Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άσχετο, αλλα έχετε φτάσει καθόλου σε σημείο να σκέφτεστε να κάνετε οικογένεια; Εντάξει για τις γυναίκες ειναι πιο αυτονόητο και εχει να κάνει και με το "βιολογικό" ρολόι (γονιμοτητα κλπ). Οι άντρες όμως;

35 και νομιζω εχω αρχίσει να γεροντοκοριζω. Ισως ειναι και θέμα "checklist" - οτι πχ πρέπει να γινει και αυτο. Αλλα εχω αρχισει να προβληματιζομαι. Και δεν το περίμενα ποτε οτι θα γινομουν σαν κατι υστερικες γνωστες μου που πατωντας τα 30 εβγαζαν αφρους για να βρουν γαμπρο.

Τι πιστεύετε;

Nenya, δε χρειάζεται να περασεις απο αυτο το thread!

• Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Well, προς το παρον, στα 22 μου, το μονο που θα ηθελα στο μελλον ειναι μια καλη δουλεια, ενα σπιτι, ενα σκυλο και μια καλη κοπελα.

Ουτε παιδια ουτε τιποτα.Μπορει επειδη ειμαι λιγο ευθυνοφοβος και παρτάκιας (οχι παρτυ ανιμαλ, απλα τα θελω ολα για μενα) και ισως αυτο αλλαξει αργοτερα.Χλωμο το βλεπω ομως στην ελλαδα του σημερα να θελει καποιος να κανει παιδια χωρις ενα εξασφαλισμενο μελλον.

• Like 2
Δημοσ.

Φίλε μου το να τεκνοποιησεις δεν ειναι υποχρέωση. Η τεκνοποιηση έρχεται ως επακόλουθο μιας υγειους σχέσης η οποια εξελίσσεται και φτανει σε αυτο το σημείο.

Και ουτε λεει κατι η ηλικία. Βλεπω και εγω πολλους που μεχρι τα 30 δεν θέλουν ουτε καν σχέση με τον αλλον και μετα τα 30 ψάχνουν όποιονδηποτε να παντρευτούν. Ανωμαλία... Το θεμα ειναι σε καθε φαση της ζωης σου να εισαι ανοιχτόμυαλος και να μην αποκλειεις η εκβιαζεις καταστάσεις. Βέβαια, απο την άλλη, οπως λεει και ο λαος, καθε πραγμα στον καιρο του. Δεν ειναι ουτε ωραίο ουτε εχεις τις ίδιες αντοχές να κάνεις ενα παιδι στα 50 σου και να το μεγαλώσεις με όρεξη. Ετσι νομιζω αλλα απο την άλλη περι ορεξεως...

• Like 5
Δημοσ.

Τα παιδιά δεν είναι στα σχέδια μας. Έχουμε τις καλές δουλειές μας (πλέον και οι 2), το σπιτάκι μας, και σε λίγους μήνες πάω για 2ο πτυχίο. Παντρεμένη και το σίγουρο για τώρα είναι πως τα παιδιά δεν είναι στα σχέδια μας, για πολλούς λόγους.

Ανέμελη ζωή!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα μου χτυπάει ώρες ώρες το πατρικό ένστικτο. Αν αρχίσω να σκέφτομαι baby names θα ανησυχώ :)

Ίδωμεν...

Επεξ/σία από Glikos
Δημοσ.

καλα  ειναι μωρε....οταν θα σαρανταρισετε και σκασει το κουτσουβελο,θα σκεφτεστε ποσο βλακες υπηρξατε  και δεν το κανατε πολυ νωριτερα......αλλα οπως ειπωθηκε,παρτακηδες ολκης γιναμε,οχι μερικοι,αλλα μιλαμε για πλειοψηφια εως και 90%......οτι φαμε οτι πιουμε............τι εγινε?παρασκευιατικο νημα,δευτεριατικα?

• Like 5
Δημοσ.

Πάντως και εγώ το βλέπω ότι παιδί μετά τα 45 δημιουργήσει αντικειμενικές δυσκολίες!... πχ θα εφτανα τα 60 και θα είχα έφηβο/η στο σπίτι που αντικειμενικά το βλέπω δύσκολο, κυρίως στην επικοινωνία...

Τα 60 είναι εποχή για εγγόνια πιστεύω! :)

• Like 3
Δημοσ.

Άσχετο, αλλα έχετε φτάσει καθόλου σε σημείο να σκέφτεστε να κάνετε οικογένεια; Εντάξει για τις γυναίκες ειναι πιο αυτονόητο και εχει να κάνει και με το "βιολογικό" ρολόι (γονιμοτητα κλπ). Οι άντρες όμως;

35 και νομιζω εχω αρχίσει να γεροντοκοριζω. Ισως ειναι και θέμα "checklist" - οτι πχ πρέπει να γινει και αυτο. Αλλα εχω αρχισει να προβληματιζομαι. Και δεν το περίμενα ποτε οτι θα γινομουν σαν κατι υστερικες γνωστες μου που πατωντας τα 30 εβγαζαν αφρους για να βρουν γαμπρο.

Τι πιστεύετε;

Οχι. Η οικογενειακη ζωη και τα παιδια δεν ειναι για ολους.

Ξερω το κλισε οτι αμα σου τυχει και κανεις θα βρεις το νοημα της ζωης κλπ κλπ και δεν αμφιβαλλω οτι συμβαινει σε πολλους.

Ομως κανεις δεν θα σου πει την αλλη αποψη, οτι εκανε παιδια, τα αγαπαει, αλλα τελικα καλυτερα ηταν πριν.

Καταρχην δεν θα τολμησει να το παραδεχτει στον εαυτο του και δευτερον δεν θα το παραδεχτει σε κανεναν αλλο γιατι ξερει τι θα ακουσει.

Αν ειναι να το κανεις επειδη ειναι στο checklist... αλλαξε checklist!

• Like 5
Δημοσ.

Καλά και πότε περιμένεις να παντρευτείς στα 50? Ενοείται ότι είναι ήδη αργά και πρέπει να τακτοποιηθείς γιατί μετά θα το μετανιώσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά, δεν είμαι τύπος παρτάκιας, αλλά γενικά τις στιγμές μοναξιάς τις λατρεύω. Επίσης, δεν είχα ιδιαίτερη συμπάθεια στα πιτσιρίκια (ειδικά αυτά που ξεσηκώνουν τον κόσμο).

Παρόλαυτά στα 31 μου απέκτησα το 1ο μου παιδί, και παρόλο που αρκετά πράγματα άλλαξαν (καλά έτσι κι αλλιώς δεν ήμουν και πολύ του έξω), μπορώ να πω οτι τελικά είναι μεγάλη χαρά τα παιδιά. Οι στιγμές που προσφέρουν, δεν συγκρίνονται με τίποτα άλλο. Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις μόνο με δικό σου παιδί, καθώς είναι τελείως διαφορετικό να τα ζεις καθημερινά τόσες ώρες και αλλιώς να βλέπεις το παιδί ενός γνωστού/συγγενή που θα το κάνεις μια στο τόσο για μερικές ωρίτσες.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...