Mr_Proper Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Να υποθεσω οτι αυτοι που λενε να κανει πλαστογραφια,αν γινει καποιος ελεγχος θα αναλαβουν την ευθυνη να τρεχουν εκεινοι? NOT Να δουλεύει λίγο το μυαλό όμως... Τι έλεγχος θα γίνει; θα βγάλει εντολή ο κομισάριος της τράπεζας να εξεταστούν αν 150.000 άτομα που έχουν λογαριασμό όντως ειναι συνδρομητές ΟΤΕ; πλάκα μας κάνεις τώρα; Αν γίνει κάποιος έλεγχος θα γίνει μόνο αν κινεί υποψίες παράνομης συμπεριφοράς (φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, έσοδα απο παράνομη δραστηριότητα κτλ) και εκει δεν θα κοιτάξουν αν ο κωδικός πελάτη της φωτοτυπίας ΟΤΕ που βρήκαν στον φάκελο εγγραφής του λογαριασμού ταιριάζει με την βάση δεδομένων του οτέ και έχει ίδιο όνομα... θα κοιτάξουν (έχοντας ζητήσει πρώτα και πάρει άδεια απο εισαγγελέα) το απο που παίρνει χρήματα και που τα βγάζει... Και έστω όμως ότι η υπάλληλος που θα αναλάβει την διαδικασία ρουτίνας (άνοιγμα λογαριασμού με 0 αρχικό κεφάλαιο για φοιτητή.... )το πρωί ειναι υπάλληλος τράπεζας και το βράδυ Σέρλοκ Χολμς.... Έστω ότι παίρνει τηλέφωνο το 13800 χρεώνει την τράπεζα και τους ρωτάει αν ο τάδε ειναι εγγεγραμμένος πελάτης (που δεν έχει και το δικαίωμα να το κάνει λόγω προσωπικών δεδομένων εκτός αν έχει άδεια απο εισαγγελέα αλλά έστω ότι δίνουν άδεια στην τράπεζα έτσι γιατι ειναι ωραίοι... ) και διαπιστώσει ότι δεν ανιστιχεί αυτό το όνομα στον πελάτη... Τι μπορεί να κάνει; τίποτα! απλά να ζητήσει να επικαιροποιηθεί η διεύθυνση του... για την αλλοίωση του εγγράφου της ιδιωτικής εταιρίας θα πρέπει να του κάνει μύνηση ο κάτοχος... αλλα και να τον μηνύσουν τι τιμωρία να πάρει που άλλαξε το όνομα του λογαριασμοί ενός τηλεφώνου;; το πολύ πολύ να ειναι αυτόφορη διαδικασία που αν την γλυτώσει δεν παθαίνει τίποτα.. αλλιως αν τον πιάσουν μέσα σε 24 ώρες να κάτσει μια μέρα στο τμημα για εξακρίβωση στοιχείων... λολ αυτό ειναι το πιο τραγικό σενάριο που θα πρέπει να σπάσουν 938498 διάολοι το ποδάρι τους για να πραγματοποιηθεί....
Stef_25 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 (Και) Κατι τετοια μας εφαγαν. Μιλαμε για πλαστογραφια φιλε,αν ξερεις τι σημαινει. Οτι υπαρχει περιπτωση 1 στο εκατομμυριο να ελεγχθει δεν σημαινει οτι ειναι και νομιμο να γινει. Καλο θα ηταν να μην δινονται τετοιες συμβουλες οταν δεν αφορουν εμας προσωπικα και το καθε τι που ισως-μια στο εκατομμυριο- προκυψει ή συμβει θα τρεχει ο αλλος και οχι εμεις οι ιδιοι. Δεν το λεω προσωπικα σε σενα και ουτε εχω κατι μαζι σου..Φιλικα το λεω 1
Mr_Proper Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 1) ακόμη και αν προκύψει μια στο δισεκατομμύριο δεν θα πάθει τιποτα2) δεν φταίει αυτός αλλα ο ηλίθιος μηχανισμός στην χώρα μας που ειναι τυπολατρικός ακόμη και αν μιλάμε για τον ιδιωτικό τομέα τι να κάνει δηλαδή; να μην πάει εράσμους ή να νοικιάσει δικό του σπίτι για να ανοίξει εναν λογαριασμό για το εράσμους που με΄σα θα βάλει μερικά εκατοστάρικα αν ειναι δυνατόν δηλαδή.... και στο κάτω κάτω τον οτε τον πληρώνουνε μαζί έτσι και αλλιώς.
Stef_25 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Μπορει με καποιο τροπο να βρει μια λυση,ειτε με εξουσιοδοτηση ή κατι παρεμφερες. Αυτο το γνωριζει η τραπεζα και πρεπει να μιλησει μαζι τους. Το να κανει πλαστογραφια δεν ειναι η λυση
Mr_Proper Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Καταρχήν δεν ειναι πλαστογραφία το πολύ πολύ να είναι νόθευση...Αλλά ακόμη και η νόθευση προβλέπει ύπαρξη γνησίου εγγράφου... οι ιδιωτικές εταιρίες δεν εκδίδουν έγγραφα με πιστοποίηση γνησιότητας και άρα δεν ειναι τίποτα... απλά ειναι παίζω χέζω για μια υπόθεση που και αυτή ειναι παίζω χέζω μιας και δεν έχει νόημα το όλο συμβάν και απλά γίνεται γιατι είμαστε οπισθοδρομική χώρα... Δεν θα έπρεπε καν να μπει στην ταλαιπωρία αυτή ακόμη και να είχε λογαριασμό στο όνομα του.είχα χάσει την κάρτα μου και ήθελα να κάνω μια ανάληψη πήγα στο ταμείο και δνε θέλανε να μου δώσουν τα λεφτά μου γιατι δεν είχα πάνω μου ταυτότητα αλλά είχα δίπλωμα οδήγησης πάσο και ήξερα τα πάντα για τον λογαριασμό....αλλά εκει αυτοί κολλημένοι στην κανέλα επειδή τους είπαν να ζητάνε ταυτότητα και τώρα που λείπει δεν ξέρουν τι να κάνουν....έπρεπε να μιλήσω στον διευθυντή της τράπεζας για να μου κάνει "χάρη" επειδή δεν ήταν μεγάλο το ποσό... αργότερα βέβαια που το έψαξα είδα πως νομικά ήταν υποχρεωμένος ο υπάλληλος χωρίς καμιά μεσολάβηση του διευθυντή να αποπερατώσει την συναλλαγή αφου τόσο το δίπλωμα όσο το πάσο ειναι ικανά έγγραφα για να αποδείξουν την ταυτότητα μου....ή μια άλλη φορά που οδηγός κτελ δεν μου έκοβε εισιτήριο γιατι δεν είχα πάσο ενώ είχα βεβαίωση σπουδών που ειναι ισχυρότερο έγγραφο....Ελλάδα κωλοχανείο...
veteranos123 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Πάρε τηλέφωνο και σιγουρέψου ότι μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό - είχα την εντύπωση ότι λόγω περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) δεν ανοίγουν λογαριασμούς παρά μόνο μισθοδοσίας... εγώ που ρώτησα πριν μια βδομάδα στην εθνική τράπεζα μου είπαν δεν μπορώ να ανοίξω λογαριασμό παρά μόνο μισθοδοσίας και με την προυπόθεση να μην έχω άλλο λογαριασμό στην τράπεζα.
alkis13 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Κάνε μια υπεύθυνη δήλωση ότι διαμένεις στο τάδε οίκημα και συγκατοικείς και προσκόμισε το λογαριασμό του ΟΤΕ και ας είναι και σε άλλο όνομα. Τώρα αν ζορίσουν τα πράγματα δήλωσε την κατοικία των γονιών σου, και προσκόμισε το λογαριασμό της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ πάλι και ας είναι στο όνομα των γονιών σου.Και όσοι λέτε για γραφειοκρατία κοιτάξτε μια ματιά στο εξωτερικό (πχ Γαλλία) τί διαδικασία θέλεις.....
Stef_25 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Η πλακα ξερετε ποια ειναι? (Και χωρις να θελω να πω οτι το κρατος μας δεν ειναι κωλοχανιο) Οτι πρεπει να ειμαστε ο μονος λαος της νοοτροπιας : "πρεπει το κρατος να συμορφωθει απεναντι μας και οχι εμεις απεναντι στο κρατος" Ειναι ενας απο τους λογους που εχουμε παει κατα διαολου Aπλα η π@@τια ειναι στο dna μας. Απο τους πολιτικους μεχρι τον απλο λαο
Dare-Devil Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 πάντως έχει ξεφτιλιστεί το θέμα με αυτά που ζητάνε Διευκρίνηση : Η τράπεζα της Ελλάδος και ο νόμος . Οι τράπεζες απλά υποχρεώθηκαν να τα ζητάνε .
Highlander Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Καταρχήν δεν ειναι πλαστογραφία το πολύ πολύ να είναι νόθευση... Αλλά ακόμη και η νόθευση προβλέπει ύπαρξη γνησίου εγγράφου... οι ιδιωτικές εταιρίες δεν εκδίδουν έγγραφα με πιστοποίηση γνησιότητας και άρα δεν ειναι τίποτα... απλά ειναι παίζω χέζω για μια υπόθεση που και αυτή ειναι παίζω χέζω μιας και δεν έχει νόημα το όλο συμβάν και απλά γίνεται γιατι είμαστε οπισθοδρομική χώρα... Δεν θα έπρεπε καν να μπει στην ταλαιπωρία αυτή ακόμη και να είχε λογαριασμό στο όνομα του. είχα χάσει την κάρτα μου και ήθελα να κάνω μια ανάληψη πήγα στο ταμείο και δνε θέλανε να μου δώσουν τα λεφτά μου γιατι δεν είχα πάνω μου ταυτότητα αλλά είχα δίπλωμα οδήγησης πάσο και ήξερα τα πάντα για τον λογαριασμό.... αλλά εκει αυτοί κολλημένοι στην κανέλα επειδή τους είπαν να ζητάνε ταυτότητα και τώρα που λείπει δεν ξέρουν τι να κάνουν.... έπρεπε να μιλήσω στον διευθυντή της τράπεζας για να μου κάνει "χάρη" επειδή δεν ήταν μεγάλο το ποσό... αργότερα βέβαια που το έψαξα είδα πως νομικά ήταν υποχρεωμένος ο υπάλληλος χωρίς καμιά μεσολάβηση του διευθυντή να αποπερατώσει την συναλλαγή αφου τόσο το δίπλωμα όσο το πάσο ειναι ικανά έγγραφα για να αποδείξουν την ταυτότητα μου.... ή μια άλλη φορά που οδηγός κτελ δεν μου έκοβε εισιτήριο γιατι δεν είχα πάσο ενώ είχα βεβαίωση σπουδών που ειναι ισχυρότερο έγγραφο.... Ελλάδα κωλοχανείο... Η απάντηση που έχω πάρει για το δίπλωμα, είναι πως για τις τράπεζες δεν ισχύει. Κάποια στιγμή θα πάρω επίσημη απάντηση και αν ισχύει το δίπλωμα, κάποιος θα χορεύει τσάμικο.
Dare-Devil Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 ή μια άλλη φορά που οδηγός κτελ δεν μου έκοβε εισιτήριο γιατι δεν είχα πάσο ενώ είχα βεβαίωση σπουδών που ειναι ισχυρότερο έγγραφο.... Ελλάδα κωλοχανείο... Να ξέρεις ότι δεν δικαιούνται όλοι οι φοιτητές πάσο . Αν μπήκες σε σχολή για δεύτερο πτυχίο δεν δικαιούσαι ούτε συγγράμματα ούτε πάσο οπότε καλά κάνει ο οδηγός. είχα χάσει την κάρτα μου και ήθελα να κάνω μια ανάληψη πήγα στο ταμείο και δνε θέλανε να μου δώσουν τα λεφτά μου γιατι δεν είχα πάνω μου ταυτότητα αλλά είχα δίπλωμα οδήγησης πάσο και ήξερα τα πάντα για τον λογαριασμό.... αλλά εκει αυτοί κολλημένοι στην κανέλα επειδή τους είπαν να ζητάνε ταυτότητα και τώρα που λείπει δεν ξέρουν τι να κάνουν.... έπρεπε να μιλήσω στον διευθυντή της τράπεζας για να μου κάνει "χάρη" επειδή δεν ήταν μεγάλο το ποσό... αργότερα βέβαια που το έψαξα είδα πως νομικά ήταν υποχρεωμένος ο υπάλληλος χωρίς καμιά μεσολάβηση του διευθυντή να αποπερατώσει την συναλλαγή αφου τόσο το δίπλωμα όσο το πάσο ειναι ικανά έγγραφα για να αποδείξουν την ταυτότητα μου.... Ξέρεις ποιο είναι το παράλογο; Η ταυτότητα πλαστογραφείτε εύκολα γιατί έχει ξεπερασμένη τεχνολογία ασφαλειας . Το δίπλωμα όμως είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σε τεχνολογία κατά της πλαστογραφίας και μέχρι τώρα δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα πλαστογραφείας . Βγάλε άκρη !!!!! 1
Mr_Proper Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Η πλακα ξερετε ποια ειναι? (Και χωρις να θελω να πω οτι το κρατος μας δεν ειναι κωλοχανιο) Οτι πρεπει να ειμαστε ο μονος λαος της νοοτροπιας : "πρεπει το κρατος να συμορφωθει απεναντι μας και οχι εμεις απεναντι στο κρατος" Ειναι ενας απο τους λογους που εχουμε παει κατα διαολου Aπλα η π@@τια ειναι στο dna μας. Απο τους πολιτικους μεχρι τον απλο λαο ΛΟΛ ο λόγος που πάμε κατά διαόλου ειναι το ότι η νοοτροπία μας ειναι να συμμορφωθούμε εμεις στο κράτος και όχι το κράτος σε εμάς. Να ξέρεις ότι δεν δικαιούνται όλοι οι φοιτητές πάσο . Αν μπήκες σε σχολή για δεύτερο πτυχίο δεν δικαιούσαι ούτε συγγράμματα ούτε πάσο οπότε καλά κάνει ο οδηγός. όταν συνέβη η όλη ιστορία δικαιούταν όλοι οι φοιτητές πάσο/μειωμένη τιμή και οι διδακτορικοί 1
mary Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Πάρε τηλέφωνο και σιγουρέψου ότι μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό - είχα την εντύπωση ότι λόγω περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) δεν ανοίγουν λογαριασμούς παρά μόνο μισθοδοσίας... Νομίζω ανοίγουν μόνο μισθοδοσίας και σε φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και δεν έχουν άλλο λογαριασμό στο όνομά τους. Στην Εθνική πρόσφατα είχα πετύχει τέτοια περίπτωση με φοιτητή που άνοιξε κανονικά.Να συμπληρωσω πως η Εθνικη ανοιγει (κατοπιν εγγραφου απο τον ΟΕΑΔ) και για καταβολη επιδοματος ανεργιας. 1
zio10 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Να συμπληρωσω πως η Εθνικη ανοιγει (κατοπιν εγγραφου απο τον ΟΕΑΔ) και για καταβολη επιδοματος ανεργιας. Σαν μισθοδοσίας πρέπει να θεωρείται κι αυτός 1
kleo1 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Η πλακα ξερετε ποια ειναι? (Και χωρις να θελω να πω οτι το κρατος μας δεν ειναι κωλοχανιο) Οτι πρεπει να ειμαστε ο μονος λαος της νοοτροπιας : "πρεπει το κρατος να συμορφωθει απεναντι μας και οχι εμεις απεναντι στο κρατος" Ειναι ενας απο τους λογους που εχουμε παει κατα διαολου Aπλα η π@@τια ειναι στο dna μας. Απο τους πολιτικους μεχρι τον απλο λαο ο λαός είναι για τον γάιδαρο.. το κράτος αποτελείτε από τον λαό. (μη κολλάτε στον ακριβή ορισμό) άρα όπως είναι φυσικό επακόλουθο και το κράτος θα είναι για τον γάιδαρο. βασικά είναι φαύλος κύκλος. να συμμορφωθούμε απέναντι στο κράτος δε λέω αλλά να υπάρχει και μια στοιχειώδη λογική και να μη στα κάνει τσουρέκια το κράτος. γι αυτό μετά υπάρχουν περιπτώσεις που πολλοί σκέφτονται την πουστιά. πόσες περιπτώσεις υπάρχουν που κάποιοι δικαιούνται κάτι, πχ την άδεια να χτίσουν ένα σπίτι, να πάρουν τη σύνταξη .... και το κράτος τους καθυστερεί και αναγκάζονται να κάνουν "πουστιά" -να βάλουν βύσμα για να πάρουν κάτι που δικαιούνται και έπρεπε να το είχαν πάρει νωρίτερα. έχουν δίκιο αυτοί ή όχι; γιατί ξέρω παρόμοιες περιπτώσεις. αν λοιπόν δε ζητούσαν ένα μάτσο χαρτιά δε θα υπήρχαν και απόψεις του στυλ... να πλαστογραφήσουμε. ξεφύγαμε από το θέμα όμως. Διευκρίνηση : Η τράπεζα της Ελλάδος και ο νόμος . Οι τράπεζες απλά υποχρεώθηκαν να τα ζητάνε . ναι το γνωρίζω αυτό. απλά την κατάσταση σχολίασα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα