Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια βεράντα 20 τ.μ. και θέλω να τη καλύψω. Αυτή τη στιγμή δεν έχει τίποτα απο πάνω.

Το σίγουρα νόμιμο είναι να βάλω μια τεράστια τέντα, αλλά δεν ενθουσιάζομαι και στην ιδέα γιατί θέλω κάτι και στεγανό και με σχετική αντοχή στον αέρα, και τέλος πάντων να έχω έναν σχετικά λειτουργικό βοηθητικό χώρο.

Οπότε σκεφτόμουν κάποια άλλη πιο αποτελεσματική λύση κάλυψης τύπου στεγαζόμενης πέργκολας ή τέλος πάντων κάτι τέτοιο. Έχω ακούσει εντελώς διαφορετικές εκδοχές απο τον καθένα.

Άλλος λέει χρειάζεται άδεια. άλλος λέει ακόμα και με άδεια δεν μπορείς να κάνει κάτι τέτοιο. Έχω πάει σε εταιρείες (οι οποίες προφανώς θέλουν να πουλήσουν), και μου λένε "έτσι όπως το κάνουμε εμείς είναι νόμιμο" ή "αν σε καταγγείλουν βγάζεις τότε την άδεια".

Τελικά τι ισχύει; Έχει κανείς κάνει τίποτα ή έχει παρόμοια εμπειρία;

Δημοσ.

Με νάιλον όπως κλείνουν τα μαγαζιά; Νομίζω είναι νόμιμο γιατί δεν θεωρείται μόνιμη κατασκευή. Είναι ψιλοακριβό βέβαια.

Δημοσ.

Μονο αν κανεις την κατασκευη που θελεις και απο πανω την καλυψεις με μια τεντα για να μην φαινεται τιποτα και να φαινεται μονο οτι υπαρχει τεντα :P xD

Παντως ναι, ειναι παρανομο.

• Like 1
Δημοσ.

Οκ κατα συνέπεια:

1. Χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας

2. Εφόσον ισχύει αυτό:

• που προορίζεται για την αναρρίχηση των φυτών ή την τοποθέτηση προσωρινώνσκιάστρων από ύφασμα, καλαμωτή και κινητά στοιχεία, αποκλειομένων οποιωνδήποτε άλλων κατακόρυφων στοιχείων πλήρωσης του φέροντα οργανισμού της κατασκευής.

Μπορείς να τη σκεπάσεις μέ "κατι" κινητό όπως π.χ. πτυσσόμενο κάλυπτρο.

Συμφωνείς;

Δημοσ.

Οτιδηποτε εχει σταθερη οροφη ειναι παρανομο

Αντε πες το στις καφετεριες - ταβερνες που εχουν κλεισει ολα τα πεζοδρομια της Ελλαδας

Δημοσ.

Οτιδηποτε εχει σταθερη οροφη ειναι παρανομο

Αντε πες το στις καφετεριες - ταβερνες που εχουν κλεισει ολα τα πεζοδρομια της Ελλαδας

Νομίζω οι περισσότεροι βάζουν ανοιγόμενη οροφή γι'αυτό το λόγο μάλλον.

Δημοσ.

Νομίζω οι περισσότεροι βάζουν ανοιγόμενη οροφή γι'αυτό το λόγο μάλλον.

Ναι, αλλά παρανόμως κλείνουν τους χώρους περιμετρικά με τέντες, τζάμι κ.α. Εντάξει, στην Ελλάδα είμαστε.

• Like 2
Δημοσ.

η καλυψη της βεραντας με περκολα πετσομενη και καλυμενη με ασφαλτοκεραμυδο, στηρηζομενη σε κολωνες θελει αδεια. εχω τετοια κατασκευη 40τμ στο μπαλκονι μου την οποια νομιμοποιησα προσφατα.

με την αμοιβη του μηχανικου βγηκε γυρω στα 1000,00€.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...