Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τώρα εσείς μαλώνετε (σαν κλασικοί Έλληνες και ακόμη πιο κλασικοί Insomniacs για το πως θα πρέπει να σπάσει το αυγό) και συγκρίνετε ποιος την έχει μεγαλύτερη την εμπειρία ο OP πολύ φοβάμαι όμως θα έχει ήδη παραγγείλει την υπερηχητική κουδουνίστρα θα δει ότι δεν κάνει δουλειά και θα πάρει φόλες (αυτό ειναι το καλό σενάριο) αλλιώς έχει ήδη πάρει φόλες (το κακό σενάριο) όχι για αγέλες σκυλιών

αλλά για 3 μπομπάκια που αποτι κατάλαβα ειναι θηλυκά και μια δυο φορές τον χρόνο θα σέρνουν και κάνα 2,3 άλλα απο πίσω τους...

• Like 1
  • Απαντ. 199
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι πρόβλημα υπάρχει ακριβώς με τα αποφάγια; Η βιομηχανοποιημένη τροφή σίγουρα δεν είναι καλύτερη.

Ο σκύλος εξημερώθηκε από τον άνθρωπο όταν ζούσε ακόμα στις σπηλιές και πετούσε τα αποφάγια παραδίπλα... δειλά δειλά κάποιοι λύκοι που έψαχναν για τροφή πλησίασαν στις σπηλιές και έτσι ξεκίνησε το νταλαβέρι. :)

Βέβαια αυτά θα ακούγονται «βάρβαρα» σε κάποιους που βάζουν πουλόβερ στο σκυλί τους και το ταΐζουν ψαρονέφρι.

• Like 3
Δημοσ.

Τι πρόβλημα υπάρχει ακριβώς με τα αποφάγια; Η βιομηχανοποιημένη τροφή σίγουρα δεν είναι καλύτερη.

Ο σκύλος εξημερώθηκε από τον άνθρωπο όταν ζούσε ακόμα στις σπηλιές και πετούσε τα αποφάγια παραδίπλα... δειλά δειλά κάποιοι λύκοι που έψαχναν για τροφή πλησίασαν στις σπηλιές και έτσι ξεκίνησε το νταλαβέρι. :)

Βέβαια αυτά θα ακούγονται «βάρβαρα» σε κάποιους που βάζουν πουλόβερ στο σκυλί τους και το ταΐζουν ψαρονέφρι.

Κάπως έτσι το βλέπω κι εγώ. Απλά είναι μια μεγάλη βιομηχανία (και) όλο αυτό.

Δημοσ.

Αν δε καταλαβαινεις τι προβλημα υπαρχει με μια μη ισορροπημένη διατροφη , που αρκετες φορες μπορει να περιεχει και βλαπτικούς παράγοντες (πχ καρυκεύματα) , ειναι ενα θεμα...

Αλλα ναι ξερω στα χωρια τα σκυλια δεν εκαναν κανενα εμβόλιο, κυκλοφορούσαν ελεύθερα, έτρωγαν αποφάγια και κοκκαλα και ζούσαν χρονια!

Δημοσ.

Αν δε καταλαβαινεις τι προβλημα υπαρχει με μια μη ισορροπημένη διατροφη , που αρκετες φορες μπορει να περιεχει και βλαπτικούς παράγοντες (πχ καρυκεύματα) , ειναι ενα θεμα...

Αλλα ναι ξερω στα χωρια τα σκυλια δεν εκαναν κανενα εμβόλιο, κυκλοφορούσαν ελεύθερα, έτρωγαν αποφάγια και κοκκαλα και ζούσαν χρονια!

Δεν είναι ψέματα αυτό πάντως!

Δεν λέω να μην προσέχεις καθόλου αλλά δεν χρειάζεται και να τρελαίνεσαι πιστεύω, είναι αρκετά σκληρά ζώα τα σκυλιά. Και ισορροπημένη διατροφή ποια είναι; Οι φτηνές σκυλοτροφές δεν πιστεύω ότι είναι ισορροπημένη διατροφή πάντως.

Δημοσ.

Κοίτα να δεις, τα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι προσαρμόζονται έως ένα βαθμό.

Και ο άνθρωπος δεν είναι σαρκοφάγο ζώο, αλλά θα φάει και κρέας και το σκυλί που είναι σαρκοφάγο, θα φάει και τίποτα μακαρόνια που περίσσεψαν από το εστιατόριο...

Αυτό με τα κόκαλα το έχω ακούσει ότι δεν κάνουν καλό (και καλά μην πνίγει), όμως τα σκυλιά έχουν φυσικό ένστικτο να σπάνε τα κόκαλα με τα δόντια τους και να τρώνε το μεδούλι.

Αν κάποιος έχει τα φράγκα να ταΐζει ψαρονέφρι το σκυλί του κάθε μέρα, μαγκιά του, αλλά δεν έχουν όλοι αυτή την πολυτέλεια. Όπως υπάρχει ταξικότητα στην διατροφή των ανθρώπων (κάνουν όλοι την τέλεια ισορροπημένη διατροφή?), το ίδιο ισχύει και για τα ζώα.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν αναφέρθηκα σε φθηνές σκυλοτροφές εγω.

Επισης ναι δν ειναι ψεμματα , αλλα επειδη καποιος δν επαθε κατι απο κατι κακο αυτο δε το κανει καλο!!! Μη λεμε τα ιδια συνεχεια...

Και τελος , δεν ειπε κανεις να τρελαθεις. Ειπε να κανεις τα βασικα , μια σωστη διατροφη δηλαδη. Αν δε συμφωνεις με τις ξηρές τροφες, μαγείρεψε του.

Αλλα να του δινεις ο,τι περισσεύει δεν ειναι λυση.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν αναφέρθηκα σε φθηνές σκυλοτροφές εγω.

Επισης ναι δν ειναι ψεμματα , αλλα επειδη καποιος δν επαθε κατι απο κατι κακο αυτο δε το κανει καλο!!! Μη λεμε τα ιδια συνεχεια...

Και τελος , δεν ειπε κανεις να τρελαθεις. Ειπε να κανεις τα βασικα , μια σωστη διατροφη δηλαδη. Αν δε συμφωνεις με τις ξηρές τροφες, μαγείρεψε του.

Αλλα να του δινεις ο,τι περισσεύει δεν ειναι λυση.

Τι μπορείς να του μαγειρεύεις και να είναι ισορροπημένο;

Δημοσ.

Ο μέσος χρόνος ζωής για ένα αδέσποτο είναι 3-4 χρόνια το πολύ. Σκληραγωγημένα δεν τα λες... :)

το πεθανες..  εδω και 6 χρονια κατω απο το σπιτι μου ειναι τα ιδια σκυλια...  το ιδιο στην δουλεια το ιδιο στο χωριο το ιδιο στο σπιτι των γονεων...

Αν δε καταλαβαινεις τι προβλημα υπαρχει με μια μη ισορροπημένη διατροφη

Και ειπε ο Θεος στον αδαμ...  - Να ταιζεις τα σκυλια κοσνερβες μην ψοφησουν....
Δημοσ.

Δεν ειναι για το πνίξιμο ειναι γιατι μπορει να δημιουργήσουν γαστρεντερικά προβληματα , και ειδικα τα κοκκαλα απο κοτοπουλο να τρυπήσουν το στομαχι ή το εντερο.

(Και εχω δει και σκυλο να σπαει δοντι τρώγοντας κοκκαλο)

Αυτος που δε κανει σωστη διατροφη το επιλεγει. Ο σκυλος ομως δεν εχει τη νοημοσύνη να επιλέξει, ειμαστε εμεις υπεύθυνοι γι αυτο ;)

Και δε νομιζω να αναφερθηκε το ψαρονέφρι. Μιλώντας για φαγητο εκτος βιομηχανίας ζωοτροφών , το μονο που υπαρχει δηλαδη εκτος απ τ αποφάγια ειναι το ψαρονέφρι;

Φυσικα η συντηρηση ενος κατοικιδίου απαιτεί χρηματα και δεν ειναι μονο η διατροφη του το εξοδο

Δημοσ.

Τι μπορείς να του μαγειρεύεις και να είναι ισορροπημένο;

Κρεας , ψαρι, αυγα, λαχανικα , εντοςθια, γαλακτοκομικα (γιαουρτι). Μπορεις να συμπληρώσεις και με ρυζι αν και ο υδατανθρακας δεν ειναι απαραίτητος στα σκυλια. Επισης θελει προσοχη το ασβεστιο πολλες φορες χρειαζεται συμπληρωμα πχ απο τριμμενο τσόφλι αυγού.

• Like 1
Δημοσ.

1. Τα τελευταία 8-9 χρόνια που λείπω απ' την Ελλάδα, την επισκέπτομαι κάθε χρόνο, μένω στο πατρικό μου και βλέπω αυτό που είπα. Βέβαια, τώρα που το λες, μάλλον μαθαίνουν πότε θα έρθω και μαζεύονται σε αγέλες για να με παραπληροφορήσουν...

2. Οι γονείς και τ' αδέλφια μου, συνεχίζουν να ζουν στην ίδια περιοχή και βλέπουν επίσης καθημερινά, αυτό που λέω.

3. Είπα πουθενά ότι τα 4 χρόνια που έμενα σε άλλες περιοχές λόγω δουλειάς, ήταν τα τελευταία 4 πριν φύγω;

1. Μπορει να μαζευονται να σε υποδεχτουν. Αυτο θα το πιστευα.

2. Ε που στο καλο μενουν στην περιοχη κ τα βλεπουν, ενω εγω οχι; Μου κρυβονται; Στειλε μου περιπου στιγμα σε πμ αν θες. Πραγματικα ξερω πολυ καλα την περιοχη, γι αυτο επιμενω.

3. Δε το ξερω. Αν εκανα λαθος, το διορθωνω κ λεω για τα τελευταια 8-9 κ επειδη ειμαι πολυ καλη, στη χαριζω για τα 4 :-P

Δημοσ.

Δεν ειναι για το πνίξιμο ειναι γιατι μπορει να δημιουργήσουν γαστρεντερικά προβληματα , και ειδικα τα κοκκαλα απο κοτοπουλο να τρυπήσουν το στομαχι ή το εντερο.

(Και εχω δει και σκυλο να σπαει δοντι τρώγοντας κοκκαλο)

Αυτος που δε κανει σωστη διατροφη το επιλεγει. Ο σκυλος ομως δεν εχει τη νοημοσύνη να επιλέξει, ειμαστε εμεις υπεύθυνοι γι αυτο ;)

Και δε νομιζω να αναφερθηκε το ψαρονέφρι. Μιλώντας για φαγητο εκτος βιομηχανίας ζωοτροφών , το μονο που υπαρχει δηλαδη εκτος απ τ αποφάγια ειναι το ψαρονέφρι;

Φυσικα η συντηρηση ενος κατοικιδίου απαιτεί χρηματα και δεν ειναι μονο η διατροφη του το εξοδο

Δεν τρυπάει τίποτα σκυλί ειναι φτιαγμένο απο την φύση να σκοτώνει μικρότερα ζώα και να τα τρώει και τα κόκαλα κάνουν καλό στα σκυλιά...

απο εκει και πέρα 1 στο 100000 μπορεί να συμβεί κάτι αλλά αυτό ισχύει για όλα τα πράματα στον κόσμο και εγώ μπορώ να φάω τονοσαλάτα ριο μάρε και να δηλητηριαστώ απο τον τόνο γιατι έχει λίγο υδράργυρο κτλ... δεν σημαίνει όμως επειδή υπάρχει αυτή η περίπτωση εγώ να πρέπει να κόψω τα περισσότερα ψάρια που μαρέσουν κτλ.. με αυτή την λογική και το νερό ακόμη επικίνδυνο ειναι...

Πρώτο έτος φοιτητής γνώρισα έναν τύπο που τάιζε το σκυλί του αποφάγια mcdonalds και dominos  και έζησε μέχρι τα βαθιά γεράματα... αποφάγια ελληνικής ταβέρνας ακόμη καλύτερα...

• Like 1
Δημοσ.

ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΙ ΟΤΙ ΔΕ ΤΡΥΠΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;;;;

Μη γραφετε ανακρίβειες και παρετε κανεναν στο λαιμο σας, κριμα ειναι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...