Mr_Proper Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΙ ΟΤΙ ΔΕ ΤΡΥΠΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;;;; Μη γραφετε ανακρίβειες και παρετε κανεναν στο λαιμο σας, κριμα ειναι. http://rawmeatybones.com/diet/exp-diet-guide.pdf Στην τύχη άλλες 100 αν κάτσεις να ψάξεις.... και εξάλλου ειναι λογικό τα κόκαλα κάνουν καλό σε όλα τα σαρκοφάγα... και τα χόρτα στα χορτοφάγα... θα ξεχάσουμε και τα βασικά σε λίγο έτσι όπως το πας εσύ
zio10 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΙ ΟΤΙ ΔΕ ΤΡΥΠΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;;;; Μη γραφετε ανακρίβειες και παρετε κανεναν στο λαιμο σας, κριμα ειναι. Πάντως αυτό με τα καρυκεύματα που είπες πρέπει να ισχύει! Είχα πάρει σουβλάκια κοτόπουλο σε ένα αδέσποτο και φτερνιζόταν για 1-2 μέρες! Μετά μου είπαν να ζητάω χωρίς πιπέρια - ρίγανες κλπ!
margaritagr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Μου δινεις ενα λινκ για να υποστηρίξεις οτι τα κοκκαλα δε κανουν κακο το οποιο αναφερει οτι πρεπει να αποφεύγονται μαγειρεμένα και μικρα κοκκαλα γιατι μπορει να κολησουν. Οκ!!!
bedazzled Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Το πιο κουλό που έχω δει είναι χορτοφάγος να προσπαθεί να κάνει με το ζόρι και την γάτα του να υιοθετήσει την χορτοφαγία...
Jethro Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Τα κοκαλα ειναι επικινδυνα, μπορουν να προκαλεσουν πνιξιμο και ριξη στομαχου σε περιπτωσει που καταπιει σπασμενο με μυτερη πλευρα και να πεθανει απο εσωτερικη αιμοραγια. Τωρα αν καποιος θελει να ρισκαρει να παθει τιποτα το ζωακι, το κριμα στο λαιμο του... 1
Nelnel Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Για το θεμα του φαγητου...Ειναι λιγο παρανοϊκο αυτο που γινεται. Για ενα αδεσποτο, προσεγμενη διατροφη ειναι τα αποφαγια μιας ταβερνας/ ενος σπιτιου, συγκριτικα με οτι τρωνε απ τα σκουπιδια. Τωρα για τα δεσποζομενα εκει εχει ξεφυγει η κατασταση... Κατα τη γνωμη μου μια σχετικα επωνυμη σκυλοτροφη ειναι οκ. Κ το μαγειρευτο φαγητο ειναι οκ αν μαθεις τα 4-5 πραγματα που λενε οτι κανουν κακο. Κ αν φανε κατι μια στο τοσο ε δε νομιζω να παθουν κατι. Πριν βγουν ολ αυτα δηλαδη τι τα ταϊζανε; 2
Mr_Proper Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Τα κοκαλα ειναι επικινδυνα, μπορουν να προκαλεσουν πνιξιμο και ριξη στομαχου σε περιπτωσει που καταπιει σπασμενο με μυτερη πλευρα και να πεθανει απο εσωτερικη αιμοραγια. Τωρα αν καποιος θελει να ρισκαρει να παθει τιποτα το ζωακι, το κριμα στο λαιμο του... Αν το σκυλί σου το λένε αζόρ ή μήτσακλα και τρέχει έξω στην αυλή και αφοδεύει σαν αγελάδα τότε δεν θα πάθει τίποτα δε μπα να τα λιμάρεις τα κόκαλα να ειναι σαν καρφιά θα τα φάει όλα... τώρα αν ειναι κανένας πεπίτο τσιουαουα που το φοράς πουλόβερ και του κάνεις κρέμες κτλ ε μπορεί να τύχει κάτι και να σφηνώσει τίποτα ... πεπίτο ειναι αυτός άμαθος και αναιμικός... (σαν αυτόν που διάβασα πιο πριν πως έσπασε δόντι δαγκώνοντας κόκαλο.. το σκυλί να σπάσει δόντι... πιο εύκολα μου ξεριζώνει την μασέλα αν δαγκώνουμε και οι δύο κανένα σκοινί ή μου ξεσφηνώνεi το spoiler στο αυτοκίνητό εν κινήσει παρά να σπάσει δόντι... ) 1
bedazzled Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Εντάξει, κι εγώ ξέρω μια γιαγιά που πέθανε από μια μπουκιά ψωμί που της έκατσε στον λαιμό, αλλά αυτό δεν αρκεί για να βγάλω το ψωμί φονικό όπλο... Κι ένας λύκος έξω στην άγρια φύση μπορεί να φάει ένα ορτύκι και να του κάτσει στραβά κάποιο κοκαλάκι. Συμβαίνουν κι αυτά, αλλά όχι πολύ συχνά.
Adon1s Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Μου δινεις ενα λινκ για να υποστηρίξεις οτι τα κοκκαλα δε κανουν κακο το οποιο αναφερει οτι πρεπει να αποφεύγονται μαγειρεμένα και μικρα κοκκαλα γιατι μπορει να κολησουν. Οκ!!! Μαργαρίτα, δεν υπάρχει λόγος να αγωνιάς και να τσατίζεσαι τόσο . Τόσα χρόνια έχω ακούσει τόσο πράγματα που πλέον εχω κατασταλάξει στο ότι δεν υπάρχει λόγος να νοιάζομαι για την υγεία και την του ζώου κάποιου, παραπάνω από όσο ο ίδιος διατίθεται να ενδιαφερθεί. Κάνω το καθήκον μου, ενημερώνω, φροντίζω, δίνω συμβουλές, 1-2-3 φορές. Αποκεί και πέρα, καθείς υπεύθυνος των ιδεών και των πράξεών του. Πλέον το μόνο που κάνω είναι να γελάω με την καημενιά των υπέρμαχων των επικίνδυνων ιδεών. Σάλιο πάνω απο 5η πετάω μόνο όπου διαβλέπω ενα ποσοστό να υπάρχει ανταπόκριση, οταν δνε μιλάω σε τοίχο. 1
margaritagr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Μαργαρίτα, δεν υπάρχει λόγος να αγωνιάς και να τσατίζεσαι τόσο . Τόσα χρόνια έχω ακούσει τόσο πράγματα που πλέον εχω κατασταλάξει στο ότι δεν υπάρχει λόγος να νοιάζομαι για την υγεία και την του ζώου κάποιου, παραπάνω από όσο ο ίδιος διατίθεται να ενδιαφερθεί. Κάνω το καθήκον μου, ενημερώνω, φροντίζω, δίνω συμβουλές, 1-2-3 φορές. Αποκεί και πέρα, καθείς υπεύθυνος των ιδεών και των πράξεών του. Πλέον το μόνο που κάνω είναι να γελάω με την καημενιά των υπέρμαχων των επικίνδυνων ιδεών. Σάλιο πάνω απο 5η πετάω μόνο όπου διαβλέπω ενα ποσοστό να υπάρχει ανταπόκριση, οταν δνε μιλάω σε τοίχο. Καλα κι εγω δε προκειται να το συνεχισω, πιο πολυ ηθελα να γραφτει το σωστο, για καποιον ασχετο που θα κατσει να διαβασει το θεμα.
bedazzled Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Το να σπάσει δόντι πάει να πει ότι είχε κάποιο οδοντικό πρόβλημα (τερηδόνα?)... Στην φύση δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα, εμείς οι άνθρωποι τα δημιουργούμε με τις τεχνητές τροφές. Οι Αβορίγινες της Αυστραλίας είχαν ολόλευκα και δυνατά δόντια, μέχρι που πήγαν εκεί οι αποικιοκράτες και τους έμαθαν την ζάχαρη, το αλκοόλ και αλλά ωραία πράγματα... εν ολίγοις θέλω να πω ότι για κάποια πράγματα φταίει ο πολιτισμός μας και όχι η φύση.
Adon1s Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Εντάξει, κι εγώ ξέρω μια γιαγιά που πέθανε από μια μπουκιά ψωμί που της έκατσε στον λαιμό, αλλά αυτό δεν αρκεί για να βγάλω το ψωμί φονικό όπλο... Κι ένας λύκος έξω στην άγρια φύση μπορεί να φάει ένα ορτύκι και να του κάτσει στραβά κάποιο κοκαλάκι. Συμβαίνουν κι αυτά, αλλά όχι πολύ συχνά. Στην Άγρια Φύση δεν υπάρχει δυνατότητα προληπτικού ελέγχου και έγκαιρης Ιατρικής παρέμβασης. Αντίθετα στα οικόσιτα/κατοικίδια , από την στιγμή που υπάρχει η αντίστοιχη δυνατότητα, προκειμένου να αποτραπούν δυσάρεστες και δύσκολες Ιατρικές επεμβάσεις, πρώτες βοήθειες κλπ, καλό θα ήταν να αρκεστούμε στην εφαρμογή των προληπτικών μέτρων που προτείνουν οι Ιατροί ζώων συντροφιάς (στην προκειμένη). Δεν μιλάνε για τον κανόνα, οτι όποιο τρώει κόκαλα θα πάθει διάτρηση ΓΕΣ. Αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχει αρκετά μεγάλο ποσοστό. Για να το φέρω και στα ανθρώπινα μέτρα, ενας καπνιστής έχει πολυ εμγαλύτερη πιθανότητα απο εναν μη-καπνιστή να πάθει εγκεφαλικό και να εμφαν΄σιει νεοπλασίες σε οισοφάγο και αναπνευστικό. 1
Mr_Proper Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Μαργαρίτα, δεν υπάρχει λόγος να αγωνιάς και να τσατίζεσαι τόσο . Τόσα χρόνια έχω ακούσει τόσο πράγματα που πλέον εχω κατασταλάξει στο ότι δεν υπάρχει λόγος να νοιάζομαι για την υγεία και την του ζώου κάποιου, παραπάνω από όσο ο ίδιος διατίθεται να ενδιαφερθεί. Κάνω το καθήκον μου, ενημερώνω, φροντίζω, δίνω συμβουλές, 1-2-3 φορές. Αποκεί και πέρα, καθείς υπεύθυνος των ιδεών και των πράξεών του. Πλέον το μόνο που κάνω είναι να γελάω με την καημενιά των υπέρμαχων των επικίνδυνων ιδεών. Σάλιο πάνω απο 5η πετάω μόνο όπου διαβλέπω ενα ποσοστό να υπάρχει ανταπόκριση, οταν δνε μιλάω σε τοίχο. μου θυμίζεις τις μαμάδες που κρατάνε την σχολική τσάντα στα παιδιά τους
Nelnel Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Τα κοκαλα ειναι επικινδυνα, μπορουν να προκαλεσουν πνιξιμο και ριξη στομαχου σε περιπτωσει που καταπιει σπασμενο με μυτερη πλευρα και να πεθανει απο εσωτερικη αιμοραγια. Τωρα αν καποιος θελει να ρισκαρει να παθει τιποτα το ζωακι, το κριμα στο λαιμο του... Οποιοσδηποτε το ιδιο θα παθαινε οχι μονο σκυλος. Οποτε καποια τετοια πραγματα, λογικο να τα προσεχουμε. Αλλα αν εχει μια φορα πιπερι ή κρεμμυδι το φαγητο για παραδειγμα, ε δε θα πεθανει...Λιγο ακομα offtopic: οταν τρωω σουβλακια/hot dog κλπ τετοια εξω κ πετυχω καναν αδεσποτο λιγουρη, ο οποιος αφου του δωσω μπουκιτσα κρεατακι, το παρατησει κ φυγει, ειναι σημαδι να μη ξαναφαω απ το ιδιο μερος...σωστο η λαθος δε ξερω, αλλα ακουω το ενστικτο μου σ αυτο
Adon1s Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Το να σπάσει δόντι πάει να πει ότι είχε κάποιο οδοντικό πρόβλημα (τερηδόνα?)... Στην φύση δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα, εμείς οι άνθρωποι τα δημιουργούμε με τις τεχνητές τροφές. Οι Αβορίγινες της Αυστραλίας είχαν ολόλευκα και δυνατά δόντια, μέχρι που πήγαν εκεί οι αποικιοκράτες και τους έμαθαν την ζάχαρη, το αλκοόλ και αλλά ωραία πράγματα... εν ολίγοις θέλω να πω ότι για κάποια πράγματα φταίει ο πολιτισμός μας και όχι η φύση. Σε όλα τα θηλαστικά (τουλάχιστον από όσο ξέρω) η στοματική κοιλότητα βριθει μικροοργανισμών,μικροβιακής χλωρίδας, της οποίας δραστηριότητας η τερηδόνα, είναι αποτέλεσμα. Αποκεί και πέρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επιστημονική έκθεση για να γίνει αντιληπτό. Οταν χτυπας κατι σκληρο με κατι μαλακότερο και με έντονη δύναμη, το μαλακότερο θα σπάσει. Οποιαδήποτε πάθηση μειώσει την ακεραιότητα και ανθεκτικότητα του δοντιού,στην προκειμένη, αυτομάτως το καθιστά λιγότερο ανθεκτικό και, ετσι, πιο εύκολα υφίσταται κάταγμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις