγο ακόμη και για το τώρα, ενώ αυτό στην ουσία αλλάζει συνεχώς. Και παραμένει αντικείμενο διαφόρων θεωριών το πώς αυτός ο άχρονος, κατά κάποιο τρόπο, μικρόκοσμος συγκροτεί τελικά έναν κόσμο που εξαρτάται από τα ρολόγια, τα ημερολόγια και τη διαίρεση του χρόνου. Ναι, η Κβαντική Φυσική φταίει που κάποιοι πάνε με το πάσο τους και σε γράφουν στα @@ τους.... 1
φραμπάλα Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 γιατί, τι είναι ο χρόνος; γιατί εξαρτιέται η ζωή μας από τον χρόνο;
curiositykilledme Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 εγω θεωρω οτι αυτο ειναι καθαρη αναισθησια, ειναι αν εχεις ή δεν εχεις το αγχος του χρονου πολυ απλα. επισης ειναι πιθανον να μην εμαθε ποτε καποιος τις συνεπειες του αν αργησει. για παραδειγμα ενας καλος μου φιλος αργουσε συνεχομενα, μια μερα λοιπον τον στειλαμε μονο του για καφε, ουτε καν πηγαμε και το καταλαβε. Δεν ηρθε καθυστερημενος ποτε ξανα. Και λετε οτι αργειτε συχνα-συνεχεια στην δουλεια. Θα ηθελα και γω τις δουλειες σας και τα αφεντικα σας αν σας αφηνουν να αργειτε καθε μερα. 1
LongTom Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 γιατί, τι είναι ο χρόνος; γιατί εξαρτιέται η ζωή μας από τον χρόνο; Έτσι,και εγώ θα κυκλοφορώ σαν κατσίβελος,βρωμιάρης και ατημέλητος και θα λέω φταίει η ποτάνα η εντροπία που είμαι έτσι.
gatokoritso Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 αργω συχνα.δεν το εχω με την ώρα κανω πολλά πράγματα ταυτόχρονα. 1
lary7 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Xpapias παρε το χαλαρα, ετσι σε εφτιαξε η φυση, οσο και να προσπαθησεις να αλλαξεις δεν γινεται. Παντα θα αργεις στην ζωη, με καποιες ελαχιστες εξαιρεσεις, τουλαχιστον προσπαθησε να αμβλυνεις τις συναιπειες αυτης της αργοπορίας σου. Ακριβώς ιδια περίπτωση ειμαι, πλεον εχω αποδεχτει την μοιρα και απλά κανω πιο ορθη διαχείρηση. PS: Εχω χάσει και εγω τρενα, λεωφορεία , καράβια ,ακόμα οχι αεροπλάνα αλλα παντα ελπίζω πως το αεροπλάνο που θα χάσω είναι αυτό που θα πέσει τελικα, επενδύω στο karma μου... 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Μωρέ το να μην μπορούν να διαχειριστούν σωστά το χρόνο ενώ έχουν να κάνουν πράγματα το καταλαβαίνω, το να ψωλοβροντάνε εσκεμμένα και στα αρχιδιαμολ χωρίς να ενημερώνουν είναι το μεγάλο σπάσιμο.... 2
ScorpioX777 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 γιατί εξαρτιέται η ζωή μας από τον χρόνο; Γιατι ο χρονος ειναι χρημα.
astrosunnefo Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Γεια χαρά. Τεράστιο πρόβλημα, το εχω καθε μερα, σε οτιδήποτε. Ειτε δουλειά ειναι, ειτε καφές με φίλους, είτε ραντεβού για σινεμά. Πάντα, ότι κι αν κανω, φτανω αργοπορημενος. Δεν πα να ξυπνησω μιση ωρα νωρίτερα, θα κατσει κατι (βλ. τουαλέτα/αποφαση να ξυριστω) και θα παω με 5-10 λεπτα καθυστέρηση στη δουλειά. Δεν υπάρχει πρόβλημα βεβαια γιατι ειμαι τυπικος και κάθομαι κανα 2ωρο-3ωρο παραπανω απ οτι χρειάζεται. Τα ιδια και οταν κανονιζω καφε με φιλους που μπορει να αργησω κανενα τεταρτο. Πραγματικα δε το θελω. Φοραω ρολοι αλλα τιποτα. Μπορει επισης να βαλω το ρολοι 5-10 λεπτα μπροστα αλλα δεν αλλάζει τιποτα. Εσεις τα καταφέρνετε; Έναν Χι φόρτο να τον βγάζεις από πριν, αφού έχεις δει ότι δεν τα καταφέρνεις με την διαχείριση του χρόνου. Πχ Ξέρεις ότι στις 8 πρέπει να είσαι στη δουλειά σου. Απ' το βράδυ μπορείς να αποφασίσεις τι θα φορέσεις και να τα αφήσεις σε μία άκρη, να ετοιμάσεις τον επαγγελματικό σου φάκελο και να μην τρέχεις πανικόβλητος το πρωί να συγκεντρώσεις τα απαραίτητα έγγραφα κλπ Βάζεις νωρίτερα το ξυπνητήρι - όχι τσίμα τσίμα, ώστε να είσαι εντός του χρονικού διαγράμματος, ανεξαρτήτου απροόπτου, αλλά να έχεις κάνει κι αυτά που θες (να 'χεις κάνει μπάνιο, να ΄χεις πάρει πρωινό κ.α.). 1
TriLoBiTe Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Να αλλάξει το νικ του από πάνω σύννεφου σε sofosunnefo 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα