bedazzled Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δεν διαφωνώ απαραίτητα με τη λογική ότι αν πάει καλά η επιχείρηση ο εργαζόμενος να παίρνει κάτι έξτρα για να νιώθει ότι τον συμφέρει να εργάζεται σκληρά αλλά δεν την ξεκινάς με αυτή τη λογική την επιχείρηση. Χωρίς να σε γνωρίζω, και χωρίς να θέλω να σε θίξω, από τον τρόπο που γράφεις ασχολείσαι πολύ με "όμορφες σκέψεις" και λιγότερο με το πρακτικό του θέματος. Δηλαδή, αν ανοίξεις ένα εστιατόριο το πιο σημαντικό είναι να φτιάξεις κάτι που να έχει μεγάλα κέρδη και να δικαιολογεί την επένδυση σου και τον χρόνο που θα ξοδεύεις παρά μία λεπτομέρεια σχετικά με τους μισθούς που μπορεί και να μην έχει το αποτέλεσμα που θέλεις στην ψυχολογία των εργαζόμενων. Αν ανοίξεις επιχείρηση βάλτο καλά στο μυαλό σου ότι θα είσαι εργοδότης και επενδυτής, και όχι ο Ρομπέν των Δασών που θα κάνει τις ζωές των κατατρεγμένων φτωχών καλύτερη. Φιλικά πάντα! Για τον Καρέλια* τι γνώμη έχεις; «Ρομπέν των Δασών» και αυτός; Χαλάει την «πιάτσα», ε; Κατάλαβα... * http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/epixeiriseis/agios-karelias-giortinos-mponamas-3-ekat-eyrw-stoys-ergazomenoys.3841831.html
SlickNick Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Για τον Καρέλια* τι γνώμη έχεις; «Ρομπέν των Δασών» και αυτός; Χαλάει την «πιάτσα», ε; Κατάλαβα... * http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/epixeiriseis/agios-karelias-giortinos-mponamas-3-ekat-eyrw-stoys-ergazomenoys.3841831.html Όχι, δεν κατάλαβες... Καλά κάνει και δίνει αλλά δεν είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάς άμα φτιάξεις μία επιχείρηση. Έχω δουλέψει σε επιχείρηση που έδινε έξτρα τους μήνες που πήγαινε καλά, αλλά πάνω απ' όλα υπήρχε πειθαρχία, κανονισμοί και σκληρή δουλειά και όποιος το έβλεπε χαλαρά έπαιρνε πόδι για πλάκα. Ο Micharis μου έδωσε την εντύπωση ότι τα βλέπει από την σκοπιά του καλού Σαμαρείτη και όχι του επιχειρηματία και αυτό είναι κακό όταν θέλεις να επενδύσεις τις οικονομίες σου. Επίσης για να κατευνάσω και λίγο τον Προλετάριο μέσα σου, μπορεί κανείς να το δει αυτό σαν μία πολύ καλή διαφήμιση για τον Καρέλια που του κόστισε 3 εκατομμύρια και παράλληλα έκανε χαρούμενους και τους εργαζόμενους του. Μία πολύ καλή επένδυση που μπορεί να του απέφερε και μεγάλα κέρδη.
Βασίλης_29 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Η ελίτ δεν πληρώνει ΕΝΦΙΑ. Μόνο η μαρίδα... ΕΝΦΙΑ μια χαρά καταλογίζεται σε οτι είναι δηλωμένο στο Ε9, τώρα αν τον πληρώνουν οι ελίτ ή τον αφήνουν απλήρωτο ως ληξιπρόθεσμο δεν το ξέρω αλλά είναι άλλο θέμα.
lepaterious Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Ή αλλιώς, ξέρουν ότι το (αυξημένο) χρήμα της «μαρίδας» θα γυρίσει πάλι πίσω στην επιχείρηση και θα κάνει τον κύκλο του ξανά και ξανά. Φυσικά γιατί έτσι δημιουργεί παραγωγικούς εργαζόμενους! Άσε που το πιθανότερο είναι να ανέβουν και επαγγελματικά. Δηλαδή περισσότερα προνόμια από την εταιρία σε αυτούς. Όχι, δεν κατάλαβες... Καλά κάνει και δίνει αλλά δεν είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάς άμα φτιάξεις μία επιχείρηση. Έχω δουλέψει σε επιχείρηση που έδινε έξτρα τους μήνες που πήγαινε καλά, αλλά πάνω απ' όλα υπήρχε πειθαρχία, κανονισμοί και σκληρή δουλειά και όποιος το έβλεπε χαλαρά έπαιρνε πόδι για πλάκα. Ο Micharis μου έδωσε την εντύπωση ότι τα βλέπει από την σκοπιά του καλού Σαμαρείτη και όχι του επιχειρηματία και αυτό είναι κακό όταν θέλεις να επενδύσεις τις οικονομίες σου. Μην το λες γιατί μια εταιρία κάποιος που κοιτάει να βγάλει θα κοιτάξει να φτιάξει το HR πρώτα για να είναι σωστά παραγωγική! Άμα δίνεις εξαρχής το κίνητρο στον εργαζόμενο και εσύ θα βγάλεις και αυτός.. Αλλά άμα ξέρει ότι με την πρώτη στραβή πήρε πόδι χέστηκε δεν θα ενδιαφερθεί καθόλου να δώσει ούτε το 1% του εαυτού του. Κάπως έτσι είναι το ελληνικό δημόσιο που ο υπάλληλος ξέρει ότι μέχρι να βγει στην σύνταξη θα είναι στην ίδια θέση δεν θα δώσει ούτε ένα κλικ παραπάνω για να καλυτερεύσει το πράγμα, όπως είναι επίσης και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στην Ελλάδα ξέρουν ότι δεν θα κάνουν καριέρα, ο μισθός θα παραμείνει ίδιος δεν θα αλλάξουν καθόλου. Λίγες επιχειρήσεις μεγάλες στην Ελλάδα έχουν πραγματικά ενδιαφερθεί για τους υπαλλήλους τους και έχουν παλέψει γιαυτούς. 1
SlickNick Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Φυσικά γιατί έτσι δημιουργεί παραγωγικούς εργαζόμενους! Άσε που το πιθανότερο είναι να ανέβουν και επαγγελματικά. Δηλαδή περισσότερα προνόμια από την εταιρία σε αυτούς. Μην το λες γιατί μια εταιρία κάποιος που κοιτάει να βγάλει θα κοιτάξει να φτιάξει το HR πρώτα για να είναι σωστά παραγωγική! Άμα δίνεις εξαρχής το κίνητρο στον εργαζόμενο και εσύ θα βγάλεις και αυτός.. Αλλά άμα ξέρει ότι με την πρώτη στραβή πήρε πόδι χέστηκε δεν θα ενδιαφερθεί καθόλου να δώσει ούτε το 1% του εαυτού του. Κάπως έτσι είναι το ελληνικό δημόσιο που ο υπάλληλος ξέρει ότι μέχρι να βγει στην σύνταξη θα είναι στην ίδια θέση δεν θα δώσει ούτε ένα κλικ παραπάνω για να καλυτερεύσει το πράγμα, όπως είναι επίσης και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στην Ελλάδα ξέρουν ότι δεν θα κάνουν καριέρα, ο μισθός θα παραμείνει ίδιος δεν θα αλλάξουν καθόλου. Λίγες επιχειρήσεις μεγάλες στην Ελλάδα έχουν πραγματικά ενδιαφερθεί για τους υπαλλήλους τους και έχουν παλέψει γιαυτούς. Συμφωνώ μαζί σου, αναφέρομαι συγκεκριμένα στον τρόπο που το λέει ο Micharis. Η πρώτη σου σκέψη είναι να έχεις μία επικερδή επιχείρηση και όχι πως θα μοιράζεσαι. Αν σκέφτεσαι το πρώτο, μπορείς να βρεις τρόπους να κάνεις τους εργαζόμενους πιο παραγωγικούς και ίσως τα μπόνους να είναι ένας καλός τρόπος. Αν πρωτίστως σκέφτεσαι πως θα κάνεις τον ευεργέτη πάνω στις πλάτες της επιχείρησης, πιστεύω ότι δεν θα σου βγει σε καλό, ειδικά δε άμα αφήσεις την ανάγκη σου να είσαι "ευεργέτης" να επηρεάσει την σωστή λειτουργία της επιχείρησης.
mcharis Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Όχι, δεν κατάλαβες... Καλά κάνει και δίνει αλλά δεν είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάς άμα φτιάξεις μία επιχείρηση. Έχω δουλέψει σε επιχείρηση που έδινε έξτρα τους μήνες που πήγαινε καλά, αλλά πάνω απ' όλα υπήρχε πειθαρχία, κανονισμοί και σκληρή δουλειά και όποιος το έβλεπε χαλαρά έπαιρνε πόδι για πλάκα. Ο Micharis μου έδωσε την εντύπωση ότι τα βλέπει από την σκοπιά του καλού Σαμαρείτη και όχι του επιχειρηματία και αυτό είναι κακό όταν θέλεις να επενδύσεις τις οικονομίες σου. Επίσης για να κατευνάσω και λίγο τον Προλετάριο μέσα σου, μπορεί κανείς να το δει αυτό σαν μία πολύ καλή διαφήμιση για τον Καρέλια που του κόστισε 3 εκατομμύρια και παράλληλα έκανε χαρούμενους και τους εργαζόμενους του. Μία πολύ καλή επένδυση που μπορεί να του απέφερε και μεγάλα κέρδη. καταλαβα τι λες και δεν διαφωνω καθολου σε καποια που ειπες προηγούμενος, απλα θεωρησες λαθος, και δεν ειμαι καθολου καλος Σαμαρείτης ειμαι τελειομανης και αρκετα αυταρχικη, και λιγο αναρχικη αλλα μη βιαιη πανω απο ολα! αλλα ο εργατης ΠΡΕΠΕΙ να πληρωνεται. Ιδεα: αν πληρονωταν καλυτερα απο τις τουριστικες επιχηρησεις, ωστε να μπορει να βγαλει τον χειμωνα του, ισως να μην χρειαζοταν το κρατος να του δινει χρηματα! οποτε τα γλυτωνει το κρατος και τα χρησιμοποιει αλλου (σε ενα πιο σωστα ιδεολογικο κρατος . Και ο εργατης τα περνει απο τον Ευρωπαιο και τον Αμερικανο τουριστα. Πριν 4 χρονια δουλεψα σε ενα εστιατοριο, και το αφεντικο επερνε τις παραγγελιες και εγω ημουν βοηθος, και επερνα καμια παραγγελια στα ποτα. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟΔΩΡΙΜΑ! ξερις ποσα εβγαζε την ημερα απο τα φιλοδωρήματα? 100-500 ευρω!!!!!!! μαυρα! μακαρι να τα βγαζω και γω στην δουλεια που κανω τωρα καθε μερα, ο τσιφουταρος και ενω ειχαμε πει 6 ωρες 5 ευρω, με ειχε στο τελος 8 ωρες, μισο ΙΚΑ και επερνα 30 ευρω...... εφυγα στους 3 μηνες και τον παρατησα 15αυγουστο. Αυτός τον χειμωνα πηγενε Αυστραλια, να που πηγαν τα φιλοδωριματα μου, στα εισητηρια του και εβλεπα στον υπολογιστη ποσα εκανε την ημερα στο τελος καθε βραδιας, απο 3-5 χιλιαρικα!!!!!! Οταν του ειπα να περνω απο τα φιλοδορηματα εφοσον περνω και εγω ποτο παραγγελιες, δεν με ξανααφισε να παρω αλλη παραγγελια μεχρι που εφυγα. Τον χειμωνα δεν ειχα δουλεια ουτε χρηματα και πηγα και δουλεψα σε ενα μπαρ που θελουν να μιλας στους πελατες, εφυγα στις 2 εβδομαδες και δεν ξαναγυρισα πισω!!!!!!! αααααα, χαχαχαχαχα εχω μπολικες εμπειριες! Εχω ηδη σκεφτει τι θα πρεπει να κανω για να πετυχει οπως για παραδειγμα, πολυ καλο φαγητο απο πολυ επιλεγμενες φαρμες που θα δω οτι φερονται στα ζωα σωστα (εχει και καλύτερη γευση ο μη βιαιος θανατος), και οργανικα λαχανικα και φρουτα (στηριζεις και τους μικροτερους παραγωγους), εχουμε και ιδεολογιες τι να κανουμε! ετσι μπορει να μην βγαζω το κερδος οπως τα McDolnalds αλλα κανεις καποιο ονομα, εχεις μια καλη πρωτη εντυπωση, στην Ελλαδα ερχονται, μια απο τις αποψεις μου ειναι οτι θα επρεπε στην Ελλαδα ειδικα να τα ειχαμε ολα οργανικα! Προσπαθω να τους στηριζω και τωρα, οσο μπορω και το χωραει η τσεπη μου αγοραζω απο διαφορους παραγωγους λαδι, αυγα κτλ. για την προσωπικη μου καταναλωση. Θα ειναι πιο ακριβο, αλλα και τα γραφικα που πουλω ειναι τα πιο ακριβα στο site, οι αλλοι τα πουλουν 10-15 και εγω 25! μονο 3 μαγαζια το κανουν αυτο, εγω και αλλοι 2, δεν ειμαι καθολου φθηνη και εχω πελατια. Αυτο τουλαχιστον ειναι που βλεπω μεχρι στιγμης, ο τουριστας ερχετε με λεφτα, και εγω θελω να του τα παρω, για να περασει καλα, θα τα δωσει. Αν δεν του κανει ντου στο ματι, δεν τα δινει. Εχω μια μικρη ιδεα πως ειναι να εχεις το δικο σου μαγαζι και ειμαι υπερήφανη που εχω 5/5 αστερια απο τους πελατες (μαθαινω καλο σερβις), για αρχη σκέφτηκα να κανω κατι μικρο, ετσι ωστε και λαθη να γινουν να μην κλαιω πολλα χρηματα και να τριφτω σε "πραγματικο" μαγαζι και στα προβληματα του και μετα κατι μεγαλυτερο. Εν το μεταξυ επειδη ασχολουμαι και με τα γραφικα, θα γλυτωσω χρηματα στο image kai logo kai design οπου μπορουν να πανε στην διαφημιση για παραδειγμα. Εχω και καποιους φιλους που θα θελανε να το κανουν αυτο μαζι μου, οποτε μπορει να υπαρχουν συνεργατες και εχουμε παρομοιες ιδεολογιες. Αλλα ολα στην πραξη! αρχιζεις με καποιο ονειρο και προσπαθεις να δεις αν μπορει να γινει. Αν δεν γινει, παμε γι αλλα! Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2016 από mcharis 2
bedazzled Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Όχι, δεν κατάλαβες... Καλά κάνει και δίνει αλλά δεν είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάς άμα φτιάξεις μία επιχείρηση. Έχω δουλέψει σε επιχείρηση που έδινε έξτρα τους μήνες που πήγαινε καλά, αλλά πάνω απ' όλα υπήρχε πειθαρχία, κανονισμοί και σκληρή δουλειά και όποιος το έβλεπε χαλαρά έπαιρνε πόδι για πλάκα. Ο Micharis μου έδωσε την εντύπωση ότι τα βλέπει από την σκοπιά του καλού Σαμαρείτη και όχι του επιχειρηματία και αυτό είναι κακό όταν θέλεις να επενδύσεις τις οικονομίες σου. Επίσης για να κατευνάσω και λίγο τον Προλετάριο μέσα σου, μπορεί κανείς να το δει αυτό σαν μία πολύ καλή διαφήμιση για τον Καρέλια που του κόστισε 3 εκατομμύρια και παράλληλα έκανε χαρούμενους και τους εργαζόμενους του. Μία πολύ καλή επένδυση που μπορεί να του απέφερε και μεγάλα κέρδη. LOL @ προλετάριο. Δεν με ξέρεις καν φιλαράκο... και την κοπέλα δεν την ξέρεις, αλλά κι αυτή την έβγαλες καλό Σαμαρείτη. Assumption is the mother of all you know what, right? Απλά όταν διαβάζω απόψεις του τύπου «παρά μία λεπτομέρεια σχετικά με τους μισθούς που μπορεί και να μην έχει το αποτέλεσμα που θέλεις στην ψυχολογία των εργαζόμενων», μου έρχεται ένας εμετούλης. Λεπτομέρεια το ψυχολογικό boost; Μετά απορούμε γιατί έχει γίνει μπουρδέλο η Ευρώπη, μην πω ο πλανήτης γενικότερα... ο καθένας την πάρτη του και ποιός τον γαμάει τον διπλανό του. Σωστά; Πάρε άλλο ένα «προλεταριακό» link να γουστάρεις: https://www.ted.com/talks/nick_hanauer_beware_fellow_plutocrats_the_pitchforks_are_coming?language=en Κι άλλο ένα για extra εγκεφαλικό: http://www.nytimes.com/2015/04/14/business/owner-of-gravity-payments-a-credit-card-processor-is-setting-a-new-minimum-wage-70000-a-year.html?_r=0 (εδώ χάλασε την σούπα σε κάποιους και του πήγαν κόντρα) Οι αρχικαπιτάλες του πλανήτη στην μητρόπολη του καπιταλισμού (aka USA) έχουν καταλάβει τι χρειάζεται ο εργάτης για να αποδίδει περισσότερο, όπως επίσης έχουν καταλάβει ότι το χρήμα που δίνουν ξαναγυρνάει πίσω σε αυτούς. Να δούμε πότε θα το καταλάβουν και οι υπόλοιποι... Όσο για τον Καρέλια, θα μπορούσε άνετα να τα είχε φάει σε λούσα, σε call girls, σε ένα σωρό άλλα πράγματα. Τέτοιοι εργοδότες θα έπρεπε να έχουν μειωμένη φορολόγηση. ΕΝΦΙΑ μια χαρά καταλογίζεται σε οτι είναι δηλωμένο στο Ε9, τώρα αν τον πληρώνουν οι ελίτ ή τον αφήνουν απλήρωτο ως ληξιπρόθεσμο δεν το ξέρω αλλά είναι άλλο θέμα. Εκκλησία και ΚΙΣ πληρώνουν ΕΝΦΙΑ; Ψάχτο καλύτερα... θα εκπλαγείς. Υπάρχουν και μεγάλα μνημονιακά κανάλια που δεν έχουν πληρώσει ΕΝΦΙΑ... η μαρίδα/πλέμπα όμως εκεί, μην τυχόν και δεν πληρώσει. 2
mcharis Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 LOL @ προλετάριο. Δεν με ξέρεις καν φιλαράκο... και την κοπέλα δεν την ξέρεις, αλλά κι αυτή την έβγαλες καλό Σαμαρείτη. Assumption is the mother of all you know what, right? Απλά όταν διαβάζω απόψεις του τύπου «παρά μία λεπτομέρεια σχετικά με τους μισθούς που μπορεί και να μην έχει το αποτέλεσμα που θέλεις στην ψυχολογία των εργαζόμενων», μου έρχεται ένας εμετούλης. Λεπτομέρεια το ψυχολογικό boost; Μετά απορούμε γιατί έχει γίνει μπουρδέλο η Ευρώπη, μην πω ο πλανήτης γενικότερα... ο καθένας την πάρτη του και ποιός τον γαμάει τον διπλανό του. Σωστά; Πάρε άλλο ένα «προλεταριακό» link να γουστάρεις: https://www.ted.com/talks/nick_hanauer_beware_fellow_plutocrats_the_pitchforks_are_coming?language=en Κι άλλο ένα για extra εγκεφαλικό: http://www.nytimes.com/2015/04/14/business/owner-of-gravity-payments-a-credit-card-processor-is-setting-a-new-minimum-wage-70000-a-year.html?_r=0 (εδώ χάλασε την σούπα σε κάποιους και του πήγαν κόντρα) Οι αρχικαπιτάλες του πλανήτη στην μητρόπολη του καπιταλισμού (aka USA) έχουν καταλάβει τι χρειάζεται ο εργάτης για να αποδίδει περισσότερο, όπως επίσης έχουν καταλάβει ότι το χρήμα που δίνουν ξαναγυρνάει πίσω σε αυτούς. Να δούμε πότε θα το καταλάβουν και οι υπόλοιποι... Όσο για τον Καρέλια, θα μπορούσε άνετα να τα είχε φάει σε λούσα, σε call girls, σε ένα σωρό άλλα πράγματα. Τέτοιοι εργοδότες θα έπρεπε να έχουν μειωμένη φορολόγηση. Εκκλησία και ΚΙΣ πληρώνουν ΕΝΦΙΑ; Ψάχτο καλύτερα... θα εκπλαγείς. Υπάρχουν και μεγάλα μνημονιακά κανάλια που δεν έχουν πληρώσει ΕΝΦΙΑ... η μαρίδα/πλέμπα όμως εκεί, μην τυχόν και δεν πληρώσει. πολυ ωραια τα λινκ! ευχαριστω και γω. Ειχα δει ενα ωραιο ντοκιμαντερ για τον καπιταλισμό οπως ειχε ξεκινήσει στην αμερικη το 50, οπου πραγματικα ηταν αρκετα καλα, αλλα εγινε ο βωμός της "αριστοκρατιας". Εννοω λιγοι εχουν τον πλουτισμο ολου του κοσμου και οι υπόλοιποι....ψυχουλα..... 1
παπι Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Όχι, δεν κατάλαβες... Καλά κάνει και δίνει αλλά δεν είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάς άμα φτιάξεις μία επιχείρηση. Έχω δουλέψει σε επιχείρηση που έδινε έξτρα τους μήνες που πήγαινε καλά, αλλά πάνω απ' όλα υπήρχε πειθαρχία, κανονισμοί και σκληρή δουλειά και όποιος το έβλεπε χαλαρά έπαιρνε πόδι για πλάκα. Ο Micharis μου έδωσε την εντύπωση ότι τα βλέπει από την σκοπιά του καλού Σαμαρείτη και όχι του επιχειρηματία και αυτό είναι κακό όταν θέλεις να επενδύσεις τις οικονομίες σου. Επίσης για να κατευνάσω και λίγο τον Προλετάριο μέσα σου, μπορεί κανείς να το δει αυτό σαν μία πολύ καλή διαφήμιση για τον Καρέλια που του κόστισε 3 εκατομμύρια και παράλληλα έκανε χαρούμενους και τους εργαζόμενους του. Μία πολύ καλή επένδυση που μπορεί να του απέφερε και μεγάλα κέρδη. Ποιος Σαμαρειτης; Επενδυση στους εργαζομενους ειναι. 2
SlickNick Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Έλεος παιδιά, η δεν ξέρω να γράφω η δεν ξέρετε να διαβάζετε! Δεν αναφέρομαι στην πράξη του να δίνεις χρήματα αλλά στο mindset πίσω από το άνοιγμα της επιχείρησης! Τι σε ωθεί! Ο τρόπος που το έγραψε μου έδωσε την εντύπωση ότι έχει μπλέξει τα ιδεολογικά της με τα πρακτικά ζητήματα! Όταν ανοίγεις δική σου επιχείρηση είσαι εργοδότης και επενδυτής, και με αυτή τη λογική παίρνεις τις αποφάσεις σου!
michalisv Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δεν καταλαβαίνω γιατί συνδέεται την φορολόγηση με τους μισθούς και τα μπόνους.Οταν υπαρχει υψηλή φορολογία πολύ απλα οι επιχειρήσεις κλείνουν, δεν υπάρχει ζητηση για θεσεις εργασίας και οι μισθοι μειώνονται.Πριν την κρίση αναρωτιόταν ο κοσμος πως θα ζήσει με 750 ευρω βασικο ενω πλεον έχει φτασει στα 500...Αμα φορολογείς υψηλα της μικρες αλλα και μεγαλες ελληνικες επιχειρήσεις,τοτε πολυ απλα θα κλείσουν και θα ρθουν στην θεση τους ξενες πολυεθνικές που ουτε αυτές θα νοιάζονται για τον εργαζόμενο και το κρατος θα χανει φόρους και θα μειώνεται η εγχώρια παραγωγη κτλ.Επισης μια συμβουλή μου,το γεγονός οτι εσύ έχεις αγνες προθέσεις,δεν σημαίνει ότι εχουν και οι εργαζόμενοι σου.Για οσους κακους εργοδότες υπάρχουν,υπαρχουν αντίστοιχα και κακοι εργαζόμενοι...
bedazzled Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Επισης μια συμβουλή μου,το γεγονός οτι εσύ έχεις αγνες προθέσεις,δεν σημαίνει ότι εχουν και οι εργαζόμενοι σου.Για οσους κακους εργοδότες υπάρχουν,υπαρχουν αντίστοιχα και κακοι εργαζόμενοι... Και γιατί να προσλάβεις κακούς εργαζόμενους; Με 25% ανεργία είναι αντιφατικό αυτό που λες, γιατί έχεις το ελεύθερο να διαλέξεις τους καλύτερους για σένα... Ο εργαζόμενος δεν έχει την ίδια ευκολία να επιλέξει εργοδότη με τόσο υψηλή ανεργία.
SlickNick Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Και γιατί να προσλάβεις κακούς εργαζόμενους; Με 25% ανεργία είναι αντιφατικό αυτό που λες, γιατί έχεις το ελεύθερο να διαλέξεις τους καλύτερους για σένα... Ο εργαζόμενος δεν έχει την ίδια ευκολία να επιλέξει εργοδότη με τόσο υψηλή ανεργία. Επειδή δεν μπορείς να γνωρίζεις με ευκολία αν ο άλλος είναι "καλός" η αν θα γίνει "κακός" αργότερα. Συν πρέπει να υπολογίσεις πόσο πίσω θα σε πάνε οι κακοί εργαζόμενοι, πόσες φορές θα σου τύχουν τέτοια άτομα κλπ.
bedazzled Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Επειδή δεν μπορείς να γνωρίζεις με ευκολία αν ο άλλος είναι "καλός" η αν θα γίνει "κακός" αργότερα. Συν πρέπει να υπολογίσεις πόσο πίσω θα σε πάνε οι κακοί εργαζόμενοι, πόσες φορές θα σου τύχουν τέτοια άτομα κλπ. Χμμμμ, η συνέντευξη και το HR τι ρόλο βαράνε τότε;
Mr_Proper Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Απο την μιά έχουμε τον κλικαδόρο καταληψία του τρίγωνου τοστ και επαναστάτη με τα χουντικά λεφτά του μπαμπά που πήρε το δαχτυλίδι από τον γερό του μόριά και την είδε μπαλκονάτος Παπανδρέου...και απο την άλλη έχουμε τον γουρλομάτη τον βουτυρομπεμπέ που δεν έβγαλε ούτε μισό μεροκάματο (όχι ότι ο άλλος έβγαλε)τον γιό του γρουσούζη που δεν ξέρει ούτε αυτός να μιλάει καλά ελληνικά...και περιμένουμε προκοπή...εγώ θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση το ξέρετε ότι 99% του χρόνου κάνεις δεν ασχολείται με τίποτα στην κυβέρνηση σήμερα ας πουμε 0 fucks have been given.. καφεδάκι οι 2,3 που πάτησαν βουλή και οι άλλοι διακοπές και γεύματα.. κανα 2 στα κανάλια και μέτα για μασάζ....θέλω να πω το νιώθετε αυτό τι σημαίνει; κάνει register; αύριο παλι το ίδιο μεθαύριο πάλι το ίδιο.,,όχι μόνο δεν βρίσκονται σε πυρετώδη οργασμό εργασίας και διοικητικής μεταρρύθμισης για να σώσουν την χώρα απο τον βούρκο αλλά ούτε τα απολύτως βασικά δεν κάνουν που θα έκαναν και οι πιο αργόσχολοι στο εξωτερικό σε κράτος που ακμάζει... σαν τους μαθητές στο 15μελές είναι ακριβώς έτσι..... 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα