anwnymh29 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δεν παντρευομαιιιι δεν παντρευομαιιιι εγω δεν σοβαρευομαιιιιι! 5
φραμπάλα Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Το μόνο που με ενοχλεί τώρα που πέρασα τα 30 είναι το ότι μάλλον κάποιοι με θεωρούν απελπισμένη και πιστεύουν ότι θα κάθομαι σε όλους περιμένοντας κάποιον να με παντρευτεί και μου την πέφτουν με άσχημο τρόπο.Και μιλάμε τύποι που μοιάζουν με τον παρακάτω. 2
alxlightning Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 νομιζω πως ποτε δε σε παιρνει οντως να εχεις παιδι. κανενας δεν είναι ποτε απολυτα ετοιμος, παντα θα θες να στρωσεις κατι ακομα.the struggle is real σε όλα τα στρωματα. οποτε απλα το κανεις, αν εχεις αποφασισει ότι αυτό θελεις. η σου τυχαινει.εγω ποτε δεν ηθελα σκυλο αλλα όταν βρηκα αρρωστο σκυλο που ταιζα καιρο στη γειτονια τον σπιτωσα και τον κρατησα μεχρι να πεθανει (από ηλικια). δεν τον ηθελα, δεν ημουν ετοιμος, μου ηταν υποχρεωση.και το φανταζομαι αυτό τωρα σε ανθρωπο, που είναι απολυτα εξαρτημενος από εσενα. δεν είναι απλα φαι-βολτα. πρεπει να του γνωρίσεις τον κοσμο, να του μαθεις να υπαρχει. μου φαινεται ότι ποτε κανενας δεν είναι ακριβως ετοιμος για κατι τετοιο.και να μαστε ολοι μας, υλοποιήσεις των λαθων των γονιων μας. καλυτερες/χειρότερες, ε, την παλευουμε κουτσα στραβα. 1
Vapir Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Το μόνο που με ενοχλεί τώρα που πέρασα τα 30 είναι το ότι μάλλον κάποιοι με θεωρούν απελπισμένη και πιστεύουν ότι θα κάθομαι σε όλους περιμένοντας κάποιον να με παντρευτεί και μου την πέφτουν με άσχημο τρόπο.Και μιλάμε τύποι που μοιάζουν με τον παρακάτω. ο συγκεκριμένος ποιο πιθανό να κατεβάσει γάλα παρά να γκαστρώσει γυναίκα 3
dimitra_m3 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δεν το σκέφτεστε αρκετά meta το ερώτημα οι μη γνωρίζοντες. Το να έχεις μικρά παιδιά είναι πίπα αυτό δεν το συζητάμε -- και συγκεκριμένα, πίπα από αυτές που αν δεν έχεις περάσει δεν καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάμε. Αλλά όσον αφορά το "και αφού δεις τι έγινε θα τολμήσεις άραγε να παραδεχτείς ότι πήρες λάθος απόφαση και καλύτερα θα ήταν για σένα να μην είχες κάνει παιδιά", μη ξεχνάτε ότι αφού φας το παλούκι και το χωνέψεις καλά καλά, μετά με τον καιρό το ξεχνάς και σου μένουν μόνο τα θετικά. Ας πούμε εγώ αυτή τη στιγμή σκέφτομαι ότι αν ερχόταν άλλο ένα μωρό σαν trailer θα πηδούσα απ' το παράθυρο, αλλά αν κάποιος έβαζε στρώμα από κάτω και μου χαλούσε τα σχέδια τότε σε 10 χρόνια που τα παιδιά δε θα ήταν τόση πίπα θα έλεγα "καλή φάση, κι ακόμα ένα να είχα καλά θα ήταν". κάνε ένα να το υιοθετήσω ... σαν γεροντοκόρη που μαι
Mau-Maus Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Εγώ πάντως που είμαι η προσωποποίηση της ελευθερίας και ο ορισμός του εργένη, τώρα στα 40και κάτι σκέφτομαι πολύ σοβαρά πόσο θα τα άλλαζα όλα αυτά, την ανέμελη ζωή, το να κάνεις ότι γουστάρεις χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν, το να μπορείς να φύγεις από όλους και από όλα οποιαδήποτε στιγμή σου καπνίσει, θα τα άλλαζα όλα αυτά για ένα παιδί.. Για την ουσία για το νόημα δηλαδή που ζούμε! Οκ ποτέ δεν είναι αργά δεν αισθάνομαι γέρος απλά συνειδητοποιώ το κόστος της μέχρι τώρα καλοπέρασης και μελαγχολώ.. 4
alxlightning Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Εγώ πάντως που είμαι η προσωποποίηση της ελευθερίας και ο ορισμός του εργένη, τώρα στα 40και κάτι σκέφτομαι πολύ σοβαρά πόσο θα τα άλλαζα όλα αυτά, την ανέμελη ζωή, το να κάνεις ότι γουστάρεις χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν, το να μπορείς να φύγεις από όλους και από όλα οποιαδήποτε στιγμή σου καπνίσει, θα τα άλλαζα όλα αυτά για ένα παιδί.. Για την ουσία για το νόημα δηλαδή που ζούμε! Οκ ποτέ δεν είναι αργά δεν αισθάνομαι γέρος απλά συνειδητοποιώ το κόστος της μέχρι τώρα καλοπέρασης και μελαγχολώ.. βεβαια δεν υπαρχει ένα καθολικο νοημα ζωης, πολύ απλοικα το θετεις μπορεις να βιωσεις τη συντροφικοτητα και χωρις μονογαμια, μπορεις να βιωσεις τη γονεικοτητα και χωρις τεκνοποιηση. μπορεις και να μην. πολλαπλοτητα όμως, σιγα, 40 εισαι, δεν εισαι δα και με το ένα ποδι στον ταφο.
bluesattack Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 τώρα στα 40 Και γιατι τετοιο ζορι με την ηλικια και τις περιβοητες ''δυναμεις'' που πρεπει να εχει καποιος ? Να ειναι καποιος ανθρακωρυχος που ειναι σκληρη δουλεια....Τωρα στα 35-45 ειναι καποιος στο peak της ενεργειας και της δημιουργικοτητας του . 3
dimitra_m3 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Εγώ πάντως που είμαι η προσωποποίηση της ελευθερίας και ο ορισμός του εργένη, τώρα στα 40και κάτι σκέφτομαι πολύ σοβαρά πόσο θα τα άλλαζα όλα αυτά, την ανέμελη ζωή, το να κάνεις ότι γουστάρεις χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν, το να μπορείς να φύγεις από όλους και από όλα οποιαδήποτε στιγμή σου καπνίσει, θα τα άλλαζα όλα αυτά για ένα παιδί.. Για την ουσία για το νόημα δηλαδή που ζούμε! Οκ ποτέ δεν είναι αργά δεν αισθάνομαι γέρος απλά συνειδητοποιώ το κόστος της μέχρι τώρα καλοπέρασης και μελαγχολώ.. γιατί μελαγχολείς....αν θεωρείς ότι ο κύκλος της καλοπέρασης έχει κλείσει, τότε ανοίγεις έναν άλλον αυτός της συμβίωσης/οικογένειας κτλ Εμείς πιπίνια και στα 60 θα μαστε μαου !! μη μασάς 2
bedazzled Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Το peak στις γυναίκες είναι στα 24, ενώ στους άνδρες στα 45. Πάντως δεν χρειάζεται να κάνουν όλοι παιδιά, ούτε είναι όλοι κατάλληλοι για αυτό τον ρόλο. Είμαστε 7 δις σε αυτό τον πλανήτη και προβλέπεται να φτάσουμε μέχρι τα 10-11 δις, ενώ οι πόροι του πλανήτη είναι σταθεροί... μ'αρέσει που λέμε για τα αδέσποτα ότι επεκτείνονται χωρίς έλεγχο, αλλά κι εμείς σαν είδος δεν πάμε πίσω. Για διάφορους λόγους έχει μειωθεί η γονιμότητα στον δυτικό κόσμο, οπότε ευτυχώς ο ρυθμός αύξησης δεν είναι όπως παλιά. Στην περίπτωση της Ελλάδας αυτό είναι αρνητικό, γιατί το ασφαλιστικό έχει χτιστεί με λογική πυραμίδας, η οποία απαιτεί συνεχώς εισροή νέων μελών που θα καταβάλουν εισφορές για να πληρώνονται οι παλιότεροι, για να μην καταρρεύσει όλο αυτό το οικοδόμημα. Ας ελπίσουμε ότι θα καλύψουν το κενό οι μετανάστες... 1
φιρίκι Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Και γιατι τετοιο ζορι με την ηλικια και τις περιβοητες ''δυναμεις'' που πρεπει να εχει καποιος ? Να ειναι καποιος ανθρακωρυχος που ειναι σκληρη δουλεια....Τωρα στα 35-45 ειναι καποιος στο peak της ενεργειας και της δημιουργικοτητας του . Μερικά παραδείγματα - Στέρηση ύπνου. Κάνει θαύματα. - Στα 42 άντε κυνήγα το τρίχρονο που πάει φυσέκι. - Παιδικές ταινίες... - Μπορείς να αφιερώσεις άπειρο χρόνο στο πάτωμα παίζοντας μαζί τους; - Ωρα για μπάνιο και να μην θέλει. - Πας για καφέ και έχει τον ακάθιστο. Το να είσαι γονιός είναι ισόβια δουλειά και βαρέα, ανθυγιεινά, αναρρωτικές και πο#%&*ς μπλε δεν έχει. 1
tzizzz Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Άσχετο, αλλα έχετε φτάσει καθόλου σε σημείο να σκέφτεστε να κάνετε οικογένεια; Εντάξει για τις γυναίκες ειναι πιο αυτονόητο και εχει να κάνει και με το "βιολογικό" ρολόι (γονιμοτητα κλπ). Οι άντρες όμως; 35 και νομιζω εχω αρχίσει να γεροντοκοριζω. Ισως ειναι και θέμα "checklist" - οτι πχ πρέπει να γινει και αυτο. Αλλα εχω αρχισει να προβληματιζομαι. Και δεν το περίμενα ποτε οτι θα γινομουν σαν κατι υστερικες γνωστες μου που πατωντας τα 30 εβγαζαν αφρους για να βρουν γαμπρο. Τι πιστεύετε; Nenya, δε χρειάζεται να περασεις απο αυτο το thread! συνεχιζεις οπως γουσταρεις να κανεις την ζωη σου. δεν ειναι οτι δε βρισκεις.. ειναι οτι ΔΕ γουσταρεις να βρεις, λειτουργεις καλυτερα χωρις την μαμουχαλιαση που προκαλει η σχεση
alxlightning Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 θεμα διαχειρισης είναι. βλεπω φιλους που εχουν 4ωρες δουλειες και από όταν πιασαν δουλεια δεν τους βλέπεις ποτε γιατι δε μπορουν ουτε να ξεκουραστουν ουτε τιποτα και αλλοι που δουλευουν 12ωρα και τους βλεπω και δυο φορες τη βδομαδα όλα γινονται νομιζω
defacer Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Το μόνο που με ενοχλεί τώρα που πέρασα τα 30 είναι το ότι μάλλον κάποιοι με θεωρούν απελπισμένη και πιστεύουν ότι θα κάθομαι σε όλους περιμένοντας κάποιον να με παντρευτεί και μου την πέφτουν με άσχημο τρόπο. Ε υπάρχουν κι άλλες πιθανές εξηγήσεις απ' το ότι σε βλέπουν και μυρίζονται απελπισία γεροντοκόρης... κάνε ένα να το υιοθετήσω ... σαν γεροντοκόρη που μαι Θα μπορούσα αλλά όχι μόνος μου. Αμα βρεις μια υποψήφια μάνα που να είναι έξυπνη, υπεύθυνη και από την Ουκρανία (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά) το συζητάμε. 2
bluesattack Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Μερικά παραδείγματα - Στέρηση ύπνου. Κάνει θαύματα. - Στα 42 άντε κυνήγα το τρίχρονο που πάει φυσέκι. - Παιδικές ταινίες... - Μπορείς να αφιερώσεις άπειρο χρόνο στο πάτωμα παίζοντας μαζί τους; - Ωρα για μπάνιο και να μην θέλει. - Πας για καφέ και έχει τον ακάθιστο. Το να είσαι γονιός είναι ισόβια δουλειά και βαρέα, ανθυγιεινά, αναρρωτικές και πο#%&*ς μπλε δεν έχει. Πολυ χοντρικα (στην ευρωπη )ισχυει αυτο που ειπα .Μεμονωμενα μπορει να υπαρχουν τεραστιες διαφορες, μεταξυ ανθρωπων ,μεταξυ φυλων και δυνατοτητα ενταξης στην αγορα εργασιας , μεταξυ γεωγραφικων περιοχων , κρατων, ασφαλιστικων συστηματων, μεταναστευτικης πολιτικης, οικονομικης αναπτυξης και παραγωγικου μοντελου. Τα κρατη που εχουν χαμηλο δεικτη γεννησεων το μονο που μπορουν να κανουν ειναι να δωσουν οικονομικα κινητρα (πχ επιδοματα) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις