Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα διορθωνοταν μ αυτο, αλλα σε επισημα εγγραφα "επιβαλλεται" η πληρης.

Οπως στα περισσοτερα βιβλια.

Υπαρχουν περιπτωσεις (μια μελετη πχ για ενα δημοσιο εργο), που σου δινουν οδηγιες για το πως πρεπει να ειναι η μορφοποιηση. Δε ξερω γιατι.

Δοκίμασε OppenOffice ή/και LaTeX.

Η λύση με manual hyphenation είναι εντελώς λάθος. Θα σπαταλήσεις 30 λεπτά (τουλάχιστον) να φτιάξεις μία παράγραφο και θα αλλάξεις μία λέξη μέσα στην παράγραφο.

Αποτέλεσμα; Άλλη τόση ώρα για να ξανά-φτιάξεις την παράγραφο.

https://wiki.openoffice.org/wiki/Documentation/OOoAuthors_User_Manual/Getting_Started/Hyphenating_words

Δημοσ.

Καλά εννοείται ότι με στοίχιση στα αριστερά φτιάχνει αλλά μιλάμε για πλήρη  πάντα.

Δυστυχώς κάποια κομμάτια δεν αλλάζουν ούτε με " - " γιατί μιλάμε για εργασία που έχει λιγάκι χημεία μέσα και ονοματολογία του στυλ 5-προπανιο-6-μεθυλο-4-χλωριο-σαλικιλικό οξύ κλπ... Οι παυλες σε αυτες τις ονοματολογιες για οσους ξερουν χημεια ειναι υποχρεωτικες.

Οπότε εαν εγω βαλω και αλλες γινεται μπου....λο!!!

Δημοσ.

Γιατί όμως;

ή

1) θα σπάσεις σε συλλαβή (μην πεις ότι μπερδεύει όποιον το διαβάσει, είναι ξεκάθαρο/αυτονόητο ότι η τελευταία παύλα είναι διαχωριστική συλλαβισμού και όχι ενωτικό), π.χ.

μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα 5-προπάνιο-6-μεθυ-

λο-4-χλωριο-σαλικιλικό οξύ μπλα μπλα μπλαααα

ή

2) σπας σε ολόκληρη λέξη ώστε δεν χρειάζεται επάνω παύλα, και η παύλα της χ.ένωσης συνεχίζει στην κάτω σειρά ως μέρος αυτής, όποτε και πάλι είναι ξεκάθαρο, π.χ

μπλα μπλα μπλα μπλα 5-προπάνιο

-6-μεθυλο-4-χλωριο-σαλικιλικό οξύ

Αν με τον χειροκίνητο συλλαβισμό που θα κάνεις σε κάποια σειρά, σου δημιουργήσει νέο αυτόματο συλλαβισμό

σε άλλο σημείο και δημιουργήσει κάπου διπλή απανωτή παύλα -ή έστω αφήσει μία μόνο επάνω- απλά για να μην υπάρχει μπέρδεμα, με τον ίδιο τρόπο (shift+enter) σπας προς τα κάτω και το κάνεις όπως το (2).

Δημοσ.

@scullyist: βρε υπαρχουν κ κατι ματια που πιανουν κ την απειροελαχιστη διαφορα...κ μετα...γκρινιαααα (παντως καλα που το ανεφερες κ το θυμηθηκα, εχω κειμενακι για μαζεμα).

@groot: Nelnel loves open office :)

Δημοσ.

File> Options > Advanced > Display >τσέκαρε: “Optimize character positioning for layout rather than readability

Αρχείο > Επιλογές > Για προχωρημένους > Εμφάνιση > Βελτιστοποίηση θέσεων χαρακτήρων για καλύτερη διάταξη σε σχέση με την αναγνωρισιμότητα (ποτέ μου δεν κατάλαβα κοτζάμ microsoft γιατι προσλαμβάνει ερασιτέχνες μεταφραστές... αλλά δεν θα μου φαινόταν περίεργο να μην υπάρχει έλληνας στην συγκεκριμένη ειδικότητα που να μην ειναι τσαπατσούλης... μετα απο την τρέχουσα κυβέρνηση όλα τα περιμένω απο τους Έλληνες... )

Πού να δεις το word help για το συγκεκριμένο section στο word 2013.

Screenshot του section,

και δίπλα αυτό (!!!!!) :

Display

Choose a measurement format, show scrolling bars, and select the number of documents shown in the Recent Documents list.

Γελάει το μόνιτορ μόνο του !!!

Δημοσ.

Το Latex τι ειναι; Ουτε ακουστα δε το χω...

Είναι μία free και open source markup γλώσσα και σύστημα δημιουργίας εγγράφων με απαράμιλλη ποιότητα το οποίο αναπτύχθηκε το 1970 κάτι (προς τα τέλη του 70) κυρίως για να καλύψει τις ανάγκες εκτύπωσης περίεργων χαρακτήρων, και δη μαθηματικών συμβόλων, και όμοιας απεικόνισης εγγράφων σε διαφορετικούς υπολογιστές.

Μέχρι στιγμής παράγει τα καλύτερα έγγραφα σε σύγκριση με ό,τι άλλο λογισμικό δημιουργίας εγγράφων κυκλοφορεί και έχει κυκλοφορήσει αλλά έχει μεγάλο learning curve, ιδιαίτερα εάν δεν υπάρχει tutor για την εκμάθησή του.

• Like 1
Δημοσ.

Το Latex τι ειναι; Ουτε ακουστα δε το χω...

Δεν γιου αρ νοτ κουλ ιναφ φορ ιτ! :P

Η σελίδα γράφει τα βασικά:

http://www.latex-project.org/

Μόνο για δυνατούς λύτες και θέλει προσπάθεια από μέρος σου,όμως εφόσον το μάθεις θα είσαι αρχηγός στο θέμα.

Πραγματικά quantum leap σε ότι αφορά την παραμετροποίηση-ποιότητα σε σχέση με το word και όλα τα λοιπά.

Εάν γράφεις πολύ στον γκομπιούτορα,ιδίως περίπλοκα-επιστημονικά κείμενα, είναι η μόνη ρεαλιστική λύση.

Δημοσ.

Ενδιαφερον!

Προσωπικα οχι, δε γραφω επιστημονικα κειμενα κλπ τετοια (εννοω εργασιες μου ή να εχω καποιο επαγγελμα σχετικο).

Αλλα σε εταιρειες που εχω δουλεψει, μου διναν χειρογραφα κ επρεπε να δωσω ωραια προσεγμενα τευχη. Απειρες χαμενες ωρες παιδεματος με τη μορφοποιηση.

Οποτε αυτο απ οτι καταλαβα,σε γλιτωνει απο πολυ ταλαιπωρια αν το μαθεις. Οποτε αξιζει να το προσπαθησω.

Thank you thank you thank you!

Δημοσ.

Αν θέλεις στείλε μου μια 2 παραγράφους σε αρχείο word εκεί που αντιμετωπίζεις το πρόβλημα, μήπως καταλάβω γιατί συμβαίνει. 

Δημοσ.

Ενδιαφερον!

Προσωπικα οχι, δε γραφω επιστημονικα κειμενα κλπ τετοια (εννοω εργασιες μου ή να εχω καποιο επαγγελμα σχετικο).

Αλλα σε εταιρειες που εχω δουλεψει, μου διναν χειρογραφα κ επρεπε να δωσω ωραια προσεγμενα τευχη. Απειρες χαμενες ωρες παιδεματος με τη μορφοποιηση.

Οποτε αυτο απ οτι καταλαβα,σε γλιτωνει απο πολυ ταλαιπωρια αν το μαθεις. Οποτε αξιζει να το προσπαθησω.

Thank you thank you thank you!

Κατέβασε αυτό αν ειναι http://texstudio.sourceforge.net/ ή αυτό https://www.tug.org/texworks/ ή δες αυτό https://www.sharelatex.com/ αν δουλεύεις σε ομάδα

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ!

Οι υπολοιποι που εβλεπαν τα κειμενα, ηταν για διορθωσεις ή να αποκτησουν γενικη εικονα του θεματος για να συνεχισουν με την προσθηκη ενοτητων. Δακτυλογραφηση κ μορφοποιηση ηταν αποκλειστικα δικα μου. Αλλα χρησιμο, για το μελλον ισως. Ποτε δε ξερεις.

Δημοσ.

Αν θέλεις στείλε μου μια 2 παραγράφους σε αρχείο word εκεί που αντιμετωπίζεις το πρόβλημα, μήπως καταλάβω γιατί συμβαίνει. 

Έχει βάλει πλήρη στοίχιση στο word, αυτό συμβαίνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...