Eksafanizol Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Alo. Λοιπόν. Σκέφτομαι, να υποβάλλω αιτήσεις για διδακτορικό στο εξωτερικό, μιας και εδώ οι προοπτικές είναι ανύπαρκτες, επιπλέον η εκπόνηση της διατριβής μου δε θα χρηματοδοτείται και ως γνωστόν το διδακτορικό απαιτεί το 200% των δυνάμεων και της αφοσίωσής σου...Ας μιλήσουμε για το διδακτορικό στο εξωτερικό.Τι πιθανότητες έχει κάποιος κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακών από ένα ελληνικό παν/μιο, να γίνει δεκτός σε ένα Phd έξω? Υπάρχουν μαρτυρίες/διηγήσεις/succes stories???
Miracle Worker Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Γίνεται, ή τουλάχιστον γινόταν πριν λίγα χρόνια που ήξερα. Βέβαια εξαρτάται το αντικείμενο, το βαθμό σου και τα λοιπά. 1
Donalhioy Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 οντως υπαρχουν απειρες.. και οσα πιο πολλα χαρτια εχεις τοσο πιο ευκολο ειναι να σε παρουν..
isay Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Alo. Λοιπόν. Σκέφτομαι, να υποβάλλω αιτήσεις για διδακτορικό στο εξωτερικό, μιας και εδώ οι προοπτικές είναι ανύπαρκτες, επιπλέον η εκπόνηση της διατριβής μου δε θα χρηματοδοτείται και ως γνωστόν το διδακτορικό απαιτεί το 200% των δυνάμεων και της αφοσίωσής σου...Ας μιλήσουμε για το διδακτορικό στο εξωτερικό.Τι πιθανότητες έχει κάποιος κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακών από ένα ελληνικό παν/μιο, να γίνει δεκτός σε ένα Phd έξω? Υπάρχουν μαρτυρίες/διηγήσεις/succes stories??? Υπάρχουν όντως πάρα πολλές περιπτώσεις ελληνων που εκαναν phd στο εξωτερικό. Όσο καλύτερα χαρτια (βαθμολογία, συστάσεις, δημοσιευσεις, θέμα πτυχιακής, γλωσσομάθεια, κλπ) εχεις τοσο αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνεις δεκτός σε κάποιος phd. Δεν υπάρχει καθορισμένο ελάχιστο, κάθε σχολή /πανεπιστήμιο είναι ξεχωριστό. Ναι να δοκιμάσεις την τύχη σου και αν σου κάτσει κάτσε και έξω. Τελεία και απαντήθηκε το ερώτημα σου. 1
hliastsek Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Γιατί και εγώ ειμαι στην ίδια φάση, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να σε δεχτούν κάπου. Αν και σίγουρα ρόλο παίζουν οι γνώσεις εγώ πιστεύω ότι όλα κρίνονται στην συνέντευξη και κατα πόσο καλά πλασάρεις τον εαυτό σου. Ένα άτομο που εκτιμώ και ρώτησα μου είπε μεταξύ άλλων και τα παρακάτω Σημαντικό είναι να βρεις ένα με σταθερή χρηματοδότηση γιατί υπάρχουν πολλά που δεν δίνουν τίποτα. Σημαντικό επίσης είναι το project να είναι σχετικά μεγάλο για να συνεργάζεσαι με αρκετά άτομα, κάνοντας έτσι γνωριμίες που πιθανόν να σου φανούν χρήσιμες στο μέλλον. 2
LongTom Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Ανάλογα ποιος είσαι, τι θέλεις να σπουδάσεις και τι πανεπιστήμιο στοχεύεις,οι πιθανότητες είναι από εξαιρετικές έως κακές. Γενικά δέχονται,αλλά πρέπει να ψαχτείς καλά για μισθούς, συναδέλφους-ερευνητές και αξιοπρεπή χρηματοδότηση.
Eksafanizol Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Υπάρχουν όντως πάρα πολλές περιπτώσεις ελληνων που εκαναν phd στο εξωτερικό. Όσο καλύτερα χαρτια (βαθμολογία, συστάσεις, δημοσιευσεις, θέμα πτυχιακής, γλωσσομάθεια, κλπ) εχεις τοσο αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνεις δεκτός σε κάποιος phd. Δεν υπάρχει καθορισμένο ελάχιστο, κάθε σχολή /πανεπιστήμιο είναι ξεχωριστό. Ναι να δοκιμάσεις την τύχη σου και αν σου κάτσει κάτσε και έξω. Τελεία και απαντήθηκε το ερώτημα σου. Αν δεν έχεις δημοσιεύσεις? Ας πούμε κάτι που έχω γράψει δεν έχει εκδοθεί ακόμη...Και δεν ξέρω καν αν θα συμπεριληφθεί το όνομά μου...
Razor_7 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Αν δεν έχεις δημοσιεύσεις? Ας πούμε κάτι που έχω γράψει δεν έχει εκδοθεί ακόμη...Και δεν ξέρω καν αν θα συμπεριληφθεί το όνομά μου...Κατακουζηνε εσυ? 4
Eksafanizol Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Κατακουζηνε εσυ? Xaxaxaxaxaxxaxaax Egrapses file!!!!!!!!!!!!! Ontws exw ginei grafikh, o analogos Kwnstantinos Katakoyzhnos. Thelw na ekdo8ei to suggramma mou, to Apoxeteftiko systhma sthn Eurwpaikh Enwsh. Γιατί και εγώ ειμαι στην ίδια φάση, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να σε δεχτούν κάπου. Αν και σίγουρα ρόλο παίζουν οι γνώσεις εγώ πιστεύω ότι όλα κρίνονται στην συνέντευξη και κατα πόσο καλά πλασάρεις τον εαυτό σου. Ένα άτομο που εκτιμώ και ρώτησα μου είπε μεταξύ άλλων και τα παρακάτω Σημαντικό είναι να βρεις ένα με σταθερή χρηματοδότηση γιατί υπάρχουν πολλά που δεν δίνουν τίποτα. Σημαντικό επίσης είναι το project να είναι σχετικά μεγάλο για να συνεργάζεσαι με αρκετά άτομα, κάνοντας έτσι γνωριμίες που πιθανόν να σου φανούν χρήσιμες στο μέλ Ποιο είναι το αντικείμενό σου?
Βασίλης_29 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Αν δεν έχεις δημοσιεύσεις? Ας πούμε κάτι που έχω γράψει δεν έχει εκδοθεί ακόμη...Και δεν ξέρω καν αν θα συμπεριληφθεί το όνομά μου... Οι δημοσιεύσεις δεν είναι κάτι απαραίτητο σε όλα τα uni αλλά αυξάνουν τις πιθανότητες να σε κάνουν δεκτό οπότε είναι χρήσιμες, δείχνουν οτι έχεις ασχοληθεί με το θέμα της έρευνας. Αν έχεις γράψει κάποιο paper που έγινε μεν accepted αλλά ακόμα οχι public, τότε αναφέρεις το paper και σε παρένθεση under publication. Εφόσον έγινε accepted δεν υπάρχει περίπτωση να μην δημοσιευθεί με το όνομά σου εκτός αν αναφέρεσαι στην κλασσική ελληναράδικη λογική που βγάζει paper μια ομάδα καθηγητών και επειδή ο άλλος είναι πολύ γνωστός για να τον βοηθήσει ο καθηγητής βάζει και όνομά του ως τελευταίο, σε τέτοια περίπτωση μέχρι να δημοσιευτεί δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
isay Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Αν δεν έχεις δημοσιεύσεις? Ας πούμε κάτι που έχω γράψει δεν έχει εκδοθεί ακόμη...Και δεν ξέρω καν αν θα συμπεριληφθεί το όνομά μου... Σου απαντω παλι οτι κάθε πανεπιστήμιο και κάθε διδακτορικο ειναι ξεχωριστη περιπτωση. Δεν υπάρχει κατωτερο κοινό οριο. Αλλο μπορεί να μη σε δεχτεί παρα μονο με 5+ δημοσιευσεις και άλλο να σε δεχτεί ακομα και με μετριο βαθμό πτυχιου. ΞΕΚΙΝΑΣ τις αιτήσεις και βλέπεις (αντί να χάνεις χρόνο σε forum) 1
g2econdo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Alo. Λοιπόν. Σκέφτομαι, να υποβάλλω αιτήσεις για διδακτορικό στο εξωτερικό, μιας και εδώ οι προοπτικές είναι ανύπαρκτες, επιπλέον η εκπόνηση της διατριβής μου δε θα χρηματοδοτείται και ως γνωστόν το διδακτορικό απαιτεί το 200% των δυνάμεων και της αφοσίωσής σου...Ας μιλήσουμε για το διδακτορικό στο εξωτερικό.Τι πιθανότητες έχει κάποιος κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακών από ένα ελληνικό παν/μιο, να γίνει δεκτός σε ένα Phd έξω? Υπάρχουν μαρτυρίες/διηγήσεις/succes stories??? Απορώ. Τι πάει να πει ελληνικό πανεπιστήμιο, γενικά και αόριστα; Θα σου μιλήσω για τον τομέα μου- μαθηματικά. Πάρε έναν απόφοιτο από Σάμο. Αν πάει σε κάποιο έστω και ελάχιστα σοβαρό πανεπιστήμιο, θα φάει άκυρο- το πιθανότερο. Από Αθήνα και Αριστοτέλειο ένας καλός απόφοιτος όταν πάει σε πολύ δυνατό Πανεπιστήμιο για mba το πρώτο από τα 2 χρόνια κάθετε και αράζει!!! 3 περιπτώσεις δικών μου ανθρώπων άρχιζαν να φτιάχνουν το thesis τους από το 1ο έτος για να μην ξύνονται, που αν π.χ. πας για θεωρητικά δοκτορά είναι κολοσσιαίας σημασίας.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Μεταξύ μας μην τους ακούς τους άλλους, δεν ξέρουν τι λένε αν θέλεις να κάνεις διδακτορικό σε συγκεκριμένο τομέα του trolloscience, μπορώ να κανονίσω κονέ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα