Glikos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Τρομερή φώτο για προφίλ +1 Oh you..!! Thanks! 1
g2econdo Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Η ανάγκη δεν είναι πρόβλημα αρκεί να είναι αγνή ανάγκη που πραγματικά αισθάνεσαι ο ίδιος και όχι επειδή κάποιος άλλος σου την επέβαλε όπως γίνεται συνήθως. Νομίζω όλοι έχουμε ανάγκη για αγάπη παράδειγμα, είτε να δεχτούμε είτε να δώσουμε. Αν λοιπόν αισθάνεσαι ότι είσαι σε τέτοια φάση και έχεις ανάγκη για να δώσεις ή/και να λάβεις δεν το το θεωρώ κακό. Μπα δεν είναι έτσι καλέ μου άνθρωπε τον άνθρωπο από τα ζώα το διαφοροποιεί η επιλογή. Όχι δεν έχουν όλοι ανάγκη για αγάπη π.χ. το παιδί μου μπορεί να μην έχει ανάγκη να το αγαπήσω, που το ξέρω? Ή θα γυρνάω αύριο ενδομυχα να το κατηγορώ που δεν αποζητούσε την αγάπη που είχα ανάγκη να του προσφέρω? Η ανάγκη είναι μεγάλη παγίδα καλέ μου άνθρωπε. Έτσι πιστεύω δηλαδή. Μετά από μια περιπέτεια με καρκίνο ( η γιαγιά μου κατέληξε) βλέπω ότι μας αρέσει να ανάγουμε εκτιμήσεις σε βεβαιοτητες. Εμένα όλες οι βεβαιοτητες που πολέμησαν να μου δώσουν οι γονείς μου πολύ καλοπροαίρετα, πάντα κατέρρευσαν. Τα πτυχία τα ξενόγλωσσα, τα κολέγια και πόσα ακόμα που δήθεν θα με εξασφάλιζαν τι να εξασφαλίσουν, καμμένη γη ο τόπος μας. Άλλα πράγματα που μου έδωσαν σχεδόν άθελα τους με βοήθησαν.
scullyist Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Σε άλλο νήμα λες οτι διανύεις την τέταρτη δεκαετία!!! Μια χαρά τα λέει, μάθε να μετράς. 1. 1'' -10 2. 10+ -20 3. 20+ -30 4. 30+ -40 κ.ο.κ. 1
thant Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 μάθε να μετράς. Έχεις δίκιο. Το έσβησα γιατί κατάλαβα οτι έγραψα μ@λ@κι@.. Φαίνεται ότι είσαι γρήγορος στο quote. 1
V for Vagelis Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Μιας και μένω εξωτερικό και τέτοια θέματα με απασχολούσαν.... Παρατήρησα ότι τέτοιες νοοτροπίες μόνο στην Ελλάδα τα βλέπεις.Δηλαδή πως θα αποκαταστήσω τα παιδιά αν δεν έχω λεφτά κτλ. Τέτοια δεν τα είδα καθόλου στο γερμανιστάν που μένω.Εδώ όλοι όλες οι ράτσες όμορφοι,άσχημοι με υγεία ή όχι,με λεφτά ή χωρίς όλοι έχουν το ταίρι τους Δεν ισχύει, ούτε έχουν όλοι το ταίρι τους στη Γερμανία ούτε κάνουν όλοι οικογένεια. Περίπου σα την Ελλάδα είναι και εκεί στο θέμα της υπογεννητικότητας. Και μπορεί εκεί να μην υπάρχει τόσο το οικονομικό θέμα ως παράγοντας αποτροπής για τεκνοποίηση, αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι, όπως έλλειψη χρόνου κλπ. 1
ikaruga24 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Μπα δεν είναι έτσι καλέ μου άνθρωπε τον άνθρωπο από τα ζώα το διαφοροποιεί η επιλογή. Όχι δεν έχουν όλοι ανάγκη για αγάπη π.χ. το παιδί μου μπορεί να μην έχει ανάγκη να το αγαπήσω, που το ξέρω? Ή θα γυρνάω αύριο ενδομυχα να το κατηγορώ που δεν αποζητούσε την αγάπη που είχα ανάγκη να του προσφέρω? Η ανάγκη είναι μεγάλη παγίδα καλέ μου άνθρωπε. Έτσι πιστεύω δηλαδή. Μετά από μια περιπέτεια με καρκίνο ( η γιαγιά μου κατέληξε) βλέπω ότι μας αρέσει να ανάγουμε εκτιμήσεις σε βεβαιοτητες. Εμένα όλες οι βεβαιοτητες που πολέμησαν να μου δώσουν οι γονείς μου πολύ καλοπροαίρετα, πάντα κατέρρευσαν. Τα πτυχία τα ξενόγλωσσα, τα κολέγια και πόσα ακόμα που δήθεν θα με εξασφάλιζαν τι να εξασφαλίσουν, καμμένη γη ο τόπος μας. Άλλα πράγματα που μου έδωσαν σχεδόν άθελα τους με βοήθησαν. Μην παρεξηγείς τον όρο αγάπη, δεν εννοώ να δώσεις/πάρεις αγάπη σαν να είσαι τίποτα θρησκευτικός ζήλωτας. Το λέω ξεκάθαρα από την ανάγκη του προσφέρω/λαμβάνω χωρίς να έχω απαίτηση ταυτόχρονα να λάβω/δώσω. Ακούγεται περίεργο; Και όμως γίνεται. 1
bedazzled Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Το κοινωνικό κράτος της Γερμανίας δεν έχει καμία σχέση με αυτό της Ελλάδας. Κάποιοι μάλιστα το κάνουν κατ' επάγγελμα να εκμεταλλεύονται τις κοινωνικές παροχές, αποφεύγοντας την εργασία και ο μέσος Γερμανός δουλεύει σαν σκυλί για να πληρώσει τους φόρους που απαιτούνται για όλο αυτό...
defacer Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Τα κρατη που εχουν χαμηλο δεικτη γεννησεων το μονο που μπορουν να κανουν ειναι να δωσουν οικονομικα κινητρα (πχ επιδοματα) ....ή να κάνουν εισαγωγή μεταναστών. αλλα η συγκεκριμένη κατάσταση του μέσου νέου Έλληνα δεν προδιαθέτει για παιδιά και οικογένεια , μη μου λέτε για άλλες χώρες , πείτε μου όταν τα έξοδα του παιδιού ξεπεράσουν το μηνιάτικο σου πως στα κομμάτια θα το ζήσεις? θα κάνεις δεύτερη δουλειά? (το έχω δει σε γνωστούς) , θα σε πατήσουν στο κεφάλι γιατι έχεις ανάγκη , έχεις στόμα να θρέψεις και θα σου φάνε την ψυχή. Οπότε θα ξυπνάς πρωί πρωί θα φεύγεις και θα επιστρέφεις χαράματα για να ξανακοιμηθείς απλά για να ζήσεις, ζωή είναι αυτή? You are not ready όπως λες και ο ίδιος, έχεις πέσει σε πολλά από αυτά που γράφεις πολύ έξω από τη νοοτροπία έχω παιδιά. Τα άλλα δεν τα σχολίασα αλλά αυτό εδώ είναι σημαντικότερο. Δεν το κάνεις για να ζήσεις εσύ. Το κάνεις για να ζήσουν καλύτερα απο σένα τα παιδιά σου. Αν το κριτήριο είσαι "εσύ" με οποιοδήποτε τρόπο, forget it. στο σημειο αυτό να αμφισβητησω το αναυθαιρετο του δικαιώματος τεκνοποίησης δε γινεται ο καθενας επειδή εχει τη δυνατοτητα να γονιμοποιησει/-θει να σημαινει ότι γινεται να φερνει ανθρώπους στη ζωη βεβαια δε μπορω να θεσω και συγκεκριμένους ορους γονεικοτητας καθως μου φασιστοφερνει σα σκεψη Ιστορία μου αμαρτία μου. Η δικτατορία είναι κακό πράγμα, αλλά αν ήμουν εγώ δικτάτορας.... 1
Irene.j Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Mεχρι ενος οριου ομως ο προγραμματισμος.Γιατι αν αρχισει καποιος την υπερβολικη αξιολογηση προσωπικοτητων , αν εχει την αυταπατη οτι εχει προγραμματισει ολη την επομενη ζωη τους σαν ζευγαρι ''μεχρι να τους χωρισει ο θανατος '' , οτι εχει προγραμματισει την οικονομικη τους κατασταση ''εφοδια'' σε ενα κοσμο γεματο οικονομικη αβεβαιοτητα ... Για αυτο το θεμα ειναι να υπαρχει κοινωνικη προνοια. Σαφεστατα. Μιλαμε ομως για τη βαση. Το ταιρι θα ειναι παντα γονιος ακομα κι αν σας χωρισει η ζωη. Επισης "εφοδια" δεν ειναι μονο τα οικονομικα. Ειναι οι γνωσεις,το συναισθηματικο υποβαθρο,η πνευματικη ωριμοτητα,η διαθεσιμοτητα σου κτλ κτλ. Όχι δεν έχουν όλοι ανάγκη για αγάπη π.χ. το παιδί μου μπορεί να μην έχει ανάγκη να το αγαπήσω, που το ξέρω? Απο εκει που ξερεις οτι εχει αναγκη για γαλα. 1
Vapir Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δεν το κάνεις για να ζήσεις εσύ. Το κάνεις για να ζήσουν καλύτερα απο σένα τα παιδιά σου. Αν το κριτήριο είσαι "εσύ" με οποιοδήποτε τρόπο, forget it. μα και αυτά δεν θα ζήσουν , εκεί είναι το point μου. Αν τα φέρνεις βόλτα ίσα ίσα για το φαγητό και τα έξοδα, δεν θα του πάρεις ένα παιχνίδι ? δεν θα το πας μια βόλτα? θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει μια σχετική άνεση σε αυτά τα θέματα ,προσωπικά επειδή δεν μου έλειψαν τόσο αλλα ακριβώς επειδή έβλεπα την μάνα μου να στερείτε η ίδια σε υπερβολικό βαθμό για να μου τα παρέχει (κάτι που κατάλαβα μεγαλώνοντας) θεωρώ άσχημο να ζεις τσίμα τσίμα και με το μαχαίρι στο λαιμό. Έχεις δίκιο σε αυτό που λες, δεν είμαι έτοιμος για να γίνω πατέρας , το ξέρω αλλα όχι μόνο επειδή δεν έχω πιάσει το όλο νόημα αλλα επειδή δεν έχω και την δυνατότητα να παρέχω αυτά που θα ήθελα, όπως είπα η αγάπη δεν γεμίσει στομάχια ούτε πληρώνει λογαριασμούς.. Προτιμώ να κάνω παιδί όταν θα έχω την δυνατότητα και ας είναι σε 10 χρόνια , έτσι το νιώθω εγώ σωστό
defacer Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Όχι δεν έχουν όλοι ανάγκη για αγάπη π.χ. το παιδί μου μπορεί να μην έχει ανάγκη να το αγαπήσω, που το ξέρω? Ατυχές παράδειγμα ή δεν κατάλαβες τι έγραψες; Εμένα όλες οι βεβαιοτητες που πολέμησαν να μου δώσουν οι γονείς μου πολύ καλοπροαίρετα, πάντα κατέρρευσαν. Τα πτυχία τα ξενόγλωσσα, τα κολέγια και πόσα ακόμα που δήθεν θα με εξασφάλιζαν τι να εξασφαλίσουν, καμμένη γη ο τόπος μας. Άλλα πράγματα που μου έδωσαν σχεδόν άθελα τους με βοήθησαν. Δηλαδή αν π.χ. οι γονείς σου δεν έκαναν και το καλύτερο σχέδιο όλων των εποχών και εσύ σαν αποτέλεσμα νομίζεις πως "δεν υπάρχουν βεβαιότητες" αυτό σημαίνει ότι υπάρχει παιδί που δεν θέλει αγάπη; θεωρώ άσχημο να ζεις τσίμα τσίμα και με το μαχαίρι στο λαιμό. Φυσικά είναι άσχημο σε σύγκριση με το να είσαι άπλας και άνετος... το θέμα είναι ότι αν έχεις παιδιά, η ερώτηση "ζωή είναι αυτή" κατά τη γνώμη μου δεν απαντάται με βάση το αν ζεις τσίμα τσίμα ή όχι. 1
bedazzled Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Αγάπη έχουν ανάγκη όλα τα θηλαστικά. Υπάρχει μια ορμόνη που λέγεται οξυτοκίνη...
g2econdo Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Ατυχές παράδειγμα ή δεν κατάλαβες τι έγραψες;Δηλαδή αν π.χ. οι γονείς σου δεν έκαναν και το καλύτερο σχέδιο όλων των εποχών και εσύ σαν αποτέλεσμα νομίζεις πως "δεν υπάρχουν βεβαιότητες" αυτό σημαίνει ότι υπάρχει παιδί που δεν θέλει αγάπη;Φυσικά είναι άσχημο σε σύγκριση με το να είσαι άπλας και άνετος... το θέμα είναι ότι αν έχεις παιδιά, η ερώτηση "ζωή είναι αυτή" κατά τη γνώμη μου δεν απαντάται με βάση το αν ζεις τσίμα τσίμα ή όχι. ή δεν καταλαβες εσύ τι έγραψα. Ένα σχέδιο δεν κρίνεται αν ήταν βέλτιστο με βάση το αν λειτούργησε. Ζούμε σε όχι ντετερμινιστικό σύμπαν. Μην μπούμε σε αυτή την κουβέντα. Ζησε με βεβαιοτητες, όπως ζω και εγώ και όλοι μας. Απλά φρόντισε όταν κάτι στις πάρει να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να επιβιώσεις. Όχι εσύ προσωπικά, όλοι μας. Αγάπη έχουν ανάγκη όλα τα θηλαστικά. Υπάρχει μια ορμόνη που λέγεται οξυτοκίνη... Ομολογώ πως δεν γνωρίζω το ρόλο της. Ευχαριστώ για την διόρθωση θα το ερευνησω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις