Προς το περιεχόμενο

Λύσεις για Head-Tracking στην Ελλάδα;


Zarniwoop

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

Τελευταία ψάχνομαι με την αγορά premium head tracking για χρήση σε εξομοιωτές (IL-2, ArmA3 κλπ). Το TrackIR της Natural Point είναι φυσικά το πρώτο που βρίσκει κανείς ψάχνοντας σε αυτό το market. Έχοντας κάνει έρευνα στην ελληνική αγορά, δεν υπάρχει τρόπος να βρει κανείς καινούρια συσκευή TrackIR. Απλά δεν υπάρχει προμηθευτής στην Ελλάδα και η αγορά από το εξωτερικό θα κοστίσει συνολικά περίπου 120$ ή 190$ (για το TrackIR 4 και το TrackIR 5 αντίστοιχα). Τέτοια ποσά αδυνατώ να δώσω προς στιγμήν.

 

Υπάρχουν φυσικά εναλλακτικές λύσεις (με τις οποίες πειραματίζομαι ενώ γράφω αυτό το ποστ), που έχουν σκαρφιστεί οι χρήστες. Τέτοια είναι δίαφορα freeware προγραμματάκια όπως το FreeTrack, το FaceTrackNoIR, το EDTracker ή το OpenTrack. Τα περισσότερα από αυτά κάνουν χρήση μίας απλής compatible webcam. Το FreeTrack απαιτεί 3-point tracker (3 infra-red LEDs σε συρμάτινο σκελετό) και αφάιρεση του infra-red φίλτρου της webcam. Αυτό είναι το κοντινότερο σε setup με το TrackIR και πολλοί χρήστες δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τη λειτουργία του. Αυτή είναι η λύση που ευελπιστώ να δουλέψει γιατί προσφέρει το καλύτερο budget head tracking. 

 

Το FaceTrackNoIR trackάρει απλά το πρόσωπο και είναι πολύ κακό, ενώ το EDTracker και το OpenTrack θέλουν κάτι μικρούς και εξαιρετικά φτηνούς αισθητήρες (MEMS gyroscopic sensors) που βρίσκει κανείς σε κινητά κλπ.

 

Όπως καταλαβαίνετε απλή λύση για head-tracking στην Ελλάδα δεν υπάρχει.

 

Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι οι εξής: Έχετε head tracking; Αν ναι, τι είδους και από που το προμηθευτήκατε; Αν κατασκευάσατε οι ίδιοι head tracker, είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα;

 

Ευχαριστώ

 

PS Παραθέτω παράδειγμα head tracking με το Track IR για τους μη γνώστες.

 

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Τα έχω βρει με τα παιδιά στο ATAG και είμαι στο δρόμο υλοποίησης μίας από τις λύσεις.

 

Εδώ ρώτησα απλά από ενδιαφέρον,μήπως κάποιος άλλος ξέρει κάτι περεταίρω, όχι συγκεκριμένα στον κόσμο των Flight Sim.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...