Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περισσοτερο εως εορτη και τελεστια ειναι ο γαμος.

Οσο να ναι ολη αυτη η διαδικασια επισφράγισης με "εορταστικο" τροπο την φυσικη εξελιξη της σχεσης

μπορούμε βεβαια να μη θέτουμε το γαμο ως φυσικη εξελιξη μιας σχεσης και ως μονη ορθη καταληξη

• Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αν ξέρατε κάποιες λεπτομέρειες για αυτήν και τον τύπο της ειδικά δεν θα τα λέγατε αυτά. :)

Όχι δεν θίχτηκα επειδή διάλεξε άλλον. Εξάλλου όταν είχα την ευκαιρία συνειδητά δεν το προχώρησα για προσωπικούς λόγους. Αλλα εσείς εκεί, τα ξέρετε όλα επι του θέματος ε? Πείτε μου και τον καφέ αν έχετε την καλοσύνη. xD

Δημοσ.

Το να κανεις παιδια θεωρω οτι πρεπει να βασιζεται στη χημεια κ το παθος του ζευγαριου.Να ειναι αποτελεσμα της σχεσης,οχι του οικονομικου status κ του Ε9.

Α παιρνω 1μιση χιλιαρικο κ πηρα bmw σπιτι εξοχικο ας κανω κ ενα παιδι να κλεισει το καρε.Αυτα τα ζευγαρια μετα ειναι που χωριζουν οταν εξαφανιστουν τα λεφτα.κ τα παιδια γινονται μπαλακι.

Ναι θελει λεφτα,ναι θελει χρονο κ υπαναχωρησεις.Υποτιθεται οτι πας την ηδη "ιδανικη" σχεση σου ενα βημα πιο κει.

Δημοσ.

τα παιδια δεν είναι λεβελ απ στη σχεση
είναι ξεχωριστα πραγματα η σχεση και η γονεικοτητα
τα παω καλα με το(υς) συντροφο(υς) μου δε σημαινει αυτόματα ότι ειμαστε καλοι υποψήφιοι γονεις
δεν ειν παρασημα καλης σχεσης

• Like 2
Δημοσ.

Έχω δει ζευγάρια φαινομενικά ταιριαστά να το διαλύουν. Και ζευγάρια φαινομενικά αταίριαστα να καταλήγουν να κάνουν οικογένεια. Πολλές φορές έρχεται από κει που δεν το περιμένεις

Δημοσ.

γιατι θεωρούμε αυτόματα αξιακα κατωτερο καποιον με μονο κριτηριο τη σωματικη του μαζα

τι μισανθρωπες προσεγγίσεις είναι αυτές

κριμα

Δεν θα αρνηθω το χαρακτηρισμο του μισανθρωπου, αλλα δεν βλεπω πως προκυπτει αυτο το συμπερασμα απο τη συγκεκριμενη παρατηρηση.

Οχι, η εξωτερικη εμφανιση δεν ειναι το παν ειναι αυτονοητο αυτο οπως αυτονοητο ειναι (τουλαχιστον για μενα) οτι και η εξωτερικη εμφανιση μετραει. Οπως μετραει και η μορφωση, ευφυια, συμπεριφορα κλπ κλπ. Ναι, δυστυχως και το πορτοφολι ειτε μας αρεσει ειτε οχι. Καποια απο αυτα περισσοτερο καποια λιγοτερο αναλογα με τον ανθρωπο. καποια ειναι deal breakers για καποιους ενω για αλλους ειναι απλα nuissances.

Με βαση τα οσα ελεγε ο γνωστος της και την εμφανιση του τυπου (που λαμβανω ως δεδομενο οτι δε βλεπεται γιατι ετσι μας λεει, δεν μπορω να το διασταυρωσω) εβγαλα ενα πιθανο πορισμα που δεν ειχε αναφερθει και που αφορα την κοπελα και οχι τον τυπο. Το αν ειναι politically correct οπως το εθεσα, ειδικα σε μια συζητηση σε forum μεταξυ αγνωστων δεν με απασχολει ομολογω.

Φυσικα εχεις καθε δικαιωμα να πιανεσαι απο λεξεις και να δημιουργεις strawmans arguments. Knock yourself out :)

• Like 3
Δημοσ.

Δεν θα αρνηθω το χαρακτηρισμο του μισανθρωπου, αλλα δεν βλεπω πως προκυπτει αυτο το συμπερασμα απο τη συγκεκριμενη παρατηρηση.

Οχι, η εξωτερικη εμφανιση δεν ειναι το παν ειναι αυτονοητο αυτο οπως αυτονοητο ειναι (τουλαχιστον για μενα) οτι και η εξωτερικη εμφανιση μετραει. Οπως μετραει και η μορφωση, ευφυια, συμπεριφορα κλπ κλπ. Ναι, δυστυχως και το πορτοφολι ειτε μας αρεσει ειτε οχι. Καποια απο αυτα περισσοτερο καποια λιγοτερο αναλογα με τον ανθρωπο. καποια ειναι deal breakers για καποιους ενω για αλλους ειναι απλα nuissances.

Με βαση τα οσα ελεγε ο γνωστος της και την εμφανιση του τυπου (που λαμβανω ως δεδομενο οτι δε βλεπεται γιατι ετσι μας λεει, δεν μπορω να το διασταυρωσω) εβγαλα ενα πιθανο πορισμα που δεν ειχε αναφερθει και που αφορα την κοπελα και οχι τον τυπο. Το αν ειναι politically correct οπως το εθεσα, ειδικα σε μια συζητηση σε forum μεταξυ αγνωστων δεν με απασχολει ομολογω.

Φυσικα εχεις καθε δικαιωμα να πιανεσαι απο λεξεις και να δημιουργεις strawmans arguments. Knock yourself out :)

μα το ότι εχεις ταυτισει το χοντρος με το ασχημος και το ασχημος με το κατώτερος είναι το προβληματικο

δηλαδή οποιος δε συστοιχιζεται με τα συγχρονα δυτικα πατριαρχικα πρότυπα ομορφιας είναι αυτόματα φυρα?

νομιζω ότι η εμφανιση του καθενος οριζεται από τα δικα του προσωπικα κριτήρια αισθητικης. το να κρινεις εμφανιση αλλων με βαση τα δικα σου κριτήρια αισθητικης είναι λιγο προβληματικο, δηλαδή δε γινεται να ισχυει το "εισαι ομορφος/η αν θα ηθελα να είμαι σαν εσενα" και αντιστοιχα "εισαι ασχημος/η αν δε θα ηθελα να είμαι σαν εσενα"

ολες οι μορφες είναι ισαξιες και ισοποιοτικες στο συμπαν. οποιος αξιολογει τους ανθρωπους ως ευμορφους η δύσμορφους μαλλον εχει αντικειμενοποιησει παρα πολύ τη ζωη και μαλλον εχει απαιτηση να παιζουν τετοια κριτήρια.

εμενα αυτό μου φαινεται μισανθρωπο.

Δημοσ.

Ε όχι και δυτικά πατριαρχικά πρότυπα ομορφιάς το να συνδέεις τη παχυσαρκία με την ασχήμια και το αντίστροφο. Υπάρχει μια μεγάλη δόση αντικειμενικόττηας σε αυτό όσο κι αν μπορεί αν επιλέγουμε να το αγνοούμε.

• Like 2
Δημοσ.

Ε όχι και δυτικά πατριαρχικά πρότυπα ομορφιάς το να συνδέεις τη παχυσαρκία με την ασχήμια και το αντίστροφο. Υπάρχει μια μεγάλη δόση αντικειμενικόττηας σε αυτό όσο κι αν μπορεί αν επιλέγουμε να το αγνοούμε.

και να που φτασαμε να επικαλούμαστε υγεια (παχυσαρκια-κλινικοποιηση) για να εξορθολογισουμε τα αισθητικα μας κριτήρια.

όχι, απλα εισαι χοντροφοβικος.

• Like 1
Δημοσ.

Για τους διαγωνισμους ομορφιας τι γνωμη εχεις  

alxlightning ?

Επιτομη πατριαρχικων στερεοτυπων-εκμεταλλευση γυναικειου σωματος ?  :-D

τους βιωνω ως εικαστικο οποτε δε με ενοχλουν.

επισης δεν ηξερα ότι είναι μονο για γυναικεια σωματα.

και ναι, ως πρωην μοντελο μπορω να επιβεβαιωσω ότι το μοντελινγκ είναι ευκολα κλαδος σεξεργασιας, ακομα και χωρις τα παρασκηνιακα. στηρίζω σεξεργασια, αρκει να μην παιζει νταβατζιλικι.

Δημοσ.

Έχω δει ζευγάρια φαινομενικά ταιριαστά να το διαλύουν. Και ζευγάρια φαινομενικά αταίριαστα να καταλήγουν να κάνουν οικογένεια. Πολλές φορές έρχεται από κει που δεν το περιμένεις

Αποριας αξιον!

Τα φαινομενα απατουν ομως. 

Ξερεις τι νομιζω οτι συμβαινει? Πισω απο αυτο,που βλεπουμε εμεις οι τριτοι, υπαρχει εκεινο,που αδυνατουμε να διακρινουμε...η δουλεια δηλαδη,που γινεται μεσα στη σχεση. "Ταιριαζω" δε σημαινει απαραιτητα εχω το ιδιο μορφωτικο,κοινωνικο ή οικονομικο επιπεδο. Καποια στιγμη αυτα ξεπερνιουνται. Το "ταιριαζω" ειναι αποτελεσμα της απο κοινου θελησης και προσπαθειας (με σεβασμο,κατανοηση,εκτιμηση)να ερθουν κοντα δυο διαφορετικοι ανθρωποι...και ειμαστε ολοι μας διαφορετικοι.

Οποιος ομως  εμμενει πεισματικα στον κλειστο δικο του κοσμο δεν εχει τετοια προοπτικη.

• Like 2
Δημοσ.

και να που φτασαμε να επικαλούμαστε υγεια (παχυσαρκια-κλινικοποιηση) για να εξορθολογισουμε τα αισθητικα μας κριτήρια.

όχι, απλα εισαι χοντροφοβικος.

Αυτή τη συνεπαγωγή την έβγαλες απ' το μυαλό σου δεν προσπαθώ να εξορθολογήσω τίποτα. Αν κάποιον τώρα τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα βλέποντας απειλιτικούς δρακους παντού δεν είναι δικό μου πρόβλημα.

Το υγιές εμπνέει καλαισθησία κατά τη δική μου κρίση και κατά τη γνώμη μου το ίδιο ισχύει και πρέπει να ισχύει και για την κοινή γνώμη. Τώρα από κει και πέρα ο καθένας είναι ελεύθερος να φτάσει και 150 κιλά αν γουστάρει, να κάνει και τις καταχρήσεις του με το τσουβάλι, να μην προσέχει ποτέ τον εαυτό του, κι αν ως αποτέλεσμα δεν γυρνά να τον κοιτάξει κανείς/καμία ας του φταίει και η πατριαρχική προπαγάνδα του συστήματος περί ορέξεως...

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό το πράγμα να βλέπουμε παντού εχθρούς και πατριαρχία δεν το καταλαβαίνω...

Την αντίφαση ότι από την μια οι γυναίκες πρέπει να επιλέγουν ελεύθερα σύντροφο με τα δικά τους προσωπικά κριτήρια και από την άλλη το να κρίνεις και με βάση την εξωτερική εμφάνιση είναι μισανθρωπιά/φασισμός/πατριαρχία, μόνο εγώ την πρόσεξα;

Πρέπει να λέμε και τα αυτονόητα ότι μια παραμελημένη εμφάνιση (από κακό ντύσιμό μέχρι πολλά κιλά λόγω κακής διατροφής/έλλειψη άσκησης) μετράει αρνητικά;

Τώρα αν ο τύπος είναι provider beta male και η άλλη πηδιέται με alpha male για να διαιωνίσει τα γονίδια της (newsflash: 1 στα 10 παιδιά που γεννιούνται είναι από άλλο πατέρα), αυτό είναι άλλη ιστορία και δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Επιλογή της και καθ'όλα σεβαστή.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...