Vapir Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Το πρώτο πράγμα που θα σου πει ο γαστρεντερολόγος είναι "κόψε τα λαχανικά". Είναι γνωστό ότι ερεθίζουν το έντερο,σταμάτα και τα μαρουλάκια-κρεμμυδάκια μερικές μέρες να ηρεμήσει το έντερο. Μην αρχίσεις όμως φασόλια-φακές κλπ. Τα φρούτα είναι ανώτερα των λαχανικών από κάθε πλευρά. http://www.iatronet.gr/symptom-checker/aeria-metewrismos.html http://www.iatrikostypos.com/epixeiriseis/proionta-kai-farmaka/dyspepsia-kai-meteorismos-kathimerina-provlimata-pou-mporoun-na-antimetopistoun-apotelesmatika καλά όσπρια δεν τρώω έτσι κ αλλιώς λέει αποφύγετε την τσίχλα , μασάω κανα 2 πακέτα τσίχλες τη μέρα , παίζει να καταπίνω πολύ αέρα? Μην τρως κρεμμύδια είπαμε. Δεν έχεις δει το κοράκι? Onions make you fart big time. αφού πάει με το μαρούλι , τι να βάλω? δεν είναι οτι βάζω πολύ , ένα κρεμμυδάκι χλωρό τη φορά
kraken92 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Εγω πάντως παλιότερα είχα θέμα με το γάλα, ειδικά το κρύο. Όσο για τα λαχανικά επειδή σε κόβω οτι κάνεις bb οπότε πάνω κάτω τα θες σε κάθε γεύμα σου, μη τα κόψεις τελείως απλά περιόρισετα στο ελάχιστο για ένα διάστημα. PS. Για το κρεμμύδι εχω τραβήξει πόλεμο καθώς μαρέσει πολύ και ειδικά το καλοκαίρι τρώω υπερβολικές ποσότητες. Άπειροι τσακωμοί ότι βρωμάει η ανάσα μου και λογικό είναι, αφου τέτοιο ζέχνομα ούτε εγω δεν με αντέχω. Για αέρια δεν εχω παρατηρήσει κάτι όσον αφορά το κρεμμύδι πάντως. 2
opera Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Οι τσίχλες από ότι θυμάμαι με το μάσημα στέλνεις μήνυμα στον εγκέφαλο ότι τρως και εκκρίνονται γαστρικά υγρά (ανοίγει και η όρεξη). Κάποτε δε μπορούσα λεπτό χωρίς τσίχλα αλλά ευτυχώς τις έκοψα. Το γαστρεντερικό είναι πολύπλοκο θέμα,τα πάντα μπορεί να δημιουργήσουν θέματα από διατροφή (καφές,ποτό) καθιστική ζωή,το να πέφτεις για ύπνο μετά το φαγητό επίσης μπορεί να προκαλέσει διαφραγματοκήλη,αθλητές που τρέχουν μεγάλες αποστάσεις έχουν θέματα,μη σου τύχει. Κάνε αποχή και βλέπεις,αν δε δεις και τραβάς ζόρι θα πας σε γιατρό και καλή τύχη, γιατί γνωστός μου έχει δει πολλούς γιατρούς για δυσκοιλιότητα και άκρη δεν έβγαλε. 1
Vapir Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 θα τα περιορίσω σε ένα μικρό μπολάκι μεσημέρι κ ένα βράδυ κ θα δω πως θα πάειδυσκοιλιότητα όπως είπα δεν έχω , πάω 2 φορές τη μέρα τουαλέτα κ αναλόγως αν φάω πολύ σε κανα τραπέζι και τρεις. 1
theoritikos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Έχω και εγώ κάτι θεματακια με το λάχανο (νοιωθω φούσκωμα ή θα μου πονάει το στομάχι ). Για να το περιορισω, κόβω το λάχανο όσο πιο ψιλό γίνεται και το τριβω με αλάτι . Επίσης κοιτά να αγοράζεις όσο το δυνατόν πιο φρέσκα , και αν κιτρινισει ή αρχίσει να μυριζει,το πετάς . 1
xpapias Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 5-6 πραγματάκια: 1. Τρως τεραστιες ποσοτητες. 2. Τεραστιες ποσοτητες λαχανικων. 3. Βάζεις πολλα μπαχαρικα 4. το τσαι εχει καφεΐνη <ολα τα παραπάνω προκαλουν φουσκωμα> 5. Μήπως εχεις αλλαξει τσιχλες και οι καινουριες εχουν ξυλιτολη; 6. Δοκιμασε να τρως λιγοτερο ή πιες και λιγο λεμονι (νομίζω οτι τα γιατροσοφια "της γιαγιας" λένε οτι βοηθαει) Το τοπικ ειναι καθαρα για τον vsl. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δεν μπορώ να με φανταστώ με τίποτα να πηγαίνω σε γαστρεντερολόγο και να λέω "γεια σας, ήρθα επειδή κλάνω πολύ". Βαπιρ, εσύ το' χεις? Δεν χρειάζεται να του πεις "κλάνω", θα του πεις οτι βγάζεις αέρια και νιώθεις φουσκώματα στο στομάχι. Όσο για το πρόβλημα το ts δεν ξέρω τι να προτείνω, το ασφαλέστερο είναι να πάει σε γαστρεντερολόγο.
thant Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 παίζει να καταπίνω πολύ αέρα? Σίγουρα. Οταν ο αέρας ειναι κοπανιστός δημιουργεί προβλήματα... 1
Vapir Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 σήμερα ξύπνησα άλλος άνθρωπος ε 5-6 πραγματάκια:1. Τρως τεραστιες ποσοτητες.2. Τεραστιες ποσοτητες λαχανικων.3. Βάζεις πολλα μπαχαρικα4. το τσαι εχει καφεΐνη <ολα τα παραπάνω προκαλουν φουσκωμα>5. Μήπως εχεις αλλαξει τσιχλες και οι καινουριες εχουν ξυλιτολη;6. Δοκιμασε να τρως λιγοτερο ή πιες και λιγο λεμονι (νομίζω οτι τα γιατροσοφια "της γιαγιας" λένε οτι βοηθαει)Το τοπικ ειναι καθαρα για τον vsl. οι ποσότητες φαγητού δεν αλλάζουν, λαχανικών ναι , δε γαμιέται θα φάω 1-2 ντομάτες για αλλαγή μπαχαρικά βάζω, όπως και καυτερές πιπεριές και πιπέρια το τσάγι δε κόβεται , είναι σαν το σεξ , το πρωί σε ξυπνάει κ το βράδυ σε χαλαρώνει τσίχλες δεν ξαναπαίρνω , κοστίζουν πολύ , τζάμπα λεφτά πετάω . Αυτές τις μέρες έτυχε να παίρνω και πήγε να μου γίνει συνήθεια , άσε που διάβασα οτι χαλάνε τα δόντια (2 πακέτα μάσαγα) για τα δεδομένα μου λίγο τρώω , λεμόνι δεν πίνω , τα ξινά με πειράζουν στο στομάχι με καούρες --------------------------------------------με τις συμβουλές σας βρήκα το πρόβλημα , δεν ήξερα οτι μέχρι χθες μπορούσαν να μην με πειράζουν κ ξαφνικά να αρχίσουν να με πειράζουν. Θυμάμαι μια εποχή που έτρωγα όλους τους υδατάνθρακες μου απο λαχανικά , είχα κανα 4ρι κιλά λάχανο βραστό τη μέρα που το πέρναγα απ το τιγάνι με μανιτάρια κλπ , δεν με πείραζε τότε thx
TEOKOS Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Βρώμη ,κουνουπίδι ,λάχανο, πρωτεΐνη με γάλα Κλανοπαραγωγέννεση ολκής και δεν είσαι ο μόνος, μην ανυσηχείς. Απόλαυσέ το 1
Vapir Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 όλα αυτά δεν με πειράζουν , μάλλον επειδή καταναλώνω 2-3 κιλά λαχανικά τη μέρα και 2500-3000 θερμίδες φαγητού υπάρχει θέμα. Όταν ήμουν σε όγκο έτρωγα 4000+ θερμίδες αλλα ελάχιστα λαχανικά οπότε πάλι δεν είχα θέμα. Ο συνδυασμός όλων όσων είπα μάλλον δημιουργεί το θέμα. σε περιόδους που πάω χαμηλά στις 1600 θερμίδες μπορώ να φάω τόσα λαχανικά χωρίς να έχω θέμα.Υποθέτω πως το στομάχι δεν ξέρει τι να πρωτοχωνέψει Χθες βράδυ έφαγα λίγα λαχανικά , σήμερα δεν ήπια τσάι το πρωί , θα πίνω μεσημέρι και βράδυ αντί για 4 φορές τη μέρα επίσης δεν μάσησα τσίχλες . Πρήξιμο δεν έχω ως τώρα ούτε κλάνω , τελικά βρήκαμε το πρόβλημα κ το χτυπήσαμε στη ρίζα του είδατε τι είναι το forum? γλίτωσα τόσα λεφτά στο γιατρό κ τζάμπα ταλαιπωρία . Σε τέτοια θέματα μια χαρά είναι να πέφτουν ιδέες , αν φυσικά συνέχιζε το πρόβλημα θα πήγαινα σε γιατρό , αλλα απ ότι φαίνεται διορθώθηκε 2
sundance_kid Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, κάθε βράδυ, πριν τον ύπνο. Ά και που σαι, άμα χέσεις αίμα, μην πας σε γιατρό, θα σταματήσει μόνο του.
Vapir Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, κάθε βράδυ, πριν τον ύπνο. Ά και που σαι, άμα χέσεις αίμα, μην πας σε γιατρό, θα σταματήσει μόνο του. Σε τέτοια θέματα μια χαρά είναι να πέφτουν ιδέες , αν φυσικά συνέχιζε το πρόβλημα θα πήγαινα σε γιατρό , αλλα απ ότι φαίνεται διορθώθηκε υπάρχει και η μέση λύση , δεν είναι ανάγκη να πηγαίνουμε στους γιατρούς με το παραμικρό αλλα αν τα συμπτώματα είναι τόσο σοβαρά ναι θα πας με τη μια. Άλλο να χέζεις αίμα κ άλλο να κλάνεις όταν ξέρεις οτι τα λαχανικά ίσως το προκαλούν. Αν είχες διαβάσει το θέμα πριν απαντήσεις θα έβλεπες οτι είπα απο την αρχή πως ξέρω οτι αυτά μπορούν να το προκαλούν αλλα μέχρι τώρα δεν είχα τέτοιο θέμα. Στην ουσία ρώτησα αν μπορεί να πάθεις δυσανεξία στα λαχανικά ανα πάσα στιγμή, γιατι είχα την εντύπωση πως ή έχεις ή δεν έχεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις