41ex Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Με μια γρήγορη αναζήτηση δε βρήκα παρόμοιο νήμα (μόνο ένα για αγορά φουσκωτού Site: ) είπα αυτό εδώ να είναι πιο γενικό. Σκοπός του θέματος θα είναι να παρέχει πληροφορίες, εμπειρίες από κατόχους και προτάσεις αγοράς. Καταρχήν ας μιλήσουμε για τις κατηγορίες. Ανάλογα με τη χρήση: ποτάμι, λίμνη, θάλασσα, ανοιχτή θάλασσα. Ανάλογα με το υλικό: πλαστικά, φουσκωτά. Ανάλογα με τη θέση του σώματος: με κάθισμα, με δυο καθίσματα, χωρίς κάθισμα, αυτά που μπαίνεις μέσα και σκεπάζεσαι, αυτά που είσαι όρθιος. Ερωτήματα: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα κάθε κατηγορίας; Τι συντήρηση χρειάζονται; Επισκευάζονται οι βλάβες - τρυπήματα; Ποια είναι κατάλληλα για άσκηση και ποια για βόλτα. Πόσο εύκολα μεταφέρονται; Τι κουπιά χρησιμοποιείς σε κάθε τύπο. Πόσο κάνει ένα starter για χαλαρή χρήση; Ποιες είναι καλές μάρκες; κτλ. Όποιος έχει γνώση ας συνδράμει στο θέμα….
41ex Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Όπως είπα έψαξα και το μόνο που βρήκα ήταν ένα θέμα για φουσκωτό καγιάκ από το 2012. Αν υπάρχει κάτι άλλο μπορείς να βάλεις λινκ; Εμένα μ’ ενδιαφέρουν πιο πολύ προσωπικές εμπειρίες και μυστικά από κατόχους. Πχ τι παίζει με τα καινούργια που κάνεις όρθιος; Μπορείς να κάνεις και καθιστός; Μπορείς να μεταφέρεις άτομο, πράγματα; Πόσο εύκολο είναι να κουβαλάς καθημερινά το κανό στη παραλία, χρειάζεσαι αμάξι με σχάρα; Αυτά που έχουν και ρόδα είναι βολικά ή είναι μόνο για μικρές αποστάσεις; Προσωπικά θέλω να πάρω ένα μεταχειρισμένο αφενός για γυμναστική αλλά και να μπορώ να κουβαλήσω δεύτερο άτομο για βόλτα + μια τσάντα με μπανιερά. Σκεφτόμουν γι αυτά τα όρθιας θέσης για γυμναστική αλλά να μπορείς και να κάτσεις για την περίπτωση της βόλτας.
cuspid Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Είχα για χρόνια πλαστικό δύο ατόμων, τύπου sit on top (με καθισματάκια αφαιρούμενα). Το μετέφερα σε σχάρα, στην οροφή του αυτοκινήτου. Το έριχνα σε θάλασσα, συνήθως νωρίς το πρωί που είχε κάλμα και έκανα δύωρα - τρίωρα ταξιδάκια σε απόμερες παραλίες... Είναι πολύ ωραία εμπειρία, μπορείς να μεταφέρεις αρκετά πράγματα είτε στα ταμπούρια, είτε σε στεγανούς σάκους, οπωσδήποτε σωστό κουπί και σωσίβιο, καλό αντηλιακό και πολύ νερό... Ακόμα και για ψάρεμα έχω πάει... Τα πράγματα σκουραίνουν αρκετά όταν έχει "καιρό", δηλαδή σε πιάσει αέρας και κύμα στα βαθιά. Μου έχει τύχει μια - δυο φορές και η εμπειρία είναι λίγο... τρομακτική. Πρέπει να έχεις πολύ καλή φυσική κατάσταση για να πας εκεί που θέλεις, άσε που στα πολύ ψηλά κύματα (πάνω από 60-70 cm) υπάρχει ο κίνδυνος ανατροπής (εδώ υπερτερεί το καγιάκ που κάθεσαι μέσα και φοράς "φούστα", καθώς έχεις πολύ πιο χαμηλό κέντρο βάρους - είχα δοκιμάσει καναδυό φορές). Αν αγόραζα τώρα θα έπαιρνα αυτά που έχουν ενσωματωμένο πηδάλιο, το είχα δοκιμάσει σε ενός φίλου μου και είναι πολύ βολικό - ειδικά όταν έχει "καιρό". Γενικά πάντως αξίζει, ειδικά αν έχεις και παρέα και κάνετε ομαδικές βόλτες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα